Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Бензинови печки в колите - имате ли опит? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 66
Автомобил: Forester 2.0 / 2006
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Добър вечер,
имам принципна идея да сложа печка в бензинов форестър. Бегло съм запознат с принципа на работа на този тип автономно подгряване, знам, че едни топлят антифриза, други само купето, мокри/сухи и.т.н.
Лично мен ме вълнува печка, която подгрява антифриза и е с таймер или с дистанционн. Ако някой има опит и му се споделя с какво, кого и колко се е сблъсквал, предполагам ще е интересно не само за мен. Дървата за зимата се цепят през лятото, дет се вика :)

Вто Юли 26, 2011 9:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 159
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Добре си се насочил, макар че зимата у нас не е кой знае какво, но определено си е гъдел. Имам наблюдения върху печки работещи на нафта. Проблемите при тях са основно от свещ (служи само за разпалване и работи в началото) и евентуално кофти гориво – нагар и задръстени филтърчета. По-рядко отказ на горивоподаващата помпичка и още по-рядко (но лошо за джоба) проблеми с управляващата електроника. Предполагам, че при теб това с нагара не играе, защото ще е бензинова. И един съвет – без значение каква жега е навън пускай я да работи един път месечно и няма да имаш проблеми зимата. Марките ги знаеш – Ебершпехер и Вебасто.

Нед Юли 31, 2011 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Разбира се печка е най-културното решение, но аз реших въпроса с модул за дистанционно палене. Самата аларма има едно допълнително компче за външна функция, там е свързан модула. Хваща от 100 метра - паля и докато сляза и отида при колата вече се е стоплила или пък поохладила ;)

Пон Авг 01, 2011 6:37 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
гледал съм на фирма Webasto за монтаж в електромобил

Пон Авг 01, 2011 10:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Lyubo написа:
Добър вечер,
имам принципна идея да сложа печка в бензинов форестър. Бегло съм запознат с принципа на работа на този тип автономно подгряване, знам, че едни топлят антифриза, други само купето, мокри/сухи и.т.н.
Лично мен ме вълнува печка, която подгрява антифриза и е с таймер или с дистанционн. Ако някой има опит и му се споделя с какво, кого и колко се е сблъсквал, предполагам ще е интересно не само за мен. Дървата за зимата се цепят през лятото, дет се вика :)

Ами Вебасто правят и сухи печки и мокри, А това пък печка да се слага в електромобил до сега не съм виждал - от къде ще и идва горивото ? Или пък просот е като сешоар с реотани !

Най -добре е печката да ти е мокра ( водна) т.е. да ти топли антифриза - по този начин двигателя винаги преди старт зимата е топъл от което се знае какви са икономиите по нататък. Освен това Мократа печка може да ти топли и купето т.е. ако си си настроил при включването на печката да тръгне и вентилацията то стъклата и купето са ти топли сутрин рано.
Най добрият вариант е да има таймер т.е. едно малко часовниче от което се задава в колко часа да ти пали печката , също така може и да имаш функция дистанционно или пък функция през ГСМ - то .

Сухите печки топлят само купето .

Печките работят около 30 минути на макс с оглед да не ти съборят акумулатора ! Доста са по икономични от двигателя.
Термотоп е твоята серия - слагат ги на мерцедесите масово . Особенно ако ходиш на лов и дебнеш някъде в шумките - печките са доста по тихи от двигателя имат си и ауспухова система .

Другото което е много важно щом скаш да си слагаш водна печка е тя да е със собствена помпичка за антифриза - има такива които са без такава и единствоно почва да се върти антифриза когато се завърти двигателя т.е . водят се доотоплители и има повече дизелови такива тъй като новите дизели трудно достистигат работна температура тези отоплители им помагат да влизат бързо в оптимална температура зимно време.
Друга марка много добра също е EBERSHPREHER.

Долу на картинката е твоя модел а онова цилиндричноточерното е водната помпа - този модел е от поновите и е по добър тъй като точно тази водна помпа е външна и при евентуален проблем може да се рециклира , при старите е много скъпо тъй като са вътрешни в самата печка и не могат да се шунтират.

Друг вариант за водна помпа - може да гепиш помата за парното на старите мерцедеси Е класата , работят на 12 волта.
http://rheamp.bg/avtonomni-otopliteli.php

Цената на нов воден отоплител е около 2000 лева и не си струва.

Най добре е да търсиш по моргите - за около 200 -400 лева с таймер разбира се ! Има и такива които им искат 600 - 800 лева което е безумно скъпо.
Основно ги има в Мерцедесите Е класа. От БМВ не си вземай !!! Тъй като часовника т.е. управлението е вградено в климатроника на колата.

Като ти продават печка тя трябва да е комплект с часовник-управление и да речем дистанционо също ауспухова система с гърне и разбира се проводници с мини ел. блок с реленца.

Прикачени файлове:
webasto-thermo-top.jpg
webasto-thermo-top.jpg [ 20.06 KiB | Прегледано 2053 пъти ]
Сря Авг 03, 2011 9:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 66
Автомобил: Forester 2.0 / 2006
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря за съветите, ориентирах се към печка, топлеща антифриза. Сега ще търся самата печка и някой, който може да ми я сложи.

Чет Авг 11, 2011 7:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема