Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Аларма за ново Субару - евентуални проблеми с гаранцията...
| Автор |
Съобщение |
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Заради едното гърне.....пфф 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 2:32 am |
|
|
|
F_O_R_E_S_T_E_R
Регистриран на: Вто Окт 14, 2008 4:06 pm Постове: 96 Местоположение: София
Автомобил: Forester MY09 Diesel
Рейтинг: 0
|
Мерси за отговорите, колеги!
Май в крайна сметка ще се наложи да сложа аларма, точно поради казуса със застрахователите. На мен ми казаха, че имало не един и два случая, когато не признават каското (при кражба) именно поради липса на аларма 
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 4:09 pm |
|
|
|
nuke
Автомобил: '05 X5 3.0d; Outback '99 2.5AT
|
|
ами сменяй застрахователя - наличния имобилайзер си е повече от достатъчен според мен.
Да ти "снимат" дистанционното и толкова...
Бахти загубената държава сме...
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 4:30 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
моята като я застраховах ( булинс), без проблем минах с вграденото Нещо, което е имобилайзер с полу-аларма
написаха там 'вградена' и толкоз, не ме и караха да я включвам.
Докато с предходни автомобили (застр. в ДЗИ), все ме караха да накарам алармата да писне, от отворена врата примерно.
Малко е размита тази история, и зависи от това доколко е на кеф човека дето ти оглежда колата.
Що се отнася до цената на алармата, повече от 100-150лв НЕ ДАВАЙ.
Другото си е чиста кражба, ако ще да ти разправят че алармата е разработена от NASA
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 5:02 pm |
|
|
|
F_O_R_E_S_T_E_R
Регистриран на: Вто Окт 14, 2008 4:06 pm Постове: 96 Местоположение: София
Автомобил: Forester MY09 Diesel
|
|
Абсолютно прави сте!
Но и при трите най-големи застрахователни компании "ДЗИ", "Армеец" и "Булинс" го има това изискване, вече въпрос на късмет е дали ще те накарат да пускаш алармата пред тях или ще минеш метър, но факт е, че застрахователните агенти често пропускат да споменат именно този факт, че без "сигнално - охранителна система, включваща светлинна и звукова сигнализация" човек може да "изяде дървото" при кражба... българска му работа.
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 8:52 pm |
|
|
|
nuke
Автомобил: '05 X5 3.0d; Outback '99 2.5AT
|
виж Виктория - печени са - поне хората от Търновския офис 
|
|
|
|
| Пет Дек 12, 2008 11:32 pm |
|
|
|
Stefiff
Регистриран на: Вто Окт 21, 2008 10:30 pm Постове: 46 Местоположение: София Рейтинг: 0
|

По принцип нормалната цена на аларма с монтажа обикновено е цитираната: 100-150лв. Тука цената на самата аларма е около 35 - 50 лв. Не забравяйте , че в сервиза ги взимат по цени на едро алармите, а не по цена в магазина. Другото е труд, да ти разглобят колата, особено около таблото. Около 2-4 часа монтаж. В зависимост от колата. Ако алармата има екстри скача и цената защото това са обикновено допълнителни модули + добавете и труд за монтажа. Има и аларми "хитър петър", само две жици на акумулатора. При тях цената е под 30 лв. алармата, труда е на пазарлък. Ако искате вервайте ми, но колкото е по-скъпа колата, толкова е по-евтина алармата. Колко джипове и SL класи има с аларми за по 40 лв, бедна ви е фантазията.
Има и друг тип аларми, тъй наречените фабрични. Там цените са в Евро обикновено. По принцип всяка нова кола е проектирана да и се сложи аларма. На определени места са оставени куплунги и букси за включване на стандартни за производителя на колата модули. Просто се щракват няколко блокчета и готово. Монтажа е 5-10 минути. Процедурата се извършва във фирмените сервизи. За това и са такива цените. Наскоро един такъв "майстор" от фирмения сервиз на скъпа марка се чудеше защо аларма се монтирала за 3-4 часа, като при тях ставало за 5 минути.
Има и друг момент. Колкото е по модерна и скъпа колата, толкова е по натъпкана с компютри и е много капризна на бърникане по жиците и. Отчита присъствие на нещо по тях / външна аларма / и стават проблеми.
Да не споменавам последните модели на VW, там жиците са чувствително намалени. Отделните крайни модули / фар, огледало и т.н. / си комуникират с радио модеми. Ключ на Пасат става и на Кайен, след като се програмира разбира се, и т.н.
|
|
|
|
| Нед Дек 14, 2008 12:27 am |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |