Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Темата е заключена, не можете да променяте постове. стр <  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 21  >
 Летни гуми - модели, коментари, впечатления... 
Автор Съобщение
Напуснал форума
Аватар

Постове: 338
Рейтинг: 20
Приятел всеки ден
Здравейте,
След дълги колебания и туткания си избрах и поръчах (забравих да вметна):
http://www.gumitebg.com/yokohama/vsesez ... YOKO-F5077

Някой има ли мнения за тази гума и доставчика (гумитебг.ком)? То вече е малко свършен факт понеже са поръчани, но една добра дума винаги е от полза :D

Благодаря!

Пет Юли 03, 2015 6:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 56
Автомобил: OUTBACK H6 ''02
Телефон: 0896643038
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Може да погледнете и при бггуми, имат добри промоции чат пат, машините за гуми са много прецизни и проблем с баланса - няма, винаги проверяват и джантите за кривини. Иначе аз си взех вредещайн спорттрак 5 - летни! Уникални гуми!!!

Пет Юли 03, 2015 8:09 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 225
Автомобил: Forester SH 2.5XS, AT
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Barum Bravuris 4x4 - карам ги от това лято и съм много доволен.
Изображение
Размерът е 205/70 R 15 96T и на стария Форестър се държат чудесно. Материалът е сравнително мек за лятна гума, по баира и около язовира минава като по Жълтите павета :D . Нямат шум или вибрации. Шарката на протектора много ми допада и съм решил за новия Форестър да сложа такива за лятото, ама греда - не правят размер 225/55r17 ](*,) ](*,) ](*,)
Ta исках да питам по-запознатите, ако стандартния е 225/55/17 дали ще е проблем да сложа 215/60 R 17, тъй като той е най-близкия който предлагат ? :-?

Сря Юли 22, 2015 9:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Нема да е проблем.
 3

Сря Юли 22, 2015 3:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: STI
Рейтинг: 300
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Някой има ли наблюдения върху Uniroyal Rainsport 3 ?

Прикачени файлове:
uniroyal-rainsport-3.jpg
uniroyal-rainsport-3.jpg [ 86.17 KiB | Прегледано 1748 пъти ]
Rainsport3_2(1).jpg
Rainsport3_2(1).jpg [ 135.53 KiB | Прегледано 1748 пъти ]
Сря Юли 22, 2015 8:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 72
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Мое мнение и наблюдение - в САЩ карат предимно с всесезонни гуми ако колата е 4х4, а по-голямата част са с гуми General. Аз имах на първия ми Аутбек General Grabber TR за нея само положителни неща мога да кажа - отлична гума за всички сезони държи се добре на мокро, на сняг, на сухо и извън пътя. Тествал съм я на всякакви условия. За сегашния ми Аутбек не предлагат размер от тази гума но със сигурност пак ще е General можеби някои от АТ вариантите. Мое мнение и наблюдение както казах. А митът, че всесезонна гума няма само разбирачите в България го твърдят. В германия почти всички коли под наем са с всесезонни а те са по-тъпи от нас. В САЩ всичко що е с 4х4 задвижване е с всесезонна гума и те са много праволинеини и тъпи. На повечето места където съм бил в по-икономически развитите страни заради това, че са прости карат с всесезонни гуми. Ако забелязвате всички производители на гуми започват да бълват производство на всесезонни гуми, че даже навлязоха и на Българския пазар. Но нали знаете от майсторите гумаджий в България - "Такова животно няма". Мое мнение и наблюдение. Късмет на всички с избора на гуми. :good:

Съб Авг 22, 2015 5:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
DimitrovE написа:
Мое мнение и наблюдение - в САЩ карат предимно с всесезонни гуми ако колата е 4х4, а по-голямата част са с гуми General. Аз имах на първия ми Аутбек General Grabber TR за нея само положителни неща мога да кажа - отлична гума за всички сезони държи се добре на мокро, на сняг, на сухо и извън пътя. Тествал съм я на всякакви условия. За сегашния ми Аутбек не предлагат размер от тази гума но със сигурност пак ще е General можеби някои от АТ вариантите. Мое мнение и наблюдение както казах. А митът, че всесезонна гума няма само разбирачите в България го твърдят. В германия почти всички коли под наем са с всесезонни а те са по-тъпи от нас. В САЩ всичко що е с 4х4 задвижване е с всесезонна гума и те са много праволинеини и тъпи. На повечето места където съм бил в по-икономически развитите страни заради това, че са прости карат с всесезонни гуми. Ако забелязвате всички производители на гуми започват да бълват производство на всесезонни гуми, че даже навлязоха и на Българския пазар. Но нали знаете от майсторите гумаджий в България - "Такова животно няма". Мое мнение и наблюдение. Късмет на всички с избора на гуми. :good:

Колега,

Много си прав за САЩ и Швабенленд, ама пробвай да покараш едно лято с всесезонна гума по магистрали и т.н. когато е 36-38 градуса, както беше преди 1-2 седмица и после ще си говорим като дойде зимата, какво представяне ще има тази гума.
Има такова животно като всесезонна гума, но просто не е подходящо за подобен климат с големи амплитуди като при нас.

Първото ми Субару дойде от Германия с произход САЩ с всесезонни гуми...( 3 влизания в багажници на голф :facepalm: ).
За всеки влак си има пътник...

Съб Авг 22, 2015 7:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Да си кажа и аз. Пролетта видях една оферта за Petlas Velox Sport PT741 XL 215/60 R16 99V с цена 98лв за бройка.Помислих, че колкото изкара за тези пари....Две лета карах с Флкен :facepalm: няма такава дървена гума, та затова бях направо смаян как се държи турската гума на сухо и мокро,карал съм я и по камъни вече 15 к. км. С две думи :горещо препоръчвам!

Съб Авг 22, 2015 10:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
mitashki35 написа:
Да си кажа и аз. Пролетта видях една оферта за Petlas Velox Sport PT741 XL 215/60 R16 99V с цена 98лв за бройка.Помислих, че колкото изкара за тези пари....Две лета карах с Флкен :facepalm: няма такава дървена гума, та затова бях направо смаян как се държи турската гума на сухо и мокро,карал съм я и по камъни вече 15 к. км. С две думи :горещо препоръчвам!

100% вярно - аз също сложих Петлас, но 225/55/16 - учудващо добро поведение. Една идея по-слаби на мокро и хладно време, но в този клас са направо номер 1.

Съб Авг 22, 2015 10:08 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 338
Рейтинг: 20
Приятел всеки ден
Дочух, че колегите от Турция се стараят много с тези гуми ...
Аз реших да не си правя тестове и съм много доволен от Yokohama-та (G055 Suv - BluEarth). Дай Боже да направя доста километри с тях и пак ще си взема Yokohama. Поведението при мокро и сухо е отлично! На завои, които позволяват по-бърза скорост колата е като чук и няма звуци от гуми ...

Съб Авг 22, 2015 10:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
DimitrovE написа:

Всесезонната гума е чудесно решение,ама за една година!Слагаш есента,караш 1година и сменяш с нови всесезонни ;)

Съб Авг 22, 2015 12:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Аз и летните гуми ги правя на нищо за 2 сезона в БГ, вие говорите за всесезонни. Ако се карат с 90 и предимно градско...може. За активно шофиране са нелепи.

Сря Сеп 02, 2015 9:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

И аз така реагирах мисленно като прочетох посга на колегата Феникс, но като се замислиш той говори за смяна на гуми всяка една година.. Слагаш преди зимата, караш ги на кола 4х4 все пак, изкарваш лятото и ги продаваш преди сезона с дот на 1 година и може би на 1/2 от цената.
Така за 300 кинта на година си нон стоп с нови гуми и правиш смяна и баланс само 1 път ако си пресметлив. Добра тактика за нормален шофьор.

Друг въпрос е че не е приложима за такива като мен и Бойчо дето върят километри и раздават газта по здраво

Сря Сеп 02, 2015 10:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Vmax написа:
И аз така реагирах мисленно като прочетох посга на колегата Феникс, но като се замислиш той говори за смяна на гуми всяка една година.. Слагаш преди зимата, караш ги на кола 4х4 все пак, изкарваш лятото и ги продаваш преди сезона с дот на 1 година и може би на 1/2 от цената.

Точно това имах предвид,зимата да са нови всесезонките,за да имат що годе добро поведение и следващата зима пак нови :good: Аз лично не я практикувам тая схема,заложил съм на летен и зимен комплект,на джанти и двата.Това ми напомня,че ще трябва да купувам нови зимни..... :facepalm:
 15

Чет Сеп 10, 2015 4:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Нека да се включа и аз в темата.В момента карам Барум-Брабурус- 3 размер 215-55-17 дот 2115 купени в началото на юни.До момента на 10х км. прекрасно поведение ,малък шум.За нашите географски ширини всесезонна гума не е подходяща,поради високите летни горещини(мое мнение).Познавам хора които карат всесезонни , но те са пенсионери карат внимателно и при голям сняг не ползват автомобила, е той не е Субару.Пробвал съм да доизносвам зимни през лятото , не стават,лошо поведение и висок шум.Моето лично мнение, на два сезона нови гуми,а може и на три но не повече от 3 години и то ,ако не се въртят много километри

Чет Сеп 10, 2015 5:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Петко,

Да те питам нещо - какви са ти впечатленията от Барума в завои когато настъпиш колата? Държи ли борда или поддава леко?

Чет Сеп 10, 2015 7:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Vmax написа:
Петко
Да те питам нещо - какви са ти впечатленията от Барума в завои когато настъпиш колата? Държи ли борда или поддава леко?

Пробвано в три прохода Маказа,Беклимето и Обзорски .Поведение отлично в завои спиране в последния момент добро,каране в порой супер.Винаги държа гумите добре напомпани ,защото меките гуми свирят и борда не-държи.Този Барум за момента е много-добър , но не знам като почне да му свършва ресурса как ще се представя. При пътуването към Шкорпиловци бях сам в колата и я пробвах на макс защото бях с нов термостат на 78гр. и исках да проверя дали ще загрее мотора.За тази цена са отлични.

Чет Сеп 10, 2015 10:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 225
Автомобил: Forester SH 2.5XS, AT
Рейтинг: 63
И аз много се колебаех за тези, но те са си чисто шосейни - веднъж ако ми се наложи да излизам от някъде или да катеря нещо ще съжалявам. Затова се спрях на Barum Bravuris 4x4 - лично мнение.

Пет Сеп 11, 2015 3:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
melhaer написа:
Michelin Energy Saver - клас Б за гориво, клас Б за сцепление
става дума за размер 215/55/17

Почти всички си хвалят гумите, аз пък ще се оплача. От тази пролет съм с чисто нови Michelin Energy Saver 215/60R16, DOT края на 2014. С икономията на гориво се справя добре, тихи, на мокро горе-долу спират. На два пъти ми се наложи да спирам екстремно на сух, но гладък асвалт... доста лошо, имах чувството, че съм на лед. От тогава имам едно на ум и друг път не бих купил такива гуми.

Пет Сеп 11, 2015 3:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 102
Автомобил: Outback H6 '02
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Аз това лято съм с Falken ZIEX ZE914 (215/60/16), определено ми харесват повече от старите Pirelli CINTURATO P6.
Белият олеандър върви много мазно и безшумно, и на сухо и на мокро, и бавно и бързо.
По черните пътища също добре се справят, здрави са все още :) Е не съм случвал на кал засега, там сигурно ще се предадат. За такива случаи съм си приготвил 2-3 телефона на приятели с джипове от тежката артилерия и въже :)

Пет Сеп 11, 2015 4:13 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Темата е заключена, не можете да променяте постове.  стр <  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 21  >