Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 !!! Махат акциза за мощните автомобили !!! 
Автор Съобщение

Постове: 120
Автомобил: 2005 Legacy H6
Телефон: 0888965945
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Можело значи http://plovdivmedia.com/9795.html :-D нека връщат сега изедниците.

Пет Апр 24, 2009 12:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Екстра. Ама това е само за коли внесени от Европейския Съюз или от всякъде? Май само от Европейския Съюз(само да не си отговоря сам, че ще изглежда странно).
Браво. Честито.

Пет Апр 24, 2009 1:11 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Статията е доста неграмотно написана....да се молим, че има нещо вярно, че импреса ГТ или Форестър ХТ отчаяно ме зоват.... :-D

Пет Апр 24, 2009 7:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Сутринта го коментираха па Европа ТВ, направо ми се струва като мираж да се откажат. В същото време е пълне смях как без правно основания са събирали пари....Докато не почнем да ги съдим за всяко подобно недоглеждане или незаконно действие и за пропуснати ползи - с лихви и т.н. няма да се научат....

Форестер ХТ :twisted: - ух мама :-D

Пет Апр 24, 2009 7:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 741
Телефон: 0894484248,052600585
Рейтинг: 134
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Vmax написа:
Сутринта го коментираха па Европа ТВ, направо ми се струва като мираж да се откажат. В същото време е пълне смях как без правно основания са събирали пари....Докато не почнем да ги съдим за всяко подобно недоглеждане или незаконно действие и за пропуснати ползи - с лихви и т.н. няма да се научат....

Форестер ХТ :twisted: - ух мама :-D

:smt023 Съд и ясно изразени граждански позиции, само така можем да променим нещо! Та да не би ние в Бг да сме най-големите балами та ще плащаме акциз, правилата би трябвало да са единни за целия ЕС!... Иначе и аз съм за Форестър ХТ или Легаси GT :-D

Пет Апр 24, 2009 8:03 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
А как е в ЕС? Някой знае ли като си купи кола от Германия , а живее в.... Швеция например? Галинчо? Щото статията действително е написана ..... неясно.

Пет Апр 24, 2009 8:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
Пост 
в гемания няма акцизи за мощни коли. Знам, че там за кола 200 коня, данък и гражданска са и към 400 евро на година

появи се и в стандарт!
http://www.standartnews.com/news/details/id/30284/%D0%94%D0%B6%D0%B8%D0%BF%D1%8A%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B0-%D1%81-10-%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B0
Започвам да спестявам от закуски!

Пет Апр 24, 2009 8:26 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Лелеееее колко турбо Субара ще се появят...най-накрая и наще срещи ще заприличат като тия на западните ни колеги....много Субара с пощенски кутии :-D
Радвам се като попско дете на задушница...

Пет Апр 24, 2009 12:51 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Почти всички карате субара на стойност поне 4-5 000 лв , колкото е да си вземеш един WRX от Англия.
Дали ще се отрази на застраховката е интересно , когато караш 300 коня кола? В Англия застраховката годишно на един Скайлайн е над 1200 паунда.

Пет Апр 24, 2009 4:09 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
в Испания застраховката на колата се определя от:
-възраст на шофьора
-години стаж
-имал ли е катастрофи
-след това гледат списък с рисковите коли(голф vr6,gti,clio 16v,wiliams,saxo vtr)и т.н
гледат статистиката за годините назад,колко катастрофи са станали с всяка марка и модел кола
за моя бивш Голф 3 GTI 16v(1995г),само гражданската ми беше 1000евро,при положение,че съм над 25 години и имам над 10г.стаж
за Субито(2002г)600евро пълно каско
няма акциз.
малко по-скъпа е самата регистрация,която се определя от цената на колата по каталог като нова,овехтяване,и оттам нататък ако не се лъжа беше 7% за бензинова кола до 1.8,дизелова до 1.9 и 12% над 1.8бензин и 1.9дизел.
може нещо да се е променило,защото от почти 2г съм си в БГ,ама не вярвам да е много променено

Пет Апр 24, 2009 4:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Крайно време беше мамка им.Та нали и ние уж сме в европа какъв акциз зимаха до сега на хората.Но докато си мълчиме и някой не се опъне е така,иначе можело сега нали.Ние от Мелмак ли сме та да плащаме или сме по богати от европейците сигурно си мислят някой хора.Те па са ше измислят некоя друга щуротия до 1януари2010г.
пак да са на хранилката да лапкат,ама дано се задават най накрая.

Пет Апр 24, 2009 7:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 76
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Абе докато не стане НЕ ВЕРВАМ :-D , то и минетки нямаше да има тая година ама на. Та в нашта мила родина докато не го видя черно на бяло не мога да им вярвам.

Иначе много бих се радвал, като всеки, да го направят. То в днешно време и малолитражките вече са акцизни, да не говорим за 2л и нагоре двигатели.

Съб Апр 25, 2009 7:00 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Махат,ама.... :evil: :evil: :evil:

http://dnes.dir.bg/2009/04/30/news4380379.html

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Чет Апр 30, 2009 6:52 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Хм, то беше ясно, че няма да махнат "хранилката" изцяло.
Сега ще замислят как да ударят сите с екоданък :-D. Въпреки, че и сега като купиш нов внос кола и от порядъка на 150-180лв ти взимат екотакса.
А тая дето я обмислят подозирам, че няма да е малка. С нея ще гонят едно на ръка да събират по-повечко кинти от всяка кола и от друга страна да намалят "трошките" (тук ще попаднат много хора дето няма да смогват да издържат и кола)

Ще стане малко като с плоския данък- богатите по-богати, бедните по-бедни. Тея дето и до сега са си купували акцизни коли пак ще си вземат, ама ще има доста хорица дето си вършат няква работа (било по полето или нещо друго) с количката си ще се наложи да се разделят с нея.
От друга страна ще намалеят трошките по пътищата, но тук не те са основния проблем при пътните инциденти. Даже си мисля, че ще се увеличат катастрофите, но знае ли се :wink:

Чет Апр 30, 2009 7:43 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
mohi написа:
... Даже си мисля, че ще се увеличат катастрофите, но знае ли се :wink:

И аз мисля, че ще се увеличат катастрофите в БГ понеже не всеки може да кара мощна кола и мераклии да настъпват и да демонстрират бързина колкото щеш. Дано не се окажа прав.

Чет Апр 30, 2009 8:43 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Отговори с цитат
Пост 
Azumi написа:
И аз мисля, че ще се увеличат катастрофите в БГ понеже не всеки може да кара мощна кола и мераклии да настъпват и да демонстрират бързина колкото щеш. Дано не се окажа прав.

Причината изобщо не е в мощните коли. Причината е в липсата на контрол. Ако има контрол, тея с мощните коли, дето искат да демонстрират бързина, ще карат кола не повече от 1-2 седмици на година, през останалото време ще мечтаят да имат книжка..

Иначе крайно време беше да се въведе еко данък. Стига вече таралясници по пътищата.

Чет Апр 30, 2009 8:47 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
tisho написа:
Azumi написа:

Причината изобщо не е в мощните коли. Причината е в липсата на контрол. Ако има контрол, тея с мощните коли, дето искат да демонстрират бързина, ще карат кола не повече от 1-2 седмици на година, през останалото време ще мечтаят да имат книжка..

Така е Тишо причината е в шофьорите, а не в колите.
Но тоя контрол кога ще започнат да го прилагат и дали изобщо ще се стигне до тоя момент?
Дано се подобри автопарка в БГ след тия промени.

Чет Апр 30, 2009 10:19 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ще се увеличат катастрофите - в това съм сигурен! Първо, защото огромна част нямат никаква култура на шофиране, второто е заради неконтролираното даване на книжки на куцо и сакато, също не малък принос имат дупките и неравностите по пътища и магистрали, няма една свястна писта - като в нормалните страни, където можеш да отидеш събота и неделя и да се набеснееш с колата си или мотора, та да ти държи влага една седмица.

А в скоро време мисля, че производителите на автомобили ще спрат да слагат мигачи по колите - в България ги използваме като гледам така - 10-20 %, в Германия също много не ги използват, но поне в критични ситуации се сещат.

Абе айде, да идва грипа, чумата, земетресения, някой-друг потоп и да се позичисти планетата от тая човешка напаст, че вече не се понасяме :-D

Чет Апр 30, 2009 11:00 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 176
Рейтинг: 102
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Това с повечето катастрофи заради мощни коли ми звучи много повърхностно...

При катастрофа със 100 км/ч ако някой оцелее е жив късмет.
Кажете сега коя кола не може да вдигне 100?
И 50 к.с. да е колата пак можеш да се размажеш като муха стига да си достатъчно глупав и/или арогантен...

Ако карам Outback 3.0л, по опасен ли съм от от сега когато карам Outback 2.5? Ако карам Outback 3.0л по-опасен ли съм от един пиян тийнейджър без книжка, каращ на връщане от дискотека 30-годишната Жигула на баща си с гуми от 1988? И други от този сорт...

По тази логика до сега като масово се карат коли под 163 к.с. трябва да няма катастрофи... Или поне за да е логична теорията ви, трябва 90% от катастрофите да са причинени от коли над 163 к.с....
Не са конксите сили тези, които убиват. Глупавите и арогантни шофьори са...

Чет Апр 30, 2009 12:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Проблема не е в теб или колата, проблема ще дойде с това, че тоя дето е карал пиян жигулката (това образно казано) ще има възможност да си купи кола с доста по голяма мощност, а какво е силата/мощноста без контрол :roll: .
Просто по-голямата част от населението са с комлекси за малоценност и изкривена ценностна система.
Всеки ще се мъчи да се изкарва голямото дупе и те така. Аз лично не ги разбирам тея работи и не намирам смисъл от разни такива демонстрации ама то толкоз им е "пипето" на такива. 8)

Чет Апр 30, 2009 12:56 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >