Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Германските шофьори най-доволни от "Субару"
| Автор |
Съобщение |
|
Ichikoh
Автомобил: ....друг но пак японски
Рейтинг: 2
|

Flat 6 написа: Колега, това не го споделяй никъде повече, че ще се изложиш... Причината да не фалира Порше по онова време (както всички други малки производители), беше само една - икономическия гений на Венделин Видекинг! За надеждността - няма друга спортна марка освен Порше, която се кара на заварка и по статистика 80% от всички произведени Порше-та са в движение! Колега позволи ми д ане се съглася с теб относно Видекинг.Ако си чел пътят на Тойота в която се упоменават мениджърските им похвати (на Тойота).Самият видекинг е повикал Тойотаджиите да се справят с куцащата им система на развитие.Демек икономическия гении пак е от Японски произход.За надеждността е така съгласен съм наистина Порше е доста качествен продукт, но от ония години взети като отделни спортни звена не мисля че Тойота Супра,Нисан Скайлайн R33,R34, Toyota MR2,Honda NSX,Honda S200,Mazda RX7,Nissan Silvia биха отстъпили на прословутото Порше по надеждност.Не казвам разбира се че е за пренебрегване.Но докато германците имат един надежден автомобил и то на цена на която може да си купи на 100 човека един,японците вече отдавна имат такива здрави направени, които може да си купи почти всеки средностатистически човек или дори по-ниско стъпало.Така че немци и надеждност-да, но само Порше и то не с немска заслуга.Аз мисля така.
|
|
2
|
|
| Съб Ное 27, 2010 5:22 pm |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206    
|
Цитат: Порше, по статистика 80% от всички произведени Порше-та са в движение! "95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road." Превод: "95% от Субару произведени през последните 10 години са още в движение." От по-старите не се знае точно, по мои наблюдения в БГ ~80% от Субару-тата са над 10 годишни. На мойто скоро ще му правя Рожден Ден 25 години, и ако се държи добре и слуша ще си го карам още, нищо че е на четвърт век. 
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Нед Ное 28, 2010 6:25 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|

Ichikoh написа: Колега позволи ми д ане се съглася с теб относно Видекинг.Ако си чел пътят на Тойота в която се упоменават мениджърските им похвати (на Тойота).Самият видекинг е повикал Тойотаджиите да се справят с куцащата им система на развитие.Демек икономическия гении пак е от Японски произход.За надеждността е така съгласен съм наистина Порше е доста качествен продукт, но от ония години взети като отделни спортни звена не мисля че Тойота Супра,Нисан Скайлайн R33,R34, Toyota MR2,Honda NSX,Honda S200,Mazda RX7,Nissan Silvia биха отстъпили на прословутото Порше по надеждност.Не казвам разбира се че е за пренебрегване.Но докато германците имат един надежден автомобил и то на цена на която може да си купи на 100 човека един,японците вече отдавна имат такива здрави направени, които може да си купи почти всеки средностатистически човек или дори по-ниско стъпало.Така че немци и надеждност-да, но само Порше и то не с немска заслуга.Аз мисля така. Някои неща не ги пише в wikipedia... Единственото, което Видекинг взема от Тойота е малко общодостъпно ноу-хау, относно производсвения процес и организация на работа! Нищо свързано с пари и икономика. Подредбата на работа не носи пари в джоба - парите идват от нови модели по онова време - Бокстер и Кайен. Нито повече, нито по-малко от това... Що се отнася до здравината на японските автомобили и "липсата" на такава при немските - нещата не са толкова прости, според мен. Японците направиха нещо много просто в миналото - стари и изпитани технологии плюс консервативен дизайн плюс добър производствен процес = добра цена и добро качество. Нормално качеството да е добро, при положение, че не залагаш на най-новите и недоизпипани системи и агрегати на доставчиците! В този ред на мисли, един Пасат 7 с lane assist, night vision, джиджан темпомат, който сам спира, парктроник от птичи поглед и тем подобни джаджи.... ще бъде винаги по-малко надежден от една Мазда 6 с оборудване сравнимо с това на Пасат 5 примерно. Искам да кажа, че немците залагат на хай-тек, защото са принудени от пазара, а японците могат да си спестят много недоказани още неща и като бонус, имат по-добра цена. Японския пример беше последван и от корейците - виж ги сега! В почти всяка класация за качество са на челни места. Концепцията е същата... Погледни друг продукт - Дачия. Годините показаха, че продукта си струва всяка стотинка - същата концепция.... И накрая - погледни последния опит на японец да вкара хай-тек - Нисан ГТР. Масови проблеми с лънч контрол, диференциали, скоростни кутии, непокрити гаранции от производителя и много съдебни дела... За мен истината е тази, колега. Формулата на успеха е ясна на всички отдавна; въпроса е как тя се вписва в имиджа и позицията на всеки производител... П.С. Този разговор спокойно може да се продължи и след няколко години, когато китайците на свой ред завземат пазара с изпитаната стара технология на Митсубиши, Тойота и сие, плюс прилични глезотии на цената на Дачия... 
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Пон Ное 29, 2010 12:32 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
|
Да, японците ползват доказали се концепции и модели за база, но ги доразвиват и докато едните хвърлят маса средства и време да стигнат до някъде, вторите тръгват от там нагоре. Това не винаги е вярно, но съответно и резултатите не винаги са добри-например някои дизели на Мазда. Японците атакуваха пазара 80те години и 90те вече бяха с отлични позиции(завладели е силна дума).Започна се война за пазара и съответно по-ниски цени.2000г вече се разбра, че ако се обединят компаниите ще си бъдат по-полезни-получи се ....ще го нарека 'Евразия', като производител. Много някогашни Европейски и Японски автомобили са вече едно и също де факто.От това губи единствено клиента. Борбата за по-ниска цена най-вероятно за сега, е да я спечели Китай. За сметка на кое обаче-ми на качеството естествено.Печели ли клиента-едва ли...
Та ето за какво харесвам Субару-собствен облик,проектирано и произведено в Япония и произтичащите от това позитиви.
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Пон Ное 29, 2010 1:38 pm |
|
|
|
Ge6
Регистриран на: Вто Авг 26, 2008 6:47 pm Постове: 113 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|

Да, японците ползват доказали се концепции и модели за база, но ги доразвиват и докато едните хвърлят маса средства и време да стигнат до някъде, вторите тръгват от там нагоре. Това не винаги е вярно, но съответно и резултатите не винаги са добри-например някои дизели на Мазда. Японците атакуваха пазара 80те години и 90те вече бяха с отлични позиции(завладели е силна дума).Започна се война за пазара и съответно по-ниски цени.2000г вече се разбра, че ако се обединят компаниите ще си бъдат по-полезни-получи се ....ще го нарека 'Евразия', като производител. Много някогашни Европейски и Японски автомобили са вече едно и също де факто.От това губи единствено клиента. Борбата за по-ниска цена най-вероятно за сега, е да я спечели Китай. За сметка на кое обаче-ми на качеството естествено.Печели ли клиента-едва ли... Та ето за какво харесвам Субару-собствен облик,проектирано и произведено в Япония и произтичащите от това позитиви. _________________ Електроника ------------------------------------------------------------------------------------------ 
|
|
|
|
| Пон Ное 29, 2010 3:57 pm |
|
|
|
ilian
Регистриран на: Пон Окт 15, 2007 1:18 pm Постове: 46 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
В събота бях на тест-драйв на новия Пасат (за баща ми де!) и мога да кажа , че нямаше нищо хай-тек в него, а беше средно ниво на оборудване - най-продаваното!!! Имаше си най-обикновени екстри дори ксенон нямаше, за навигация да не говорим , а за AWD също  !!! Хай -тек оборудване има основно в най-високия клас немски автомобили - S-kasa , A8 и т.н. които се продават доста по-ограничено все пак отклкото постните голфове и астри!!! Така че версията , за хай-тек немски автомобили не я споделям!!!
_________________ Subaru Impreza WRX 2008
|
|
|
|
| Пон Ное 29, 2010 5:59 pm |
|
|
|
taipan
|
В един от ИТ лидерите по света наблягахме на принципите на Тойота - пътища, генчи гембучо и т.н., след като Тойота достигнагна върха на растежа ги смениха с по-модерни - Порше принципи и като цяло стратегията на Порше Консултинг. В началото са били съвсем други "мотиватори", след време ще се появат още. За мен обаче Субару принципите са тези, които си остават винаги успешни, само дето не се връзват с целите на масовия бизнес - производство на десетки милиони артикули, минимална цена, печалба от поддръжка, използване на елементи от десетки други производители и т.н. Точно това ми допада в Субару и се надявам да запазят политиката, като същевременно увеличат продажбите 
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Пон Ное 29, 2010 6:01 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
Докато има хора като нас по целия свят Субару ще съществува и ще се развива. 
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Пон Ное 29, 2010 6:15 pm |
|
|
|
Flat 6
|
ilian написа: В събота бях на тест-драйв на новия Пасат (за баща ми де!) и мога да кажа , че нямаше нищо хай-тек в него, а беше средно ниво на оборудване - най-продаваното!!! Имаше си най-обикновени екстри дори ксенон нямаше, за навигация да не говорим , а за AWD също  !!! Хай -тек оборудване има основно в най-високия клас немски автомобили - S-kasa , A8 и т.н. които се продават доста по-ограничено все пак отклкото постните голфове и астри!!! Така че версията , за хай-тек немски автомобили не я споделям!!! Другия път поискай листата с екстри за Пасат и след това аналогична такава от която и да е японска марка... И още нещо - при немските коли, екстрите са почти 40% над цената на стикер-а...
|
|
|
|
| Пон Ное 29, 2010 6:28 pm |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206    
|
|
не бих казал че японците не ползват иновативни решения, Субару е пример за сложен и надежден автомобил с нетрадиционен двигател и задвижване. Тойота като пуснаха хибридите никой още не беше чувал за хибрид камо ли да произвежда, единствено Хонда бяха извадили хибрид преди Тойота ама не можаха да го наложат на пазара. Мазда от 40 години произвеждат и усъвършенстват Ванкела, не знам европейска или американска фирма да прави такъв двигател. Лексус първи пуснаха кола която паркира сама.
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Пон Ное 29, 2010 6:40 pm |
|
|
|
bubaru
|

Абе не знам, ама като чета Ауто Билд , все немските коли са победители. Истината е по средата, но е факт, че с времето потребителите са по-доволни от Японките. Въпрос на цени, разходи, имидж. Предполагам също , че собствениците на по-премиум марки имат и по-високи изисквания, което е нормално. Проблема на немските марки е, че правят по 30 модела и на всеки от тях им слагат по 46 двигателя. Мерцедес прави А-клас (за съжаление) и SLS. Всеки от собствениците им си вика "аз карам Бенц", но някой е излъган и то заради името на марката. Като се загледаш освен Форд и Хлопел, почти всички останали немци правят и масовки и премиум.Получава се едно голямо разводняване на концепцията. Порше направиха пари с комерс продукта Кайен, сега пуснаха и неква грозна настъпена жаба-Панамера. Предполагам, че са страхотни коли, но за мен са обидни за историята на марката.В това отношение Ферари и Ламбо, поне не се излагат. Мезерати вече се омазаха, още повече пускат и Сув. Ми що тогава от Хамър (бог да го прости) не направят спортен кабриолет. Няма икономическа логика явно. Сякаш само БМВ се опитват да държат някаква посока, която отговаря на марката. Това с многото екстри и технологии мисля, че отдавна не вълнува много хората, даже по-скоро ги плаши. Автомобилите в сравнение с други технологии са отчасти длъжници на хората, тъйкато за над 100 години развитие, все още работят на сходен принцип. Да постепенно стават по-сигурни, по-бързи, по-икономични (не и в щатите), но не винаги по-красиви или доставящи повече удоволствие. Понякога нещо направено с много претенции и малко искреност, не среща много фенове. Може би там е и уловката. Една кола носи радост не защото вдига 400 , има масаж на ходилата, вози твърдо или струва 10000000 донги, а защото собственика и просто и се кефи.Явно на изток се правят повече такива коли.Зарежете всички маркетинг стратегии, дизайн, екстри, даже и надежност.
|
|
|
|
| Пон Ное 29, 2010 6:48 pm |
|
|
|
ilian
Регистриран на: Пон Окт 15, 2007 1:18 pm Постове: 46 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
Flat 6 написа: ilian написа: В събота бях на тест-драйв на новия Пасат (за баща ми де!) и мога да кажа , че нямаше нищо хай-тек в него, а беше средно ниво на оборудване - най-продаваното!!! Имаше си най-обикновени екстри дори ксенон нямаше, за навигация да не говорим , а за AWD също  !!! Хай -тек оборудване има основно в най-високия клас немски автомобили - S-kasa , A8 и т.н. които се продават доста по-ограничено все пак отклкото постните голфове и астри!!! Така че версията , за хай-тек немски автомобили не я споделям!!! Другия път поискай листата с екстри за Пасат и след това аналогична такава от която и да е японска марка... И още нещо - при немските коли, екстрите са почти 40% над цената на стикер-а... Колега, май не си се качвал в някой модел на втората марка в тази класация на ADAC! Там май нещата с хай-тека стоят по-друг начин, но не и пречи да е преди швабските марки в собствената им страна!!! 
_________________ Subaru Impreza WRX 2008
|
|
|
|
| Пон Ное 29, 2010 8:27 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Flat 6 написа: И накрая - погледни последния опит на японец да вкара хай-тек - Нисан ГТР. Масови проблеми с лънч контрол, диференциали, скоростни кутии, непокрити гаранции от производителя и много съдебни дела... За мен истината е тази, колега. Формулата на успеха е ясна на всички отдавна; въпроса е как тя се вписва в имиджа и позицията на всеки производител... Какви да са тия масови проблеми с тия 3-4 неща, които са всъщност един същ проблем произтичащ от липсата на забрана за ползването на много последователни стартове с лънч контрола ? Я да видим сега какви проблеми има версията spec.V, където няма лънч контрол ? Съвсем случайно на М6-цата не можеш да правиш повече 4 старта за час, а за половин час руснака направил 20 с Нисана..........при положение, че има ръководство за експлоатация и там пише разни неща по въпроса. Неприятно е GT-R събрат на Микра да бие могъщия "найн-илевън", ама стават и такива неща.....преглъща се и толкова.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Вто Ное 30, 2010 12:34 am |
|
|
|
Greg4o
|
Цитат: Абе не знам, ама като чета Ауто Билд , все немските коли са победители.  Ще ме уморите.Много си прав за кефа на собственика обаче.А Аутобилд ми е настолна книга,но го чета щото няма алтернатива.Там от ГОУФ по-широка,бърза,комфортна и икономична кола няма.А м/у другото са ми блокирали мейла и не мога да им пратя какво мисля за тяхното издание ОБАЧЕ  По последни данни в този Аутобилд на първите 3 места по задоволство на клиентите са Мазда,Хонда и Тойота и си се менкат  и Това от доста години насам.Това е клиентите ги харесват  А Субару е нишов производител като Порше и не влиза в класациите за масови автомобили 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Вто Ное 30, 2010 2:17 am |
|
|
|
Flat 6
|
streetman написа: не бих казал че японците не ползват иновативни решения, Субару е пример за сложен и надежден автомобил с нетрадиционен двигател и задвижване. Тойота като пуснаха хибридите никой още не беше чувал за хибрид камо ли да произвежда, единствено Хонда бяха извадили хибрид преди Тойота ама не можаха да го наложат на пазара. Мазда от 40 години произвеждат и усъвършенстват Ванкела, не знам европейска или американска фирма да прави такъв двигател. Лексус първи пуснаха кола която паркира сама. Само две неща ще отбележа: Хибридната технология на Тойота е адски изнасилена към момента и ако не членуваш в някоя "зелена" организация, трябва да си мазохист за да си купиш такъв автомобил. Дори като икономия в края на деня, не се връзват сметките на един подобен хибриден автомобил. Карал ли си ванкел, колега? Виждал ли си колко харчи такъв двигател? Цена на сервизиране на тази екзотика? Знаеш ли колко му е максималния ресурс на този двигател? 
|
|
|
|
| Вто Ное 30, 2010 9:24 am |
|
|
|
Flat 6
|

bubaru написа: Порше направиха пари с комерс продукта Кайен, сега пуснаха и неква грозна настъпена жаба-Панамера. Предполагам, че са страхотни коли, но за мен са обидни за историята на марката.В това отношение Ферари и Ламбо, поне не се излагат. Мезерати вече се омазаха, още повече пускат и Сув. Ми що тогава от Хамър (бог да го прости) не направят спортен кабриолет. Няма икономическа логика явно. Сякаш само БМВ се опитват да държат някаква посока, която отговаря на марката. Защо сравняваш Порше с Ферари и Ламбо? Порше никога не са произвеждали паркетни коли. Произвеждаха и произвеждат различни спортни автомобили, които обикновено са най-добри в съответните класове. Винаги са имали евтини модели, пример 914 с двигател от Ауди. Също така имат история в Дакар, която им дава пълното право да произвеждат автомобил, като Кайен. Да не говориме, че Кайен от първото поколение, беше най-спортния СУВ на пазара и единствен сред конкурентите си, който имаше "някакви" реални офроуд възможности! С две думи - Порше никога не са били концентрирани върху екзотики - идеята винаги е била спортни, надеждни, уникални като управление автомобили, годни за ежедневна употреба. Сравненията с Ферари тръгват от там, че с "маломощните" си на пръв поглед двигатели, почти винаги успяват да победят като перформанс, марки като Ферари и Ламбо... БМВ - не знам какъв фронт държат, но загърбиха всички спортни модели в гамата и се концентрираха единствено върху всякакви варианти на X-series, а дори скоро ще започват производство на малолитражка с предно предаване и двигател от................Пежо, Ситроен или квото дойде там... 
|
|
|
|
| Вто Ное 30, 2010 9:36 am |
|
|
|
Flat 6
|
ilian написа: Колега, май не си се качвал в някой модел на втората марка в тази класация на ADAC! Там май нещата с хай-тека стоят по-друг начин, но не и пречи да е преди швабските марки в собствената им страна!!!  Никъде не съм написал, че немска марка е по-надеждна от японска такава (говорим за масови такива). Написах причините, поради които "германските шофьори са най-доволни от Субару" според мен... 
|
|
|
|
| Вто Ное 30, 2010 9:39 am |
|
|
|
Flat 6
|

Impreza94 написа: Flat 6 написа: Неприятно е GT-R събрат на Микра да бие могъщия "найн-илевън", ама стават и такива неща.....преглъща се и толкова. Опаа, тука ако захапеш, ще стане страшна дискусия... ГТ-Р-а с всичките лъжи от Нисан, фалшиви рекламни клипове на обиколка на Ринга с автомобил, който няма нищо общо с тези в магазина; огромно забавяне на доставките в Европа; и целия фалшив хайп, който създадоха........ имаха леко предимство пред 911 Turbo, точно няколко месеца преди на излезе фейслифта 911.2 Turbo PDK. И тогава нещата си дойдоха на мястото...  При все, че платформата на 997 е от 2004-та и догодина излиза 991 серията. В момента няма по-бързо "нещо" на тая планета от 911 Turbo S PDK с времена около 2,9-3,0 до 100км/ч и около 10сек до 200! Доказани и замерени в безброй официални тестове и частни такива. Лънч-контрола можеш да го ползваш цял ден и пак да се прибереш на собствен ход. Също така няма по-бързо нещо на писта от 911.2 GT2 RS с доказано време на Ринга от 7.24 (официално 7.18), тоесто точно толкова, колкото тръбната конструкция Гъмперт Аполо... Ако говориме за времена на писта - има само един автентичен източник, който се ползва с доверие по цял свят и това е Спорт Ауто. Ето да видиш малко времена, които нямат нищо общо с тези на маркетинг отделите на всички фирми: http://www.sportauto-online.de/rundenze ... &order=ASC
|
|
|
|
| Вто Ное 30, 2010 9:55 am |
|
|
|
Greg4o
|
Едно не може да се отрече на Порше:Все още правят най-добрите коли с които можеш да отидеш на собствен ход на пистата,да се състезаваш и да се прибереш пак на собствен ход  Разбира се това си има ЦЕНА.Друго,което е известно за тази марка е,че те печелят повече от игри на борсата,отколкото от продажба на автомобили 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Вто Ное 30, 2010 11:20 am |
|
|
|
bubaru
|
|
Да, цените също имат значение.Който плаща много, очаква много. Порше 911 турбо ес, няма да падне под 400000 лв. а Нисанчето го продаваха за 160000 лв, да не говорим за едни американски ГТР-и на Сребърна за по 120-130000 лв. И двата случая си го позволява богат човек(не и в БГ де), но все пак разликата е един приличен апартамент. Като цяло , естесвено с известни изключения, японските коли са по-евтини от аналогични немски с еднакви двигатели и екстри. Това също определя задоволството. Въпроса опира до това, какво търси и какво очаква потребителя. Според мен японците са напипали повече "златната среда". Имиджово също не страдат толкова, тъй като в Европа са по-редки.
|
|
|
|
| Вто Ное 30, 2010 12:05 pm |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |