Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Къде се минава Годишен Технически Преглед
| Автор |
Съобщение |
|
garbacho
Регистриран на: Чет Окт 09, 2008 9:09 pm Постове: 90 Местоположение: София
Автомобил: SUBARU Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: 0
|
|
За София Във Волф на Цариградско също правят на 4x4,малко преди "новия дом на Звездите"
|
|
|
|
| Чет Дек 19, 2013 11:54 am |
|
|
|
mashbob
Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 9:21 am Постове: 105 Местоположение: София
Автомобил: Outback EJ25 MT
Рейтинг: 32
|

За "Крафт" на Софийското околовръстно - давам една положителна оценка. По принцип аз там ходя още откакто отвориха пункта през 90-те. Никога не съм имал с тях проблеми. Но това и друго. Сега по темата с прегледите на 4х4. Вчера бях там и с голяма изненада разбрах, че те знаят за факта, че на коли с перманентно 4х4 задължително колелата, които не са на валяците трябва да се повдигат (т.е. да се въртят свободно) и ми сложиха ролки и на двете. Това се отнася и за предния и за задния мост.
Съвет от мен - задължително искайте да ви слагат ролки и на двете колела, които не са на валяците. В книжката на колата го пише изрично. Ако не щат, тогава чао.
Освен това, за най-голямо мое учудване след преглед на колата отдолу ми намериха скъсана биалетка!? Та ви казвам, ходете си на преглед и нека ви оглеждат колата. Понякога има полза, може да те намерят нещо, което не си знаел.
А за биалетката - монтирана в СМТ, тяхна, изминала е 25 х. километра, ненатоварващо каране. Никога досега не ми се беше случвало - да късам биалетка на каквато и да било кола. Потропваща да, но скъсана не. Изводите, всеки за себе си.
_________________ 2005 Outback 2.5 5MT/DR
|
|
|
|
| Нед Май 18, 2014 7:51 am |
|
|
|
pchdeals
Регистриран на: Чет Фев 09, 2012 9:30 am Постове: 26 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Impreza 2.0R MY08
Рейтинг: 14
|
|
Днес бях на пункта във Виница (Варна). Координатите ги има по-горе в темата.
Доволен съм. Добре си свършиха работата в пункта.
|
|
|
|
| Сря Май 21, 2014 12:05 pm |
|
|
|
k_u_d_o_s
Регистриран на: Сря Сеп 23, 2009 3:47 pm Постове: 89 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.0D, Honda Prelude BB4
Рейтинг: 12
|
|
Да добавя и аз във Варна къде още може да бъде извършен преглед със допълнителни валяци :
Варна, ул. Девня №4 - това е м/у Енергото и Шел.
|
|
|
|
| Вто Авг 26, 2014 12:23 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
Vmax написа: Няма връзка прегледа с въпросният проблем с трансферният С соленоид / по спомен това беше при теб /. Дори да не ти сложат валяк/ци отзад пак нищо няма да стане, когато си с автоматик.
По темата - пункта за преглед на Каблешков до газстанцията /малко след Алкомес/ е много удачен - запазваш час, отиваш, поемат те и не се занимаваш с глупости.
Точно там ми обесниха че колелата не предават движение към двигатела..... А темата за ЛСД изобщо неможаха да разберат за какво им говоря. Прегледа ми изтече и сега се чъдя къде да отида... Пуф...
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Пон Сеп 01, 2014 9:03 am |
|
|
|
balbeck
|
|
Пичовете които работеха там (тези които знаеха за какво става въпрос при Subaru) ми обясняваха миналата година, че са взели пункта под наем и от началото на тази година ще се местят някъде около Горна баня, ама къде точно не знам.
|
|
|
|
| Пон Сеп 01, 2014 12:25 pm |
|
|
|
tech_noir
Регистриран на: Чет Апр 24, 2014 3:39 pm Постове: 194 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 manual
Рейтинг: 26
|
Ако колата е добре и редовно поддържана, този преглед не е ли по-скоро досадно сдобиване със стикер като и без това си знаеш че всичко е наред  След караулката с Околовръстното, посока Панчарево от дясно има два сервиза а ГТП. Ходил съм там и съм водил колеги, че ни е близо и става в обедната. В първия хората са съвестни, проверяват там, ала-бала. Във втория - пълна проформа, дето се казва ако си ОК да се качиш на канала на собствен ход - минаваш. В КАТ все едно гледат... като регистрирах Субару-то само ми записаха номерата и айде движи - всичко ОК и стикерче за една година  . На всичкото отгоре ме закараха от автокъщата на рапатрак и аз самия нямах идея дали изобщо имам спирачки примерно (фарове и мигачи си ги проверих там).
|
|
|
|
| Съб Сеп 27, 2014 10:34 am |
|
|
|
blow
Регистриран на: Пон Окт 14, 2013 7:46 pm Постове: 13 Местоположение: Варна
Автомобил: Tribeca 3.6
|
|
Минах преглед във Варна на ул. "Девня" №4 . Сложиха допълнителни валяци, прегледаха всичко вкл. за налични аптечка и триъгълник. Технологично време 30 мин. Цена - 45 лв.
|
|
|
|
| Пон Сеп 29, 2014 8:26 pm |
|
|
|
NORTICUS
Автомобил: Subaru Outback III H6
Телефон: 0886743229
Рейтинг: 104  
|

Здравейте колеги . Занимавам се с технически прегледи повече от 10 г. и с удоволствие бих бил полезен на всеки ,който има нужда от преминаване на реален периодичен технически преглед. Пункта се намира на бул. Цариградско шосе 4-ти км. /под моста срещу Капитолия/. Разполагаме със спирачен стенд за проверка на спирачни усилия на всички 4х4 ,като досега сме извършвали спирачни тестове на всички модели Субару и много други без проблеми. Спирачният стенд е MAHA - Немско производство . Самото разединяване се получава ,след стартиране на валците в противоположни посоки с 2-3 км.ч. Измерването на спирачните сили се осъществява поотделно за всяко колело ,както за крачната така и за ръчната спирачна уредба. Стендът разполага и с така наречената "тресачка" ,която дава реална информация за състоянието на всеки един от амортисьорите. Измерването отново се извършва поотделно за всеки един амортисьор. Разполагаме и със система за предварително известяване относно предстоящия периодичен технически преглед , Гражданска отговорнос и Каско. Всичко това ,както и останалите изисквания на Наредба H32 влизат в първоначлно обявената цена ,като няма допълнително заплащане и за автомобили снабдени с газови или метанови уредби ,подлежащи на периодичен технически преглед /ВНГ,СПГ/ За повече информация и резервации : Михаил Янков - 0886 743 229 или http://gtp.bg/
_________________ http://www.zeitgeistmovie.com/
|
|
|
|
| Нед Окт 05, 2014 8:57 pm |
|
|
|
julien 55
Регистриран на: Пон Мар 18, 2013 3:16 pm Постове: 10 Местоположение: sofia
Автомобил: Subaru Outback H6 2001
Телефон: 0887502588
|
|
Здравейте колеги, Днес проведох ГТПреглед на любимото ми Subaru във " Транс Софт Експрес " сервиз София , възползвайки се от предложението на колегата NORTICUS .Всичко става точно така , както го е описал колегата в темата - валовете на стенда се въртят в различни посоки и измерването става последователно и отделно за ляво и дясно колело.Тестваха и амортисьорите на така наречената "Тресачка" - според мен важен тест , имайки предвид тяхното активно участие в стабилността при управлението на автомобила.Смея да дам положителна оценка и да Ви препоръчам " Транс Софт Експрес " сервиз в София.
|
|
|
|
| Вто Окт 07, 2014 8:10 pm |
|
|
|
zk.
|
julien 55 написа: ... както го е описал колегата в темата - валовете на стенда се въртят в различни посоки ... За отворени диференциали е ок, но за коли с ЛСД отпред и/или отзад не е здравословно.
|
|
|
|
| Вто Окт 07, 2014 10:58 pm |
|
|
|
freehippie
Регистриран на: Пет Сеп 07, 2012 5:35 pm Постове: 100 Местоположение: София
Автомобил: H6 02
|
Вчера и аз минах в Крафт, записах си час, отидох, всичко мина бързо и безпроблемно. И най-важното, както е казал колегата по-горе, слагат валяци и на двата моста. Аз съм доволен 
|
|
|
|
| Сря Окт 08, 2014 6:52 am |
|
|
|
Crusader
Регистриран на: Пет Мар 01, 2013 3:39 pm Постове: 103 Местоположение: София
Телефон: 0898268926
Рейтинг: 13
|
zk. написа: julien 55 написа: ... както го е описал колегата в темата - валовете на стенда се въртят в различни посоки ... За отворени диференциали е ок, но за коли с ЛСД отпред и/или отзад не е здравословно. Колега NORTICUS, за коли с ЛСД може ли този тест да не се прави по този начин? Благодаря 
|
|
|
|
| Сря Окт 08, 2014 9:50 am |
|
|
|
NORTICUS
|
Колега NORTICUS, за коли с ЛСД може ли този тест да не се прави по този начин? Благодаря  [/quote] Може колега ! Всичко е възможно  Заповядай когато решиш дори и да не е за периодичен преглед ,а само за тест. Ще се радвам да се видим и да обменим опит 
|
|
|
|
| Сря Окт 08, 2014 4:20 pm |
|
|
|
pe6o_bg
Регистриран на: Пон Окт 13, 2014 8:27 pm Постове: 44 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Outback 3,6 2013
Рейтинг: 21
|
Здравейте колеги! Днес минах технически преглед в гр.Пловдив на Асеновградско шосе след Макдоналдца посока Асеновград на 100-200 метра има светофар точно преди Баумакса.Там им казах за перманентното 4х4 и те ми показаха едни валове дет се слагат.Аз толкова ги стреснах че могат да ми прецакат скоростната кутия че даже не ми тестваха спирачките ами ме накараха само да стъпя и имитираха няква работа за пред камерите и след 5 мин казаха готов си  Прегледа е 40 лв ако си без газ и 45 с газ.Ако си направиш ГО там май казаха че цените стават 30-35лв. Дадоха ми визитка и казаха че можело със записване! ДОВОЛЕН СЪМ!!! Надявам се че съм бил полезен 
|
|
21
|
|
| Вто Окт 14, 2014 8:00 pm |
|
|
|
OFFROADER
|
|
Привех колеги, някой има ли информация къде в София издават паспорти за газови уредби. Моят съм го изгубил и не мога да мина на преглед.
_________________ Ремонт на ръчни скоростни кутии. Петър Иванов-нула886495045
|
|
|
|
| Пон Окт 20, 2014 8:29 am |
|
|
|
NORTICUS
|

OFFROADER написа: Привех колеги, някой има ли информация къде в София издават паспорти за газови уредби. Моят съм го изгубил и не мога да мина на преглед. Здравей колега . Това е извадка от НАРЕДБА № Н-32 за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства § 23. Не подлежат на първоначална проверка ППС с допълнително монтирани уредби, които позволяват работата на двигателя с ВНГ или СПГ, за които преди влизането в сила на тази наредба: 1. в свидетелството за регистрация на ППС е отразено оборудването с уредба, която позволява работата на двигателя с ВНГ или СПГ, или 2. има паспорт за монтирането на уредбата, която позволява работата на двигателя с ВНГ или СПГ, издаден съответно по реда на Наредбата за устройството, безопасната експлоатация и техническия надзор на газовите съоръжения и инсталации за втечнени въглеводородни газове (ДВ, бр. 82 от 2004 г., в редакцията преди бр. 99 от 2011 г.) или Наредбата за устройството и безопасната експлоатация на преносните и разпределителните газопроводи и на съоръженията, инсталациите и уредите за природен газ (ДВ, бр. 67 от 2004 г., в редакцията преди бр. 99 от 2011 г.), или 3. има издадено удостоверение за техническа изправност на ППС, част І, буква А по реда на Наредба № Н-32 от 2011 г. за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства, в което е отразено, че ППС е с монтирана уредба на ВНГ/СПГ или водород. Ти доколкото разбирам не отговаряш само на едно от условията. Ако е така , то имаш право да представиш ППС за периодичен преглед. Ако не отговаряш и на 3-те условия ,то тогава задължително ти трябва документ удостоверяващ няколко съществени неща на допълнително монтирана газова уредба. А именно документ съдържащ данните за : 1.Марка на резервоара 2.Номер на одобрението на типа на резервоара 3.Сериен номер на резервоара 4.Година на производство на резервоара Надявам се информацията да ти е била полезна. Поздрави !
|
|
|
|
| Пон Окт 20, 2014 9:42 am |
|
|
|
OFFROADER
|
|
Може и да си прав колега, но в пунктовете искат и паспора и без него казват, че не може.
_________________ Ремонт на ръчни скоростни кутии. Петър Иванов-нула886495045
|
|
|
|
| Пон Окт 20, 2014 10:46 am |
|
|
|
katlak
Регистриран на: Пет Мар 14, 2014 10:46 am Постове: 158 Местоположение: София
Автомобил: Forester SH 2.5X Premium 2011, AT
Рейтинг: 109  
|
|
Здравей колега, наскоро вадих паспорт за газовата. На околовръстното, около светофара за Суходол беше - има и надпис. Ако открия точен адрес ще пиша.
Поздрави
_________________ https://promachines.bg/
https://www.facebook.com/Promachines.tools.bg/
|
|
|
|
| Пон Окт 20, 2014 12:34 pm |
|
|
|
tony
|

valqk написа: - София
- Срещу Бриколаж в Люлин. На бул. Европа веднага след Т-образния светофар преди караулката. Успех. - http://goo.gl/maps/6els
- В технически център на Булстрад (София) ми обясниха, че имат нужния софуер и стенд за 4х4. Минавах с другата ми кола(микра) на преглед и разпитах момчето.
Адреса е София, ул."Хъшове" 1А - пада се отстрани (в ляво) на сградата. - http://goo.gl/maps/foXR
- Колеги, ето и нещо по същество, в този сервиз ходих за ГТП, имат стенд с програма 4х4, на който тестват колелата едно по едно. Струва 44 лв. за автомобил 4х4 (ама как са го измислили само).
Ето това е сайта на сервиза, трябва да си запишете час. http://www.alkomess.com/index.files/Page469.htm - излизате на околовръстното за към драгалевци и тръгвате надясно по околовръсното. на около 100 метра, в началото на локалното, има сервиз крафт. до него е пункта. срещу ботаническата градина. цена - 36 лева. по спомени работно време 9:00-19:30, в събота до 14. до колкото разбрах, имат пункт и някъде в дружба, но за там нямам информация какво е положението.
- VIP сервиз Младост 1 - срещу бензиностанцията ТЕМПО
между другото, единствените 2 пункта, които са лицензирани да правят прегледи на мотоциклети! да ни е честито! цена пак 36 лева. другите 2 възможни са по един в пловдив и един в бургас, не ме питайте кои точно.
- Пловдив
- по пътя за Марков в пунта за технически прегледи на Таньо имат валове, които замерват перманентно 4Х4
- Бургас
- Бургас, в сервиз Пежо. Там стенда има опция за 4WD. Тестват колелата едно по едно. Тогава, на всеки мост колелото, което се тества се върти напред, а другото назад. Аз съм с ръчна кутия и отворени дифове.
- Бургас, пункта на СБА ул."Яким Якимов" 5, до Лидъл Славейков
[*]Варна - на пункта на СБА до ДЗИ
- под Парова централа.
Колеги, днес минах годишен технически преглед в СБА-Бургас. Включих го в списъка. Специфичното за него. Прегледа става чрез запазване на дата и час. Имат програма за Субару, и няма проблем през валяците.Всичко отнема около 20-25 минути. Ако имате застраховка в ДЗИ има отстъпки от цената  А, цената е 40лв. Аз като член на СБА, получавам 20% и заплащам 32лв. 
|
|
|
|
| Сря Окт 22, 2014 3:34 pm |
|
|
|