Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
|
Аз пък взех Continental Winter Contact TS870 P XL 235/60/18 пресен ДОТ. Уникална возия, тиха гума , държи по завоите в дъжда, спира супер. За сняг нямам впечатления още.
Sent from my iPhone using Tapatalk
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Чет Дек 01, 2022 10:34 pm |
|
|
|
kronos
Напуснал форума
|
След като тествах Мишелинките на мокър сняг, дойде време да ги тествам и на сериозен лед при температура от -5 градуса. Оказа се, че имат отлично поведение и на лед, без никакво приплъзване там, където Нокиана се приплъзваше и включваше ABS на нашата улица при заледяване. Сега остава да си запазят тези си качества и следващите зими, а не само първата 
|
|
|
|
| Вто Дек 13, 2022 11:54 am |
|
|
|
BLA
Регистриран на: Вто Юни 29, 2021 1:54 pm Постове: 135 Рейтинг: 90  
|
kronos написа: След като тествах Мишелинките на мокър сняг, дойде време да ги тествам и на сериозен лед при температура от -5 градуса. Оказа се, че имат отлично поведение и на лед, без никакво приплъзване там, където Нокиана се приплъзваше и включваше ABS на нашата улица при заледяване. Сега остава да си запазят тези си качества и следващите зими, а не само първата  Ще ги запазят. Мишелин е най-здравата гума, която съм слагал. На една от другите коли в семейството едни Алпин изкараха 12 зими, вярно само по 4-5к на зима, и накрая пак приплъзваха по-малко от Нокиана. Проблемът им е, че идват малко по-скъпи 17ките, за по-малките размери разликата в цената е такава, че се чудя защо някой би си купил друга гума.
|
|
|
|
| Сря Дек 14, 2022 9:15 am |
|
|
|
boricha
Автомобил: Outback 2.5 AT 2002 и 2.5 2016
Рейтинг: 85 
|
|
Моите 2 стотинки
На Е класата 211ка имах Dunlop Winter Sport 5 , много добро поведение на сняг и заледено само на задно предаване. На Ц класата 203ка 4 матик съм 3ти сезон с KLEBER KRISALP нямам никакви забележки особено на сняг са много добри. По АДАК мисля бяха на първо място за сняг. Субаруто сега го карам с Ласса Компетус там нямам никакви наблюдения но те са нови и не знам как ще са 2ри 3ти сезон. Предишното Субару го карах с Ласа Сноууейс 3 , както и една А3 куатро - 3 сезона и си бяха чук. Мога да обобщя Клебер копаят много, но Дънлоп имаха най-стабилно поведение при спиране и маневриране дори на МНОГО хлъзгаво и само на задно предаване. Ласа са с много здрави бордове и са много държаливи , нямам оплаквания като спиране и маневриране на хлъзгаво.
|
|
|
|
| Пет Яну 06, 2023 12:11 am |
|
|
|
tarambuka3500
|
|
аз си взех тази година Dunlop Winter Sport 5, карам с тях от м Декември
От возията и сцеплението съм много доволен, вече имах късмета да ги тествам по Белмекен и на други места; Обаче малко возят твърдо. Предполагам, че е заради товарният индекс, който е по-висок, но да си го знаете.
|
|
|
|
| Пон Фев 13, 2023 9:48 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Колко по-висок е? На какво налягане ги караш, кой размер?
|
|
|
|
| Пон Фев 13, 2023 10:17 am |
|
|
|
nikentce
|
tarambuka3500 написа: .... Обаче малко возят твърдо. Предполагам, че е заради товарният индекс, който е по-висок, но да си го знаете. Явно си с XL варианта с подсилени страници. И аз съм с тях. Нормално е да имат по-твърда возия, но за качване по бордюри, и каране по чакъляк и калдаръми е по-добрият избор.
|
|
15
|
|
| Пон Фев 13, 2023 10:28 am |
|
|
|
Alxx
|
Моите са каквото пише на колонката на колата. Налягане - пак каквото пише: 2.0/1.8 Писах и преди, сега ще добавя: управляемост, странично водене, тяга и спиране са 6+, но возят адски дървено(за разлика от Нокиан и китайците с които купих колата), ама пък са корави. Спуках шенкел на Витоша след скок в дупка, гумата оцеля, лагерът и шенкелът не  Разходът на гориво е 2л плюс, в сравнение с гореупоменатите марки и...са шумнички.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пон Фев 13, 2023 7:23 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
BAlexandrov написа: Колко по-висок е? На какво налягане ги караш, кой размер? 225/60R17 103V WINTER SPORT 5 SUV XLна самата гума пише WINTER SPORT 5 SUV (няма XL), но 103V си е доста.
|
|
|
|
| Пон Фев 13, 2023 9:11 pm |
|
|
|
nikentce
|
Miro1972 написа: Аз пък взех Continental Winter Contact TS870 P XL 235/60/18 пресен ДОТ. Уникална возия, тиха гума , държи по завоите в дъжда, спира супер. За сняг нямам впечатления още.
Миро, можеш ли вече да споделиш повече впечатление от модела и върху сняг? За тази зима ще трябва да слагам нови гуми( не, че още имам на какво да ги слагам де  ), и съм решил да изневерявам на Dunlop-a, защото ще купуваме повече гуми за фирмата и покрай това ще се възползвам от предложените добри отстъпки, но не предлагат Dunlop. С корпоративната цена TS870 ще ми дойде с 5 лв по-евтина отколкото да си поръчам на нормална цена WinterSport5 oт друго място и мисля да се възползвам. Единствено ме притеснява, че WinterSport5 ги карах и аз като теб във вариант XL, а TS870 ми ги предлагат само в стандартна версия и XL вариант не могат да ми поръчат.
|
|
|
|
| Пет Окт 04, 2024 4:17 pm |
|
|
|
Miro1972
|

nikentce написа: Miro1972 написа: Аз пък взех Continental Winter Contact TS870 P XL 235/60/18 пресен ДОТ. Уникална возия, тиха гума , държи по завоите в дъжда, спира супер. За сняг нямам впечатления още.
Миро, можеш ли вече да споделиш повече впечатление от модела и върху сняг? За тази зима ще трябва да слагам нови гуми( не, че още имам на какво да ги слагам де  ), и съм решил да изневерявам на Dunlop-a, защото ще купуваме повече гуми за фирмата и покрай това ще се възползвам от предложените добри отстъпки, но не предлагат Dunlop. С корпоративната цена TS870 ще ми дойде с 5 лв по-евтина отколкото да си поръчам на нормална цена WinterSport5 oт друго място и мисля да се възползвам. Единствено ме притеснява, че WinterSport5 ги карах и аз като теб във вариант XL, а TS870 ми ги предлагат само в стандартна версия и XL вариант не могат да ми поръчат. Нямам забележки относно поведението на сняг! Летните ги взех Мишелин Pilot sport и на завой с лека влага приплъзват! Sent from my iPhone using Tapatalk
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Съб Окт 05, 2024 1:33 pm |
|
|
|
Tisho09
Регистриран на: Съб Окт 12, 2013 1:04 pm Постове: 394 Местоположение: Варна
Автомобил: STI
Рейтинг: 300      
|

Miro1972 написа: nikentce написа: Miro1972 написа: Аз пък взех Continental Winter Contact TS870 P XL 235/60/18 пресен ДОТ. Уникална возия, тиха гума , държи по завоите в дъжда, спира супер. За сняг нямам впечатления още.
Миро, можеш ли вече да споделиш повече впечатление от модела и върху сняг? За тази зима ще трябва да слагам нови гуми( не, че още имам на какво да ги слагам де  ), и съм решил да изневерявам на Dunlop-a, защото ще купуваме повече гуми за фирмата и покрай това ще се възползвам от предложените добри отстъпки, но не предлагат Dunlop. С корпоративната цена TS870 ще ми дойде с 5 лв по-евтина отколкото да си поръчам на нормална цена WinterSport5 oт друго място и мисля да се възползвам. Единствено ме притеснява, че WinterSport5 ги карах и аз като теб във вариант XL, а TS870 ми ги предлагат само в стандартна версия и XL вариант не могат да ми поръчат. Нямам забележки относно поведението на сняг! Летните ги взех Мишелин Pilot sport и на завой с лека влага приплъзват! Sent from my iPhone using Tapatalk На сухо контито как е ? Държи ли в завоите г/д като лятна гума ?
|
|
|
|
| Съб Окт 05, 2024 3:37 pm |
|
|
|
Miro1972
|
|
Контито държи , но зимата, дори и на сняг ! [WINKING FACE]Лятото карам с летни гуми.
|
|
|
|
| Съб Окт 05, 2024 10:04 pm |
|
|
|
Tisho09
Регистриран на: Съб Окт 12, 2013 1:04 pm Постове: 394 Местоположение: Варна
Автомобил: STI
Рейтинг: 300      
|
Miro1972 написа: Контито държи , но зимата, дори и на сняг ! [WINKING FACE]Лятото карам с летни гуми.
Аз също карам лятото с летни гуми. За съжаление във Варна няма истинска зима и температурта много рядко пада под -5 градуса, но със сигурност не е за летни гуми. Та затова попитах на сухо как се държат. Също така как е от към твърдост и дебелина на борда/стената (sidewall stiffness).
|
|
|
|
| Нед Окт 06, 2024 6:33 pm |
|
|
|
Doby
Регистриран на: Съб Яну 08, 2011 10:47 am Постове: 33 Местоположение: Bulgaria
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GT-tS
Рейтинг: 57 
|
225/45/18 е моя размер. Зиме, Лете карам с Viking. Брутална гума на страхотна цена. Все пак са част от Конти груп 
_________________ Ако Айнщайн се беше качил на Subaru STI, щеше да открие нови закони във физиката!
|
|
|
|
| Вто Окт 22, 2024 3:22 pm |
|
|
|
GeorgiIv
Регистриран на: Чет Окт 19, 2017 3:03 pm Постове: 261 Местоположение: гр.София
Автомобил: Forester SG 2.0X 2005 AT
Рейтинг: 247     
|
И аз гледам за нови зимни гуми 205/70R15. Преди карах с Hankook I*cept RS и бих казал, че съм доволен. В момента са около 200лв. Има ли в този бюджет друго предложение? Гледам има Barum Polaris 5, Nokian Snowproof I, Cooper Weathermaster, Yokohama Bluearth winter v905. Тези ми хванаха окото като марки Избягвам китайците и т.н., То сняг няма много, но пътувам и търся надеждна гума в този ценови клас.
_________________ Forester 2.0X, 2005, АТ
Пътуване без граници FB/travelpagebg IG:@travelpagebg
|
|
|
|
| Сря Окт 30, 2024 12:05 am |
|
|
|
jentalmena
Автомобил: Subaru Forester II
Рейтинг: 0
|
|
Моите зимни са Cooper Weathermaster в същия размер и съм доволен от тях.
|
|
|
|
| Сря Окт 30, 2024 8:29 am |
|
|
|
nikentce
|
GeorgiIv написа: ... Избягвам китайците и т.н., То сняг няма много, но пътувам и търся надеждна гума в този ценови клас. За нашия климатичен пояс по-важните параметри за мен са поведение на сухо и мокро при ниски температури, отколкото ровене в дълбок сняг. Аз като подбирам гледам основно спирачен път и handling на сухо, мокро и лед. Снегът разбира се е важен, но зимна гума, която има добро пътно поведение на ниски температури и лед няма проблеми и с ровенето в сняг, особено като е обута на Subaru 
|
|
|
|
| Сря Окт 30, 2024 1:56 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
nikentce написа: За нашия климатичен пояс по-важните параметри за мен са поведение на сухо и мокро при ниски температури, отколкото ровене в дълбок сняг. Аз като подбирам гледам основно спирачен път и handling на сухо, мокро и лед. Снегът разбира се е важен, но зимна гума, която има добро пътно поведение на ниски температури и лед няма проблеми и с ровенето в сняг, особено като е обута на Subaru  Внимавай, че с това мислене ще стигнеш до всесезонни гуми viewtopic.php?f=1&t=6745&start=360#p315883
|
|
|
|
| Сря Окт 30, 2024 3:10 pm |
|
|
|
nikentce
|
Да, знам я темата, и даже си имам любим твой цитат(извод) от нея  "Естествено най-добре - зимни, пролетни, летни, за сухо, за мокро, за черно.... и екип механици да ти ги сменя преди всяка отсечка" Няма шанс да се замисля за всесезонки! TS870 са вече нахлузени на новите джанти, чакат само магарето да си дойде от Словения 
|
|
|
|
| Сря Окт 30, 2024 5:37 pm |
|
|
|