Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2
 Избор на Субару – Impreza/Legacy/Outback 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 9
Автомобил: Suzuki DRZ 400S
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
В интерес на истината съм изчел доста теми, както в офф роуд форума, така и тук още преди да започна да питам. Имам известни наблюдения и като казах, че ми предлагаха Кия Спортидж, го казах, защото това бе най-честото предложение за джип до 5 000 лв. с евтина последваща подръжка. Получих и други предложения като:

- Опел Фронтера
- Гран Чероки от по-старите
- Ленд ровър Дискавъри
- Сузуки витара и др.

От гореизброените най-удачният, поне по мое мнение, е Диското :smt023 по възможност 2.5 TDi 300, но със доста късмет да го нямеря за този бюджет в добро състояние. Иначе е сравнително най-евтино за подръжка от джипките, има части от Англия, може да се "повдигне" за не много пари.

Сигурно се чудите, защо тогава съм се засилил към Субару, а не към някоя витарка или дискавъри...ами именно, заради това, че са истински джипове - аз няма да се стърпя и ще почна да наливам в тях - окачване, гуми, джанти, лебедка, шнорхел...докато не стане истински експедиционен джип (което ми е мечта) няма да се спра и най-вероятно ще се включвам и в хард офф роуд разходки, а това означава само едно - бих минал на второ офф роуд хоби, което не мога да поема финансово или трябва да оставя мотора :smt131

Ако купя Субару купувам лека кола и дори с по-скъпа подръжка подържам лека кола и карам лека кола, а не джип. Тоест ще се отнасям с него като с лека кола и няма да го дера по джендемите, както бих правил с един истински джип, който няма да се посвеня да вкарам в калта...и не само :-D Ще имам едно на ум, че карам лека кола, а не вседеход и ще гледам да я пазя повече, пък ако се наложи да я вкарам в някой черен път или лек офф роуд да няма проблем. Сега го мислих, но надали съм правил повече от 1500 км по черни пътища за година с колата, а за да купя джип трябва поне по 10 000 км на година да му въртя офф роуд, иначе би бил нерентабилен или ползван не по предназначение ;)

Сря Яну 26, 2011 3:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
tsvetanov написа:
mitoko написа:
според мен товоята кола е форестер на метан или газ (2.0 115 коня едновалката)
немога да се сетя коло след 90та накоято задното да се включва когато ти искаш (имам предвид леоне)

Имах предвид че голяма част от джиповете, като например витарата се задвижва единия мост(при витара задния мост), а 4x4, бавни и блокажи се включват само при нужда, докато при субару само джъсти съм виждал да не е full time, a с Леоне нямам опит.

Аз съм с копче за задния мост, ама разлика в разхода няма. То така или иначе си върти кардан и задни полуоски.

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Сря Яну 26, 2011 3:36 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Да изтупам малко темата от преди два месеца. Харесал съм си едно Фори, но не знам какво да гледам специфично за него :roll:

Пък и ми се ще Митака да ми го види, но е чак във Варна. Някой дали има идея за надежден сервиз за Субару там?

P.S. Ако има и някой дето да направи един оглед във Варна ще съм много благодарен.

Пет Апр 01, 2011 4:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Чичка написа:
Да изтупам малко темата от преди два месеца. Харесал съм си едно Фори, но не знам какво да гледам специфично за него :roll:

Пък и ми се ще Митака да ми го види, но е чак във Варна. Някой дали има идея за надежден сервиз за Субару там?

P.S. Ако има и някой дето да направи един оглед във Варна ще съм много благодарен.

Субару-Варна това е на Сливница

Съб Апр 02, 2011 10:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Чичка написа:
В интерес на истината съм изчел доста теми, както в офф роуд форума, така и тук още преди да започна да питам. Имам известни наблюдения и като казах, че ми предлагаха Кия Спортидж, го казах, защото това бе най-честото предложение за джип до 5 000 лв. с евтина последваща подръжка. Получих и други предложения като:

- Опел Фронтера
- Гран Чероки от по-старите
- Ленд ровър Дискавъри
- Сузуки витара и др.

От гореизброените най-удачният, поне по мое мнение, е Диското :smt023 по възможност 2.5 TDi 300, но със доста късмет да го нямеря за този бюджет в добро състояние. Иначе е сравнително най-евтино за подръжка от джипките, има части от Англия, може да се "повдигне" за не много пари.

Сигурно се чудите, защо тогава съм се засилил към Субару, а не към някоя витарка или дискавъри...ами именно, заради това, че са истински джипове - аз няма да се стърпя и ще почна да наливам в тях - окачване, гуми, джанти, лебедка, шнорхел...докато не стане истински експедиционен джип (което ми е мечта) няма да се спра и най-вероятно ще се включвам и в хард офф роуд разходки, а това означава само едно - бих минал на второ офф роуд хоби, което не мога да поема финансово или трябва да оставя мотора :smt131

Ако купя Субару купувам лека кола и дори с по-скъпа подръжка подържам лека кола и карам лека кола, а не джип. Тоест ще се отнасям с него като с лека кола и няма да го дера по джендемите, както бих правил с един истински джип, който няма да се посвеня да вкарам в калта...и не само :-D Ще имам едно на ум, че карам лека кола, а не вседеход и ще гледам да я пазя повече, пък ако се наложи да я вкарам в някой черен път или лек офф роуд да няма проблем. Сега го мислих, но надали съм правил повече от 1500 км по черни пътища за година с колата, а за да купя джип трябва поне по 10 000 км на година да му въртя офф роуд, иначе би бил нерентабилен или ползван не по предназначение ;)

за подръжката не бъди толкова сигурен,диското е уникален джип,прави чудеса с гуми за "мъгла" в ОГРОМНА КАЛ,колегите от варна и шумен станаха свидетели как ни вади от калта.

подръжката на ДИСКОТО е много яка и доста пари.,но няма никакава база са сравнение,от към проходимост.аз с чиста съвест мога да ти кажа че и субаруто си се справя много добре извън пътя,даже прекрасно-САМО да го прежалиш:)ти ако си скочил в голям сняг с корсата си директно затънал и с събката,колкото по проходима кола имаш толкова повече затъваш-от личен опит го казвам.

така че вземай едно ДИСКО и не му мисли(само че си гори като камионче)

Съб Апр 02, 2011 11:38 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
valadares написа:
Чичка написа:
В интерес на истината....

за подръжката не бъди толкова сигурен,диското е уникален джип,прави чудеса с гуми за "мъгла" в ОГРОМНА КАЛ,колегите от варна и шумен станаха свидетели как ни вади от калта.

подръжката на ДИСКОТО е много яка и доста пари.,но няма никакава база са сравнение,от към проходимост.аз с чиста съвест мога да ти кажа че и субаруто си се справя много добре извън пътя,даже прекрасно-САМО да го прежалиш:)ти ако си скочил в голям сняг с корсата си директно затънал и с събката,колкото по проходима кола имаш толкова повече затъваш-от личен опит го казвам.

така че вземай едно ДИСКО и не му мисли(само че си гори като камионче)

Съгласен съм за Диското, особено ако се намери запазено 300 тди, но има една хем хубава, хем лоша особеност на този автомобил - няма насищане на допълнения. Практически можеш да му добавиш почти всичко, стига да избереш в какво искаш да го превърнеш - експедиционен автомобил, джип за хард офф роад и т.н. Бих се "подхлъзнал" с удоволствие по това увлечение, но за момента не разполагам с това време и средства. :smt100

Една от причините да се спра на Фори е следнта класация:
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... u-forester
:smt023

Вто Апр 19, 2011 8:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
от английските сайтове има всичко и на ниски пари за диското-може да стане и вертолет и самосвал:)

а форито си е перфектен автомобил и стабилно на пътя и перфектно за гората(то си е заложено в името).скачай в едно и гаааааз.а ти от варна ли си?

Вто Апр 19, 2011 8:19 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
valadares написа:
от английските сайтове има всичко и на ниски пари за диското-може да стане и вертолет и самосвал:)

а форито си е перфектен автомобил и стабилно на пътя и перфектно за гората(то си е заложено в името).скачай в едно и гаааааз.а ти от варна ли си?

Не, от София съм, но съм хресал едно във Варна. http://www.cars.bg/u297108
Поне на мен ми се вижда сгодно, но непроверено не мога да купя ;)

Чет Май 05, 2011 12:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
Двигателят е 122 коня, не 125.

Чет Май 05, 2011 1:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 610
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,обърни внимание на газовия инжекцион,защото виждам ''кихалка'' на въздушния филтър и стъпково моторче видях около изпарителя.Дюзи не виждам,възможно е да греша.Успех с покупката!

Чет Май 05, 2011 4:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 610
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това е обикновена АГУ и ако гръмне пластмасовият колектор ще стане на парчета.Макар,че по-често заминава кутията на въздушния филтър.

Чет Май 05, 2011 4:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 59
Автомобил: Lexus NX 350, Impreza
Телефон: +966536391532
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Да не пускам нова тема, дано повече хора да дадат мнение.

Продадох стария боец 1998 година аутбак легаси и сега се озъртам за ново (пак на старо де)

Спрях се на тия два екземпляра:

2002 Subaru Forester Sport - $8,000

2004 Subaru Outback Limited 4D Station Wagon- $7,988

Това спорт на първия малко ме плаши, за разхода на горивото. Но пък е и по голяма кола, освен това втория е автоматична скоростна, пък аз предпочитам ръчна. Но пък втория е с две години по нова.

Някакви идеи?

Пет Май 27, 2011 1:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kill_u написа:
Здравейте,

Да не пускам нова тема, дано повече хора да дадат мнение.

Продадох стария боец 1998 година аутбак легаси и сега се озъртам за ново (пак на старо де)

Спрях се на тия два екземпляра:

2002 Subaru Forester Sport - $8,000

2004 Subaru Outback Limited 4D Station Wagon- $7,988

Това спорт на първия малко ме плаши, за разхода на горивото. Но пък е и по голяма кола, освен това втория е автоматична скоростна, пък аз предпочитам ръчна. Но пък втория е с две години по нова.

Някакви идеи?

форстъра е 2.5 см3

Пет Май 27, 2011 10:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 59
Автомобил: Lexus NX 350, Impreza
Телефон: +966536391532
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
хах, аз докато се наканя и форестара изчезна.

Пет Май 27, 2011 1:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
vakko благодаря за информацията и съжалявам, че не съм отговорил по-рано :)

Така или иначе се отказах от този екземпляр, защото продавача почна да увърта. Дано е за добро. Важното е, че не съм се отказал от Субару идеята...само мисля да изчакам по-добри финансови времена. ;)

Съб Май 28, 2011 11:18 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2