Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 силов радиатор MISHIMOTO STI'08 за H6 двигател 
Автор Съобщение

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:( Не съм убеден че 2л примерно повече течност решават проблема.Трябва да се търси по ефективен начин за охлаждане на мотора.По ранно отваряне на термостата,доп.охлаждане на маслото в АТ,нови флуиди в охл. течност и най накрая по голям радиатор.Изпитвал съм многократно проблема с охлаждането на мотора Н6, особено при шофиране по магистрала с външна температура 35плюс.Щом колата е на климатик и скорост над 160км.започва да качва температура,а при спрян климатик при скорост над 200км.също вдига градуси.Пробвах течност от Алекс за понижаване на темп. но ефекта не е много добър.Не съм пробвал Еванс,но дори да е скъп бих го пробвал ,ако някой гарантира че няма да загрява мотора при високо натоварване.Темата за загряване на Н6 е дискутирана многократно ,но никой не е казал точната рецепта. :-~

Пон Юни 08, 2015 10:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На Еванса хубавинята не е в това да не ти вдига градусите, а именно като ги вдигне да не направи голямо налягане за да издуха гарнитура :) То ако си грее хайванчето и с Еванс ще си качи 110 градуса :)

Пон Юни 08, 2015 11:41 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Little_Baboon написа:
Здравейте колеги,

Виждам, че темата е поизстинала, ама мойто Legacy Н6 2007, 245 си грее ли грее (уж без проблеми за сега). А идва и лятото

Навил съм се, с идеята да не се случват неприятности, на този вариант - слагане на висок клас радиатор. Посъбрал съм финикийци и май решението е това - Мишимото с преправяне за двойните интейкс. Е точно това преправяне ме притеснява!

Можете ли да дадете повече инфо кой, къде и как се случва това преправяне и, най-важното, колко струва? Да, видях линка, само там ли е възможно подобно преправяне? Ако знаете за други места, бих оценил мненията.

Самият модел може ли да го потвърдите кой точно е? Видях на сайта на Мишимото ЮК този модел:
http://www.mishimoto.co.uk/subaru-impre ... or-08.html

Това ли е модела?

Заедно със монтирането му, как стои въпросът със термостата - остава ли стоков (сменен разбира се) или Мишимото?

А, и най-важното, след повече от 3 години, как е субито, още ли е със същия радиатор, някакви проблеми?

Благодаря предварително!

Колега, започни със смяна на термостат, който да започва да отваря на 78 градуса, а не както твоя на 84 мисля беше.

Радиаторът е правен тук: http://www.extreme-tuning.bg/ (пише го в постовете)

ЕВАНС е според мен малко хазартно решение, защото ако се нагрее до 120 градуса алуминия по време на работа все си мисля, че ще се понакриви. Имаше една статия на собственика на Арк Ойл относно ЕВАНС. Заключението беше, че ако беше много добро решение нямаше рейсинг отборите да се отказват от него.

Но всеки сам си решава. :beer:

Вто Юни 09, 2015 10:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=5&t=17189&start=60

Започни с това. След миенето, смяна на антифриз и термостат с оригинален - отваря на 82 градуса нямам никакви проблеми.
Колата е на бензин - няма газова.

Вто Юни 09, 2015 11:19 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 9
Автомобил: Legacy H6, 2007 3.0R Spec B
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
deadman написа:
Little_Baboon написа:
Здравейте колеги,

Виждам, че темата е поизстинала, ама мойто Legacy Н6 2007, 245 си грее ли грее (уж без проблеми за сега). А идва и лятото

Навил съм се, с идеята да не се случват неприятности, на този вариант - слагане на висок клас радиатор. Посъбрал съм финикийци и май решението е това - Мишимото с преправяне за двойните интейкс. Е точно това преправяне ме притеснява!

Можете ли да дадете повече инфо кой, къде и как се случва това преправяне и, най-важното, колко струва? Да, видях линка, само там ли е възможно подобно преправяне? Ако знаете за други места, бих оценил мненията.

Самият модел може ли да го потвърдите кой точно е? Видях на сайта на Мишимото ЮК този модел:
http://www.mishimoto.co.uk/subaru-impre ... or-08.html

Това ли е модела?

Заедно със монтирането му, как стои въпросът със термостата - остава ли стоков (сменен разбира се) или Мишимото?

А, и най-важното, след повече от 3 години, как е субито, още ли е със същия радиатор, някакви проблеми?

Благодаря предварително!

Колега, започни със смяна на термостат, който да започва да отваря на 78 градуса, а не както твоя на 84 мисля беше.

Радиаторът е правен тук: http://www.extreme-tuning.bg/ (пише го в постовете)

ЕВАНС е според мен малко хазартно решение, защото ако се нагрее до 120 градуса алуминия по време на работа все си мисля, че ще се понакриви. Имаше една статия на собственика на Арк Ойл относно ЕВАНС. Заключението беше, че ако беше много добро решение нямаше рейсинг отборите да се отказват от него.

Но всеки сам си решава. :beer:

Благодаря за съветите,

Просто моят случай е малко по друг. Легаси-то ми е с радиатор от предишния модел 2004 а и е от 2.5 ДВГ. Т.е. - дразни ме, тънък е, има опастност да не върши работа, искам да го махам и искам нещо по-стабилно от стоковия радиатор.

За термостата - със сигурност ще бъде заменен със този на Мишимото. Стъпката, която ме притеснява е преправянето на интейк-овете. Не заради нещо друго, ами защото не знам при кого да отида :( и колко мога да очаквам като цена.

Видях къде е правен на valadares. Не че имам нещо против extreme-tuning, просто исках да знам дали има други алтернативи.

За Еванс, изобщо не съм запознат, нямам представа нито от цени, нито от представяне, а и честно казано не съм убеден, че на кола на 200к+ километри има нужда от подобно решение.

Варианта с Мишимото си е близо до стандарния подход, но с по-висок клас радиатор.

Вто Юни 09, 2015 11:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като е от 2.5 с колко интейка е?

Вто Юни 09, 2015 11:25 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Отговори с цитат
@Little_Baboon, а какво е цифровото изражение на определението ти "грее ли грее"?

Вто Юни 09, 2015 11:31 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
@ Patko:
С 2 интейка по 28,5. Обаче, е по тънък от стоковия, има 1 - 1,5 см празно място. Което, говори за някакъв вид преправяне(или нещо такова). Не от мен, от предишни собственици. Което е и основната причина за желанието ми за смяна на радиатор + термостат (както в друга тема беше казано, термостата си е консуматив), имайки предвид тендецията към жега. Предпочитам да взема мерки сега.

@srg:
Както написах по-рано, за сега няма проблеми. Демек "грее ли грее" = на този етап в цифри е = 0 (слава богу).
Както написах преди малко в отг. на Patko - Предпочитам да взема мерки сега.

Всички си знаем проблемите с температурите на този ДВГ.

Вто Юни 09, 2015 11:54 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
На мен въпросът ми беше по-скоро колко градуса държи автомобила и съответно тази температура дефинираш като "грее ли грее" ;)
От друга страна аз съм с H6 и сток радиатор, но проблем с температури нямам, а не е като да не се отпускам върху газта по жегите :pardon:

Вто Юни 09, 2015 12:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Радиатора е от В12 209кс и е 14мм дебел.
Пак е от Н6. Момчето е нов сред нас и го приемете с добро :)

Вто Юни 09, 2015 12:06 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Отговори с цитат
Ааааа, щом ти му суфлираш - може :D

Вто Юни 09, 2015 12:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аз се подведох, че е от 2.5. Нали 2.5 е с един интейк?
А на В13 колко е дебел? Аз съм със стоков, но не го проверих, като го чистих.

Вто Юни 09, 2015 1:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Добре де вдругите теми дискутирахме бая това греене

но нека Тенчо или някой друг чел и проверявал повече...
но по спомен :
ако не греша нормалната работна температура е около 89-91 градуса.
първата степен на перката беше на 95-96 градуса.
втората е на 110 градуса може и да бъркам.

Колеги и аз сме правили логове и дори при рязко натоварване и изправна система пиковите стойности отчетени от адапторите са в порядъка на 104-106 градуса.

Последните ми опити със София Варна и обранто аз повече от 105 нямам отчетени?

Вто Юни 09, 2015 1:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
При колегата греене не е имало. Колата я има от седмица. Няма и 1000км с нея още.
При огледа при мен забелязах радиатора, който беше чисто нов от Б12-ска 209кс .
И понеже аз съм на принципа, когато нещо стандартно се скапе да се вземе нещо по - добро и сега ще сложим Мишимото с термостат и те така :)

Вто Юни 09, 2015 1:54 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Момчета(без Тенчо) изместваме темата, както и целта на моето питане.

При положение, че е взето решение да се сменя, въпросът "Какъв е сегашният радиатор и какво му е, че да го сменяш" е безсмислен. Същото важи и за присъствието или отсъствието на прегряване и какви до точност темературни замервания са правени.Радиаторът на колата се сменя - със или без прегряване.

Колата е поверена на Тенчо по препоръка на човек от форума.
Аз, също като Тенчо, съм на мнение,че трябва да се прави избор с колкото се може по-добро.

От където и желанието ми за повече инфо за преправянето, къде и как...а не дали.

благодаря за отзивчивостта

Вто Юни 09, 2015 4:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 953
Рейтинг: 96
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И кой радиатор да се ползва за база, понеже гледам, че на сайта на Мишимото има за 2007 и 2008 STI отделно (не знам какви са разликите при двата модела)...

Вто Юни 09, 2015 5:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
До колкото видях на Владо радиатора, перките пак са се монтирали с планки т.е. не са съвпаднали отворите за монтаж.
В крайна сметка е добре да се преправя възможно най-малко.
Пиновете за долните тампони да са си на точните места.
Честно казано на Мишимото имат едни вентилатори с шроуд и са много хубави :)

Вто Юни 09, 2015 5:33 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
:giggle: Я каква неразбория станала тука ROFL
1040 написа:
До колкото видях на Владо радиатора, перките пак са се монтирали с планки т.е. не са съвпаднали отворите за монтаж.
В крайна сметка е добре да се преправя възможно най-малко.
Пиновете за долните тампони да са си на точните места.
Честно казано на Мишимото имат едни вентилатори с шроуд и са много хубави :)

Точно така,но ако не го притесняват планките колегата, може и такива ,за 2мин работа.долу пиновете с тампоните си пасват перфеткно ,но както Тенчо казва най добре са тези ултратънки , леки и мощни вентилатори на МИШИМОТО

с този радиатор много добре се справяше Бека,бях писал някъде какви градуси държи и при какви външни температури и натоварвания(но немога да се сетя къде-то една ли ,две ли бяха темите за прегравяане,миене ,духане и т.н на Н6)!

другия въпрос е дали на неговата скоростна кутия охлаждането е на водния радиатор или е отделно?!?защото ако е ,трябва да се изнесе с малкък радиатор!!!

votolom написа:
И кой радиатор да се ползва за база, понеже гледам, че на сайта на Мишимото има за 2007 и 2008 STI отделно (не знам какви са разликите при двата модела)...

:good: аз му отговорих на колегата кой е радиатора :good:

Вто Юни 09, 2015 9:13 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
На В13 охлаждането на АТ кутията е през пластинчат топлообменник захванат отдясно на кутията и си има отделна циркулация със собствен термостат на 72 градуса :) Готина системка общо взето.

Вто Юни 09, 2015 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 704
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177
Отговори с цитат
Малко извън темата:
Дайте идея къде под капака да навра радиаторче за скоростната? И от къде въобще да намеря такова радиаторче? :pardon:

Вто Юни 09, 2015 10:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >