Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
steling
|
|
Тези дни си правих подготовка за зимата и превенция на образуването на ръжда по купето. Също и поотстраних малкото ръждичка която беше излязла. Цялото удоволствие ми излезе 30.00лв. материали и една бира на майстора. Стана сравнително добре. Използваните материали: Един кореселин, една кутия дребно шагре, две кутии антикор, малко шкурка и една телена четка.За по големите коли антикора ще е поне 4 кутии за да се получи равномерно навсякъде. Ето няколко снимки:
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Нед Сеп 19, 2010 3:09 pm |
|
|
|
Firestarter
Регистриран на: Чет Фев 11, 2010 6:07 pm Постове: 148 Местоположение: Пловдив
Автомобил: '99 Subaru Legacy 2.0 AWD Sedan
Рейтинг: 4
|
Мераклийски си го стегнал джъстито!Много добре се е получило,  честито!Много се радвам като видя добре поддържано субару - в петък видях едно червено легаси седан първа генерация в Пловдив на светофара на гарата - направо светеше - чисто,със запазена боя,никаква ръжда,тия лайсни светят,въобще голяма работа.  Днес в Асеновград видях бяло 1800 мисля че беше - турбо,с надписите,с оригиналните калобрани - и то беше опасно.
_________________ Airbags save lives.Symmetrical AWD saves airbags. Roses are red - violets are blue - gotta love Subaru!
|
|
|
|
| Нед Сеп 19, 2010 5:42 pm |
|
|
|
steling
|
Във Варна видях зелено такова беше като излязло от завода вчера 
|
|
|
|
| Пон Сеп 20, 2010 7:36 am |
|
|
|
alchemist_AZ
Регистриран на: Нед Мар 21, 2010 2:11 am Постове: 257 Местоположение: Варна/София
Автомобил: Forester '08 2.0
Рейтинг: 0
|
Колега steling, поздравления! Изглежда чудесно  По праговете на нашето Суби някога е имало най-вероятно антикорозионно покритие, но сега са останали само следи от него. Едни такива черни петна, които хем грозят хем не вършат работа. Мислех сама да правя нещо по въпроса, но ми е тръпка да не направя някоя поразия. Та въпроса ми е - подготовката за зимата си е твое творение, или майстор го е правил? Интересува ме къде мога да освежа това покритие на Суби?
|
|
|
|
| Пон Окт 04, 2010 8:35 pm |
|
|
|
SUB
Автомобил: Subaru Libero+Vivio
Рейтинг: 54 
|
Аз на мойто суби тази събота и неделя сам си направих техническото обслужване за зимата.Отне ми почти пълни два дена, но с кафе и столче до него бавно и без да бързам повече мухабет с комшиите който идваха да гледат и чат пак мацах с четката.Става въпрос само за от долу купето и ходова част.Първо се минава с ръждопреобразовател с четката навсякъде където има паднала боя,след това с четка и нафта всички болтове и гайки които са от долу за да не ръждясва резбата им и ако някога се наложи да може да се отвиват по лесно.Накрая с антикор една ръка пак с четката.При мене отидоха две кутии антикор също, като остана около 100мл. от втората кутия.Сега като се погледне под калниците, и цялата кола от долу свети в ярко черно все едно сега излиза от завода  .
|
|
|
|
| Пон Окт 04, 2010 8:53 pm |
|
|
|
steling
|
alchemist_AZ написа: Колега steling, поздравления! Изглежда чудесно  По праговете на нашето Суби някога е имало най-вероятно антикорозионно покритие, но сега са останали само следи от него. Едни такива черни петна, които хем грозят хем не вършат работа. Мислех сама да правя нещо по въпроса, но ми е тръпка да не направя някоя поразия. Та въпроса ми е - подготовката за зимата си е твое творение, или майстор го е правил? Интересува ме къде мога да освежа това покритие на Суби? Тия дни на срещата ще ти обясня точно как става номера за два дена, но шагрето трябва бояджия да го пръсне на четка не става хубаво. Можеш и сам ама ти трябва бояджийски пистолет и канал за отдолу да го почистиш и намажеш. Ако мажеш с нафта или ако е мокро антикора не хваща. На мене ми отидоха две кутии.
|
|
|
|
| Вто Окт 05, 2010 8:19 am |
|
|
|
alchemist_AZ
Регистриран на: Нед Мар 21, 2010 2:11 am Постове: 257 Местоположение: Варна/София
Автомобил: Forester '08 2.0
Рейтинг: 0
|
Още един повод да гледам да дойда на сбирката! На вилата канал, гараж и т.н. - всичко е налично, само време да има 
|
|
|
|
| Вто Окт 05, 2010 6:38 pm |
|
|
|
steling
|
|