Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Впечатления от гуми през зимата
| Автор |
Съобщение |
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|

sk67 написа: LordDread написа: M - означава кал,от mud S - означава сняг, от ... знаете от какво. Тези означения може да ги има както и на зимни, така и на летни и всесезонни гуми. Точно така. "M+S" e по-скоро тип на грайфера /шарката/, а според типа на каучуковата смес гумата е предназначена за експлоатация в съответен температурен диапазон, откъдето и следва дали е лятна, зимна, всесезонна. А според типа на шарката всяка може да е за определен вид настилки - асфалтови, заснежени, кални, почвени, чакълести ...  Aбсолютно съм съгласен,сместа на гумата спрямо сезона определя и поведението на автомобила спрямо фактори като температура,настилка,сняг,лед,сухо,загряване и износване на гумите,загряване и вцепление към настилката и т.н.Това всичко си е от значение единствено при норнална експлатация и управление на автомобила,като за лед гаранции нема,е ако си с шиповете...може би ,но за БГ мисля че е неподходяща опция.Днес в Бургас е ръмящо,пълен обратен с мръсна газ не мръдна дзвера,на 90 градусов с 60км си поднесе задницата на мокро-ръмящо.Такаче най-добрите гуми са тези които караме разумно.... 
|
|
|
|
| Чет Дек 29, 2011 5:33 pm |
|
|
|
LordDread
Регистриран на: Съб Окт 29, 2011 9:55 pm Постове: 178 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2008 2.0 TD
Рейтинг: 22
|
six_stars написа: Аз летни гуми с м+с означение не съм виждал. има, има!
|
|
|
|
| Чет Дек 29, 2011 5:34 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
Колегата VentsiBo ви е турил цяла статия за гумите в темата "Джанти", ама не ги четете. 
Прикачени файлове:
M+S.JPG [ 73.75 KiB | Прегледано 225 пъти ]
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Чет Дек 29, 2011 5:40 pm |
|
|
|
LordDread
Регистриран на: Съб Окт 29, 2011 9:55 pm Постове: 178 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2008 2.0 TD
Рейтинг: 22
|
LordDread написа: six_stars написа: Аз летни гуми с м+с означение не съм виждал. има, има! Всъщност говоря глупости, как ще има лятна гума с "S" след като S = snow Извинявам се на колегата, един сайт ме подведе, а и пиша без да мисля май... 
|
|
|
|
| Пет Дек 30, 2011 10:27 am |
|
|
|
6traka
Изгонен
Регистриран на: Сря Мар 02, 2011 3:11 pm Постове: 349 Местоположение: sevlievo
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49 
|
Случва се на всеки,и аз понякога ги дрънкам едни.Добронамерени сме във форума  Аз пък бях получил от един приятел едни гуми м+с даже със снежинката в планина.Не бил доволен от тях по се лъзгали дори от летните.Мисля да ги карам на един майстор да ги прореже,имал машинка за правене на грайфер.По точно да ми направи тези вълнообразни ламели дето ги има при така наречените зимни гуми.Ще покарам да видя как ще са
_________________ авто тенекеджииски,бояджииски услуги на ниски цени
|
|
-3
|
|
| Пет Дек 30, 2011 11:02 am |
|
|
|
|
Страница 2 от 2