Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Свирещи спирачки 
Автор Съобщение

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Дайде съвет.
Сложих си нов комплект накладки Hawk HPS преди около 10000 км. Дисковете ми са сток. След известно време се появи свирене когато се натисне леко педала на спирачката. При по-силен натиск изчезва, но при леко спиране свирят доста дразнещо. Иначе спира перфектно.
Кажете от какво може да е това, предполагам накладките свирят, но въпроса ми е , това може ли да отстрани по някакъв начин или да си карам и свиркам :)

Сря Юли 27, 2011 9:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моите HPS не свирят. Трябва да ме повозиш да чуя.

Сря Юли 27, 2011 10:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Libero+Vivio
Рейтинг: 54
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Преди години пазара беше залят с едни турски боклуци феродо което свиреше много гадно.Имаше от всички видове марки и модели.

Сря Юли 27, 2011 10:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bubaru написа:
Дайде съвет.
Сложих си нов комплект накладки Hawk HPS преди около 10000 км. Дисковете ми са сток. След известно време се появи свирене когато се натисне леко педала на спирачката. При по-силен натиск изчезва, но при леко спиране свирят доста дразнещо. Иначе спира перфектно.
Кажете от какво може да е това, предполагам накладките свирят, но въпроса ми е , това може ли да отстрани по някакъв начин или да си карам и свиркам :)

пробва ли да изчистиш евентуален нагар (профилактика на накладките за нагар дет се вика)?

Дигаш 80-90 и скачаш на спирачката докато почити спре. Така 2-3 пъти. Поне аз така правя по препоръка на агента и още няколко приятелчета.
Сигурно не е от това, но да споделя каквото се сещам по въпроса :)

Сря Юли 27, 2011 10:50 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Да има си процедура всеки производител - http://www.hawkperformance.com/performance/burnish.php

Сря Юли 27, 2011 11:22 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bubaru написа:
Дайде съвет.

имах същият проблем отзад .чаках да се оправи този нагар но не и не,смених ги накладките и се оправи

Сря Юли 27, 2011 2:20 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Пробвах процедурата с няколко по-сериозни спирания, но нищо не се променя, свирят си.

Сря Юли 27, 2011 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Отговори с цитат
пробва ли да изчистиш евентуален нагар (профилактика на накладките за нагар дет се вика)?

Дигаш 80-90 и скачаш на спирачката докато почити спре. Така 2-3 пъти. Поне аз така правя по препоръка на агента и още няколко приятелчета.
Сигурно не е от това, но да споделя каквото се сещам по въпроса :)[/quote]

Свирене се получава при твърди накладки, или ако си покарал някъде повечко на спирачка. По феродото се образува един слой като огледален (нагар) от който си просвирват.

Ако не стане със спирачките има и друг начин, нужно е 30мин. време и малко шкурка( по едра)

Сваляш накладките и леко със шкурката ( сложена върху гладка повърхност за да не направи неравности по феродото) ги надраскваш - то се вижда как пада този слой, и обратно на мястото им. :idea: Само да не забравиш като ги сложиш обратно да напомпиш спирачка преди всичко друго за да ги върне в работно положение.

И това е трябва да е ок.

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Чет Юли 28, 2011 4:53 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 298
Автомобил: Subaru Outback 2.5 - 2000, MT
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да споделя и аз мисли по въпроса.
Свиренето се появява, обикновенно, когато накладките са твърди (което, само по себе си, е лошо), имат повече метални сружки в структурата си (най-вече при ментетата) или при нагар.
Голяма част от добрите накладки имат откъм гърба залепен тънък слой, нещо като гума или изкуствена кожа, който контактува с буталото. Той обира вибрациите и не позволява на накладките да "свирят".
Другият начин да се спре свиренето е да се намаже тънко с графитна грес (ама, наистина, тънко, за да не потече и да направи беля) контактуващата повърхност на накладките с челото на буталцето и с други части на спирачния апарат. Правил съм го този номер, помага.

