Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
500лв глоба ако си ремонтираш колата на улицата
| Автор |
Съобщение |
|
Dikata
Регистриран на: Съб Яну 12, 2008 9:51 am Постове: 55 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
http://dnes.dir.bg/2009/04/17/news4315153.html
С какво ремонта на една кола пречи на общината. Верно може да изпадне малко раждица но ако е зор има метли за таиа работа. Или разтворители за малко масалце.
А колко е глобата за тези който имат течове от мотора. (некое старо ладе примерно)
Пална лудница
|
|
|
|
| Пет Апр 17, 2009 10:01 am |
|
|
|
turin
Регистриран на: Сря Май 21, 2008 12:39 pm Постове: 136 Местоположение: София/Троян Рейтинг: 0
|
Така е в "нормалните" страни и е много правилно, според мен. Масово из града се ремонтират разни бракмета, излива се в градинките масло и всякаква гряз. Градинката при моя блок стана работилница и паркинг за коли. И никой от "ремонтиращите" не забелязва, че цапа яко и всеки се оплаква и спазва нещата, които му изнасят — а като нямат хлапета и липсата на градинка не им пречи, цапат си. Това, че ние няма къде да заведем бебо, без да затъне в масла, картони, вестници и кал от коловозите в тревните площи, това не се забелязва
На запад не може да си смениш маслото, пък дори и да обещаеш да си прибереш боклука след това. Има си места за тая работа — който не ще в сервиз, си влиза в гаража (ако няма, наема за няколко часа такъв и готово).
Друг е въпросът, че у нас сигурно няма да го прилагат това. Ако тръгнат наистина да глобяват, евалла. Ама то толкова много и различни наредби има, пък никой не ги спазва...
_________________ http://electriclub.com]Електромобилен клуб http://yasen.lindeas.com]блог
|
|
|
|
| Пет Апр 17, 2009 12:50 pm |
|
|
|
mohi
Регистриран на: Вто Мар 11, 2008 2:00 pm Постове: 76 Местоположение: гр.Мизия Рейтинг: 0
|
|
И според мен е правилно, но пък зависи и какво разбират по ремонт.
Смяна на гуми, доливане на спирачна течност, антифриз, вода за чистачките дали ще се водят като "ремонт".
Отделно за смяна на масло, ако сам си го сменяш, има разни канали за всеобщо ползване, но и там трябва да се следи за чистотата и къде се изхвърлят отпадаците.
Всъщност такива канали не съм виждал в София, но пък по други градове и градчета ги има.
|
|
|
|
| Пет Апр 17, 2009 2:01 pm |
|
|
|
1040
|
|
Пред нас в лозенец има 2 паркирали буса и заемат място за 3 коли.
Единия се движеше последно до преди година , но от тогава не е местен. Другия се е разкапал вече от ръжда. Няма ли телефон на който може да се обади човек и да дойдат да разчистят подобни цигании?
|
|
|
|
| Пет Апр 17, 2009 2:17 pm |
|
|
|
mohi
Регистриран на: Вто Мар 11, 2008 2:00 pm Постове: 76 Местоположение: гр.Мизия Рейтинг: 0
|
1040 написа: Пред нас в лозенец има 2 паркирали буса и заемат място за 3 коли. Единия се движеше последно до преди година , но от тогава не е местен. Другия се е разкапал вече от ръжда. Няма ли телефон на който може да се обади човек и да дойдат да разчистят подобни цигании?
Ако е неправилно паркиран, може да звъннеш на "човека паяк" да го 'дигне, но ако си е правилно наместен незнам дали е въведен закон за разчистване на подобни "гробници"(поне за сега само се говореше).
За тоя дето се е разкапал може да подадеш оплакване в общината, от тяхна страна да накарат собственика да го разкара, но това е ако на общинарите им се разправя. А и трябва да се обусновеш защо пречи и дали е опасен за околните, били деца, хора или каквото намериш за добре.
|
|
|
|
| Пет Апр 17, 2009 2:28 pm |
|
|
|
tonizdravkov
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 7:53 pm Постове: 768 Местоположение: София,България
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
|
|
в цяла Европа,не само е забранено да ремонтираш.дори тегленето на буксир е забранено.включените халогени и стоповете за мъгла също(освен ако няма такава).
ама не бойте се,тук у нас само си създават закони,без да се следи за тяхното спазване.в най-лошия случай,си 10-таче на полицая и''няма да се повтори,шефе''
_________________ 2002 Subaru Legacy 2.5 GX luxe Sedan
|
|
|
|
| Пет Апр 17, 2009 3:24 pm |
|
|
|
KOMAPA
Регистриран на: Чет Окт 09, 2008 7:50 am Постове: 243 Местоположение: София / Люлин 2 Рейтинг: 0
|

По тоя повод мога да разкажа втора ръка (разказ на един приятел)
Случката се разиграва в Германия - там има закон:
"Ако капне бензин или масло и други подобни от колата ти върху почва, трева и т.н. - трябвало да изкопаеш дупка 50х50х50 сантиметра около мястото на замърсяване, да занесеш пръстта в обеззаразяваща лаборатория и след като я обеззаразят да я върнеш на мястото и"
Не знам дали е истина, но той ми разказа следното:
=======================
Имал съсед, който бил женен за рускиня в съседната къща. Всичко си било наред докато жената на човека не решила да си се прибере при мама...
Само дето заедно със семейната кола (не помня каква точно, но била хубава), оназо отмъкнала семейните бижута, всички семейни спестявания и незнам си още какво.
Та човечецът от немай къде си купил Лада (да и там се продават - не знам дали се купуват...), при това не нова а втора ръка - нали останал без пари.
Моят приятел се опитал да му обясни на онзи, че си слага таралеж в гащите...
След два дни "кап, кап..." прокапала...
Копае, носи, обеззаразява, връща на мястото.
Ремонтира колата в "оторизиран сервиз"
След още две семици пак "кап, кап..." прокапала, само че този път от друго място.
Копае, носи... Ремонтира...
След третото прокапване онзи се хвърлил от прозореца - ама кофти - къщата била двуетажна и оцелял.
Като излезнал от болницата първата му работа била да поцепи Лада-та с няква цепеница и да плати да я извозят за скрап (там май плащат за това).
=======================
Не знам какво се е случило по-натам, но мисля, че човекът се оправил.
|
|
|
|
| Пет Апр 17, 2009 3:43 pm |
|
|
|
lantov
Форко-Отворко
Регистриран на: Сря Апр 16, 2008 12:13 pm Постове: 257 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Рейтинг: 0
|
1040 написа: Пред нас в лозенец има 2 паркирали буса и заемат място за 3 коли. Единия се движеше последно до преди година , но от тогава не е местен. Другия се е разкапал вече от ръжда. Няма ли телефон на който може да се обади човек и да дойдат да разчистят подобни цигании?
Ако не са платени данъците и ГО за 2009, колата не може да се намира на обществения паркинг, АКО и да е паркирана правилно.
Да си намери частен двор/гараж и да си я паркира сам. Общината (или Паркинги и гаражи) е правилното място.
_________________ Subaru Forester MY09 2.0XS 4Q E-4AT
|
|
|
|
| Пет Апр 17, 2009 4:34 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109  
|
lantov написа: 1040 написа: Пред нас в лозенец има 2 паркирали буса и заемат място за 3 коли. Единия се движеше последно до преди година , но от тогава не е местен. Другия се е разкапал вече от ръжда. Няма ли телефон на който може да се обади човек и да дойдат да разчистят подобни цигании? Ако не са платени данъците и ГО за 2009, колата не може да се намира на обществения паркинг, АКО и да е паркирана правилно. Да си намери частен двор/гараж и да си я паркира сам. Общината (или Паркинги и гаражи) е правилното място.
верно ли е тва наистина? За данъците има логика, но те се разсрочват и се плащат макар и с лихвата... а за ГО според мен не се връзва, защото няма отношение към общините - собственици на съответния терен.
_________________ https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs
|
|
|
|
| Пет Апр 17, 2009 5:04 pm |
|
|
|
devil_vas
Регистриран на: Пон Яну 19, 2009 1:13 am Постове: 126 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
много правилно са решили. да видим колко ще се спазва, макар че ще ми отнемат едно от удовоствията - да си измия колата пред нас
бтв: в нашия град, още от нова година казаха, че е забранено да се мият колите на улицата и глобата ще е 20 лева (или нещо от сорта), но досега на никой не са му правили проблем. явно пак всичко си е само на приказка 
|
|
|
|
| Пет Апр 17, 2009 11:40 pm |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206    
|
|
То че е хубаво да е чисто спор няма, последния път като бях в БГ се травмирах от мръсотия и се изненадах как преди като съм живял в София 8 години не ми е правило впечатление.
Обаче има нещо друго, за пореден път виждам че подхода е сбъркан. Ей примерно за това да не се лепи по стълбове и т.н .... Ми тук в центъра на Европа не знам дали има глоби за такива неща. но то просто е почти невъзможно да залепиш нещо на стълб понеже са напръскани с някво лепило и отгоре има нещо като ситна мозайка и боядисано, просто няма гладко че да може да залепне. За да има ред трябва да има определени условия, не само да се иска и да се глобява, трябва хората да се убедят че нещо е грешно и да бъдат поощрявани за това че спазват реда
С глоби и с лошата не става, гаранция. Дори да има някакъв успех, той ще е краткотраен, на места и с цената на огромни усилия. Хората на инат ще правят точно обратното, жалко че все още малко хора разбират думата " Мотивация" Що е то и има ли почва у нас?
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Съб Апр 18, 2009 12:39 am |
|
|
|
msdjorjo
Регистриран на: Нед Сеп 07, 2008 9:41 am Постове: 874 Местоположение: Варна
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47 
|
|
ако нямаш гражданскя в продължение на месец(мисля не съм сигурен)колата се снема от отчет в кат и няма право да се движи и паркира по обществена собственост.пред нашия блок има 4 мпс-та който са без регистрация (обявени за продан)и стоят от 6 - 14 месаца вече.станахме кат авто къща
|
|
|
|
| Съб Апр 18, 2009 12:41 am |
|
|
|
tonizdravkov
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 7:53 pm Постове: 768 Местоположение: София,България
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
|
|
точно с ''лошата''става.само че трябва да има контролиращи органи.за афишите по стълбовете,в Испания на всеки стълб пише,че отговорност носи фирмата на афиша.само че като някой го разлепи има кой да го глоби.два пъти са ми теглили неплатени глоби директно от банковата сметка,без да си я давам никъде.неплатен данък за колата,също.птосто проверяват на кой е колата,виждат дали имаш банкова сметка и теглят.и никой не може да ги спре да ги изтеглят.ако не ти е платен данъка,не можеш да си продадеш колата.относно спрелите МПС-та,като видят някое по-прашасало,пък било и то 2006 година модел,слагат лепенка,с която ако до 1 седмица не го преместиш,го отнасят
_________________ 2002 Subaru Legacy 2.5 GX luxe Sedan
|
|
|
|
| Съб Апр 18, 2009 8:06 am |
|
|
|
Dikata
Регистриран на: Съб Яну 12, 2008 9:51 am Постове: 55 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
msdjorjo написа: ако нямаш гражданскя в продължение на месец(мисля не съм сигурен)колата се снема от отчет в кат и няма право да се движи и паркира по обществена собственост.пред нашия блок има 4 мпс-та който са без регистрация (обявени за продан)и стоят от 6 - 14 месаца вече.станахме кат авто къща
Мислиш ли че, КАТ и застахователите имат обща база. Последния път бе измислицата да се сменат номерата за да събере държавата един куп пари за ЕУ (ЕС). Ако помните де, трябваше да се постигнат 98% ГО застраховане.
|
|
|
|
| Чет Апр 23, 2009 4:04 pm |
|
|
|
Dikata
|
|
И все пак, не знам за европа дали всеки земеделец има гараж, но понякога ремонта по колата е удоволсвие. Се едно да ти забранат да пушиш пред блока.
Тези действия са поредния комюнизъм.
Сега забраниха и митингите на жълтите павета (не че ми е зор за митинг) обаче деня на труда не едва ли (само пример).
|
|
|
|
| Чет Апр 23, 2009 4:09 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|