Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Темата е заключена, не можете да променяте постове. стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  >
 Утопия ли е Субару... Нека сме откровени :) 
Автор Съобщение

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Колега, Трибеката я гледах много време и накрая се отказах поради тази причина. В Legacy V обаче ще ти е доста по-удобно. Мястото е несравнимо повече във всички посоки от Legacy IV(до 2009) и по-широко от Трибека, както отпред, така и отзад. Ако кара жена ми и си дръпне седалката напред в краката на пътника отзад можеш да сложиш Оазис с 19 л бутилка :)

Чет Окт 20, 2016 1:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 422
Автомобил: Subaru B9 Tribeca 2006
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Аз си търсих кола, в която и шофьора да слиза от високо. От ланчията, в която шофьора е малко по-нависоко отколкото в Аутбек, слизах като всеки - с левия крак и понеже съм висок реално слизам с полуклек на един крак, т.е. почти правя one leg squat. Вследствие на това ми се възпалява неколкократно лявата колянна капсула и в резултат си имам даже "джоб" получил се при възпаленията - повечето течност в коляното трябва да си намери място. Докато се възстановя минава време, а после забравям за проблема и на 10-тото слизане пак започва да ме наболява. Слизах от колата първо завъртайки се на седалката, така че двата ми крака да са стъпили на земята. Сега го нямам този проблем, защото слизам от още по-високо. Затова и си търсих СУВ. Другото нещо беше да не е само със задно предаване и ето - стигнах до Субару. Но и Гранд Чероки е вариант - пак е 4x4, по-висок е, броните не са пластмасови и са по-скосени за истински офроуд, по-мощен, по-бърз, не прегрява - няма ювелирен двигател, цената на частите е почти наполовина за повечето и най-важното за истински вманиачените по лошите пътища - по-лесно се конвертира във висока още по-проходима машина. Субару е градска кола, която е сигурна при неблагоприятни метео условия и с която можеш да кривнеш тук таме от пътя - да отидеш на къмпинг и пикник. Това и е замисъла. Другото е графиката за задниците по пътя през зимата и лятото - Субару и БМВ. Някое и друго Мицубиши също влиза в класацията. И аз! Въпреки това си купих Трибека! Затова и в една тема писах, че при покупка на кола човек ще си купи тази, която му хване окото, ако ще и всички около него да я плюят. Имам колега, който загледа трибеката и иска такава. Казах му недостатъците и, но той вече я хареса! Ще я поддържа, няма как. Така е то!

Наздраве на всички!

Чет Окт 20, 2016 2:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Може би да засяга само част от дискусията по темата, но ето какво мисли потребителят за Субару от другото полукълбо:
На английски е, но предполагам, повечето от нас ще се справят, а е и лесно за възприемане с едни такива кръгчета за оценките...)
http://files.parsintl.com/eprints/SUBARU/88496.pdf

Не е за пренебрегване и факта, че статистиките показват доста голямо процентно увеличение на продажбите на Субару и то в страна с огромна конкуренция (включително и европейска) и мощно автомобилостроене, което ясно говори говори за Марката.

За мен е пределно ясно, че тук няма никаква утопия - просто един прекрасен автомобил сред цялото разнообразие!

Чет Окт 20, 2016 2:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
angel1972ex написа:
Чета си аз темата с изключителен интерес и се чудя за къде съм тръгнал с бюджет от 6000 лв. Та тъкмо си мисля че докато не събера поне 9000 и не оправя трайно финансовото си положение няма смисъл да се обаждам на Бат Буби за Аутбек 2000-2003 г и не щеш ли гледам колегата Леоне 8911 пуснал нова темичка . Иска човека да си купи ЧИТАВО Субару с бюджет 2500 лв. Да се чуди човек да се смее ли да плаче ли?

Колега твоето субару го продава Krass :)

Сори за офтопика, по темата, нека се изкажат и колеги с повечко км. с една кола.
Нека Valio да сподели опит с колата - много каране, яко натоварване и продължава :)

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Чет Окт 20, 2016 8:11 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 66
Автомобил: Subaru Forester 2.0 S-Turbo
Телефон: 089409522*
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Супер... Много интересно се движат нещата, въпреки, че ми е доста интересно като видя мнения от типа: "ти си си взел умряла кола и сега искаш да я съживиш..." Ок... И така да е... Кой какво е взел си е негова работа, но да, в такива моменти настъпват въпросите които задават хора като мен, но от такива теми пък и ще намаляват прее***ите се, като внимават какво ще си купят и най-вероятно ще намалеят разочарованията към марката.
Та... Искам да попитам: Смятате ли, че двигателите на субару са здрави и какво дава боксера, повече от редови двигател или V-образен...? Това с баланса и ниския център на тежеста го знаем, но какво друго има в боксера, че го смятате за добър двигател?

ПП: Не ме разбирайте погрешно... Не хейтвам марката, интересни са ми мненията ви.

Чет Окт 20, 2016 8:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
vzidarov написа:
............, но от такива теми пък и ще намаляват прее***ите се, като внимават какво ще си купят и най-вероятно ще намалеят разочарованията към марката.

Тази не е първата такава тема , няма и да е последната, аз самия съм пускал преди време , че спирането на субару е компромис......поядоха ми гъза малко, ма кандисаха накрая, че не е съвсем ок... :D .

Но друга ми е мисълта , няма нищо да се промени защото гяволето в българина няма да изчезне и той винаги ще се пита дали пък аз няма да съм късметлията на тая евтина кола и всичко да и е на шест и да не се набивам като тия другите балъци с още няколко хилки...
Нали си чувал приказката , да не настине и да не се мине.....е това ни е нацията.....хитра на просото, не на житото....затова и джамбазите си продават кочините....дори и от Петко има доволни... :D .

След почти 80 000 на субару за 6 години , аз повече друга марка кола няма да си купя, следващата само ще 250 коня и нагоре, на тази въртящият момент ми малее , а често ходя по биваци за риба с бая багаж , лодки се теглят , но с 156 коня това не става комфортно.

Чет Окт 20, 2016 8:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 433
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162
И аз съм сред мазохистите на тема Субару.
Карах си астричка 94-та 1.6 без особени драми, Но винаги при лоши атмосферни условия бях на тръни, въпреки, че никога не ме е предавала. Трябваше ми друг автомобил с който във всякакви метеорологични условия да стигна от т.А до т. Б без драми, а и като сложим и хобито ми (лов) да е една идея по височък от стандартна кола и най вече да 3 сигурен за мен, семейството и....... Абе за всички които возя. Предвит хобито сутрин се тръгва къде 5 часа и познайте колко са красиви пътищата при сняг толкова рано, особено междугратските/селските.!
Заоглеждах се във всевъзможни джипки за чукарите, но те не стават за дълги пътувания до 400+км. на ден. Просто ще си като парцал след този преход. За да върви из гората му трябват гуми за кал, а тях никакви ги няма на утъпкан сняг. Та отпаднаха като ватиант, а и потдръжката и на тях не е много евтина.
Посъветваха ме да се огледам за Субару и започнах да се ровя. Попаднах на Форестър и реших че това е оптималното за моите изисквания. Жената малко се мръщеше ( каква е тая грозотия дето искаш да я купиш) но си бях решил и един ден след набелязани няколко оферти за атмосферен Форко в североизточната част на страната потеглих. От набелязаните всичко беше пълна скръб (ръждилници и дараци) на прибиране след последен оглед на обявите в моят бюджет забелязах кола с малко надхвърляща го и реших да я погледна въпреки че беше с турбо и не бях чел какво да очаквам. Оказа се Италиянка без ръжди, но без бензин и акумулатор за да я пробвам, но набързо се намериха. Запалих я, покарах я и от еуфория от преживяното реших че това е колата и я отнесох без да си имам грам понятие. Прибрах си се и качих жената и.......... тя си смени мнението на 180 градуса :)
Оказа се обаче, че колата си има проблеми, като зверски разход на масло, без да пуши като издънена печка, увиснала задница и т. н. но реших че ще стегна само ходовата част, понеже от нея ми зависи живота. Смених всички амове и пружини и след това само и единствено консумативи, до един момент в който не започна да стяга виско муфата, но продължих да си карам докато подготвя нужното за ремонта. В рамките на 4 часа беше отстранен проблема, след предварителна подготовка разбира се и потеглих на 800+км преход отново без драми. Така минаха 3 години, а както казват хората усмивката ми не слизаше от лицето докато карам. Тази година пролетта забелязах същото Субару но доста по лачено да се продава и само докато покажа снимките на жената тя каза вземаме го :D Въпреки, че трябваше да преглътна липсата на зимен пакет във него го взех. Махнах старото и продължавам да си карам с кеф, въпреки че отново виското отива по дяволите.
Съжалявам за дългата предистория но се налага за да се добие представа.
Та конкретно Субару Форестър не е нито Джип нито лека кола за да се сравнява с тях по цени на коли и на части. Броят се на пръсти колите, с подобни характеристики.
Неможе да си купим кола на 10+ години и да очакваме че всичко ще е здраво и ще си остане така за 4-5 години напред. Дори и проверка в бял сервиз не гарантира качеството на автомобила, просто няма как да се провери абсолютно всичко.

В заключение бих казал, че не бих сменил марката никога, ако все още мога да си я позволя. Вярно е, че не е за всеки, затова преценявайте добре нещата преди да скочите на марката, че да няма после подобни теми. Дори и фен на трибуквената марка успях да заразя с вируса Субару и ме надскочи :) а смятам че и той вече не би помислил за друга марка.
Не на последно място е атмосферата която цари във форума и по срещите. Помощта която всеки е готов да ти предложи-това за мен е марката, съвкупност от много неща!

Чет Окт 20, 2016 8:43 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Аз ще напиша впечатленията от моята кола - Субару Аутбек 2.5, 2005, МТ. Няма да пиша за цени, защото не са важни, а и акцента ще ми е върху моето виждане за здравината и сигурността. Взех я на 110 000 км от автокъща, след това се свързах със собственика в Швейцария и се оказаха реални, а и се потвърдиха записите в сервизната книжка. Сервизирана е добре, но доста често е дърпала каравана. По електроника и електрика по периферията на двигателя, купе и окачване забележки нямам. Вози доста стегнато. Все още всичко е оригинално и не е сменяно нищо, освен тампоните на стабилизиращата щанга, но и всичко друго е ок. Като визия от вътре и вън, също ми допада. Големия багажник също е предимство. Поведението на сняг е много добро и с тия 50% на заден мост и LSD заден дифернциал кефа е голям, почти е като кола със задно. Тук обаче трябва да се внимава, защото е малко коварно, докато свикнеш. За разлика от Н6, охладителната система е доста добре изчислена температурно. При продължително изкачване с не малко натоварване на висока скорост в жегите, температурата не надвишава 90 градуса (не по стрелка, а с четене по ОБД2). До тук за нещата, които ми харесват. Не ми харесва скоростната кутия. Не можеш да включваш мигновено, а е нужно да изчакаш, докато се синхронизира. Това е така при всички японски коли, които съм пробвал. Второ за кутия 2005 г е доста стара като концепция. От една страна измислената виско муфа, която по скоро е консуматив, а от друга, че не е шест степенна. Лагерите също са изчислени на ръба. И понеже имаше леко виене, което естествено ме дразнеще я закарах на Павката да я оправи. А да не говорим за по старите модели, които дори не са с конусно ролкови лагери. До преди това никога не съм чувал някой приятел да е правил ръчни скорости на друга марка. Двигателя също не е цвете. С този open deck блок много лесно духва гарнитури. Също така много капризни от към сегменти, много лесно спичат и нищо не може да ги оправи освен отваряне и замяна. При каране на газ доста често топи бутала, ако има някаква нередност. Не съм доволен и от спирачките. Не може водачите на тези предни двубутални апарати да са с дебелина, колкото на задните еднобутални на старото ми Ауди. Точно поради тази причина доста бързо се разбиват и разтракват. Кормилната рейка също е слаба страна, дори на коли под 10 000км потропва. Не мисля, че е редно да давам линк, който е в час с форума го знае. За ръждите да не говорим, няма никаква защита от корозия. И не на последно място трябва да се спомене не малкия на брой разочаровани от марката клиенти на първите дизели, които късаха колянов вал на доста малък пробег.

