Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Коя добавка е най - добра за автоматична скоростна кутия ? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 147
Автомобил: Outback 3.0R, Espace 2.0t
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
that's right dude:)
"Safely removes varnish deposits, prepares transmission for new fluid, cleans internal transmission components, contains rust and corrosion inhibitors, does not contain harmful solvents, and is safe for all seals. ".
Сиреч не баш за това говорим.
Аз мисля на това да заложа.
http://www.ebay.co.uk/itm/Lubegard-Plat ... 2a349789e9

Хубава нова година Субаристи!!!!

Сря Яну 01, 2014 2:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честита Нова Година, да е здрава и плодородна.

Колегата, сакън, този протектант не е за твоята кутия :) Неговата идея е да вземеш което и да е евтино Dexron III масло и добавката да го конвертира до доста по-скъпия стандарт Mercon V. При това се справя много добре с тази задача. Разликата е предимно в многото модификатори на триенето при втория стандарт. Може и видимо да нямаш негативен резултат, а може и да няма тръгване - зависи от състоянието на кутията и ламелите вътре :)

Вземи си обикновения ATF Protectant. Ако не знаеш кога и с какво е сменяно предишното масло в скоростите - по-добре си вземи и флъша на ЛГ, смени маслото и после сложи протектанта (ако слагаш топ-клас масло, можеш да минеш и без добавка).

Сря Яну 01, 2014 2:37 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 147
Автомобил: Outback 3.0R, Espace 2.0t
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Така ще сторя и ще постна в темата за "странното поведение на хлъзгав терен" какъв е резултата. Благодаря много.

Сря Яну 01, 2014 5:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
maldoom написа:
Така ще сторя и ще постна в темата за "странното поведение на хлъзгав терен" какъв е резултата. Благодаря много.

Колега,

За твоят проблем си пуснал тема и там ти е даден много точен отговор.

Ако мислиш, че със смяна на масло или добавка ще се оправиш си в грешка. Цената на трансферният соленоид и смяната му е по-ниска от същата за масло. ;)
Въпросният соленоид е стандартен проблем за тези трансмисии при голям пробег и не е нужно да активира чек лампата - просто механически засяда и не работи на 100% - затова имаш ударите. Колкото по-бързо го смениш, толкова по-малко пари ще похарчиш - избора е твой.

За протокола - флъш на АТ не е лошо да се прави, но само на изправна трансмисия, която не е била прегрявана и маслото е бистро - в противен случай ще има много сериозни главоболия.

Твоята кутия е същата като тази на SVX с минимални разлики - в тази тема има инфо което може да те ориентира.

viewtopic.php?f=8&t=121&start=100

Сря Яну 01, 2014 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 162
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
maldoom написа:
Искам и аз тази добавка. Колега дай линк от е-bay.:)

Взех я от тук, в комплект със синия Любгард за двигателя и Dr Tranny - http://www.lubegard.com/~/C-112/LUBEGAR ... Protectant Върви в комплект с тази малка тубичка, която по същество представлява силно концентрирана добавка с фрикционен модификатор и се прилага при проблеми с торк конвертора (най-лаишки обяснено, понякога има едно прибутване при отпускане и даване на газ), като в сайта на любгард пишат, че максимален ефект има от прилагането на двата продукта едновременно. Аз още не съм го пробвал, защото исках да видя какъв ще е ефектът от добавката първо. Всъщонст тази добавка се предписва официално дори от производителите на доста автомобили ( ако не ме лъже паметта вкл. и субару) при някои проблеми с автоматичните кутии. Повече информация може да се намери на официалния сайт - http://www.lubegard.com/~/C-112/LUBEGAR ... Protectant

Пон Яну 06, 2014 11:30 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 100
Автомобил: H6 02
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, наблюдавам следния проблем при мен. При изкачване на голям баир на 3та с около 60-65 км/ч оборотите стоят на 2500 и изведнъж падат на 1900-2000, при което колата не може да ускорява (все едно заключва предавката). Трябва да се отпусне педалът и да се натисне пак, за да се ускори, но при поддържане на скоростта пак става същото. Пиша тук, защото възнамерявам да пробвам лечение с червената добавка на Любгард. Дали добавката ще има положителен или негативен ефект? С Redline Д4 АТФ съм.

Нед Яну 12, 2014 6:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, днес пак същата ситуация при мен, карам си по симеоновско от околовръстното нагоре и при трета скорост (карам на позиция 3 на АТ) на около 60 км/ч от около 2500 оборота, падат на 2000 и сякаш торка заключва, не може да ускори, трябва да отпусна газта и пак да натисна, за да се "отключи", но после пак същото . Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Всяко предложение е полезно. Поръчал съм си и аз червения Любгард, надявам се да помогне като дойде, но ми се иска да разбера какво се случва.

Нед Яну 19, 2014 4:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако на някой му трябва от червения lubegard (ATF) Protectant http://www.lubegard.com/~/C-112/LUBEGAR ,имам една опаковка излишна 0898 61 21 94 Драгомир.

Вто Фев 11, 2014 1:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колеги аз съм много доволен от червения Любгард. Трансмисията работи мн по-добре, превключва по-плавно, а на всичкото отгоре тази добавка защитава самата кутия.

Гледам, че колегата продава, бързо взимайте, ако не от и-бей UK.

Пет Фев 21, 2014 5:21 pm
Върнете се в началото
Профил
изгонен

Постове: 53
Нов фен
Отговори с цитат
До колкото прочетох... :censored:

Пон Мар 10, 2014 3:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Ей младеж... sim0 ли си, rosk0 ли си , или всякакви производни. Не ти ли писна да рекламираш дуралюб по форумите и то по най-левашкия начин.
Извинявам се на всички четящи за това негативно първо мнение, но подобен род индивиди ме докарват до бяс! :beer:

Пон Мар 10, 2014 4:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
sim0 написа:
Добавката на Дуралюб не взаимодейства с маслото или с други добавки. Тя се отлага върху металната повърхност.
Точно в това е проблема - всички се борят за депозиране в/у метала - и масла, и добавки. А да се говори категорично, че не взаимодейства с масла и други добавки е меко казано несериозно и лишено от елементарни познания. Пример - да имаш 1300ppm фосфор и цинк може да мине за доста полезно, но да имаш двойна доза - 3,000 - има обратен ефект, освен това TBN-a на маслото заминава супер бързо. Да не говорим за вискозитет и прочее, както и, че 90% от добавките са разтворени в минерална база, която по-скоро ще разкаже играта на качествено масло, отколкото да е полезна. Човек би следвало да е доста внимателен към подобна "Home-made" химия ;)
Ей такива ми ти неща.

Пон Мар 10, 2014 4:56 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Четох рових.. и не разбрах какво да си поръчам.
На всяко от тях пише какво прави, но за 5 скоростна автоматична кутия на СУБАРУ, която няма видими и осезаеми проблеми - какво бихте сложили?

http://www.lubegard.com/~/C-110/Transmission

От тоя сайт има червена, зелена, черна и платинена добавка и още някакъв фикс. Как е добре да се комбинират , може ли .. не може ли ?
Ще се радвам ако някой, които ги разбира повече ми обясни как може да се ползват.(Без тази за ЦВТ кутиите)

Съб Мар 29, 2014 8:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
subarist написа:
но за 5 скоростна автоматична кутия на СУБАРУ, която няма видими и осезаеми проблеми - какво бихте сложили?

Аз лично не бих сложил нищо.При положение че си с хубаво масло,няма проблеми с кутията-не виждам смисъл от добавка :-?

P.S.Голяма "мания" се оказаха тези добавки-за двигатели,скоростни кутии-всеки слага на всякъде,къде със смисъл,къде не...
Скоро ще излезе много добра добавка на пазара-за течност за чистачки ROFL ROFL ROFL .
Лека вечер колеги ;)

Съб Мар 29, 2014 10:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Отговори с цитат
Аз искам,добавка за чистачки ,че с 200 км/ч малко разпрашава струята! :cool:

Съб Мар 29, 2014 10:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
subarist написа:
Четох рових.. и не разбрах какво да си поръчам.
На всяко от тях пише какво прави, но за 5 скоростна автоматична кутия на СУБАРУ, която няма видими и осезаеми проблеми - какво бихте сложили?

http://www.lubegard.com/~/C-110/Transmission

От тоя сайт има червена, зелена, черна и платинена добавка и още някакъв фикс. Как е добре да се комбинират , може ли .. не може ли ?
Ще се радвам ако някой, които ги разбира повече ми обясни как може да се ползват.(Без тази за ЦВТ кутиите)

Ако нямаш проблем и караш с качествено масло, не виждам смисъл да слагаш добавка. Но ако въпреки това те влече - червената е за теб. Ето тази. Останалите неща не са за твоята кутия.

Нед Мар 30, 2014 5:01 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 59
Автомобил: Subaru Forester 2.0 S turbo AT '98
Телефон: 0885919136
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
Видях, че някоя от добавките помага при проблем с торк конвертора. Дали би помогнала някоя от тях в моя случай или по-скоро направо към сервиз :)
viewtopic.php?f=7&t=17633

Съб Окт 11, 2014 10:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Сега ти видях темата. Знаеш ли какво масло са ти сложили изобщо в кутията? Колко време след смяната се появи (казал си километри, но не и време)...

Сря Окт 29, 2014 3:17 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 59
Автомобил: Subaru Forester 2.0 S turbo AT '98
Телефон: 0885919136
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Колега, маслото е Wolf75W90 и сменено януари 2014.
Описаният проблем го имаше и преди смяната-тя и затова беше направена :)

Сря Окт 29, 2014 8:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Отговори с цитат
Wolf75W90 не е масло за АТ!
:facepalm:

Сря Окт 29, 2014 9:15 pm