Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  >
 Въпроси за избор на ГИ. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ей така си отлетяха две години от както ми монтираха газовата. И днес, точно месец до изтичане на гаранцията и газовата ми спря да работи. Светлинките и взеха да мигат на авария :). Веднага я закарах в сервиза и диагнозата бе поставена. Редуктора е дал фира, по-точно мембраната. Странно ми беше, че на няма и 50К километра редуктора е повреден, само, че това което ми показаха, маркуча за входящата газ и входа на редуктора бяха с почти наполовина намален дебит заради черни смолисти отлагания, въпреки редовно сменяните филтри и зареждане на 90% от "Газпром".
Бяха ми предложени два варианта: 1- смяна на редуктора с нов и 2- смяна само на мембраните.
Майстора ми обясни, че новият редуктор вероятно ще изкара отново толкова защото бил с черни мембрани, а ремонтният комплект бил с червени, които били и по-надеждни. Редуктора е GENIUS MB 1500mBar. До утре трябва да избера варианта. Моля за съвет от разбиращите.

Пон Юли 13, 2015 6:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4377
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Смени газстанциите. Това с "червени" и "черни" ми звучи малко като баячката от канал 3. Каквото и да ти монтират, газта ако не става ще се прееб@. Аз, съм с Magic III на едната кола и зареждам само на ЕКО. Правих му смяна на мембраната на 125к км(3,5 години), въпреки, че имат глас като немного издръжливи.

Пон Юли 13, 2015 11:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Alxx написа:
Смени газстанциите. Това с "червени" и "черни" ми звучи малко като баячката от канал 3. Каквото и да ти монтират, газта ако не става ще се прееб@. Аз, съм с Magic III на едната кола и зареждам само на ЕКО. Правих му смяна на мембраната на 125к км(3,5 години), въпреки, че имат глас като немного издръжливи.

Газпром минават за едни от най качествените газатори, уж си я внасят. Реално 90% е от Лукойл газтта навсякъде - Ромпетрол вкарват малко от Румъния но като цяло внос е неизгоден заради себестойност и цена на транспорт.
По скоро филтрите да се сменят на двойно по къси интервали е някакво спасение
Меджик е хубав изпарител особенно мощноте - ако колегата Блу ще има гаранция от газаджията може би не елош вариант да му се довери - зависи от цената на ремонта
Все пак нов е около 100-120-140 лв, ако има по ново поколение с по малко проблеми, както е Меджика, по добре нов.
50 000км са малко за изпарител на атмосферна кола, 100хкм е реален проблег и после нов

Вто Юли 14, 2015 12:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BLUE 1 написа:
Ей така си отлетяха две години от както ми монтираха газовата. И днес, точно месец до изтичане на гаранцията и газовата ми спря да работи. Светлинките и взеха да мигат на авария :). Веднага я закарах в сервиза и диагнозата бе поставена. Редуктора е дал фира, по-точно мембраната. Странно ми беше, че на няма и 50К километра редуктора е повреден, само, че това което ми показаха, маркуча за входящата газ и входа на редуктора бяха с почти наполовина намален дебит заради черни смолисти отлагания, въпреки редовно сменяните филтри и зареждане на 90% от "Газпром".
Бяха ми предложени два варианта: 1- смяна на редуктора с нов и 2- смяна само на мембраните.
Майстора ми обясни, че новият редуктор вероятно ще изкара отново толкова защото бил с черни мембрани, а ремонтният комплект бил с червени, които били и по-надеждни. Редуктора е GENIUS MB 1500mBar. До утре трябва да избера варианта. Моля за съвет от разбиращите.

Смени си мембраните,твоят изпарител е добър,не смесва охладителна течност с газ ;) И правилно са ти казали,ремонтният комплект е с червени мембрани,които са по-добри :good:

Вто Юли 14, 2015 8:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Отговори с цитат
Vmax написа:
Alxx написа:

Газпром минават за едни от най качествените газатори, уж си я внасят. Реално 90% е от Лукойл газтта навсякъде - Ромпетрол вкарват малко от Румъния но като цяло внос е неизгоден заради себестойност и цена на транспорт.
По скоро филтрите да се сменят на двойно по къси интервали е някакво спасение
Меджик е хубав изпарител особенно мощноте - ако колегата Блу ще има гаранция от газаджията може би не елош вариант да му се довери - зависи от цената на ремонта
Все пак нов е около 100-120-140 лв, ако има по ново поколение с по малко проблеми, както е Меджика, по добре нов.
50 000км са малко за изпарител на атмосферна кола, 100хкм е реален проблег и после нов

Преди месец сменях филтрите на газта,на около 10 000км-бяха много зле..в същото време докато чаках да си взема колата,сменяха филтър и на друга кола/не помня марката/,която била фирмена на Шел..филтъра който извадиха и го видях с очите си беше почти като нов,съвсем леко беше потъмнял,пробега също на около 10 000км.колата е зареждана
естествено само от Шел.
Та ако това е показател за чистотата на газта, значи на Шел е добра.. :good:

Вто Юли 14, 2015 8:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Valio написа:

Преди месец сменях филтрите на газта,на около 10 000км-бяха много зле..в същото време докато чаках да си взема колата,сменяха филтър и на друга кола/не помня марката/,която била фирмена на Шел..филтъра който извадиха и го видях с очите си беше почти като нов,съвсем леко беше потъмнял,пробега също на около 10 000км.колата е зареждана
естествено само от Шел.

Всичко зависи от тръбата,ако си с термопластична и на 20 000км. пак е чист филтъра ;) но ако си с медна,то заради окисите,филтъра е брутален.

Вто Юли 14, 2015 9:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Отговори с цитат
pradabg написа:
Valio написа:

естествено само от Шел.

Всичко зависи от тръбата,ако си с термопластична и на 20 000км. пак е чист филтъра ;) но ако си с медна,то заради окисите,филтъра е брутален.

А значи ли това че щом термопластичната не "цапа" филтъра е по добра? И защо на повечето газови на слагата такава тогаз?

Вто Юли 14, 2015 10:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
pradabg написа:
Смени си мембраните,твоят изпарител е добър,не смесва охладителна течност с газ ;) И правилно са ти казали,ремонтният комплект е с червени мембрани,които са по-добри :good:

Напълно прав си! :) Днес ми смениха мембраната и дефекта беше в нея, не знам как да обясня мястото на сцепване, но без да съм разбирач определено не беше от зацапване. Самият редуктор вътре не беше много мръсен, а оригиналната черна мембрана беше значително по-твърда от червената в ремонтният комплект. Оказа се, че и филтъра който е във вентила на входящата газ изобщо не е сменян две години с което вероятно е свързано и сериозното зацапване. Тръбата ми е термопластична, съмненията ми в "Газпром" също не са категорични, така че проблема освен в некачествената мембрана го отдавам и на малкото зареждания по принуда от разни селски газ станции. :good:

Вто Юли 14, 2015 10:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз мога да кажа че от приятел (баща му прави газостанции) ми е казал да не зареждам на лукоил....

Вто Юли 14, 2015 11:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4377
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Отговори с цитат
За мембраните - разбрах Радо, стават. Макар, че делението на цветове ми е малко...разбираш какво ми напомня. Иначе за статистиката, тръбата ми е медна - такава са сложили швабите в Сузанката. Филтър сменям недостатъчно редовно(над 10к, променливо на принципа "кога се сетя") и както споменах, системата ми е чиста. Лошо мнение имам за лукойл, а отскоро и за омв.

Вто Юли 14, 2015 11:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BLUE 1 написа:
Днес ми смениха мембраната и дефекта беше в нея... така че проблема освен в некачествената мембрана го отдавам и на малкото зареждания по принуда от разни селски газ станции. :good:

На колко градуса минава на газ? Живота на мембраната много зависи при каква температура е настроен компютъра да минаваш от бензин на газ. При старата ми кола, минавам ръчно и то веднага след като запаля. Няма зима, няма лято. Мембраната ми изкарва най-много 20 000 км и се вдървява. Обаче това не ме бърка, защото цената и е 30лв, а и си я сменям сам. По принцип не карам до сцепване на мембраната, има си други признаци, че вече е за смяна.

Сря Юли 15, 2015 8:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Моята ГИ е настроена на 40* С да обръща на бензин.

Сря Юли 15, 2015 11:29 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
Alxx написа:
За мембраните - разбрах Радо, стават. Макар, че делението на цветове ми е малко...разбираш какво ми напомня.

Сглобяването е изнесено производство както се досещаш,голяма част от мембраните се режат в гаража на бай Бай Иван от Горно - Изнанадолнище . А оригиналните мембрани (червените) нямат нищо общо с черните ;) за това ще видиш на старите изпарители на по 7-8 год с непробити мембрани,но вече са се запацали до такава степен,че газ през тях не минава - техните мембрани са червени ;) Та .....на теб цвета може да не ти говори нищо,но на мен ми говори много + това оригиналният комплект е запечатан,със сертификат и тн., а не оригиналният е с черна мембрана като гьон, местно недодялано производство,караща колкото изкара,а ако издържи 1-2 год. берекет,после я шупла,я умора на материала,я газта,я току виж ти си първия на който така се се случило,на другите кара 5-6 год. без проблеми :beer: та....това е моето мнение по въпроса.

Сря Юли 15, 2015 9:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 422
Автомобил: Subaru B9 Tribeca 2006
Рейтинг: 164
Отговори с цитат
Шел и ОМВ продават лукойлска газ. В момента заради цената Ромпетрол също. Знам, че и Еко не внасят на тази цена, но не съм сигурен. Газпром си имат терминал в Пловдив, но не знам как са при тая цена. В Бургас освен Лукойл на пристанището има нов газов терминал, който не е лукойлски. Откъде внасят - не знам.

Пет Юли 17, 2015 12:25 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не знам ОМВ откъде ползват газ, но напоследък зареждам на тази станиця в Редута/Слатина близо до Лидл. Опрделено колата върви осезаемо по-добре в сравнение с газта от която и да е Лукойл бензиностанция.

Пет Юли 17, 2015 4:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Спецификацията на Пропан-бутана е много широка. Две съседни партиди могат да бъдат с коренно различен състав и пак да отговарят на спецификацията... Трябва да се знае, че това е така защото ПБ е гориво, зависещо от състава на преработвания нефт и нуждите на рафинерията. Модерните рафинерии, например, нямат загуби на изобутан в ПБ или ако ги има са целенасочени.

Пет Юли 17, 2015 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Отговори с цитат
petroff написа:
В Бургас освен Лукойл на пристанището има нов газов терминал, който не е лукойлски. Откъде внасят - не знам.

Газта се внася от Русия - Керч или Темрук. Досега са разтоварили 4 или 5 кораба на новия газов терминал - все оттам. На влаковите цистерни, на които се разтоварва пише "Булмаркет". Има такава компания в Русе, която имаше и кораби-газовози. Но не съм сигурен кой е вносител.

Има и друг газов терминал - в Порт Европа - това е в акваторията на корабостроителницата. Имат един кораб, и той товари на същите места.

В Бургас са разтоварвали пропан-бутан и на Росенец - 3-то корабно място.

Съб Юли 18, 2015 12:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
patko написа:
Газта се внася от Русия - Керч или Темрук. Досега са разтоварили 4 или 5 кораба на новия газов терминал - все оттам. На влаковите цистерни, на които се разтоварва пише "Булмаркет". Има такава компания в Русе, която имаше и кораби-газовози. Но не съм сигурен кой е вносител.

Има и друг газов терминал - в Порт Европа - това е в акваторията на корабостроителницата. Имат един кораб, и той товари на същите места.

В Бургас са разтоварвали пропан-бутан и на Росенец - 3-то корабно място.

Благодаря за информацията! На 3-то корабно място, е разтоварвал имено газовоза Булмаркет, който след като го бяха арестували го прекръстиха на Бриз. Тогава се разбираше лесно кога е разтоварвал - цената на газта рязко падаше от около 1,3 лв на 1,15 лв :giggle: , но май вече четири години не е идвал в Росенец. Обаче цената на ПБ е супер :beer:

Нед Юли 19, 2015 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Отговори с цитат
Бриз е разтоварвал вече два пъти на новия терминал.

Пон Юли 20, 2015 4:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Отговори с цитат
Русе, Добрич, Кремиковци, Бенковски ....Нали не вярвате, че газостанции по морето ще се зареждат с газ от Кремиковското хранилище. Източна България зарежда предимно от Лукойл и Добрич. Пропан бутана от Лукойл не е достатъчен и затова има много внос. Последните партиди в района са от
Грузия - много лек. Газовата фаза отива 9,5-10 бара.
Поискайте декларацията за горивото от бензиностанцията ако държите да знаете с какъв пропан-бутан карате.

Сря Юли 22, 2015 11:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  >