В заключение мога да напиша, да доволен съм от колата, но очакванията ми бяха малко по-големи. И понеже не робувам на марка, колата е просто една вещ, а и не съм сектант, следващия ми автомобил най-вероятно ще е американски или южно корейски. Немските ги знам, така че е хубаво човек да опита от всичко :)
 9

Чет Окт 20, 2016 9:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 382
Автомобил: 2006 Outback H6
Рейтинг: 324
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Попаднах на темата, та рекох да се обадя и аз...
Видимо автора е разочарован и е склонен към развенчаване на митове,
в което няма лошо. Този живот всеки го обяснява, както го разбира и го живее, както може.
Знам че звучи изтъркано, но темата, която поставя на обсъждане има две страни: обективна и субективна. Ще споделя само личен опит, първо по обективната страна:

От месец насам карам Аутбек Н6 2006, което ми е 11 /единадесето/ Субару в живота.
Влечението към марката дойде от първото, което закупих през 1991г. 1.8 GL, модел 1986г., комби,
на 110 хиляди реални километра, за 4 500 щ. долара. /В ония времена 7-8 годишен Голф струваше 2000 марки, за по младите - сегашни 2 000 лева/.
За 5 години му навъртях още 140 000 км., за които смених реле-регулатор /в алтернатора/, водна помпа и семеринги на кормилната рейка. Почти всичко на 210 000 км. Тогава се наложи да сменя и гарнитури на двигателя и гумички на клапани. Когато го отворихме, по бутала, сегменти, клапани и т.н. нямаше следа двигателя да е работил...Смених гарнитурите и гумичките и го затворих - без шлайфане, без профилактика на глави и т.н. Карах още 40 000 км и го продадох за 3 600 марки.

Любител съм на коли /сигурно съм сменил още 30 броя от други марки през годините/, но от това първо мое Субару /не беше първата ми кола/ разбрах, че сигурно има и други марки, които са толкова добри, но просто аз и досега не мога да се сетя за такава!

След него /с кратки и злополучни забежки встрани/, през ръцете ми мина целия моделен ряд на Субару /без Форестер/ включително и Импреса от магазина /2008/г. Никога не съм имал проблеми, с което и да е от тях, включително и тези детски болести, с писания за които гледам е пълен форума /гарнитури, водачи на спирачки и т.н./ Важното е да си отваряш очите, като купуваш. Ти или близък, който разбира. Истината е, че Субару е скъпа марка. Ако е евтино, то има защо. Колкото и да звучи банално, учудващо е, че много хора не могат или не искат да го разберат.

В резюме, понеже споменах за обективното...когато купиш дарак, на който са му взели душата и не си знае километрите, не можеш да говориш за надежност на марка. Просто нямаш база за сравнение, защото друга марка след подобна експлоатация, няма как да бъде на пазара, за да я купиш, та после да сравняваш...Това е обективното. Другото е вятър.

Сега малко за субективното, или как се става сектант:
Дали Субару е най-добрата марка в света? Сигурно не е. Със сигурност, не е и най-надежната.
Тук въпроса е, дали това е твоята кола или не. Да, грозни бяха отвън, дялани с тесла отвътре, никакво чувство за лукс или комфорт, харчи като бясно и все пак...като седнеш веднъж, после не можеш да забравиш.
Лично за себе си мога да кажа, че всеки път, когато съм сядал на друга кола /някой не съм издържал и месец, на други съм се задържал малко повече/, рано или късно съм се връщал обратно към марката. Това няма как да се обясни. Ако не го чувстваш, значи не си за тук. Просто е.
И не казвам дали е добро или лошо. Или е твоя или не. Средно положение няма.
 29

Чет Окт 20, 2016 1:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
vzidarov написа:
Супер... Много интересно се движат нещата, въпреки, че ми е доста интересно като видя мнения от типа: "ти си си взел умряла кола и сега искаш да я съживиш..." Ок... И така да е... Кой какво е взел си е негова работа, но да, в такива моменти настъпват въпросите които задават хора като мен, но от такива теми пък и ще намаляват прее***ите се, като внимават какво ще си купят и най-вероятно ще намалеят разочарованията към марката.
Та... Искам да попитам: Смятате ли, че двигателите на субару са здрави и какво дава боксера, повече от редови двигател или V-образен...? Това с баланса и ниския център на тежеста го знаем, но какво друго има в боксера, че го смятате за добър двигател?

ПП: Не ме разбирайте погрешно... Не хейтвам марката, интересни са ми мненията ви.

Двигателите не са еднакво здрави. Някои си имат си имат проблеми и особености, други нямат. Примерно 2,5 литровия до 1998 е склонен да смесва масло и антифриз. 2,5 литровият 99-03 пък изпуска антифриз навън, турбо двигателите предразполагат към това, собствениците да ги презорват, двулитровите им се носи славата, че са по-здрави. Със слагането на газ нещата също са различни за различните двигатели.
Иначе боксерът ти дава естествено насочен назад колянов вал и в сравнение с V образния позволява по-широки цилиндри, а в сравнение с редовия ти пести място. Освен това четох някъде, че дизайнът му предразполага към по-лесно постижим висок въртящ момент в ниските обороти.

Чет Окт 20, 2016 1:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
И друг плюс на боксера е, че сам си гаси вибрациите, докато при V-образните често се срещат балансиращи валове.

Чет Окт 20, 2016 2:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
dimitrov2000 написа:
...
Сега малко за субективното, или как се става сектант:
Дали Субару е най-добрата марка в света? Сигурно не е. Със сигурност, не е и най-надежната.
Тук въпроса е, дали това е твоята кола или не. Да, грозни бяха отвън, дялани с тесла отвътре, никакво чувство за лукс или комфорт, харчи като бясно и все пак...като седнеш веднъж, после не можеш да забравиш.
Лично за себе си мога да кажа, че всеки път, когато съм сядал на друга кола /някой не съм издържал и месец, на други съм се задържал малко повече/, рано или късно съм се връщал обратно към марката. Това няма как да се обясни. Ако не го чувстваш, значи не си за тук. Просто е.
И не казвам дали е добро или лошо. Или е твоя или не. Средно положение няма.

:good: Без да искам прочетах собствените си мисли.

Чет Окт 20, 2016 3:38 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 353
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Аз съм много доволен :) Не мога да кажа, че не олекнах финансово, но и не съм очаквал да мина метър. Нямам много впечатления от коли, но ми прави впечатление, че много от колегите се отърваха от колите си в полза на други. Дори имаше такива куриози, един си продава рено сценик и взема форд, друг продава пасат и взема рено сценик :D Първият заради плъзгане в снега се наврял в преспа и някакъв кабел се прекъснал, та стоял цяла нощ зимата в някаква бензиностанция да чака да го изтеглят, вторият пък му писнало да налива пари за скъпи части в Пасата :)
Мисля че нещата са доста индивидуални, опират до късмет, майстори, лични предпочитания. Не съм сигурен, че тия с евтините коли минават много евтино, а и издънките в ключови моменти променят нещата коренно. Аз поне съм много доволен от сервиза и дори само заради него не бих сменил марката, защото гаражен хитрец или други полуидиоти могат да оплескат всичко - я времеви срок, я частите, я работата. Като бюджет отговарям може би на Опел или Рено, но като им гледам приключенията - не, мерси, защото, както гласи една мъдрост, парите се печелят, а животът е един. А кат им гледам разходите и колко им вървят колите :hello:
Първо смятах да си взема Рено 19, за път Варна-София-Варна щеше да е идеално :D Всъщност преди това смятах Хюндай, но да ме прощавате, кола на която предните й седалки при челен удар се плъзгат напред по релсата не мое да ме хване...
Човекът, който ме запали по Субару, когато смятах да взема Хюндай, не издържа накрая и след доста разходи и доста каране го продаде и сега кара Хюндай, а аз Субару. Съдбата има понякога странно чувство за хумор. Да видим по-нататък какво ще да стане...

Чет Окт 20, 2016 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Subaru Outback 3.6 B15 2015
Телефон: Нула879пет96две4пет
Рейтинг: 100
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Хайде и аз да се отчета:

15 Септември 2014г. - Видях колата в мобилето и се влюбих. Обадих се на човека да я видя, видях я и реших. Това е моята кола. Дори нямах парите за нея. Изтеглих кредит и след като мина диагностика и оглед в сервиз я купих. Цена 4500лв - Легаси, Седан, 2001, 2.0, Автомат, Син цвят.

Колата е на 167000км в момента. Предишния собственик я е купил лично от Германия и я е карал извънградско. Замина за GB и затова ми я продаде. Нямам гаранция за километрите, но досега 3 сервиза са я гледали (Любо - Люлин / Дани - DK Performance / ЕМ-Комплект в Дружба до Кауфланд). Всички казват, че са реални и че е гледана.
*В последния, работи моя майстор, който също е субарист.

Равносметката 2 години по-късно:
Общо(плюс покупка, гориво, всичко) > 16000лв. - Не включвам само автомивки и ако тук таме съм забравил да включа нещо правено в таблицата.
Покупка: 4737лв (+таксите)
Първоначални разходи >300лв (без ангренажен комплект - състоянието беше добро.)
Гориво: >4617лв (От март 2016 е на газ, преди това бензин)
Дискове + накладки: 500лв
Обслужване и превантивни смени: 3000лв (в това число: ангренажен комплект, масла и филтри(3пъти досега), реглаж на клапани и гарнитури, семеринг на колянов вал, кабели и свещи, почистване на заден мост(сваляне, пясък, боя - всичко)
Газова уредба: 1300лв при PradaBG
Гуми: 950лв - 2 комплекта(летни/зимни)
Ремонти: 715лв - Най-тежкото е Алтернатор(150) и почистване на задна вежда от ръжда(200лв)

Като цяло, много пари съм дал, но си заслужава всяка стотинка. Все пак имам предвид, че колата е в страхотно състояние и не съм имал почти никакви ремонти освен алтернатор и задържащи спирачни апарати.

Поздрави! :beer:

Subaru Outback 2.5 2000 :pardon:
Subaru Legacy Sedan 2.0 2001 :love:

Чет Окт 20, 2016 3:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 261
Автомобил: Forester 2.0X,MT,158hp
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
+5 см е идеална за лов(поне в терена където ходя аз) :-)

Sent from my V370 using Tapatalk

Чет Окт 20, 2016 4:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 34
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
От известно време живея в Германия. Първите месец-два се заглеждах по улиците и ми правеше сичлно впечатление, че не виждам "нашата" марка.
Все пак в по-южната част на страната, казвам си, макар алпите пък да са наблизо, явно не са популярни. Докато един ден не минах покрай един двор/паркинг - Субару, Субару, Субару, Лендровър, Субару, Субару, Нисан Патрул, Субару, някаква рандъм кола, Субару, Субару... зачудих се къде съм попаднал, а пък то на сградата отзад си пише "Bayerischer Jagdverband e.V." - местния ловен клуб :D

Та идеята ми е - за всеки влак си има пътници. Стига да знаеш къде искаш да отидеш - както вече няколко от колегите казаха - ако си тръгнал с правилната идея какво очакваш от марката и какви са ти нуждите, то няма да си разочарован.

Чет Окт 20, 2016 5:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 261
Автомобил: Forester 2.0X,MT,158hp
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
+2 броя детски столчета,в багажника кошари,тротинетки,багажи,на задния капак багажник с колела....обмислям и една кутия отгоре за екстра багаж за планината :-)

Sent from my V370 using Tapatalk

Чет Окт 20, 2016 8:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 90
Автомобил: Subaru Impreza GT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Абсолютно не съм доволен. Мързи ме да пиша, но като цяло мнението ми за субару и по конкретно импреза врх, е че върви много, има супер добра стойка и поведение на пътя, но трябва да имаш доста дълбоки джобове за да я караш. Просто постоянно търси пари и каквото и да направиш винаги ще излезе нещо друго.
Имах а4 1.8т куатро и я продадох, защото ми идваше в повече да давам по някой лев за някой друг носач на по 20к км. След като взех субаруто предпочитах всеки месец да права окачване, направо ми разказа играра тая кола :D.
Сега карам ауди 100 куатро и съм повече от доволен. Просто нема такава кола. Извън пътя с ръчния блокаж е като джип и гаранция минава там където субаруто нямаше шанс. Няма точка ръжда, евтини части, огромен комфорт-на 220 все едно съм си вкъщи на дивана.
Та като цяло ако имах достатъчно пари бих карал отново субару, прави голям кеф, но още не съм порастнал толкова. :D

Последна промяна stefataaaa на Чет Окт 20, 2016 10:42 pm, променена общо 1 път

Чет Окт 20, 2016 10:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Сега се сетих нещо забавно.
Мечтая си аз 5 години за Аутбек и в един момент гледам по мобилетата взели да поевтиняват.
От самото начало зная,че ще е от Германия и ще е колкото може по-нова,защото там хората
не си купуват нещо,ако няма да го ползват по предназначение.
Намирам на разпродажба едно ново с 20 хилки под цената в СМТ и без да му мисля
пращам познати да го вземат и да го докарат.
Дойде колата,аз в сълзи от радост, а ме дърпат на страна и ми казват.
Баща ми пита:"наред ли си да дадеш толкова пари за тая кошница?"
Бръмчи,не върви,харчи(дай още 100€ за гориво) пълен кош.
За тези пари каква премиум марка щеше да ти докара?
Ама какво да го правиш мечта , и след 3 дни в едни калища и на една могила с трева в дъжда,
24 карата усмивка и си казвам.
ТОВА е МОЯТА кола. :love:
И тя много пъти ми го доказа.

Чет Окт 20, 2016 10:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 172
Рейтинг: 243
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Не че имам много опит със Субару, но от предишния ми STI (2006-та) и аз не бях твърде доволен от надеждността. Колата беше на реални малко над 100 000 км, купена от първи собственик, който я беше карал всякак друго, но не и спортно. Въпреки това моторът беше за правене. Направих го (без да пестя), но през целия ми период на притежание на колата ме съпътстваха разни дребни и не толкова дребни проблеми, които така и не оставиха впечатление у мен, че карам нещо супер надеждно. Не мога да не отбележа обаче, че колата беше с изключително излъчване и характер, което донякъде липсва в сегашния ми STI. Та въпреки проблемите, винаги ще си спомням с усмивка за Hawkeye-я... :)

В темата на няколко пъти се спомена системата 4х4 на Субару, но ще си позволя да не се съглася с много от суперлативите за нея. Първо не е редно да се говори за една система, въпреки че Субару от маркетингови съображения я наричат с едно име (както и Ауди своето QUATTRO). Това на практика са много и много различни системи, вграждани през различните години и в различните модели на марката. Като за съжаление трябва да кажа, че от актуалната моделна гама, единствено за задвижването на STI може да се говори като за best-in-class. То на практика няма нищо общо с това на останалите модели Субару, които пък от своя страна не мисля, че превъзхождат с нещо актуалните предложения в някои модели на Audi/VW/Skoda и BMW, например. Не само това, ами с оглед намаляване на разходите, смело мога да заявя, че някои от по-старите модели на Субару превъзхождат актуалните в това отношение.

Чет Окт 20, 2016 11:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  >