Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 33  >
 Бензиностанции - качество на горивата! 
Автор Съобщение

Постове: 30
Автомобил: Forester S Turbo MT '00
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Заредих за сефте газ на ГАЗПРОМ и останах доволен и от горивото , и от цената му. Досега зареждах само на ЛУКОИЛ и по-рядко на ОМВ, и определено тази е по-добра. Един познат каза същото и за нафтата.
Не знам от къде зареждат, но дано да задържат качеството, и накарат конкуренцията също да подобри своите горива.

Съб Фев 15, 2014 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За около 160 000 км дизел премиум от OMB никакви проблеми. Бензин 100 октана 60 000 км от ОМВ и Еко - отново никакви проблеми - лог-вам доста често. Предните 200 000 км съм редувал 95 от всички известни вериги с 4 различни марки автомобили и не съм забелязвал никакви разлики.

Интересно е че всеки автомобилен форум си има тема от 60 страници и преобладаваща верига, в която не трябва да се стъпва. В Пежо форума(205 1.9 gti е истинското gti ! ;)) едно време това беше Шел. Но явно е неоспорим факт, че се удря в грамажа.

Пон Фев 17, 2014 1:03 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 282
Автомобил: Legacy 2.0 GL 97г.
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат

Преди месец някъде заредих на бензиностанция на Газпром в Пловдив, тъкмо я бяха отворили на мястото на бивша Шел. Заговорих се с мом4ето, което ми сипваше газтаи то ми каза, 4е само в Пловдив са ве4е 5 (аз ли4но видях 3) и пове4ето от тях са на местото на Шел. относнтно газта не видях някаква разлика в ка4еството, изминах си същите километри, както и с такава газ, каквато си сипвам обикновенно от Еко... Около 80 % от зарежданията са ми в Еко, останалите където се слу4и...

Пон Фев 17, 2014 1:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
taipan написа:
За около 160 000 км дизел премиум от OMB никакви проблеми. Бензин 100 октана 60 000 км от ОМВ и Еко - отново никакви проблеми...
Павка, на каква кола сравняваш дизела? Интересно ми е, защото при мен на 2 дизелови коли премиум дизелът на ОМВ хич не им понася добре - не, че има някакви проблеми - не са се счупили, но харчат МНОГО повече и звукът им е някак си "по-тракащ". С Шел В-Пауа дизел вървят хем по-добре, хем свалят разхода значително. Пример - А6 3.0TDI с ОМВ градско не мога да го сваля под 16/100, а с Шел не мога да мина 13 - 14/100 както и да го карам. Да не говорим, че с Шелската нафтица върви осезаемо повече.
Другото - ОМВ нямат 100 октана бензин - само името му е такова, но е нещо между 95 и 98. Помолете ги да ви дадат документацията на горивото, която е на разположение във всяка бензиностанция. ОМВ не гарантира октаново число на това гориво. Единствените, които са сертифицирани за 100 октана и го гарантират са Шел - V-Power Nitro Racing 100...
И при бензина на ОМВ забелязвам много по-висок разход. И на коли и на мотор (а той е особено чувствителен към гориво). С ОМВ 100 в Хаябусата не мога да мина и 200км, като на около 180 км ми светва резерва, а с Шел минавам 230-250км, което е огромна разлика. Резервоарът на мотора е 21л, от които 3 - резерва. Нито едно возило не се е счупило, нито мога да кажа, че има "проблеми", просто не се представя както очаквам.
Просто питам, че ми стана интересно...

Пон Фев 17, 2014 3:07 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
darko написа:
...ГАЗПРОМ ...Не знам от къде зареждат, но дано да задържат качеството, и накарат конкуренцията също да подобри своите горива.

За сега горивата ги внасят от Сърбия. Представителите за БГ са ТУК.
А къде има бензиностанции ГАЗПРОМ, (прекачвам линк, за да не пълня темата и да изглежда като реклама), можете да прочетете ТУК.
Аз специялно не съм ги ползвал, но приятел с Outback '04 е доволен от газта им.

Пон Фев 17, 2014 4:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Алекс,

100 000 км са на този Аутлендър 2.0 VW PD, който в момента продавам ;)
60 000 са на Пежа дизели - hdi и тд

От ОМВ 100-те октана наистина нямам идея дали са 100, на Еко им пише че са минимум 100 или нещо такова(сигурно и там е реклама). Единственото, което знам от вътрешен човек за ОМВ 100, че доста време го внасяха от Австрия. И че само те карали различните видове бензини и дизели в различни цистерни/вътрешни контейнери.

За Шел съм малко предубеден само заради франчайзите, но ще почна да сипвам само от там ако са наистина по-добри.

Просто никога не съм намирал никаква разлика с най-различни автомобили от горивата на големите вериги. Стотиците страници оплюване по форумите ги отдавам на субективни фактори - примерно ако ми е горещо аз съм почти убеден, че колата не върви :D

Пон Фев 17, 2014 5:40 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
taipan написа:
Стотиците страници оплюване по форумите ги отдавам на субективни фактори - примерно ако ми е горещо аз съм почти убеден, че колата не върви :D

ROFL

Пон Фев 17, 2014 5:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
bubaru написа:
taipan написа:
Стотиците страници оплюване по форумите ги отдавам на субективни фактори - примерно ако ми е горещо аз съм почти убеден, че колата не върви :D

ROFL

И аз съм същия нервак или ако нещо ми прискръцва...

Пон Фев 17, 2014 5:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 89
Автомобил: Outback 2.0D, Honda Prelude BB4
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Последното което мога да споделя с вас е че въпреки че зареждах досега само от Еко и бензин на Хондата и Дизел на бека, те вече за мен не съществуват. На почивка в планината ми замръзна нафтата при температура през нощта около -12. Ползвам постоянно и добавка Castrol TDA, която също не ме спаси....това е от мен....

Вто Фев 18, 2014 5:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 153
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2008
Телефон: 0887201711
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
А така, разбит е и мита за добавката, която и аз ползвах...Явно у нас всичко е на късмет.

Вто Фев 18, 2014 7:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Отговори с цитат
taipan написа:
ROFL ROFL ROFL Благодаря, това си беше добро. Ако и на колата й е горещо (не само на мен), съвсем не върви :D Сега си давам сметка от какво е... ROFL

Вто Фев 18, 2014 7:20 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
miirro написа:
А така, разбит е и мита за добавката, която и аз ползвах...Явно у нас всичко е на късмет.

Тази добавка не намалявали температурата на замръзване на нафтата ,а не на ВОДАТА в горивото?
Защото като се обледени сондата в резервоара ...... ](*,)

Сря Фев 19, 2014 12:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз да събудя малко темата!
На връщане от Гърция заредих на Петрол-а на Калотина, сипах газ...
"Never Again!" Страшна помия ... до София карах на заварка не мога да откина, на Люлинската магистрала 160 макс качих... (при положиние че с газ от Шел, си прави 200 без проблем). Тъй че , там никога повече ( и Петрол никога повече)

п.п. : На всичкото отгоре и газта беше 1.22лв/1л :lipseal:

Съб Юни 28, 2014 11:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 10
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Ако някой има път през Околовръстното, отбивката за Овча Купел има една бензиностанция Алекс 333 газта е много хубава и по-евтина с 12 стотинки. Аз само там зареждам след препоръка от газаджия и съм много доволен.

Нед Юни 29, 2014 10:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
takev написа:
Аз да събудя малко темата!
На връщане от Гърция заредих на Петрол-а на Калотина, сипах газ...
"Never Again!" Страшна помия ... до София карах на заварка не мога да откина, на Люлинската магистрала 160 макс качих... (при положиние че с газ от Шел, си прави 200 без проблем). Тъй че , там никога повече ( и Петрол никога повече)

п.п. : На всичкото отгоре и газта беше 1.22лв/1л :lipseal:

Ако беше "устискал" до Еко-то след Петрич газта е 1.05 лв. но не знам как е като качество, защото като минавам оттам съм с дизел ;)

Нед Юни 29, 2014 11:25 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 221
Автомобил: Метрополитен
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Два пъти съм сипвал на Еко-то преди Петрич на път за Гърция и на мен ми направи впечатление,че цената е няколко стотинки надолу но не съм имал проблеми върви добре..Не мога да кажа същото за Газпром-а на Цариградското към
жк. Дружба.За първи път от както съм на газ около 14000км ми светна чека :cry: след сипване там..!
Най-добри впечатления имам от Ромпетрол на бул. Данаил Николаев колата върви много добре и харчи най-малко в сравнене с други бензиностанции: 20лв минава 110 км, Еко-то на Константин Величков също е ок и Blue forc-a Петрол с ,който колата направо излита но тази на която сипвам на бул. К.Величков ми прави впечатление,че повече от 85км. не мога мина за 20лв.

Нед Юни 29, 2014 11:41 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 221
Автомобил: Метрополитен
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Исках да кажа след Петрич...

Нед Юни 29, 2014 11:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
igra4o написа:
Ако някой има път през Околовръстното, отбивката за Овча Купел има една бензиностанция Алекс 333 газта е много хубава и по-евтина с 12 стотинки. Аз само там зареждам след препоръка от газаджия и съм много доволен.

Приятел, който живее наблизо ми я препоръча, но ми е далеч и съм сипвал само 2 пъти и всичко беше ОК, освен цената ROFL
Тя е по-ок :)

Нед Юни 29, 2014 1:00 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 19
Автомобил: Subaru Legacy III
Телефон: 0898517628
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз преди зареждах редовно в Shell защото бензиностанциите им са ми удобни, но скоро на Shell - Бояна
ми заредиха 43 литра газ в 40 литрова бутилка , на която сондата изключва на 32-34 литра , А на въпроса
ми към бензинджийчето как аджиба в 10 литрова кофа се пълни 13 литра вода отговора беше , че колонките им са
нови и проверени (както се проверяват повечето неща в БГ - с рушвет предполагам) .
На свой ред се запитах - ако мен са ме праснали с 20-25% при такъв оборот каква ли им е печалбата
от далаверата и колко ли трябва да е взел проверяващият за да мине проверката.
Все още пазя касовата бележка а служителите казаха , че всичко е записано на камерите така, че ако някой
"проверяващ" прояви интерес може да разчита на съдействието ми.

Пон Юни 30, 2014 9:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз имах подобен случай на ЕКО-то в квартал Акациите Бургас. Бях със старото Легаси. Бутилката беше 43 литрова и сондата изключваше на 35 литра. Често се е случвало да я преодолеят и да напълнят около 43 литра, но това е било когато газта е свършила и е невъзможно да се движиш на газ, а само работи на място на празен ход.
За случая - отивайки към Еко-то колата обърна на бензин, върнах я на газ и така стигнах - бяха около 500 метра. И друг път ми се е случвало и при това положение съм зареждал максимум 40 литра. Там ми сложиха точно 43 литра.
Бях забелязал, че зареждайки на Еко-то разходът се увеличи с около 2 литра, но го отдавах на десния крак. Това е за поредица от десетина зареждания, но никога не бях свършвал бутилката и съм дозареждал само.
Смених бензиностанцията и нещата се върнаха на обичайното положение. Оттогава не стъпвам на ЕКО.
За мен е ясно, че навсякъде лъжат, но някои се оливат.

Пон Юни 30, 2014 10:20 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 33  >