Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 51  >
 Зимни гуми 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
@Greg40, ами... този Дънлоп беше най-тих по етикет :) За Мишлена - баш така си е - 2 зими и е чао, а протекторът е като чисто нов :pardon:

@Vmax - батя, това "любимците" от АутоБилд ли са го сътворили :D От тази безпристрастна класация спокойно могат да отпаднат Пирели и Мишлен. 4D-то звучи баш като на заминала главина ROFL Много точно казано...

@snable - веднъж само съм карал с един к-т БФ Гудрич, беше изключителна на пътя, и свърши тотално за малко под 20,000км - удари маркерите. Това на дизелова Е-класа, дето никога не е свирнала гума по каквато и да е причина. Моите наблюдения са, че просто няма живот/ресурс в марките различни от Дънлоп/Мишлен/Конти/Гудиър/Йокохама.

Нед Окт 26, 2014 1:01 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 59
Автомобил: 2002 STI Prodrive (sold)
Телефон: +359876093433
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги абе на Българския пазар са пуснали някакви гуми MOMO, зимни, някой да ги е пробвал, иначе проверих че са на Univergomma фирмата която прави почти всички най - големи марки като Dunlop, Pirelli, Continental, Michellin и други, та съдейки по това че са италиански, значи би трябвало да са хубави, но по добре някой да сподели мнение ако е слагал такива гуми?

Нед Окт 26, 2014 4:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 59
Автомобил: Subaru Forester 2.0 S turbo AT '98
Телефон: 0885919136
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
naskoto написа:
Колеги,

Гледах зимни гуми - ще се взимат около 5-6.11(на заплата).
Дилемата ми е:
http://diana-ltd.com/tire?5195

http://diana-ltd.com/tire?5106
Най ми пасват като показатели и цени.
Някакви впечатления?

Дилемата сърши-взех си BF Goodrich в четвъртък и вчера превзех Петрохан към 15ч и дне с към 14ч наобратно. Имаше си всичко-сух и мокър асфалт, киша, утъпкан сняг с коловози, - даже издърпах един колега с Ауди до върха, тъй акто беше закъсал на 3 завоя преди Петрохан :). За да не съм капо прегазих около 40 -50см борд направен от снегорините и скочих по неутъпкания сняг по пътя към хижа Ком.
Изводът е, че нямах никакви проблеми в никой от изброените случаи. Особено добро впечатление ми направи, като трябваше да изпреварвам по изнанагорно по сняг-само давам газ и тръгва като по сух асфалт, ама това може да си е и от AWD -то :)
За мен това са добри гуми.
Приятни снежни забавления на всички!

Нед Окт 26, 2014 6:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 102
Автомобил: Outback H6 '02
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз мисля да заложа на Falken Eurowinter HS449.
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Falke ... -HS449.htm

Цената им е повече от добра, а и от коментарите по различни сайтове останах с впечатление, че са добри. Видях и че са част от Dunlop, предполагам това също е + в тяхна полза ;)

Пон Окт 27, 2014 10:15 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За този модел на Ф-н се чуват само хубави неща. Даже най-скъпия гумаджия на света, в лицето на Тони@Бистришко само за тях говори и размята някакви принтове от мега-машините си какви показатели давали... Как ще са реално на пътя - нямам идея, но съдейки по това на какви коли ги слага, и главата му още си е на мястото, би следвало да са читави :D

Пон Окт 27, 2014 11:47 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
=Alex= написа:
За този модел на Ф-н се чуват само хубави неща. Даже най-скъпия гумаджия на света, в лицето на Тони@Бистришко само за тях говори и размята някакви принтове от мега-машините си какви показатели давали... Как ще са реално на пътя - нямам идея, но съдейки по това на какви коли ги слага, и главата му още си е на мястото, би следвало да са читави :D

Като се има предвид ценообразуването на гуми гуруто, това че главата му е на раменете не е критерии че е наред :pardon:

Пон Окт 27, 2014 12:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Разговор с гуруто Тони по телефона сега :
- Колко струва смяна 4 гуми 205/70R15
- 70 лв.
- Хмм... Кога да дойда да ги сменим?
- Идваш и чакаш.

Е.... 70 лв и липса на график, а чакане много ми идва. Отивам да ги сменя за 40 в квартала.

Пон Окт 27, 2014 12:41 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Какви 70 бре, тоя лъже... Да не ти казвам значи колко ми взе преди 3 дни ](*,) 4хх лв...
Но за чакането поне, Тони си има добра причина... Той не знае (а често и клиента не знае) в какво състояние ще му дойдат джанти и гуми. При него правило е да не ги качва, ако не са направени перфектно. При мен си игра около час и половина с едната джанта, нещо имала леееека кривина, която не му харесвала и докато не показа "никакво" отклонение, не започна да й слага гумата.

Ако целта на някой е просто да му метнат по най-бързия начин гумите на джантите, без значение от крайния резултат, определено не е това мястото...

Иначе, да, ужасно е откъм цени и гледам даже хора с чисто нови Поршета му се нервят яко на цените. Едва ли и в Германия ще намериш по-скъп гумаджия :shock:

Пон Окт 27, 2014 12:44 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Емм минах в квартала - метнаха ги, колата върви...да видим :D

ПП. 60 лв...хмм ама времето ми е по-ценно.

Пон Окт 27, 2014 1:53 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 207
Автомобил: Mazda 323F MT 2003
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Моите ги смениха за 35лв. при Любо, като ме вместиха м/у някакви 19-20ки на две Х5и:grin:
Аз с 14те все едно бях с детска количка в сравнение с нях

Пон Окт 27, 2014 1:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 110
Автомобил: Subaru Forester 2.0D
Телефон: 0888238905
Рейтинг: 46
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Я кажете няколко основателни причини да си купиш втори джанти за зимните гуми?

Пон Окт 27, 2014 4:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Junghans написа:

Стоманени джанти за по-трудно кривене.
Слагаш гумите докато няма хора при гумаджиите и след това разменяш когато се наложи зимни и летни без да чакаш.
Винаги имаш резервен комплект джанти макар и с други гуми.

Даже и да имаш два комплекта джанти, не можеш да избягаш от посещение при вулканизатор. След всеки сезон трябва да се носят джантите, които се свалил за да се балансират гумите и да се провери състоянието на джантите, защото със сигурност най-малко гумите ще са променили геометрията си - да не говорим, че балансите падат с течение на времето и дупките :D

Пон Окт 27, 2014 4:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Отговори с цитат
Junghans написа:

И още

Разходите по смяната и баланса не са малки и в някои случаи след три четири години стойността им се изравнява с тази на джантите.

Поздрави

Пон Окт 27, 2014 4:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 153
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2008
Телефон: 0887201711
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Junghans написа:

Още една причина-ако ходиш да сменяш гуми или каквото и да било при Тони, който го споменават по- горе, то ако си купуваш всяка година нови джанти и след това ги продаваш с все гумите и пак и пак, май ще ти е по- изгодно.

Пон Окт 27, 2014 7:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това с втория комплект гуми с джанти е строго индивидуално според мен и много зависи от няколко фактора:

1.Да имаш гараж или поне място където да ги съхраняваш правилно и много ама много важно е колата да ти е паркирана на близо или поне да има възможност да се паркира на близо поне докато смениш джантите,защото иначе е е...ти фитнеса и хамалогията.

Този филм със втория комплект гуми с джанти го играх около 6-7 години,докато не ми писна тотално и не ги продадох.Сега направо се родих-оставям си гумите на хотел за гуми,когато реша отивам сменям си ги и си свиркам и въобще не се занимавам с глупости.Това е обаче в моя случай(паркинг в междублоково пространство с около 150-160 коли на разстояние 150 метра от блока :facepalm: ,сега като се сетя направо незнам с какъв ъкъл съм го правил)при друг с подходящите условия...може и с втори комплект.Така че...ти си решаваш.

Пон Окт 27, 2014 8:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Абсолютно. Залужава си ако си държиш колата в гараж и 2-рия комплект ти е или "под носа" (и можеш да ги събереш в колата), или си го държиш на "хотел за гуми". Ако е добър гуми-сервиза и не прави глупости с джантите (да ги надира с машините и т.н.) за мен лично е безсмислен втори к-т джанти, но всеки сам си решава.

Пон Окт 27, 2014 8:14 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 58
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
До колко е вярно, не знам, тъй като няма как да измеря якостта на двата материала, но много твърдят, че при ниски температури (а повече собственици на Субару предполагам често ходят по планините) алуминият е по-крехък, което може да да доведе до лесно огъване или дори отчупване на част от джантата, а второто я прави напълно неизползваема

Пон Окт 27, 2014 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Оригиналните джанти на Субару не са точно алуминиеви,а лека сплав в която има и алуминий и повярвай ми не е никак лесно да я изкривиш или отчупиш .

Пон Окт 27, 2014 9:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 110
Автомобил: Subaru Forester 2.0D
Телефон: 0888238905
Рейтинг: 46
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Благодаря колеги!
Реших, ще си поръчам гумите с джанти, имам гараж, няма да нося като изоглавен гуми по паркинга и изби, мазета.... Гумаджията, на който имам доверие ми препоръча немски на Dezent, предполагам са добри за цената, просто защото ми ги препоръча и до сега 10 години не ме е подвеждал. Така всеки сезон ще си освежавам колата. Проблема е че не ми се дават 250лв за датчик за контрол на налягането и ще го изключвам в сервиза когато съм с вторият чифт гими...ще го преживея, преди 20 години не съм и мечтал за такива.
По темата, гумите които избрах са Конти 850, ще споделя как се държат, петък ги слагам и тръгвам към Мийковци

Пон Окт 27, 2014 10:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега Junghans вносителя на Децент е Фулда България, същите внасят и железни джанти KFZ Stahlrad. Защо не попиташ твоя гумаджия, дали не можеш да сложиш и железни. Веднага се аргументирам, собствениците на Субару обичат да се навират в дълбок сняг, този сняг полепва по джантата и веднага разбалансира колелата. След някое навиране в преспа е напълно нормално колата да започне да тресе. От друга страна процепите на железните джанти са много по-малки и влиза значително по-малко количество сняг, като така шанса да се задържи сняг по борда на джантата е значително по-малък и съответно да се появят вибрации във волана. Другите сериозни предимства са здравина, цена и това че тежестта се кове и няма вероятност да се отлепи. Недостатъка основно е естетически. Децента също не е особено здрав, какво искам да кажа, за цената си е супер, но сравнен с оригинални джанти или марки като ББС, Ронал и тн, е чувствително по-мек и шанса на годишна база да се налага изправянето на 1 или 2 джанти не е много малък.

Вто Окт 28, 2014 7:39 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 51  >