Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Темата е заключена, не можете да променяте постове. стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6  >
 Audi vs Subaru 
Автор Съобщение
Пост 
agogov написа:
Клиренс 165 мм за субаруто(Legacy 1.8 1990г. комби) с 175/70R14,за аудито намирам само ,че след 97г е с Клиренс 120мм.
Уважавам Ауди(не го харесвам-няма нищо японско в него :-D ) и залагам на Субару :smt135

Колега, не съм имал предвид сериозен off-road, а справяне на системите с хлъзгав терен. Все пак карам тази кола и със скорост около и над 200 км/ч, не съм с жипка :D

Пон Дек 29, 2008 10:53 pm
Върнете се в началото
Пост 
Flat 6 написа:
Искам и аз да се включа, ако е Събота или Неделя - още по-добре... :?

Може да са две събития - делнично и неделнично :)

Пон Дек 29, 2008 10:54 pm
Върнете се в началото
Пост 
иво господинов написа:
Ами то тез видеота ги има в Youtube тез работи са пробвани пробвани хем от немски журналисти.Там Субитата и с ремъркета излизат от калта.Навярно си много голям оптимист, не се хващай ще станеш за смях.

Свикнал съм ;) Аз съм любознателен, общителен и желая да се забавлявам.

Пон Дек 29, 2008 11:27 pm
Върнете се в началото
Пост 
Flat 6 написа:
А пък аз ще ви кажа, че точно пък Ауди не са измислили една гайка през цялото си съществуване!
Да кажете, че БМВ, Мерцедес, Порше... от немските производители са новатори - ДА (шапка им свалям), но точно Ауди са си техниката на ФВ в комбинация с малко по-скъпа пластмаса в интериора и всичко това на многократно завишена цена :!:
Дори прословутата куатро система исторически не е съвсем тяхна... ;-)

Тук разплиска легенчето ;) Само ще ти каза, че не си прав за Audi.
Нека не разваляме темата, която е съвсем друга, освен това.

Пон Дек 29, 2008 11:30 pm
Върнете се в началото
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Пост 
quattro написа:
Колега, не съм имал предвид сериозен off-road, а справяне на системите с хлъзгав терен. Все пак карам тази кола и със скорост около и над 200 км/ч, не съм с жипка :D

Къде караш така :-D ,ма то верно му дават 201 на аудито.Вярно ,че е нискооборотно,ма да не роди,че едно такова(май точно такова) го направи и то в немско-майтапа на страна :(
Желая ти успех.Да бъдеш достоен съперник :D

Пон Дек 29, 2008 11:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Пост 
simbat написа:
За другите неща дет си ги писал по-горе не съм съгласен.За твое сведение Субару пуснаха регулируем волан като екстра на аутбека дето им беше флагман толкова години едва миналата година :-D

Ваще щатски модели грам не ме вълнуват, аз в Импрезата имам. Тук и Джъститата имат реглаж на волана, вероятно и в дълбочина.

Вто Дек 30, 2008 11:43 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Пост 
---

Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 10:56 am, променена общо 1 път

Сря Дек 31, 2008 11:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Пост 
Момчета,аз само поддържам огъня,че ми е скучно.От агитката на Субару съм.А, я изровете нещо такова за ауди-ще ми е интересно.Ще има двубой –трябва и агитка,макар че един двубой не е миродавен.(Едно пиле пролет не прави).Хвърлям Ви закачки.Макар че като се замисля- що така тия немци правят такива класации,пък и пишат „за пореден път…” ,пък правят и автомобили…..обърках се вече.:-k
Я да пия едно-Наздраве. :D

Пет Яну 02, 2009 12:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 73
Рейтинг: 0
Нов фен
Пост 
Хубаво ще е да се види в пряк двубой Субару и Ауди! Аз вчера имах честа да се кача на Витоша и да вкарам Субито в неотъпкан сняг и наклони - направо нямам думи да опиша през какви терени минах. Един приятел има Хонда CRV и караше с мен, но като влязохме в неотъпкания сняг Хондата не можа да се движи редом с Субаруто. Просто тия бавни скорости могат да измъкнат колата от всяка ситуация. Затова смятам, че Ауди няма да се справи толкова добре, въпреки и да е дизел с голям въртящ момент. Е при моя офроуд малко замириса на съединител но това са рисковете на живото (двойното)предаване :lol:

Пет Яну 02, 2009 12:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Пост 
Темата започна да се изражда, колеги... А не виждам смисъл - нека бъдем толерантни към всички марки, защото всеки си има силни и слаби страни. Аз лично през годините имах допир до неимоверно количество автомобили и мога да ви кажа, че намирам добри качества в почти всички...
По темата - Ауди и Субару много рядко имат общи клиенти. Ауди са супер коли, но продължавам да твърдя, че имат един голям недостатък: прекалено завишени цени за това, което предлагат! А аз не съм от хората, които обичат да плащат прекалено много за марката.

Наскоро карах за достатъчно дълго време новото Audi A4 2.0TDI и след това 1.8TFSI. Традиционно високо качество на интериора, много добри материали, новия ММИ е просто произведение на изкуството... Особено дизеловия двигател е перфектен, добре обезшумен и в комбинация със седем-степенната кутия е оптимален от към икономия и комфорт. Но от друга страна имайки наблюдения и върху гамата на БМВ, трябва да кажа, че никога не бих предпочел А4! Баварците предлагат пътно поведение, което ще остане химера за Ауди още дълги години, а човек като мен, който обича чистото шофиране; винаги ще оцени тези неща...

Освен това, трудно ще преживея факта, че съм се прецакал, защото ако си взема Пасат с всичките му екстри ще карам същата кола, но с повече пространство и екстри за парите... :wink: Някой от вас разглеждал ли е "направен" Пасат и да види за какво става дума?

От друга страна идва Субару, които стават все по-комерсиални и това според мен е за добро. Новия Форестър се продава като топъл хляб, предложиха и дизел и вече имат почти всичко, но пак не са в играта с Ауди. Субару е за хора индивидуалисти и хора държащи на висока издръжливост и дуракоустойчивост. За България това е определящо и затова аз лично карам Субару :D

Та, зарежете дразгите и кажете кога ще караме? :-D

Пет Яну 02, 2009 9:42 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 140
Автомобил: Legacy 2.0 GL '97
Телефон: 0896839007
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Пост 
Честита нова година и честит нов сняг за колегите от София. Очертават се условия близки до идеалните за шофиране на хлъзгав терен. :-D

Съб Яну 03, 2009 1:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Пост 
В София съм и мога да откликна за веселието още утре, сняг вали и в момента :-)
Какво правим?

Нед Яну 04, 2009 2:38 am
Върнете се в началото
Аватар

Постове: 1016
Автомобил: Impreza1.6, Legacy2.2, Forester2.0
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Пост 
quattro написа:
В София съм и мога да откликна за веселието още утре, сняг вали и в момента :-)
Какво правим?

Каквото и да правите, пуснете снимков или видео материал.На всяка цена.
П.С. Жалко ,че не съм в СФ :(

Нед Яну 04, 2009 8:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 105
Нов фен
Пост 
Ако бях в София и аз щях да доида с моя Пасатор които вече има блокаж на задния диф :-D .Няма да е лошо на теста да има и други марки коли 4х4 та да имаме база за сравнение а и ще е по-интересно :D

Нед Яну 04, 2009 11:19 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 140
Автомобил: Legacy 2.0 GL '97
Телефон: 0896839007
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Пост 
Добро утро. Quattro, днес по семейни причини ще си седя в къщи, но утре съм на линия. Тъкмо ще имат време да се заледят баирите. Дай предложение за терен, колегите разбира се и те могат да се включат (колегите - разбирай всички марки и модели).
Vankata_fly, искам и аз блокаж на задния, сподели подробности. Може и на лични, че нали не е за Субару да не дразним форума.

Последна промяна pesho_si на Нед Яну 04, 2009 1:17 pm, променена общо 1 път

Нед Яну 04, 2009 12:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Пост 
Според мен всички тестови колички трябва да спрат точно преди да започнат да се изкачват на тестовата рампа и тогава да потеглят бавно. И тогава много хубаво ще се види кой колко може :)
Иначе те като се засилят инерцията ги избутва и нищо не правим така.

Нед Яну 04, 2009 7:52 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Пост 
Именно !

Нед Яну 04, 2009 9:21 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Пост 
ако са с едни и същи гуми алудито няма шансове, просто е безсмислено

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Нед Яну 04, 2009 9:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Пост 
Абе разправят, че куатрото е добро. А и А8-цата, която от време на време карам, се държи като залепена за асфалта. На сняг засега не знам как е.

Нед Яну 04, 2009 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Пост 
Impreza94 написа:
Stefiff написа:
Ама много я разводнихте темата, и аз чакам филмов материал....... :roll: :roll: :roll:

Малко офф и от мен :D :D http://www.youtube.com/watch?v=mkQ5yBnS4SU
май и новото Q5 е майтам, гледайте го със звук! А всички останали на клипа са мноооого по нисък клас :D :D

PS: Ако може едно рамо да бутнете. На Youtube попаднах на един клип, сравнение между Quatro и BMW Xсерия. Само двете в един гараж им дигнаха задните мостове на валяци. BMW-то си тръгна, докато quatro-то даже го бутаха хората и не мръдна. Та търси се линкчето към клипа.

Торсена се чуди кво да прай :lol:
Халдекса пък ептен зле, ама те тия помияри със Волвото и тая Куга дръгливата се засилват и замазват работата.

Интересно защо след като торсенът е зле субару започват да го слагат в новите STi?

П.П. Торсенът при 0 сцепление (0 сцепление в реалния живот няма) става като отворен. Компенсира се лесно с лек натиск в/у спирачката. Електрониката също ще го компенсира по аналогичен начин, ако не е изключена. С други думи това филмче с Аудито е меко казано тенденциозно.

Нед Яну 04, 2009 9:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6  >