Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Субару България - ново начало
| Автор |
Съобщение |
|
=Alex=
|

Абсолютно съгласен с последните 2 поста. Ако са искали - имали са много възможности. Просто толкова си могат и това си им е начина на мислене - измекярски. Трябва просто нов дилър, с доказана история и репутация, с читав, адекватен и сериозен мениджмънт. Ще дам пример с Инфинити - постигнаха за 2 год. толкова, колкото тези и за 20 няма да направят. Но зад тях седят хора с опит, възможности и доказани практики в бизнеса и бранша. tony написа: ...Да видим какво ще направят Алекс. Наистина сме резервирани към тях, защотото си изпатихме! Дано всичко е било под влияние на гръцкото представителство. Всеизвестно е как лукавите гърчоля цепят парата на 30... Тонка, изобщо не искам да ги гледам какво ще правят, готин. Това е като жената, която излъгала, и изневерила, ама "само веднъж", от утре няма повече... Тия неща не се прощават, защото това е гаранция за повтаряемост. Колко народ наизлъгаха, колко народ изрева от тях, че да ги гледам какво ще правят СЕГА? От днес вече са с форматирани мозъци и инсталирана програма за почтеност в живота и бизнеса ли? Как да стане тая работа?  Нали знаеш за вълка, кожата и нрава... А иначе, италианосите са още по-голями измекяри в бизнеса и от гърчолята. Аз не предвиждам нищо добро, но е завидна упоритостта им да се занимават с нещо, за което очевидно не стават - автомобилния бизнес. 
|
|
|
|
| Пет Сеп 12, 2014 4:15 pm |
|
|
|
tony
|
|
Да попитам в този ред на мисли, другият "представител"- Нептун Ауто съществува ли още на нашата сцена? Тук има колеги със закупени от тях коли. Има ли някой контакт с тях?
|
|
|
|
| Пет Сеп 12, 2014 6:14 pm |
|
|
|
tst
|

=Alex= написа: tst написа: Останах с впечатление, че има желание нещата да се променят. Това би трябвало да си проличи след известно време. Иска ми се да вярвам, че наистина това ще се случи, но всички трябва да помагаме, а не да имаме само негативни нагласи (включвам и себе си в това число).
Sorry, не съм подставено лице, просто Субару за мен е нещо повече от автомобил и смятам, че с общи усилия ще постигнем повече. Ще се разплача от умиление. Holy crap, тези ли се ре-лаунчват?!  Даже да им помагаме казваш... А аз очаквах, че са затворили, както си е редно, па и банката им взе, че затвори... Явно равновесието в природата работи с по-бавни темпове. Нов бардак със стари к***ви. А, и има ли замесени жабари, никога нищо хубаво не може да се случи. На тия измамници некадърни трябва със закон да им се забрани да продават всичко различно от акцизен био-магданоз, камо ли да продават и сервизират Субару... FHI показват завидна незаинтересованост при подбора на партньори, типично по японски. По-корумпирани са и от руснаците. A относно цените - честито, феновете на СМТ сега ще плащат и надценката на 'талянското дружество, и надценките на СМТ... 90к лв за СТи? Really?! No, thanks. От сърце пожелавам на Silly Morons Trading отрицателни резултати в scorecard-a с продажбите. Няколко точни и почтени, работещи момчета от морската ни столица постигнаха в пъти повече като бизнес, и направиха в пъти повече за марката. Те щяха да бъдат милион пъти по-достоен, квалифициран и най-вече почтен "официален" представител, вместо тия артисти. Нещата стават from bad to worse откъм вносители на тази прекрасна марка...  Привет, Твърде много злоба има в този пост. Дано това да е оправдано. По принцип винаги, когато някой заявява, че желае да започне от начало и има желание нещата да се поправят, аз лично винаги давам такъв шанс. Така е и в Щатите - нали? Помислете =Alex=, Вие не дадохте ли шанс на едно момче, което продава масло, въпреки репутацията му? Нека времето покаже какво ще се случи. Приятни почивни дни. Тони
|
|
|
|
| Пет Сеп 12, 2014 7:40 pm |
|
|
|
tony
|
tst написа: Твърде много злоба има в този пост. Дано това да е оправдано. Оправдано е и то доста. Ето ти четиво за събота и неделя! Тема1Тема 2 Как да реагират колегите, които са имали проблеми с "предишното" СМТ? А не са малко, включая и аз! Поздрави! 
|
|
|
|
| Пет Сеп 12, 2014 8:20 pm |
|
|
|
tst
|
Привет, Да, в течение съм, и ще си прекарам почивните дни без да ги чета. Но съм в течение и на други постове от Тунинг и Сервизи. Да не давам линкове, че ще стане ... Лека
|
|
|
|
| Пет Сеп 12, 2014 9:24 pm |
|
|
|
tony
|
|
Колега, дай да се предържаме към темата. Тунинги, сервизи, какво е станало с дадена кола след това и кои какви масла продава и прочие не са за тук. Явно не си много запознат, защото ако знаеше за моя случай ще ме разбереш. А след това нямаше да стъпиш повече в СМТ. Но това е друга тема! Да видим какво ще направят вносителите (СМТ и Нептун-ако съществува още) и ще коментираме!
|
|
|
|
| Пет Сеп 12, 2014 9:58 pm |
|
|
|
tst
|
tony написа: Колега, дай да се предържаме към темата. Тунинги, сервизи, какво е станало с дадена кола след това и кои какви масла продава и прочие не са за тук. ...
А за къде са...? Каква е разликата? - тук както и в другите теми става въпрос за ОТНОШЕНИЕ! Вижте, единият изявява желание за промяна, а другия (сервизи, тунинг) е само и единствено той прав. Не искам да бъда разбран погрешно. Тази тема за мен вече е затворена. Лека.
|
|
|
|
| Пет Сеп 12, 2014 10:29 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Абсолютно грешна аналогия, колега. Малко като онзи виц - "... а у наше село аналогичен случай..." . С това, надявам се, приключваме лиричните отклонения.
|
|
|
|
| Съб Сеп 13, 2014 7:35 am |
|
|
|
tarambuka3500
|

мда. нов бардак със стари *** - дрън дрън. сайта да бяха ъпдейтнали малко, цени актуални да сложат - в момента са от 2012та ------ Преди 2-3 месеца ходих аз до новия шоурум в София, да видя какво предлагат, че се оглеждам за нова кола. Посрещна ме един леко неприятен и надут младеж, с костюм за 5000лв и часовник за още толкова (от битака). Аз - в типично "субарувско" облекло - къси гащи, спортна тениска и обувки за планина  Леко разминаване. Та тоя пич ме осведоми (т.е. излъга, явно), че "ние не сме старите, нова фирма сме" и "чакаме да експайрне сайта през Юни месец и ще го сменим" "ще имаме повече коли на място" и т.н. други глупости. Напечата ми една ценова листа и ме изпрати поживо поздраво. Чак се почувствах леко глупаво. ------ Колата ми е американски модел. Още навремето, като я взех, беше на ~3 години, все още актуалния можел. Ходил съм при СМТ за едно или друго, но като чуеха, че е "американка" - дават заден. Нямаме такива части и не можем да доставим. Нямаме компютъра и не можем да диагностицираме. Нямаме това, не можем онова и т.н. Да не говорим че ако имаха нещо, цената беше 3х на пазарната... Зарад тях съм ходил и аз до Варненците, където всичко можеше и ставаше от раз. Евала за което, и точно този Пламен е голям пич. ------ Изобщо, да се самозакриват тия и това е - заедно с банката и всичко около нея. Аз нова кола от тях няма да купя, най вероятно ще бъде от Румъния или Гърция, че да мога да си я обслужвам лесно.
|
|
|
|
| Съб Сеп 13, 2014 1:44 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
Чудя се толкова ли е сложно да се ъпдейтне поне сайта....
|
|
|
|
| Нед Сеп 21, 2014 8:49 pm |
|
|
|
stoyan_c
Автомобил: Subaru Forester
Рейтинг: 0
|
|
Колеги, иматели някакво ново инфо относно "новото начало"? Минаха няколко седмици, а нищо не се чува. Уебсайта си е все така стария без никаква променя. А нещо ново за представителствата в другите градове?
|
|
|
|
| Пон Сеп 29, 2014 10:43 am |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
stoyan_c написа: А нещо ново за представителствата в другите градове? Ами във Варна затвориха...или някой каза,че се били преместили в представителството на Тойота(конкретно за Варна,собственика на представителствата на Тойота и Субару е един и същ).Така или иначе няма никаква официална информация къде се намират в момента  .Не че като ги потърсиш няма да ги намериш(примерно може да се обадиш на Пламен по телефона),но не е там въпросът.Всеки ден минавам покрай Тойота и се оглеждам за някаква индикация(надпис,лого и т.н.) на Субару(нали уж се били преместили там),но няма нищо на пръв поглед.Абе с две думи..."Грозна картина-непонятна за мнозина".
|
|
|
|
| Пон Сеп 29, 2014 2:15 pm |
|
|
|
bat bubi
|

Алекс е абсолютно прав за "стария бърдак ......".......точно в БГ няма как да се случат нещата. Защо не започнат да вкарват от централата в Германия, ами търсят сродни душици страдащи от напреднал стадии на идиотизъм, като гърци и италиянци. Във Варна имаше подобен силно показателен пример - голяма верига хранителни магазини (няма да ги споменавам, ма май се носеха името на един голям площад в Лондон  ) имат още две под марки (имена) в града. Хванаха едното "под име" с прецакана стока вътре която се продава на хората и ги затвориха властите. Вечерта за няколко часа се изкара всичката стока от вътре, смениха се табелите над входа на магазина с другото "под име (под марка)" и стоката се вкара отново вътре.....за няколко часа и отново в играта.....та и тука същата работа. Дето се казва - табиетлии са. Сега се сещам пример за табиетлия (сори за турцизма, за тези които ги дразни(даже не знам дали го изписвам правилно)), (ще пробвам да използвам по-културни думи) - "Табиетлия, е когато някой се изтропа здраво и след това старателно го заглади с крак, за да може да използва отново .....мястото" - просто не издържах да не го споделя, защото и аз в мой предишни работи съм участвал в подобни ....табиети 
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Вто Окт 07, 2014 12:45 pm |
|
|
|
Junghans
Регистриран на: Вто Юли 29, 2014 11:14 pm Постове: 110 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D
Телефон: 0888238905
Рейтинг: 46 
|
|
Всичко това което прочетох тук и всичко това което преминах преди да си купя колата ме плаши, разбрах че за Варна колите ще се обслужват в Тойота, разбрах също и че момчетата от Субару Варна са аут. В Пловдив също нещо такова се случва...Колите във Варна ще бъдат ремонтирани от сервизни техници на Тойота, които не казвам че са некомпетентни, но нямат опит със Субару. Колата ми все още е на 6-7 000км, но мисля първото масло да сменя на 10 000км. тези оставащи 3 000 ще навъртя бързо и в този ред на мисли се чудя кой сервиз да ползвам. Някой ползвал ли е Румънски примерно, понеже съм от Варна и това е най-близкият до мен. Иначе по темета са СМТ не ми се коментира, затова си купих колата от Германия преди месец.
_________________ Junghans - Die deutsche Uhr www.junghanswatches.bg
|
|
|
|
| Сря Окт 08, 2014 11:09 am |
|
|
|
=Alex=
|
stoyan_c написа: Колеги, иматели някакво ново инфо относно "новото начало"? Минаха няколко седмици, а нищо не се чува. Уебсайта си е все така стария без никаква променя. E, то беше ясно и видно от самолет... само дето някои хора запреливаха от необяснимо-наивен позитивизъм, щото ги поканили на по чаша вино, и разбираш ли, рекли им, че вече няма да са идиотен и стават нормални... Докато тук не се появи сериозен, финансово обезпечен дистрибутор, който да не разчита поне няколко години на каквито и да са печалби от Субару, и отделно от това, да има отлични контакти директно с FHI, няма как да станат нещата нито през гърци, нито пък (още по-зле) през мързеливите и измамни талянци.
|
|
|
|
| Сря Окт 08, 2014 12:06 pm |
|
|
|
Greg4o
|
|
Екскурзия до Германия или Швейцария и гассссс. Това е бъдещето на Субару в родината.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Сря Окт 08, 2014 3:45 pm |
|
|
|
Junghans
|
Greg4o написа: Екскурзия до Германия или Швейцария и гассссс. Това е бъдещето на Субару в родината. То аз това и направих, но гаранции, масла....сервиз...
|
|
|
|
| Сря Окт 08, 2014 4:01 pm |
|
|
|
bat bubi
|
Както се казва "Не дай си боже" да опреш до гаранций и сервиз, а за маслата не виждам къв е проблема.... 
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Чет Окт 09, 2014 7:56 am |
|
|
|
Junghans
|
|
Принципно, дори не знам какво масло трябва да се използва. Проблема по скоро е че трябва да има печат в сервизната книжка, но държа този печат да е поставен от малко по професионално ориентиран сервиз... Затова и се замислих за Румъния, като най-близко, а излезе ли от гаранция, вече съм информиран кой във Варна е по-добър.
|
|
|
|
| Чет Окт 09, 2014 8:04 am |
|
|
|
tony
|

Колега, вариянтите за оторизиран сервиз на Субару са няколко. Румъния, Турция, България и Европа. За Румъния не съм чул някой да е изказал отзиви от там. Ти може да си първия. За Турция е по-добрия вариянт, според мен. Тук има няколко колеги които си купиха коли от Нептун Ауто. Понеже те нямат сервизи и даваха адресите на подобни в южната ни съседка. Колега (който лично познавам) е ходил там е останал много доволен. Също така в subaru.tr виждам 3-4 сервиза (не съм сигурен колко са точно, защото съм на Вие с турския). Тук изниква въпроса, да ли ти важи гаранцията от турския дилър? Според мен, да. Независимо че не са в EU, в крайна сметка са в Европа. За БГ, единствено и само във Варна. Тук си късметлия. Попитай представителя там (ако нямаш номера, ще ти го пратя на ЛС) какви са им взаимоотношенията със СМТ и легитимност на европейската гаранция. До колкото ми е известно ти пътуваш често в Европа и за перодично обслужване няма да ти е проблем да оставиш колата за 2-3 часа ( със запазен час, разбира се). В този ред на мисли, преди няколко месеца посетих Субару Будапеща за смяна на EGR клапан и останах много доволен от обслужване, внимание, и разбиране. Ехх, защо и у нас не са прехванали малко от тях. 
|
|
|
|
| Чет Окт 09, 2014 10:58 am |
|
|
|