Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6
 Как избрахте Субару? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз да споделя как станах фен на субару: Преди да купя първия Аутбек бях сменил 10 коли от различни марки без да се повтори нито една. През 2003 си купих къщичка на „баир” и тъй като тогава карах БМВ и Сеат реших че за зимата ми трябва сериозен автомобил, ако искам да си нямам проблеми. Имах представа какво представлява Субару и започнах да търся в наши и чужди сайтове. Намерих един Аутбек МУ’00 в Германия и го поръчах на мой клиент (собственик на автокъща) да ми го докара. Получих го за Коледа :) . Махнах БМВ-то и Сеат-а и взех и една Тойота Рав-4. Грешка! :( И реших че всяка следваща кола ще е само Субару – хареса ми новото Легаси седан и за Коледа на 2007 отидах в Субару Моторс за да го спазарявам и там видях моята Импреза :smt023 . Не ми отне много време да си променя решението, да договоря лизинга и да се сдобия с нея. :D Разкарах „дървото” (Рав-4) и тъй като продължавах да следя пазара, януари 2010 (пропуснах Коледа този път) :smt129 ми хареса един Аутбек МУ’07. Отидах, видях и си тръгнах с него :D . Така станаха 3 и се наложи да продам единия Аутбек. Първият който дойде да го види, си тръгна с него, :smt023 Надявам се че го слуша и му се радва. ;)

Чет Мар 31, 2011 6:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 866
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
aboychev написа:
Здравейте приятели! Моята история е от сърцето на Субару.... ;)
Аз работя по корабите, като корабен механик. В периода 2007-2009 се качих на ро-ро кораб (car carry ship), с две думи на автомобиловоз. И понеже семейството ми се умеличи с още един член, трябваше да сменим малката си кола Рено Клио с нещо по-голямо.Аз бях на мнение че следващата кола трябва да е нова, а жена ми на обратното...
С автомобиловоза държахме линията Япония, Корея- Европа.От Корея знаете какво се товари :smt129 От Япония-Нисани,Тойоти,Мазди,Митсубиши и т.н. Един прекрасен ден в Митсушима (Япония) започнаха да товарят странни коли с дупка на предния капак :smt131 :smt129 Викам си : Какво ли ли ще е това? От далеко видях марката-Субару. Много добре знаех за какво качество иде реч. Имам колеги със Субару и бях подготвен. Веднага отидох при Старши Помощник Капитана и го попитах на коя палуба се товарят Субарутата. Получих изчерпателен отговор.
След тръгването от Япония беше време да разгледам стоката. Отивам аз на въпросната палуба и пускам осветлението и пред мен поне 300-400 колици Субита..... :smt136 Капацитета на кораба е около 6 400 коли среден клас. Нови с найлончета.....До тях някакви Кашкаи,Х-Трели и т.н. Стоят не на място. Метнах се в 3-4 Форковци.Като за мен са правини. А като за капак имаше и десетина Импрези WRX STI. Там ми спря дъха и ума. Естествено запалихме и Дизелов Боксер.Красота.
Звъня на жената и казвам-Реших за колата! Субару ще е..... А тя: Заслужава ли си?
Отговора е налице. Вече сме на 20 000 км и не желае да кара друга кола.....
:subaru:

Леле ,колега дъха ми спря ! :smt131
Толкова Субита на едно място ,това е сън .На мен щеше да ми се спука сърцето от щастие, при вида на толкова мечтани коли.Страхотно!!!

Съб Апр 02, 2011 10:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, приятели и SUBARU фенове.Реших и аз да споделя как направих своя избор. Твърдо бях решил да си взема МПС което да е 4х4 обаче не исках да е джип, много тромави ми се виждат :giggle: , та вариянта е да е кола, ама при колите избора не е чак толкова голям. Първо гледах клипове после четох форуми ама във форумите всеки казва "моето гардже е най-хубаво" обаче това което ми направи впечатление е че никой не казва лоша дума за нашета марка. Колкото и да хвалят техните има едно "аве и SUBARU на са лоши" или нещо такова.След доста четени из нета попаднах на това http://testdrive.bg/testdrive/subaru/preview75.html след като прочетох статията везната силно наклони към SUBARU и не след дълго се сдобих с такова бижу което всеки ден ми доказва че не съм сбъркал ни най-малко.

Вто Апр 12, 2011 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Автомобил: FORESTER 2.0 MT 92KW 2000г
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
От два месеца някъде търкалям бялото нещо на снимката. И понеже мернах още две-три подобни снимки във форума - Рено 19 и Форестър - започвам да стигам до извода, че при избора на Субару, много голям принос има френският производител на летни коли.
Прикачени файлове:
su-re-su-sa.jpg
su-re-su-sa.jpg [ 30.17 KiB | Прегледано 459 пъти ]

Дълги години търкалях една Самара 21099. Дали случвах на гуми, дали наистина е толкова сполучлив модела, но никога не е буксувала, поднасяла, занасяла и изобщо е минавала отвсякъде, откъдето съм искал. Вярно, не съм кой знае какъв оффроудовец, нито съм ловец, нито рибар, но бях свикнал това дали вали сняг да не ми е критерий при тръгването за някъде.

В крайна сметка много загни и с нежелание я смених за Рено 19 Chamade. Нищо лошо не мога да кажа за колицата, стара беше, но в перфектно състояние. Комфорт в сравнение с баба лада - от земята до небето, това стъкла с копчета и всякакви други елементи от междузвездни войни. Мека возия, пъргава, никакви технически проблеми. Единствен кусур - не тръгва и не спира като е леко заснежено. Правил съм атракцион за съседите, не успявайки да изляза от паркинга при скромните пет сантиметра сняг пред задните гуми. Боксувал съм на сантиметър суграшица. Зимно време спирах с половин километър предварително планиране. И много ясно, че ми писна и взех да мисля за 4х4.

Мисълта ми вървеше като на предния колега - не ща танк, нямам це категория. Късата база джипчета масово пък са двуврати, което не ме устройва. Ауди Куатро много време го обмислях, но познат с А8 ме отказа - откакто го взел забравил как се качват бордюри. Накрая след близо година разглеждане на разни возила в рамките на бюджета се спрях на Форестъра. Вярно, в първия момент нещо не ме кефеше визуално, но пък след като видях няколко в действие по разни планински пътечки се реши "това ще е". Последваха месец четене във форума, раздел продавам (Някой беше писал, че апапите от тук си избират колите - така ще да е :smt023 ) и посещение при нотариус.

Беше ме страх от висок разход, оказа се наистина по-неикономично от Реното, но сравнимо с Ладата - 10х100 смесено каране. На дълъг път за момента успях да го сваля с много галене на педала до 8.5, максималният зимата в София беше 12 - пей сърце.

Не исках да купувам комби поради вродена неприязън към чистачки на задното стъкло, но обява за Форестър седан не намерих, сигурно е рядък модел. За два месеца ми я свиха два пъти (за какво са им?!), но пък намерих в Бриколаж по 2лв бройката някакви китайци и засега и тоз проблем отпадна.

Последният проблем обаче няма решение. Набюдавах го и при ладата и при реното. И двете бяха седан, нещо рядко за моделите когато ги купувах. Броени месеци след това, кварталът се запълваше с поне 3-4 като моята. С Форестъра стана същото. На четвъртия ден след като го взех под прозореца вече имаше три форестъра...

В резюме мога да кажа - въпреки че е комби, това е колата.

Нед Апр 17, 2011 11:09 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 60
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

Моята любов започна в ранната 1987 година. Тогава Субару в БГ беше 1 на 100000.
Бащата на един приятел имаше Леоне и ни возеше насам натам. След 10-тина години, моя приятел започна да ме вози. Леонето не беше мръднало! Един ден моя приятел паднал в една дупка с колата, потъркалял се и спрял по таван. Двигателя още работел на празен ход, касетофонът също. Субито излгеждало като великденско яйце, но го обърнали по колела, запалили и се прибрали по живо по здраво.
И до днес 4.5.2011 това Леоне се движи.

Кажете ми как да мислия за друга кола освен Субару?
Един ден ми писна от служебни коли и глупостите покрай тях и си купих Субару Оутбек 2000г.
Обадих се на една обява от човек в БГ, видяхме се, спазарихме се и го взех.
Сега го чакам да се счупи, дали ще стане това никой не знае :beer02:
Проселдих колата, че е на най-малко 300 000 км, но това не ме притеснява.Вече минах 30 000 км.
Яд ме е само, че не работи печката. Старият собственик твърди, че при Митка са и резнали кбелите...
Не знам какъв е случая и не ме интересува.
Карам, сипвам бензин и се кефя! Това е то любовта :D

