Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Смяна на първо масло в САЩ/Канада 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 14
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Вчера си купих Subaru Impreza 2.5 i SE /173 кс /, в автосалона ми обясниха да си карам и да отида за първа смяна на 6000 км , никакви ограничения за карането , никакви изисквания за разработка , нищо........просто караш и се наслаждаваш и толкоз. Чак на 6000 км първа смяна ,можете ли да ми кажете дали при всички нови Subaru е така .

Нед Апр 01, 2007 8:28 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Честито да ти е, Ivailo K, със здраве да си я караш :D

PS. Канадците май ни задминаха по бройка :lol: :) :-D

Нед Апр 01, 2007 11:34 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ivailo K написа:
Вчера си купих Subaru Impreza 2.5 i SE /173 кс /, в автосалона ми обясниха да си карам и да отида за първа смяна на 6000 км , никакви ограничения за карането , никакви изисквания за разработка , нищо........просто караш и се наслаждаваш и толкоз. Чак на 6000 км първа смяна ,можете ли да ми кажете дали при всички нови Subaru е така .

Това първоаприлска ли е ? Нали каза, че се отказваш от Субару за сега ?

Нед Апр 01, 2007 2:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Ivailo K написа:

Абе, и това си е тема за разговор. Особено с тези PDI (предпродажбена подготовка) много си имаме спор. От една страна се препоръчва смяна масло на 3 (6) месеца или 6 000 км. От друга страна преди няколко дни правих кола, продадена, чисто нова, но.......стояла на плаца 20 месеца след като е произведена. И питам ги аз хубавците, 'бе тая кола не квалифицира ли директно за смяна масло двигател ?'. Казаха 'не'.

Та, колега Ивайло, в автосалона правилно са ти казали, но все пак си виж датата на производство. Наскоро пък имахме една кола, която влезна за смяна на масло и беше на около 47 километра. Този пък клиент, точно в този смисъл е пожелал смяната.

Честита кола ако не е шега.

Нед Апр 01, 2007 4:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ми този въпрос май и на тея от Субару не им е много ясен.В книжката пише едно,а в техния сервиз казват друго.
Аз си сменям маслото на 3000 мили(4800) км. В сервиза казават,че трябва да се сменя на 3 месеца или 3000 мили,което дойде първо.
Регистрирай се в https://my.subaru.com -ще ти попълват автоматично сервизната история като взимат данните от сервиза,където си обслужваш колата.
Ник,можеш ли да ми кажеш какво се прави на 7500 мили и на 12500 мили.

В книжката пише,че само се сменя маслото и се въртят гумите на 7500,но май в сервиза искат некви други неща да бъзикат...

Нед Апр 01, 2007 5:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
За Канада сервизните периоди са на по 6 000 км.

6, 12, 18, 30, 36, 42, 54, 60, 66, 78, 84, 90 К са малки обслужвания. Те включват смяна масло двигател, проверка и доливане нива, проверка и корекция налягане в гуми, смазване на необходими точки, както и 30 точкова проверка, броня до броня.

24 К е по сериозно обслужване. В ключва масло вдигател, въздушен филтър, нива, обслужване спирачки, размяна места на колела, налягане в гуми, реглаж ръчна, добавяне на добавка в горивото, оглед броня до броня.

48 К е още по-голям сървиз. Включва това от 24 К + смяна антифриз, смяна трансмисионно масло, смяна диференциално масло, смяна спирачна течност, смяна горивен филтър, смяна PCV клапан, смяна свещи.

72 К е каквото е 24 К

96 К е голям сървиз, който включва 48 К. В определени години включваше и ангренажен ремък. Но от 2 000 насам не включва.

Последна промяна Nick на Нед Апр 01, 2007 10:54 pm, променена общо 1 път

Нед Апр 01, 2007 8:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
В книжката си пише 6000 км или 6 месеца , което настъпи първо . Невероятно удоволствие е да караш такъв автомобил . Досега имах Mercury Sable 3.0 V6 , но нищо общо със Субаруто. Благодаря на всички , надявам се да си пишем все хубави неща за тези коли . Преди два дни видях за първи път реклама на Субару в месния ни весник , нямат много реклами в Канада , но и нямаше нито едно втора ръка в автокъщата , купуват се веднага по-евтините . Заедно с мен едни пичове си взеха Impreza WRX с допълнителни нещица по нея и с мощност над 300 коня , но аз и на 173 к съм си доволен .

Нед Апр 01, 2007 10:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Направих си регистрация на 30 март тукашно време , ама таз пуста Канада изостава от България с доста часове и ми излезе първоаприлска регистрация . Няма шега , нов член на форума съм , нов любител на Subaru.

Нед Апр 01, 2007 10:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
От кое място го купи, ако не е тайна ?

Нед Апр 01, 2007 10:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Ми супер колега, да си караш колата със здраве и безаварийно. Може да качиш някоя снимка да видим новата машина.

Нед Апр 01, 2007 10:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Екстра,комби ли е или седан колата,ръчни или ?

Нед Апр 01, 2007 11:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Outback-Fan написа:
simbat написа:
Екстра,комби ли е или седан колата,ръчни или ?

Ако сложи по една снимка на интериор и екстериор, няма да има нужда от писане, а ние само ще цъкаме и ще викаме "въх", "люх", "пу-пу" и т.н. :lol:

Аз със сигурност ще цъкам :lol: :)
Ама за тебе се съмнявам, фен на Аутбеците :twisted: :) :D :-D :lol:

Нед Апр 01, 2007 11:40 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Браво тогава :D

Пон Апр 02, 2007 12:00 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Живея в Едмънтън / Албърта / , колата е седан , авт.скорости , идея си нямам как се качват снимки , но ще питам някой как се прави и ще кача . Днес падна малко сняг и се порадвах по завоите , все пак трябва да се изпита това 4*4 . Благодаря на всички .

Пон Апр 02, 2007 6:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Като пробваш колата, гледай да няма много предмети около тебе, че току виж си се извъртял на 180 градуса и може да стане белята. Аз направих тази проба веднъж, много е лесно с 4х4.
Снимките се качват лесно, като пишеш отговор по някоя тема, отдолу има browse, намираш снимката на твоя комп. После натискаш Add Attachment. И после пращаш и това е.

Пон Апр 02, 2007 8:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравей Provigo , наистина се върти като му дадеш газ в завоите , странна работа , аз си мислех , че това задвижване не ти позволява много да се въртиш на снега , а то не било така.

Пон Апр 02, 2007 10:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Тука във форума, focus ако не се лъжа беше обяснил как се прави влизане и излизане от завой с кола 4х4 при заснежена настилка например. И аз съм го изпробвал. Пробвал съм го на поледица (freezing rain), и на сняг. Един път се извъртях като пумпал на средата на едно кръстовище. Но нямаше коли понеже беше в квартала из уличките.
Значи като излизаш от завоя със съвсем леко навит волан и със гас. Като се стремиш със волана да правиш малки корекции ако е нужно. Ако нещо стане и отпуснеш газта нацяло се завърташ, така както аз направих. Това не е както при предно или задно предаване, навит волан и отпускане на газта и колата влиза в пътя. Поне аз за себе си до тия изводи съм стигнал. Съвсем друго държание има колата, трябва да я опознаеш добре.
Мисля че си усетил завъртането понеже си бил с много навит волан.

Вто Апр 03, 2007 1:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Ми не знам аз кво е различното ама аз на всички коли влизам в завоя без газ,а излизам с газ.
Единственото различно при Субаруто е,че съм по уверен и понякога вземам завоите на по-висока скорост,но пак си излизам с газ от завоя.

Между другото днес ходих да ми сменят маслото,че чукнах 12 хил.мили(19200км.).
Тиа в местния сервиз на Субару са големи пичове и доста се поразправяхме за интервалити за смяна на маслото.Та в общи линии ако е обикновеното минерално масло се сменя на 5000 км,ако е синтетика на 8-10 хил.км.И там всеки си имаше свое мнение какво масло да ползва-минерално или синтетика.
Разгледах и новия фейслифт на Аутбека,понеже бяха получили първия Аутбек модел 08'.Цвета много ме изкефи-двутонно тъмно кафяво :-)

Вто Апр 03, 2007 2:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ей го моето Subaru : http://photoshare.shaw.ca/gallery/kolevi .
Да карането е малко по-различно в сравнение с другите автомобили с предно или задно предаване .
Може ли някой да ми каже , защо в Канада няма нито един френски автомобил , всичко от Япония има , голяма част от Германия , нещо от Англия и нищо френско . Не съм запознат дали и в Щатите е така , но тук досега не съм видял нищо французко.

Вто Апр 03, 2007 5:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Страшна ти е колата :-D
Един колега няма да е много щастлив, че не е вагонче, но това не променя много нещата :D Браво :o
А за францужките и италианските коли зад океана вече сме говорили. После може да потърся темата.

Вто Апр 03, 2007 5:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр 1, 2  >