Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 33  >
 Бензиностанции - качество на горивата! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
С гръцки бензин Outback 3.0 даде разход 9.2л/100км. Клекнал от препълнен багажник, четири човека и още багаж между тях. 130-140км/ч по магистралата.
Изводът е ясен какво сипваме в България.

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Вто Юли 01, 2014 3:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В тази посока винаги разхода е по-малък. В обратната при същата скорост ще ти даде с около 1-1.5 л/100 км повече. Проверявано многократно и то с различни автомобили...
;)

Нед Юли 06, 2014 7:50 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 411
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ромпетрол са пуснали карти с намаления:

http://www.rompetrol.bg/bg/частни-клиенти/промоции/отстъпката-ви-е-на-път

От моят опит, бензиностанциите им са с константно качество на 95. Питал съм и доказан специалист в бранша по отношение на това, кой бензин на нашия пазар е с най-ниско съдържание на сяра. Отговорът му беше, че е внасяният от Ромпетрол 95, защото технологията им за сероочистка е най-съвременна. Затова, когато зареждам 95 е от тях.
98 им е от Лукойл обикновено и не го зареждам.

:pardon: Не съм рекламен агент, нямам акции в "Казмунайгаз", нито друг търговски или личен интерес...
Просто споделям.

Съб Юли 26, 2014 10:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Отново некачествена газ на бензиностанции "ЕКО". Преди две три седмици заредих, колата придърпва, не се ускорява добре. Вчера допуснах същата грешка, отново заредих на "ЕКО" , този път беше друга бензиностанция (на извънградската магистрала в Перник) и отново същите проблеми. Направих един маршрут около 150 км., похарчих я и заредих на "Лукойл". Там цената е по-височка 1,17лв. за литър, но си струва, изчезнаха проблемите.

Съб Юли 26, 2014 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 102
Автомобил: Outback H6 '02
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз също заредих за тези почивни дни Евро 98 от Ромпетрол, бих казал че се усеща разлика в сравнение с 95 Нитро от Шел. Незнам откъде го вземат, но беше една идея по-пъргава колата. Разходихме се до яз. Искър и около него, имаше и хубав път, и лек офроуд, и байри, и локви с кал, абе всички екстри, не съм засичал точен разход, но стигна и остана ;)

Нед Юли 27, 2014 5:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 180
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
automan написа:
Отново некачествена газ на бензиностанции "ЕКО". Преди две три седмици заредих, колата придърпва, не се ускорява добре. Вчера допуснах същата грешка, отново заредих на "ЕКО" , този път беше друга бензиностанция (на извънградската магистрала в Перник) и отново същите проблеми. Направих един маршрут около 150 км., похарчих я и заредих на "Лукойл". Там цената е по-височка 1,17лв. за литър, но си струва, изчезнаха проблемите.

При мен се получи същото,не върви добре с тяхната газ(ЕКО)!Бях се отказал и от Лукойл,но скоро заредих от тях и нещата са доста по-добре !

Пон Юли 28, 2014 8:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 866
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170
Отговори с цитат
Последната седмица бигачката :D добре се чувсва с бензин 98 на Петрол - Симеоновско шосе.
Много добър разход градско:)))

Пон Юли 28, 2014 11:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 704
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177
Отговори с цитат
dessito написа:
Последната седмица бигачката :D добре се чувсва с бензин 98 на Петрол - Симеоновско шосе.
Много добър разход градско:)))

Тия па от кога имат 98? :-? Из Пловдив само 96 виждам...

Вто Юли 29, 2014 10:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 866
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170
Отговори с цитат
Снощи даже момата я питах " Това 98 ли е ?" Защото му малко изтъркан етикета на червен фон е.
Тя потвърди и не спират да ми предлагат ЕXTRA FORCE.
Аз обаче съм си доволна от този 98:)))

Пет Авг 01, 2014 10:32 am
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен
Аватар

Постове: 1
Автомобил: Forester 2.0 2004
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте!Отскоро имам форестър 2,0 2004 с газова Иком и не мога да разбера има ли някаква тънкост в зареждането на този тип газови уредби и свързано ли е това с налягането на колонките на газостанциите-например колко газ ще “натъпче“ в бутилката.Едни едвам -едвам пълнят и брояча мудно върти ,а други съвсем нормално .Като разхода варира от 8 до 15/100 в зависимост от къде съм заредил и при едни и същи условия на шофиране.Досега най- качествено напълника бутилката на шела в Самоков, разход от там 8/100 с нормално меджуградско каране.Най -зле ОМВ Хасково -15/100.

Пет Авг 01, 2014 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
на ГИ романо съм с най-новия софт и най-бързите инжектори от около 750 км. Първият път като напълних бутилката до горе от Лукойл направих около 490 км, от тях поне 150 км градско. След това се наложи да заредя от един селски петрол, газата им се облсужва от кълвача газ, като заредих, брояът от предното зарждане показваше около 520 км, вчера на 750 почна да пищи, че е свършила. Отделно, докато карах с петролската, имах чувство, че колата не върви много много, но може и да е субективно, все пак я юрках пълна по баир с около 140-150, но все ми се струва, че с лукойлската вървеше повче. Днес заредих пак в лукойла на горни богоров и в 59 литрова бутилка ми наляха 57 литра газ:) Та ще видим сега как ще се движи:)

Съб Авг 02, 2014 10:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 159
Автомобил: Subaru Legacy '09 2.0R, MT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Редовно пътувам по маршрута Варна-В. Търново и съм зареждал предимно 95 от Еко, ОМВ и Ромпетрол. Мога да кажа, че има осезателна разлика в качеството на бензина на Ромпетрол, визирам 95 конкретно. Двигателя работи много по-тихо, и става доста по-пъргав. Определено октановото число на този бензин е по-високо в сравнение с другите такива. Освен това, лично мое мнение, но ми се струва че специално на ОМВ бензиностанциите сипват по-малко бензин от обявеното количество.
Сега и с карта за 10 ст. на литър намаление, дори не си помислям да зареждам от други бензиностанции, дано само да не се изхитрят нещо за в бъдеще! :good:

Вто Авг 05, 2014 9:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз също зареждам предимно на Помпетрол в Бургас. Живея до Кауфланд и Помпетрол ми е на 50 м. Явно не лъжат в количеството, защото боорд-компютъра и колонката са +- 0.2 литра.
Колата също върви добре с техния А95.
Последно заредих на Петрол в Малко Търново - пътувах за Истанбул и трябваше да съм пълен догоре, за да стигна обратно до България. Не усетих разлика във вървенето. Дадоха ми карта за отстъпка - 8 ст в делнични дни и 10 ст събота и неделя. Ще зареждам при тях и ще наблюдавам за аномалии в разхода, и ще докладвам.

Сря Авг 06, 2014 2:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, ще споделя моя опит, карам форко 99 турбо, с по голяма турбина и поотпушена генерация.Карам основно на газ, инжекцион брц с бързи дюзи от италия с колата, незнайни км. Ббензин сипвам основно 95, колкото за загряване. Колата не може да се мапне и е много чувствителна за горивото. С бензин и газ от лукойл /най вече тази в мл.4/ колата започва да работи зле, като глъхне в 1800-2500 об. На газ и бензин. Започнах да се чудя какво може да е, но след като последните 3-4пъти зареждам на еко, съм доволен. Глъхнене и прекъсване няма. Зареждам на бенззиностанции в мл1а, околовръстно и 2те в люлин. Напоследък рекламират някакъв контрол на качеството и май има резултат.Отделно гори поне 1 л/100 км при еднородни маршрути и каране. От блу форс-а на петрол се отказах още със старата кола, струваше повече, а колата не работеше добре.

Сря Авг 06, 2014 7:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Отговори с цитат
prizov написа:
...От моят опит, бензиностанциите им са с константно качество на 95. Питал съм и доказан специалист в бранша по отношение на това, кой бензин на нашия пазар е с най-ниско съдържание на сяра. Отговорът му беше, че е внасяният от Ромпетрол 95, защото технологията им за сероочистка е най-съвременна. Затова, когато зареждам 95 е от тях.
98 им е от Лукойл обикновено и не го зареждам.

:pardon: Не съм рекламен агент, нямам акции в "Казмунайгаз", нито друг търговски или личен интерес...
Просто споделям.
Заради този пост заредих един резервоар при тях - след 100км градско мога да ти кажа - пълен CRAP, колата все едно е 100 коня надолу спрямо Shell V Power Nitro 95+ и мотора се развърта като корабен двигател. Пълен провал. Същия опит бях правил и преди с дизела им - сейм шит - все едно мощността зачезва с 30-50% и при дизела.
Забравям ги тия мокри власи с мизерните им бензиностанции. Поздрави от мен господинът, който ти е казал, че са най-супер-дупер високотехнологични. За мен единствените читави бензини в БГ са на Шел (от V-Power серията) и винаги са били.
;)

Сря Авг 06, 2014 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
Как пък ги усещате тези разлики в горивата....не мога да разбера. Или аз съм мега безчуствен или вие имате дино стендове вместо вестибуларен апарат. :D

Сря Авг 06, 2014 9:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Отговори с цитат
Е... ти направо ме занити с тоя пост ROFL Кола се кара с гъз бре... как да ги усещаме горивата - като 3 секунди след като сриташ газта не се случва нищо особено с Ромпетрол-ското подобие на бензин, стрелката се движи значително по-бавно нагоре, моторетката не работи както ти се иска, и както е работила с миналия резервоар, върви все едно има 5 човека по 150 кила в колата... и още 100-на такива неща :D
Ром'с петрол (или петрола на ромите, вече не съм сигурен) неваа' агейн. И разликата в цената (както винаги) изобщо не е случайна :cool:

Сря Авг 06, 2014 10:34 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Отговори с цитат
И аз имам подобно преживяване с "ромския" петрол, ама миналата година, докогато бутах една дизелова Лагуна. След зареждане догоре от тяхна бензиностанция (в Надежда май) и след стигане в Бургас ми изби грешка за катализатор, а дори няма да споменавам за няколкото сериозни придърпвания по магистралата. След като изгорих резервоара и чистих 3 пъти тая грешка продължих да зареждам от Петрол и драмата приключи с 1:0 за Ромпетрол. Реших шанс за 2:0 да не им давам.
@=Alex=, я раздуй дали има смисъл от добавките на Кастрол (TDA и TBE), защото се чудя дали не е някакво плацебо... В интерес на истината докато карах дизел им ползвах добавката постоянно и не съм имал някакви сериозни зорове с нагари по турбини и катализатори, а в момента си търкалям в багажника една такава за безин, която има идея да се ползва ако се наложи да заредя "нещо", с обявени по-малко от поне 98 октана и различно от Shell V-Power и сие. Съотношението 1:1000 обаче ме кара да мисля, че друг ефект освен в главата на потребителя може и да няма...

Сря Авг 06, 2014 10:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз пък, с който и служител на бензиностанция Шел да говоря , докато зареждам V-power Nitro diesel супер-дупер, всички казват ,че идва от Лукоил и му слагат добавки! Ха сега де?

Чет Авг 07, 2014 6:38 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 207
Автомобил: Mazda 323F MT 2003
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
[/quote]За мен единствените читави бензини в БГ са на Шел (от V-Power серията) и винаги са били. ;)[/quote]

100% истина и то за бензините. За дизелите нямам идея. 2 пъти през послeдния месец, поради липса на близък ШЕЛ, сложих 100 на ЕКО и като че ли не беше лош. В момента съм с 1.3 кола и като пусна климатика мноооого ясно си личи кой бензин как е... То с бензина от някои бензиностанции и без пуснат климатик колата едва се влачи, шумна е като трактор, оборотите играят ръченица и ускорението е ](*,)

Чет Авг 07, 2014 7:55 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 33  >