Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Как се минава на годишен технически преглед с AWD
| Автор |
Съобщение |
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
На автомата му слагате предпазителя за изключване на междинния. Светва FWD. За задно LSD се върти в една посока. На ръчката става с паразитни ролки и обикновен стенд.
|
|
|
|
| Сря Мар 06, 2013 7:33 pm |
|
|
|
bobeck
Регистриран на: Вто Юли 01, 2008 2:07 pm Постове: 628 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
|
Мда, и аз минах на валяци с програма за автомобили 4х4. Нито ролки сложиха, нито вдигаха другият мост във въздуха. Въпреки, че се бяхме разбрали за второто...но така е в Бг...всеки си върши работата, както той я разбира... Като ги питам що правят такива работи ме "успокоиха", че като въртят валяците в различни посоки, дифа се лъже, че е на място. Викам тва е ЛСД диф бе, трябва в една посока да се върят, а те:вчера Х6 мина от тук и нищо му няма Както и да е, колата не показа да има проблем, нито се опитваше да излиза от валяците  Предполагам поради ниската скорост на въртене на валяците.
|
|
|
|
| Сря Мар 06, 2013 8:13 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
bobeck написа: Мда, и аз минах на валяци с програма за автомобили 4х4. Нито ролки сложиха, нито вдигаха другият мост във въздуха. Въпреки, че се бяхме разбрали за второто...но така е в Бг...всеки си върши работата, както той я разбира... Като ги питам що правят такива работи ме "успокоиха", че като въртят валяците в различни посоки, дифа се лъже, че е на място. Викам тва е ЛСД диф бе, трябва в една посока да се върят, а те:вчера Х6 мина от тук и нищо му няма Както и да е, колата не показа да има проблем, нито се опитваше да излиза от валяците  Предполагам поради ниската скорост на въртене на валяците.  А след това LSD-то продължава ли да аботи? Мисля си че нее много правилно да се прави така на LSD диф.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Пет Мар 08, 2013 8:22 am |
|
|
|
Тедо
Регистриран на: Сря Яну 23, 2013 1:12 pm Постове: 99 Местоположение: София
Телефон: 0888811914
Рейтинг: 0
|
Impreza94 написа: В момента на пазара има само един автомобил с централен, който може да върви на само един мост (изцяло) и това Super-Select на PAJERO на JEEP също има подобна система при раздатка 242
|
|
|
|
| Пет Мар 08, 2013 2:27 pm |
|
|
|
Тедо
Регистриран на: Сря Яну 23, 2013 1:12 pm Постове: 99 Местоположение: София
Телефон: 0888811914
Рейтинг: 0
|
|
ЛСД-то не блокира на 100% така, че няма какво да се счупи... Освен това валците се въртят само някакви секунди... Сещате ли се като заседне в някоя кал колата и опитваш да излезеш с "цЕлата газ" какво е натоварването върху ЛСД-то...
|
|
|
|
| Пет Мар 08, 2013 2:30 pm |
|
|
|
Shtukata
Автомобил: Subaru Forester 2.0XT
Рейтинг: 49 
|
Чакайте че нещо ми пуснахте мухата... Аз като ходих на ГТП при пробване на предния мост ми вдигаха само една от задните гуми на свободни ролки и обратното Форестъра е '99 4-скоростен автомат...дано не са потрошили нещо, в частност ЛСДто
|
|
|
|
| Пет Мар 08, 2013 3:02 pm |
|
|
|
bobeck
|
Mladen99 написа: bobeck написа: Мда, и аз минах на валяци с програма за автомобили 4х4. Нито ролки сложиха, нито вдигаха другият мост във въздуха. Въпреки, че се бяхме разбрали за второто...но така е в Бг...всеки си върши работата, както той я разбира... Като ги питам що правят такива работи ме "успокоиха", че като въртят валяците в различни посоки, дифа се лъже, че е на място. Викам тва е ЛСД диф бе, трябва в една посока да се върят, а те:вчера Х6 мина от тук и нищо му няма Както и да е, колата не показа да има проблем, нито се опитваше да излиза от валяците  Предполагам поради ниската скорост на въртене на валяците.  А след това LSD-то продължава ли да аботи? Мисля си че нее много правилно да се прави така на LSD диф. Работи си. Както е писал и колегата Тедо, за да го опечеш трябва или неправилно масло или дълго време да го зориш. Ама наистина дълго.
|
|
|
|
| Пет Мар 08, 2013 7:49 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
bobeck написа: Работи си. Както е писал и колегата Тедо, за да го опечеш трябва или неправилно масло или дълго време да го зориш. Ама наистина дълго. аз все си мисля че трябва нещо да се скапе. Все пак се стреми да върти 2-те гуми в една и съща посока, а като ги завъртиш в срещуположни........ Но щом казвате значи е така. А между другото в Офроуд форума четох че ако ЛСД не работи, може да се опита да се съживи с някакви по различни масла. Но това вече си е друга тема.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Пет Мар 08, 2013 11:20 pm |
|
|
|
bobeck
|
Mladen99 написа: bobeck написа: Работи си. Както е писал и колегата Тедо, за да го опечеш трябва или неправилно масло или дълго време да го зориш. Ама наистина дълго. аз все си мисля че трябва нещо да се скапе. Все пак се стреми да върти 2-те гуми в една и съща посока, а като ги завъртиш в срещуположни........ Айде помисли пак Дали държиш гумата /разбирай окантарил си се нейде и даваш яко газ/ или я въртиш обратно е все тая. Това е диференциал. ЛСД не е 100% блокаж. Просто се опитва да прехвърли въртящ момент и на колелото със сцепление, но не винаги това е достатъчно. Както и да е. Спирам да пиша, че явно няма сми.
|
|
|
|
| Съб Мар 09, 2013 12:02 pm |
|
|
|