Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Въпрос за горяла джанта!?! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 483
Автомобил: Outback 3.0r '07 LiquidSi
Рейтинг: 438
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги моля да си кажете мнението за алуминиева джанта(16-ка) на която е изгоряла гумата до тел!!! :? ....аз си мисля че от нагряването, алуминийя си е изгубил първоначалните характеристики на твърдост :!: (издържливост на механични удари и тн.) :arrow:това ме наводи на мисълта :-k че при преминаването през дупка,неравност на пътя....джантата ще се криви с лекота! :roll: ....моля да си кажете мнението по въпроса!!!

Пон Дек 14, 2009 10:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 256
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Ако ти я подаряват, взимай! :smt023

Пон Дек 14, 2009 10:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Някой друг няама ли мнение по въпроса?!? :? ......

Вто Дек 15, 2009 4:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Лично, непрофесионалното ми мнение съвпада с твоето, така че няма какво повече да се каже. Вероятно затова никой друг не е писал.

Вто Дек 15, 2009 4:38 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Иди някъде, където се занимават с джанти и задай въпроса. Структурата на джантата се нарушава и от машинно изправяне, но имам приятел, който всяка седмица ходи на тая процедура по разбираеми причини (размер, пътища).

Вто Дек 15, 2009 6:42 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 256
Нов фен
Отговори с цитат
Излъскай я до блясък и я продай :!:

Вто Дек 15, 2009 9:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 310
Автомобил: Subaru Forester 07 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
boko написа:
Излъскай я до блясък и я продай :!:

Луд си (в добрия смисъл на думата) :)
:smt139 :smt139

Сря Дек 16, 2009 2:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Автомобил: Toyota Carina
Рейтинг: 86
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не знам при горене на гума доколко се нагрява джантата, но фитила на свеща е студен...

Като заварявам алуминий, случвало се е да заварявам и глави - температурата е доста висока, за да се разтопи метала. После - никакви ядове.

Същото важи и при заварка на джанта.

Сря Дек 16, 2009 9:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Fido Dido написа:
Не знам при горене на гума доколко се нагрява джантата, но фитила на свеща е студен...

Като заварявам алуминий, случвало се е да заварявам и глави - температурата е доста висока, за да се разтопи метала. После - никакви ядове.

Същото важи и при заварка на джанта.

Колега нещо не можах да те разбера! :? .....алуминийя се топи при ниска(600с) температура....аз също съм аргончик! :wink:....но нямам опит с алуминийя....
така че не съм сигурен дали след процеса нагряване-истиване, губи първоначалните си свйства! :-k .....така както сам сигурен че нераждавейката НЕ губи!
....но ако губи, означава че праховото боядисване е ВРАГ на алуминиевите джанти! [-X

Чет Дек 17, 2009 1:09 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 86
Нов фен
Отговори с цитат
Принципно, цветните метали се закаляват обратно на стомана /проста стомана, не високо легирана/ - нагряване и бавно охлаждане. Напълно е възможно, на тази джанта да и няма нищо. А разни гумаджии и джантопродавачи какъв съвет биха му дали при положение, че те от термична обработка не отбират?...

Чет Дек 17, 2009 9:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Автомобил: Toyota Carina
Рейтинг: 86
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като заваряваш алуминиева джанта - значи има висока температура - за която говорих - за да направиш заварката. Ами на джантата после нищо й няма. Не губи свойства.

А доколкото разбрах тази въпросната джанта е горяла, ама дали е стигната тази температура, че да се стопи?

Съмнявам се. Иначе нямаше да има джанта. :wink:

Карай смело и да не ти пука!

Чет Дек 17, 2009 7:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 141
Автомобил: Subaru legacy 2.5 L
Нов фен
Отговори с цитат
julionavarro написа:
Колеги моля да си кажете мнението за алуминиева джанта(16-ка) на която е изгоряла гумата до тел!!! :? ....аз си мисля че от нагряването, алуминийя си е изгубил първоначалните характеристики на твърдост :!: (издържливост на механични удари и тн.) :arrow:това ме наводи на мисълта :-k че при преминаването през дупка,неравност на пътя....джантата ще се криви с лекота! :roll: ....моля да си кажете мнението по въпроса!!!

Здравей колега,въпреки че съм нов тук ще кажа че летите джанти не търпят прегрявания поради нарушаване на структурата на метала.Дори когато се наложи нагряване при изправяне то в най-честите случаи е около 250-300 градуса/което не винаги се спазва за съжаление/.Принципно джантите на Субару са по-здрави от другите но лично не бих рискувал да сложа горяла джанта.

Чет Дек 17, 2009 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 874
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
провери джантата дали е крива ако не е нямаш проблем.ако се е нагряла толкова много че да се повреди структората на алуминия тя ще е изкривена и то в големи граници

http://betoteh.com/bg/index.html

Пет Дек 18, 2009 12:21 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема