Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
масло по въздушния фитър!!
| Автор |
Съобщение |
|
fliyng pig
Регистриран на: Вто Май 11, 2010 4:31 pm Постове: 143 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback 3.6R 2016
Рейтинг: 13
|
|
A всъщност като се замисля аз така я купих колата (преди 6-7хил. км) и не съм сменял нищо (масла,филтри),така,че това омасляване може да е от много повече време и километри!
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 11:23 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
Е как хем прекалено се притесняваш, хем не си обслужил колата след покупката 
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 12:11 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
Затуй продават филтри, които се слагат на маркуча на PCV - Positive Crancase Ventilation - вентилация на картерните газове. Доколко е правилно или не е спорна тема. Ама явно някои участници или не знаят или си траят, както казва колегата agogov 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 12:29 pm |
|
|
|
fliyng pig
|
BAlexandrov написа: Е как хем прекалено се притесняваш, хем не си обслужил колата след покупката  Човека от когото купих колата каза,че е сменял масло и маслен филтър( въздушен май не), като я е внесъл от САЩ,преди 2-3 хил. км. а и след покупката така се бях ошушкал финансово,че................!Не,че не си прав де  !Наистина кажи си мнението по въпроса! 
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 1:22 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
|
Мое мнение е, че е глупаво да се доверяваш!1Покупка и 2цялостно обслужване след това(задължително)
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 1:46 pm |
|
|
|
fliyng pig
|
Pacone 4X4 написа: Мое мнение е, че е глупаво да се доверяваш!1Покупка и 2цялостно обслужване след това(задължително) Прав си ама всички документи,фактури и др. си беше ОК де,та затова хем се доверих,хем пък и бях зле от към финанси!Иначе всичко си е наред с колата само това дето ми направи впечатление и ме притесни ама вече доста мнения чух,че е нормално та викам вече да се оспокоявам 
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 2:00 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
|
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 2:02 pm |
|
|
|
Yco
|

Причината за изпаряването на маслата се изразява в показателя пламна температура на маслата - това е температурата при, която отделилите се маслени пари се запалват при доближаване на пламък и е от порядъка на 180-220 С и варира при отработване на маслото, поради промяна в химичния му състав. Пламната температура показва наличието в маслото на леснозапалими фракции. Не се допуска на пазара масло с по-ниска пламна температура от 210 С за всесезонните масла. Летните или "тънките" маслата са с по-нисък вискозитет (0w-20, 0w-30) и в тях се съдържат повече летливи компоненти, които по време на експлоатация се изпаряват. Има двигатели с напълно отворен картер за проветрение и с клапан за поддръжка на определено налягане, но и двата случая се затварят в системата към въздушния филтър (при атмосферните двигатели), главно да не замърсяват околната среда и второстепенно да изгарят заедно с горивната смес, има и други теории за смазване и т.н. Но една от причините за нагара по дросела се дължат на тях. А както, колегата е споменал, че се събира и масло във филтърната кутията се дължи на охлаждането и втечняването им при температури по ниски от точка им кипене. 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 2:10 pm |
|
|
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
Колега разбираш,че искаме да помогнем но за лош твои късмет сме не толкова разбиращи! Пали колата и при Агента да те види  знаеш за сервиза нали? Поне ще знаеш със сигурност какво е 
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 2:22 pm |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
пламната температура е мнооого далеч от темата, макар и да има нещо общо с нея. далеч по-простички неща влияят в много по-голяма степен. както вече каза BAlexandrov, ДА, нормално е там да има масълце! въпроса е колко и след колко време. до колкото разбирам, в случая е на над 7-8000, ако не и на 20000, та не виждам нищо притеснително. лекинко се бях притеснил от съветите за смяна на филтър и лечебния му ефект, още повече ме притесни връщането през дроселовата клапа. сега леко се притеснявам и от филтрите за удушниците, но ще ми мине. адмирации към BAlexandrov и с лек укор, че не издържа до край и се даде много рано ( този път по-рано и от мен  ).
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 2:28 pm |
|
|
|
Yco
|
Колегите искат да ти кажат, но не в прав текст, че възможни причини могат да бъдат, когато двигателя "надува", износени/счупени сегменти, но не ми се вярва за нова кола, но ти си решаваш 
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 2:36 pm |
|
|
|
fliyng pig
|
stupid_boy написа: пламната температура е мнооого далеч от темата, макар и да има нещо общо с нея. далеч по-простички неща влияят в много по-голяма степен. както вече каза BAlexandrov, ДА, нормално е там да има масълце! въпроса е колко и след колко време. до колкото разбирам, в случая е на над 7-8000, ако не и на 20000, та не виждам нищо притеснително. лекинко се бях притеснил от съветите за смяна на филтър и лечебния му ефект, още повече ме притесни връщането през дроселовата клапа. сега леко се притеснявам и от филтрите за удушниците, но ще ми мине. адмирации към BAlexandrov и с лек укор, че не издържа до край и се даде много рано ( този път по-рано и от мен  ). На въпроса:Колко?-20-30 мл. На въпроса:След колко време?- поне година и мин 10000км.
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 2:41 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
|
Колега ясно е, че в този форум няма да ти помогнем, не че не искаме, а само ще те разпитват.....Масло във въздушния филтър не е нормално да има и количеството, както го описваш е доста.Гадаейки мога да кажа , че или колата е видяла доста зор в един момент, или нещо не и е наред, или това масло е попаднало там случайни.Не мога да помогна повече,но на твое място бих ползвал сервиз.Може да си купиш нов филтър, но не го сменяй преди да го види човек, на който стария филтър да 'разкаже' историята на проблема(ако го има изобщо) . Най-лошото и най-логично за съжаление е, ако маслото е от мотора- говори за загуба на налягане(на компресия)и може да става дума за сегменти. Дали може да се мине с друго масло, добавки някакви.....не знам. Просто иди на сервиз, на добър сервиз!
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 2:46 pm |
|
|
|
stupid_boy
|
20-30мл за 10000км най-вероятно е нормално. все пак зависи как е карано и какъв зор е видял двигателя, но ми се вижда допустимо, че дори и малко. предполагам, те са разнесени равномерно навсякъде, а не са на локвичка. ето тук вече започвам и аз с догатките. никъде до сега не съм споменал сегменти, клапани или какъвто и да е друг проблем. не че ги изключвам, но по интернет и с такова бегло описание нищо повече не мога да кажа. май не видях и BAlexandrov да е споменал за някакъв проблем където и да е, а до момента и при наличната информация, май само той е сред позналите ( мое лично мнение ). НОРМАЛНО Е ПРЕЗ УДУШНИЦИТЕ ДА СЕ КАЧВА ПО МАЛКО МАСАЛЦЕ! ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА ПРОБЛЕМ! аз спирам, че да не прескоча 'границата на добрия тон' 
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 2:57 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Говорихме с човека, мисля че е излишно да го паникьосваме в момента - няма данни да има проблем. Лекар е и се е притеснил повечко, но внимавайте, защото може да си го върне на някой със страшна диагноза - да го питам как ще спи после 
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 3:10 pm |
|
|
|
fliyng pig
|
Колеги наистина благодаря за мненията и съпричасността Ви!Както му казах и на B.Alexandrov,днеска я гледа един мой майстор,който преди е работил при Митака(много свестен и според скромното ми мнение разбиращ човек).Та той каза да не се притеснявам,и че нещата са нормални и мисля за момента да му се доверя пък ако нещата се влошат......... 
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 3:22 pm |
|
|
|
Yco
|
BAlexandrov написа: Говорихме с човека, мисля че е излишно да го паникьосваме в момента - няма данни да има проблем. Лекар е и се е притеснил повечко, но внимавайте, защото може да си го върне на някой със страшна диагноза - да го питам как ще спи после  Да треперят в сервизите там са "хирурзите" и поставят страшни диагнози, ние тука препоръчваме само "психотерапия" и най-много "аспирин" и "хомеопатия" 
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 3:38 pm |
|
|
|
fliyng pig
|
BAlexandrov написа: Говорихме с човека, мисля че е излишно да го паникьосваме в момента - няма данни да има проблем. Лекар е и се е притеснил повечко, но внимавайте, защото може да си го върне на някой със страшна диагноза - да го питам как ще спи после  Ееееее разсмя ме  ,не се притеснявайте колеги ветеринарен доктор съм,така  че спете спокойно,но домашните любимци.........
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 3:41 pm |
|
|
|
Yco
|
fliyng pig написа: Ееееее разсмя ме  ,не се притеснявайте колеги ветеринарен доктор съм,така  че спете спокойно,но домашните любимци......... Може да си ветеринарен лекар, ама съм виждал ветеринарен да прави трахеотомия на жив човек, така, че да имаме едно на ум 
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 3:48 pm |
|
|
|
stupid_boy
|
|
... и темата пое с много бързи темпове към спама! защо ли се учудвам ЩЕ НИ СЕ СМЕЯТ, ЕЙ, и с право!
|
|
|
|
| Чет Ное 18, 2010 3:55 pm |
|
|
|