Сря Май 04, 2011 8:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз преди Форко карах Зафира дизел 2006г . Много място вътре , но проблеми с двигателя, окачване и доста трудна за управление. Не можех да кача и един бордюр и постоянно боядисвах предна броня. Бяхме с един приятел от Субару форума на Пампорово зимата и след един обилен снеговалеж закъсаха всички ML, X5 по един баир. Леонето му само това чакаше :smt082 беше като РАТРАК! тогава реших аааа ето каква ще е следващата кола. И понеже съм фен на дизела- въртящ момент, икономия на гориво скочих във Форко дизел- уникална кола! Вярно , че е малко дървено изпълнението вътре ама как вози и от къде минава не е истина!
P.s. Само ме е яд , че когато 2005 г бях в Щатите не си вземах една Импреза WRX 2003 , карана с 50 мили в час от един приятел. Даваше ми я за 4000$ пфу да се ....
Важното е че ми дойде акъла в главата \:D/ Следващата ще е пак Фори с CVT кутия + дизел - когато излезе.

Пет Май 06, 2011 8:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 54
Автомобил: Subaru Outback 2,5 limited
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
И аз да се изкажа, ако може разбира се ;). Търсех доста време нова кола (по-нова от старата Опел Омега 2.3 ТД 1988 г. ) но нещо не бях доволен от наличните на пазара, а и да ви кажа честно Субару не гледах, защото един "приятел" постоянно ми разправяше, как се чупят и колко са скъпи и колко са неудобни. Естествено този въпросния никога не е имал от нашата марка, и след като го повозих малко си върна думите назад. И в крайна сметка 2 седмици преди да си взема моята, отказах един мерцедес е230 1997, под предтекст че много харчи този двигател. Затова си взех 2.5 хахахахах :smt129 И един ден братовчет ми, който продава коли на горубляне ми звъни и ми вика: Ела имам нещо за теб. Отидох видях, само я запалих, не съм се возил, но веднага ми застана....разбира се бях очарован от обикновените неща (ел. антена, врати без рамка, подгряване на седалки, 12 V извод в багажника, и разбира се кабел за подгряване на блока тцтцтцт). Моя човек ме увери че колата не е пипана и я капарирах.......и така вече близо 9000 км от 17.12.2010 досега, без да я правя ама грам. Но вече трябва да сменям биалетки, семеринг на маслена помпа (така каза Митака). Замислил съм и лек тунинг разбира се!

Равносметка:
Това ми е втората кола в моя живот и вече е ясна марката за напред.

Благодаря за форумът и на всички колеги.....

Пон Май 09, 2011 11:39 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ще разкажа и аз.
През '90-те бащами купи от познат Субару Леоне 84г. 1.8 с автоматична ск.кутия, и дигитално табло, изглеждаше като самолет спрямо предишната ни кола Вартбург 353. Още преди да я вземем се бяхме возили неколкократно изглеждаше невероятно, тогава стм бил на годините на колата, но се влюбих в нея.
Ползвали сме я за служебна и със 700кг. сметана е пътувала Бургас - Сливен в наи непроходимите зимни условия и затворени пътища, минавала през какви ли не зимни обстановки безпроблемно.
Но поради финансови причини го продадохме на дъщерята на предния собственик.
Когато пораснах и изкарах пари за кола, малко ябях позабравил.
Карах един Ровър на приятел които много ми хареса и след 2 седмици го купих, това става 2004г. рувъра 216 97г. карах го 2г. и реших че искам по голяма кола, взех си Мерцедес СЕ200 купе, широко удобно за дълъг път.... след още 2г. реших че ми трябва кола с 4 врати пшонеже се ориентитах към семеините, взех ауди А4 00г. (голяма беля...)

Исках кола с 4 врати, удобна, ширика да събира багаж, но това което не съм споменал е да мога да разчитам на нея във всякакви ситуации, бях се ориентирал към другио коли, но една СУБАРУ не ми излизаше от главата още когато карах мерцедеса.... Сега пак се бях насочил към друга, но един приятел ми каза, нова година, хубава кола 4х4, на добра цена...

Пробвах я 500м. обадих се на 2-3 места да поразпитам за части (понеже е Щатска) и я взех....

Вози добре (като за такава кола) управлява се много леко, скоростите се сменят много удобно. На 4х4 тестовете се държи много добре....никаде не опира, общо взето съм доволен.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Нед Май 15, 2011 12:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6