2. Понякога решителната крачка напред се дължи на здрав шут отзад!

Съб Юли 30, 2011 12:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз имах едни свирещи, свалях ги и с шкурка им свалих няколко микрона. Оправиха се, но за малко.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Нед Юли 31, 2011 7:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
смени си накладките и нещата престават, проверено , другото е дзифтарщина и ходене по мъките ;)

Нед Юли 31, 2011 8:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Отговори с цитат
quietriot написа:
смени си накладките и нещата престават, проверено , другото е дзифтарщина и ходене по мъките ;)

Това наистина е наи доброто решение, имаче има опастност ако са кофти накладките диска да свърши преди накладките ;)

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Нед Юли 31, 2011 9:45 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
quietriot написа:

Ясно е, че един ден ще ги сменя, но тъй като са на малко км. и се водят качествени, затова се питах дали няма някакво решение.

Нед Юли 31, 2011 9:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bubaru написа:
quietriot написа:

Ясно е, че един ден ще ги сменя, но тъй като са на малко км. и се водят качествени, затова се питах дали няма някакво решение.

явно не са качествени, моите засвириха на 500км още, карах ги още 100 и ги смених, бяха най -скъпите, сега съм с фуджи и нямам грижи, а избора кога ще ги смениш си е само твой ;)

Нед Юли 31, 2011 10:29 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
То това, че свирят, не значи че са кофти или че няма да спират добре... Просто компромиса е в друга насока.

Нед Юли 31, 2011 12:52 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
То това, че свирят, не значи че са кофти или че няма да спират добре... Просто компромиса е в друга насока.
аз го изтраях 100км, ма някой може да изтрае и 10К до смяна :-D моите нерви са по лабави ;)

Пон Авг 01, 2011 3:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Отговори с цитат
Най-важното е спирачките да СПИРАТ добре, и съм сигурен, че HPS спират чудесно (вероятно значително по-добре от останалите марки цитирани в темата). Също така се съмнявам да свирят чаааак толкова много, че да са нетърпими и да са за смяна.

Пон Авг 01, 2011 4:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Никога не залагайте на.............
Изображение

Пон Авг 01, 2011 5:12 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте, все още не съм чувал накладки които да не свирят в диапазона до 100-тина лева, а вие доколкото разбрах се оплаквате от скъпи накладки(не знам какви са им цените на вашите), но опита ми с "народните" накладки сочи че засега съм най-доволен от Remsa, спират много добре, просвирват лекичко само при мнооого леко натискане на спирачката, а иначе при нормално или аварийно спиране няма и помен от свирене обикновенно са на цена от 40 до 50 лева, имам много лоши впечатления от Simmer които колегата е посчил също като лоши- износват се дисковете но не и тези накладки :), също и Mintex ми ги бяха хвалили, но са твърди износват дисковете и свирят ужасно, за други марки за момента не се сещам :)

Пон Авг 01, 2011 7:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 382
Автомобил: 2006 Outback H6
Рейтинг: 324
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bubaru написа:
Дайде съвет.

Повярвай приятелю, сток дискове на Субару си искат оригинални накладки и нищо друго.
Аз тази хурка я ядох преди години... Какво ли не пробвах тогава - от 30лв до 120лв и марки, марки да ти се извие свят. Свири като трамвай и пече - яйца да пържиш. Докато накрая един приятел ми даде почти неупотребявани внос от Япония втора употреба. Не се знае колко години бяха стояли. Целите потънали в ръжда, увити в някакво тиксо. Позабърсах ги и колата заспа все едно, че винаги са си били там.
После четох някъде, че зависело от коефициента на температурно разширение на метала и на феродото. Те са си сметнати едно за друго. Дали е вярно незнам, но факта си е факт. Оттогава, ако съм с оригиналните дискове си купувам накладки от Субару и нямам грижа. По-скъпо е, но повярвай - изплаща се.

Пон Авг 01, 2011 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >