Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
 Какво РЕАЛНО значи "автомобил, поддържан само в СМТ"?! 
Автор Съобщение

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,

Съжалявам, че сте ме разбрали погрешно за което се извинявам.
Най -просто исках да кажа, че не може само с едното.
По-надолу в поста вижте, че казвам че тези процеси трябва да се допълват един с друг.
Не е нужно да спорим, кое е първо - кокошката или яйцето.

Поздрави

Съб Авг 31, 2013 11:22 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pekopad65 написа:
Частите си ги поръчват кой от къде иска, аз говорех за частите по гаранционните проблеми - те се получават от FHI но през гърците все още.

Извинявай колега, за втори път ти пиша ( но явно ти си държиш на своето). Гаранционните части се внасят от Ръмъния от над година. Тогава прекъснаха и взаимоотношенията с гърчолята. Пресен пример съм аз. По гаранция трябваше да ми ремонтират кормилната рейка-за което чаках над 7 месеца. Правилно четеш седем месеца. Накрая ми дадоха телефона, аз да се оправям с човека отговарящ за гаранциите в Субару Моторс Трейд. Името му е Радислав Минчев. И след проведения интелигентен разговор, проблема се реши.
А познатите ти на които им отремонтират валовете, се дължи благодарение на колегите в този форум написали писма до FHI и получения бюлетин от там че има проблемна серия. И всички валове ще се отремонтират за тяхна сметка + 2 г. гаранция.
СМТ е центрата в София, и дилъри в по-големите градове. И всичко е свързано с тях. Десетки пъти идваха от Сф. да оглеждат и да дават "експертна" оценка.
Така че не ми говори за дилърите в БГ (с изкление на Варна и Габрово). Не случайно всеки път ходя до Варна за обслужване и ремонти. В Бургас от както ме излъгаха за няколко неща, кракът ми не стъпва там.
Хайде сега сподели как да си взема нов автомобил от тях? Само една причина ми дай и им ставам фен!
Поздрави.

Съб Авг 31, 2013 1:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 22
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Цитат:
Тук имаш стара информация. Частите се доставят/ха от Румъния от над година.

В Румъния са все още гърците, просто май са си изнесли всичко предварително още като ги стегна кризата в Гърция. Склада дали е в Гърция или в Румъния не променя схемата на доставка. В Румъния си е СМТ ама не ЕООД ами srl, ако ме рабираш.
SMH е все още отговорник за региона пред FHI. И като им гледам структурата и работата, не случайно са ги "порязали".
Дилърите у нас, в Румъния и други някои страни докладват гаранционните проблеми на СМТ(SMH), те съответно нагоре по веригата на японците и по обратния път идват частите. А Япония е далекооо и за това ние страдаме. Дано си оправят структурата.

tony написа:
pekopad65 написа:
Частите си ги поръчват кой от къде иска, аз говорех за частите по гаранционните проблеми - те се получават от FHI но през гърците все още.

Извинявай колега, за втори път ти пиша ( но явно ти си държиш на своето). Гаранционните части се внасят от Ръмъния от над година. Тогава прекъснаха и взаимоотношенията с гърчолята. Пресен пример съм аз. По гаранция трябваше да ми ремонтират кормилната рейка-за което чаках над 7 месеца. Правилно четеш седем месеца. Накрая ми дадоха телефона, аз да се оправям с човека отговарящ за гаранциите в Субару Моторс Трейд. Името му е Радислав Минчев. И след проведения интелигентен разговор, проблема се реши.
А познатите ти на които им отремонтират валовете, се дължи благодарение на колегите в този форум написали писма до FHI и получения бюлетин от там че има проблемна серия. И всички валове ще се отремонтират за тяхна сметка + 2 г. гаранция.
СМТ е центрата в София, и дилъри в по-големите градове. И всичко е свързано с тях. Десетки пъти идваха от Сф. да оглеждат и да дават "експертна" оценка.
Така че не ми говори за дилърите в БГ (с изкление на Варна и Габрово). Не случайно всеки път ходя до Варна за обслужване и ремонти. В Бургас от както ме излъгаха за няколко неща, кракът ми не стъпва там.
Хайде сега сподели как да си взема нов автомобил от тях? Само една причина ми дай и им ставам фен!
Поздрави.

Значи хем казвате "кажи колега как стоят нещата като имаш информация от "извора" " а пък си навивате своето - аааа не е тъй а онъй. Аз познавам отговорника им който беше за Бг - Ради Минчев още от преди да работи за Субару. Достатъчно ли ви е за достоверността на информацията? Как по-ясно да ви го кажа - докато СМХ=гърците имат договор със Субару=ФХИ - всичко гаранционно минава през тях - дали частите са в Гърция, дали в Румъния се тая, само пътя е различен. Дилъра докладва на Ради, Ради на гърка, гърка нагоре - това беше веригата им. Сега Ради го няма. Дали директно на гърка докладват - не знам. Но пътят е този за така наречените "клеймове". Дилърите имат договори със СМХ(Дистрибутора) а не директно със ФХИ.
А Гаранция на Гаранцията няма - ако е изтекъл гаранционния период. Може само да се удължи евентуално със срока на забавяне при ремонт. Но е сложна материята. Има Гаранция на труда, но тя е отговорност на дилъра който е извършил ремонта. Ако се купуват оригинални рез. части и си пазиш фактурата - тогава имаш 2 г. гаранция, но пак ако е сменена при оторизиран дилър. С първия Фори имах такъв случай и ми смениха един датчик така.
Аз лично си платих за удължена гаранция на новия и да чукна на дърво нямам още нужда да я ползвам.
Извинявам се, но ще напиша в тази тема и за друг един "проблем":
Напоследък и при мен се беше появило чукане на студено. Поръчах си онази добавка на Бардал(затова ходих до пловдивския дилър -поръча ми я с отстъпка, пък и да погледнат дали няма нещо и да ми налеят най-новия софтуер). Сипах я на половин резервоар, направих процедурата и май чувствително се подобри работата на мотора. Още същия ден издухах остатъка до морето. Вече сипах втори резервоар(без добавката) но се чувства че някак по-леко върви колата. Мислех си, че като карам почти само със "западна" нафта(в годината имам най-много 4-5 резервоара с бг нафта) няма да има проблеми, но май ще се окажат прави колегите, че биодизела натлачва гор. с-ма, а за него да ви кажа там се хвалят даже че е дори повече от 5%.
Обаче остана леко чукане(не толкова колкото преди процедурата) но като загрее, работи като часовник мотора.

Съб Авг 31, 2013 2:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега pekopad65, защо не минеш през СМТ Пловдив? Когато споделих преди време какво се случва, ти ми се подигра ,тогава не желаех да споря. Както казват руснаците "Поживём — увидим". :pardon:

Пет Сеп 27, 2013 3:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 22
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
petko 69 написа:
Колега pekopad65, защо не минеш през СМТ Пловдив? Когато споделих преди време какво се случва, ти ми се подигра ,тогава не желаех да споря. Както казват руснаците "Поживём — увидим". :pardon:

Поживём — увидим. Смятам да мина към края на другата седмица, като ходя до Панаира.
Какво трябва да ги питам?

Пет Сеп 27, 2013 7:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
Просто няма кого да попиташ.

Пет Сеп 27, 2013 7:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 283
Рейтинг: 75
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.auto-press.net/a:%D0%A1%D0%A ... 0%B5%D0%BE

Тези доколкото разбирам са други. Коректни ли са ? :)

Вто Яну 31, 2017 9:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
Тези са същите
;)

Вто Яну 31, 2017 9:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
в тоя ред на мисли, не са вече съвсем същите
собствеността е друга, и сега не са към Гърциа, а към Италия.

Иначе като гледам, персонала си е същия.

Чет Фев 02, 2017 12:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 346
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
tarambuka3500 написа:
в тоя ред на мисли, не са вече съвсем същите
собствеността е друга, и сега не са към Гърциа, а към Италия.

Иначе като гледам, персонала си е същия.

,,НОВ БАРДАК СЪС СТАРИ КУРВИ НЕ СЕ ПРАВИ !" - народна мъдрост #-o

Чет Фев 02, 2017 12:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 21
Рейтинг: 138
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако ми позволите, искам да споделя какво е усещането да те "обслужва" Субару България (извънстоличния офис).
Имам купен от тях Форестър.
При ТО-тата никога не се спазват препоръките от официалната документация.
Заради тяхното безхаберие, се наложи аз да си търся сервизните интервали, за да знам кое, кога трябва да се сменя.
Няма смисъл да ви казвам, че в ОФИЦИАЛНИЯ сервиз те не се спазват.
Когато задам въпрос относно проблеми по колата, отговорът неминуемо е от "ще проверим" до "нищо не може да се направи". Никога не проверяват.
При смяна на части и консумативи НЕ СЕ използват оригинални части, а евтини заместители. А разбирам, че са евтини в последствие. Не предполагах, че така работят в "Официален" сервиз.

Последният случай с тях обаче прехвърли всички граници.
Преди два дни видях, че единият ми фар за мъгла е счупен, звъннах на сутринта в Субару (няма да ви обяснявам колко пъти ме прехвърлиха и колко време чаках да ми звъннат, защото "колежката с резервните чести я няма").

Та... предложиха ми резервни халогени на цена 10 (Десет) ПЪТИ по-висока от пазарната, като получих крайно изнервено обаждане от шефа на тамошния сервиз, който ми се накара "Защото не съм потвърдил поръчката" и още повече ми се накара, когато попитах за колко време ще стане смяната и колко ще ми струва труда....

Може да ви изглежда дребнаво, но това е поредният случай на калпаво отношение към клиент и към работа, а при човешката нервна система дразнителите действат с натрупване....

В заключение искам да кажа, че си трябва ИСТИНСКИ ТАЛАНТ, за да откажеш някого от Субару, но тези юнаци успяха... Съвсем скоро ми изтече гаранцията и вече се оглеждам за нов автомобил, но при представителите на друг производител...

Пет Фев 24, 2017 11:16 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7