Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3
 Субару за първа кола 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
entusiast написа:
Като става въпрос за кола 96-97г,добре е да се има предвид,че годините на колата са като кучешките - 1=7.Т.е. 5-годишна кола е като 35-годишен човек - в центъра на живота си.10-годишната колица е като 70-годишен младеж - няма какво да му е наред за дълго.
Съжалявам, ама това е абсолютно нелогично и несериозно твърдение!
 1

Нед Яну 04, 2015 6:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 85
Автомобил: Subaru XV
Рейтинг: 50
Отговори с цитат
BLUE 1 написа:
entusiast написа:
Като става въпрос за кола 96-97г,добре е да се има предвид,че годините на колата са като кучешките - 1=7.Т.е. 5-годишна кола е като 35-годишен човек - в центъра на живота си.10-годишната колица е като 70-годишен младеж - няма какво да му е наред за дълго.
Съжалявам, ама това е абсолютно нелогично и несериозно твърдение!

Може,нямам против.Това е мое мнение,а и на поне половината практични и семпли люде от белия свят.

Пон Яну 05, 2015 9:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Отговори с цитат
Съжалявам за офтопика, но ми е много любопитно мнението на практичните и семплите люде от белият свят :D Та каква е аналогията между двугодишен автомобил и 14 годишен младеж, или двадесет годишен автомобил и 140 годишен старец???

Пон Яну 05, 2015 6:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 353
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Семпъл значи прост, без лоши чувства, ама внимавайте какво пишете.
Впрочем наистина повечето хора мислят така, по-специално тези, които не са имали коли, или са карали нови на по 5 и кусур годинки. Новото си е ново, казват. Най-добре е да си купиш кола на изплащане и да се набуташ 25 хиляди за каруца, дето е 17 хил., ама с лихвите и застраховките излиза повечко. Караш 5 години и продаваш за 5 хил., после друга :giggle: Така докат се пенсионираш си изплатил един апартамент, а имаш кутия от "Русенско варено", но без варено вътре, #-o Междувременно тия новите коли са някакви евтини таратайки с малко място, ниска сигурност и други радости. Въпреки че живея под наем, хора, които са запознати с това, ми препоръчваха да си купя нова на изплащане. Българска например, от Ловеч. А де-де :execution:
Освен това знам младежи, които си купуват така нови коли и др. неща и като наближат 30, вече имат 30 и повече хилки дълг, а са на една заплата.
Не, мерси, батка, предпочитам стара таратайка, дето е живяла 20 години и ще живее още доста, а не кашкавал на колела. Иначе бих си купил нова Дачия, уважавам марката и имам впечатления. Ако реша да ставам таксиджия примерно. Жълта при това.

Пон Яну 05, 2015 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 85
Автомобил: Subaru XV
Рейтинг: 50
Отговори с цитат
BLUE 1 написа:
Съжалявам за офтопика, но ми е много любопитно мнението на практичните и семплите люде от белият свят :D Та каква е аналогията между двугодишен автомобил и 14 годишен младеж, или двадесет годишен автомобил и 140 годишен старец???

С обобщението "практични и семпли люде" имам предвид нормалните потребители,които не робуват на марки,а си избират вещите според нуждите и джоба си.
Не приемай буквално аналогията за годините.Просто е - новата(до 5г кола) работи както се очаква да работи,без да прави особени проблеми при експлоатацията.След това започват да излизат от строя възли и агрегати,които не че са лоши,а просто са изживяли живота си.Следват регулярни посещения в сервиза със съответната цена и загуба на време.При 10-год. кола,каквато и да е тя,започват вече по-чести откази на елементи.Я някоя сонда,я катализатор,амортисьори,ауспух,семеринг,радиатор...да продължавам ли?Затова "семплите" люде от белия свят по някое време,обикновено около 6-8-мата година от закупуването на колата,отстъпват правото на някой друг,да се мъчи с нея и да налива кинти и време в пробита кофа колкото и както му е приятно.Защото,дали колата е на 3г или на 13г,цените за труд и части са си все същите,разликата е в честотата на проблемите,които изникват.Нещата са комплексни и не могат да се обгърнат в няколко спам-поста,затова нека всеки си решава за себе си кое си струва и с какви аналогии може да се оприличи.За мен лично,10-годишна кола,особено сложна и скъпа за обслужване,която е на края на ресурса си е финансово сепуко.

Вто Яну 06, 2015 9:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Има конкретана марка и модели коли които се чупят и развалят в пъти повече от друга марка и модел
И само с времето се докава коя марка и модел е сполучлив, има класации и съответно едни държат цени други нетолкова

Вто Яну 06, 2015 11:54 am
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен
Аватар

Постове: 2
Автомобил: Forester изтребител
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Да кажа няколко думи за Фори-то като "първа кола". Коментирам относно времето прекарано на 99' EJ20 125 AT
Единственото което не ми харесва на мен е външният вид, но когото и да повозиш остава дълбоко впечатлен.
Не съм напълно съгласен с това, че първата кола трябва да е МТ, но това си е мое мнение. Далеч по-удобни са АТ и вместо да ръчкаш скоростите по дефилета, гори, светофари, задръствания може да галиш гаджето. Карал съм 320ка и голф 2ка преди това(хубаво е да навъртиш някакви километри и на такава кола като вземеш книжката, да си сигурен, че няма какво да те уплаши после) и няма база на която да бъдат сравнени. Форестера си върви добре и в града, и по магистралата си държи 130-140(има мегдан за още, ако имаш сърце), и в гората не се трогва от пясъци, кал, ронливи баири.. абе върви чудесно навсякъде.
Дава доста приличен разход - около 10/100 бензин градско и вече почти 2 години е при нас - сменят му се само консумативи на съответните километри. Изключително здрав автомобил и съм силно впечатлен, въпреки че не се върти и не смърди на гума, както беше при бмв-то. Бих го сменил, но само за SVX или Impreza като натрупам съответния капитал.
Определено ще ти трябва бюджет по голям от предвидените 2 000лв. от теб (все пак има консумативи които си е задължително да смениш), но няма да съжалиш.

Нед Яну 11, 2015 11:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3