Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  >
 Какви зимни гуми да си сложа? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Pacone 4X4 написа:
Зависи от приложението...Dunlop-a е най-мек...на сняг и лед е живата легенда(за доста ниски температури е),ако си повече градско-другите...като GY-а е може би мааалко по- класен,но Falken-a за цена качество е прекрасен избор - произвежда се в заводите на Dynlop в Япония.Дано съм ти полезен,ако ти трябва подкрепа...с гуми се занимавам - пиши или звънни ще намерим правилния избор и цена :smt023

Поздрави :beer02:

Аз ще идвам скоро , само трябва да кажеш къде си сега ;) че идва зимата.

Пет Сеп 30, 2011 3:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 77
Автомобил: Subaru Impreza GF8 MY96
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
quietriot написа:
Pacone 4X4 написа:
Зависи от приложението...Dunlop-a е най-мек...на сняг и лед е живата легенда(за доста ниски температури е),ако си повече градско-другите...като GY-а е може би мааалко по- класен,но Falken-a за цена качество е прекрасен избор - произвежда се в заводите на Dynlop в Япония.Дано съм ти полезен,ако ти трябва подкрепа...с гуми се занимавам - пиши или звънни ще намерим правилния избор и цена :smt023

Поздрави :beer02:

Аз ще идвам скоро , само трябва да кажеш къде си сега ;) че идва зимата.

Извинявам се ако грубо се намесвам в разговора, но и аз да кажа - дано, дано по-скоро да идва зимата и да има много сняг, че аз съм готов вече за нея - "летните" ми гуми са покарани (предимно зимата), но с грайфер 7 мм. Michelin Alpin - 195/60 R15, а зимните в гаража са почти чисто нови (на 100-200 километра от миналата зима) Falken Eurowinter - 175/70 R14. Мишелин-а бяха на Ярис-а на сестра ми и беше доста недоволна (аз тях не съм ги пробвал още на сняг), а от Фалкен-а аз съм доволен, но като, че ли не са много добри.

Пет Сеп 30, 2011 10:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 58
Автомобил: Subaru Outback 3.0/H6
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
А нещо за Gislaved Eurofrost? Някой дали има наблюдение. Гледам, че тази година цената им е много добра и се чудя дали да не обуя Outback-а с такива.

Вто Окт 04, 2011 10:16 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
svilen написа:
А нещо за Gislaved Eurofrost? Някой дали има наблюдение. Гледам, че тази година цената им е много добра и се чудя дали да не обуя Outback-а с такива.

Gislaved Nord Frost са истинска легенда като зимни гуми - много са меки с много захапващи ръбове - на братовчед ми Пежо-то 306 летеше зимата с тях. Проблема е, че на сухо на асфалт и топло време не се държат добре и бързо си заминават, а и по принцип предполагам по-кратък им е живота, но поне за мен тези гуми са все още много добри за сняг!
ПС - Доколкото разбрах тези, за които ти питаш - Gislaved Euro Frost са с по-твърда смеска за нашите географски ширини, което предполага по-висока износоустойчивост, но и по малко сцепление на сняг и лед! Все пак мисля, че Gislaved Euro Frost би трябвало да са доста добри гуми като цена-качество. Аз бих ги взел за себе си, ако сега трябваше да купувам и вероятно бих ги предпочел пред Falken Eurowinter, които имам.

Последна промяна danitanev на Вто Окт 04, 2011 11:18 am, променена общо 1 път

Вто Окт 04, 2011 11:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 378
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
danitanev написа:
svilen написа:

Gislaved са истинска легенда като зимни гуми - много са меки с много захапващи ръбове - на братовчед ми Пежо-то 306 летеше зимата с тях. Проблема е, че на сухо на асфалт и топло време няма да се държат добре и бързо ще си заминат, а и по принцип предполагам по-кратък им е живота, но поне за мен тези гуми са все още много добри за сняг!

Според мен говориш (пишеш) за модела NORDFROST , а Eurofrost вече не са чак толкова добри на снега , но пък за сметка на това , на сух асфалт държат много повече километри.

Вто Окт 04, 2011 11:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Да говорех за Nord Frost - редактирах си мнението - много си бърз колега - веднага ме засече! :D

Вто Окт 04, 2011 11:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:D
А като гуми Gislaved Eurofrost са добри. Миналата есен взех за на баща ми Ауди-то (2WD) такива . По неговите думи - доволен е .

Вто Окт 04, 2011 1:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да и аз да се изкашлям по темата...Nord Frost са гуми с прекрасни показатели за сняг и лед...на вода и сух асвалт не са добре,казвам го от опит колеги :smt023 Еврофрост на сняг са трагедия....дори и на малко сняг :roll: Един колега така жестоко се изложи с 2-те че ги свали нови и си качи други...не помня май Сава Ескимо С3...

Вто Окт 04, 2011 2:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пацо, кажи ти като спец какво мислиш за Нокиан Хакапелита, че съм се замислил.

Вто Окт 04, 2011 2:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
bubaru написа:

От приятел, автомобилен състезател съм чул, че Ланча Делта Интеграле Турбо с такива гуми потегля на сняг все едно е на асфалт, а и от доста тестове на зимни гуми, зная че Хакапелита-та е добра за сняг, но нямам личен опит. Всъщност по принцип гумите производство в Швеция и Финландия са по-добри на сняг и по слаби на сухо защото имат и повече Силика в тях и са по-меки. Именно затова обаче тези фирми започнаха да правят модели за умерения климат, който да са по-добри на сухо и по-лоши на сняг. В действителност аз съм пробвал съм на кола с предно Ласа Сноууейс (Финландски) произведени в Турция - в сравнение с Дебица Фриго (а тази Ласа бе дори по евтина от Дебица-та) - Ласа-та е в пъти по-добра, но на асфалт трябва да се кара внимателно защото при едно по-брутално макар за кратко и започва да се разпада протектора.

Вто Окт 04, 2011 3:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
За Ласата съм се убедил (два пъти) , че са добри първата зима. От втория им сезон нататък имат сцепление направо , но в завой не се държат добре (това за автомобил с предно предаване).

Вто Окт 04, 2011 4:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз в очакване на зима 2002 открих за себе си,че имало такова животно зимна гума и то едни познати ми обуха Реното с 2 Нокиан Хаккапелита,понеже изревах,че много съм се изложил с Вредещайн Куатрак и така.Не можах да повярвам .....Баща ми каза "еееее тез вериги голяма работа ":smt129 а аз през дълбокото с 80км/ч и викам кви вериги.
Но май вече съм го писал някъде та да не се повтарям.Но на сухо сигурно свършват бързо.

Вто Окт 04, 2011 7:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bubaru написа:

Бойче,

Nokian не скривам че са спецове при зимните гуми,този им модел ще те заведе до всеки връх през снега и леда даже,но както се казва идеално щастие няма...шумен е малко(няма как шарките са снежни) и на вода не е първа сила.Аз съм на мнение че е хубаво гумите да се избират най-вече според начина им на използване...не случайно тестовете се опитват да са обективни като сумират всички показатели - поведение на вода(спиране),нива на шум(комфорт),за зимните - Traction, Handling,Ride Comfort,Noise Komfort,Dry breaking,Wet breaking и т.н., и накрая обобщават в Overall Road Rating.Но тестовете не винаги могат да бъдат толкова близко до нашия начин и местоположение на употреба...съответно и особеностите на автомобила ни...
Моя съвет е да си зададеш въпроса зимата дали ще си извън пътя повече или на пътя...според това и избора на гума :idea:

Ако ще шпориш здраво по снежните върхове и не ти пука за шума...всички разновидности на Хакапелита ще те очароват.А ако си на магистралата основно, избери нещо по асфалтово от WR сериите...не знам какъв рейндж на производство имат и на колко цола се целиш :!:
Стреляй по конкретно и ще помагам :smt023

Поздрави!

Вто Окт 04, 2011 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За хаккапелитата, да ви кажа, не е чак толкова бързо износваща се на сухо. Братовчед ми си кара xj6 jaguar вече 3 години и лято и зима (поне 3 защото тогава си го докара от Швеция, където живееше) и гумата изобщо не е чак толкова износена. Не са и се влошили и драстично качествата на сняг ми се струва.
Иначе, аз и сега съм с гумите, с които ще пробвам да изкарам и зимата (според познат гумаджия няма да имам грижи) michelin alpin pilot нещо си. С една асиметрична шарка, зиг-загообразна от вътрешната страна - дорт и лятото се представи добре, ще видим зимата дали няма да се наложи смяна. Иначе добри впечатления имам от ултра грип 7, мишлен и преди години от един клебер, който ме изкара с алфата от място където други коли не излязоха и с вериги. Със сигурност мога да кажа, че firestone е най-лошата гума, която съм карал - миналата година с Версото ми скъса нервите.

Вто Окт 04, 2011 10:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Pacone 4X4 написа:
Да и аз да се изкашлям по темата....

Пламене, дай оферта за зимни 205/55/16 за събка.
главно софийско караме и малко риба, ма не много офроуд зимата, повече гледма да съм по асфалта да не стане мяу, че хладно за викане на трактор. :-D

Сря Окт 05, 2011 7:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Sava Eskimo S3 - 155лв :smt023,аз карам с такава :idea: на друг размер де...

Сря Окт 05, 2011 7:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Аз на втория сезон сложих Ласа-та (след като цяла зима я карах по Банско и до София я бях карал 3-4 пъти включително по асфалта в топло време с максималната скорост от почти 150 на една Лада 2101) на един американски Форд Ескорт 1.9i с предно - този Форд съм го карал и с нова Дебица, но както с Ласа-та не е вървял и казано честно нямаше никакъв проблем със завиването, напротив - с такава скорост излязох от един завой, че една уж бегачкова Лада 21011, която се беше завъртяла на пътя и чакаше явно мен и й разцепих задницата. А по случайност бях сложил вместо предна броня една тръба с 5 мм. дебелина на стената - и той имаше ролбар-че, но неговото не удържа! :)

P.SUBARUv написа:
За Ласата съм се убедил (два пъти) , че са добри първата зима. От втория им сезон нататък имат сцепление направо , но в завой не се държат добре (това за автомобил с предно предаване).

Сря Окт 05, 2011 9:36 am
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
danitanev написа:
Ласа Сноууейс (Финландски) произведени в Турция

Ехееей, откога Lassa станаха финландски :) :) :)

По принцип не е лоша гума, но си е в ниския клас. Всяка група производители си имат висок и нисък клас.

Сря Окт 05, 2011 10:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Вярно, минали са покрай Финландия! :))) Явно още като съм ги купувал са ме излъгали и досега съм им вярвал - :smt139 - голям смях! Те сигурно затова са държали толкова добре! :)))

tisho написа:
danitanev написа:
Ласа Сноууейс (Финландски) произведени в Турция

Ехееей, откога Lassa станаха финландски :) :) :)

По принцип не е лоша гума, но си е в ниския клас. Всяка група производители си имат висок и нисък клас.

Сря Окт 05, 2011 10:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нещо подходящо за Форко 205/80/15 M+S и дали стават, като гледам на око има аралък :giggle:

Сря Окт 05, 2011 12:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  >