Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
prizov
Регистриран на: Сря Апр 30, 2008 1:30 pm Постове: 411 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253     
|
bubaru написа: ....... Абе няма идеални автомобили, всичките са еднакви в наши дни и зависи как се експлоатират. ..... Всъщност важна е философията и това да се кефиш на колата си. А че ще се чупи и не е вечна е ясно.... 
|
|
|
|
| Вто Сеп 02, 2014 4:20 pm |
|
|
|
bat bubi
|

[quote="eddy"]....Нещото което е най-тъпо и не важи само за Субару е явното занижаване на качеството на изработката и влагането на все по-евтини материали като цяло в тази индустрия, но пък така майсторите със сигурност няма да са гладни  ..... На някой от Вас съм споменавал, че от време на време си пиша с един от редакторите на АутоБулд Германия (колкото да не ме забрави... но човека винаги ми отговаря)...името му няма голямо значение в случая.....та той преди 3-4 години ми беше споменал, че са попаднали на изтекла информация през края на 2000 г или 2001 , май беше ....големите автомобило-производители, които започват да оформят или са оформили големите обидинения между дадени марки, са се събрали на един вид "кръгла маса* и са се разбрали, автомобилите от различните сегменти да са с подобаващо съкратен ресурс (съответстващ на концепцията на дадената кола) на основните си възли, с оглед на това, да не се натрупва огромна складова наличност в следствие от свръх производството. Т.Е. - да не се произвеждат реално автомобили, като през 90-те години - с голям ресурс и издържливи възли, защото прагматизма на по-голямата част от потребителите, води до това те по-рядко да си сменят колите, при положение, че има хляб в тях.. Това в подкрепа на мисълта на колегата Eddy. На тази така да се каже среща, не са присъствали Субару, а Хонда и Тойота са били съгласни, това да се случи само с определени техни модели, в повечето случай от ниския клас.....
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Сря Сеп 03, 2014 8:08 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Това е очевидна тенденция от 2003-2004г насам. Да не говорим че швабите си имат отдели които се занимават само с оценка на ресурса на вгражданите части.
С глобализацията се почна тази простотия, която фирмите наричат вътрешно "value engineering"... или по нашенски - я да видим откъде можем да спестим още пари...
По-лошото е че това се случва не само в автомобилната индустрия
|
|
|
|
| Чет Сеп 04, 2014 9:30 am |
|
|
|
bubaru
|
Нищо...така пък е по-разнообразно, вместо да караш една кола 20 години , караш 3-4 поне 
|
|
|
|
| Чет Сеп 04, 2014 7:21 pm |
|
|
|
prizov
|
|
| Нед Сеп 07, 2014 7:28 pm |
|
|
|
Junghans
Регистриран на: Вто Юли 29, 2014 11:14 pm Постове: 110 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D
Телефон: 0888238905
Рейтинг: 46 
|
|
Някой го наричат програмирано остаряване. Сигурно сте гледали филм-а за онази крушка в американската пожарна, дето свети вече 100г. , в този филм се представя и първият договор между Осрам и Филипс, понеже им падат драстично продажбите и решават да не се продава крушка с живот по дълъг от 2000 часа. Донякъде съм съгласен, понеже и от опит знам, че в повечето случаи не са проблем 150 000км за една нова кола, но след 200 000км нещата стават различни, разбира се има и значение кой кара, кой поддържа... В този смисъл съм съгласен с един колега от друг форум, който по тази тема каза че с нова кола тръгва и до Пекин и обратно само с карта и бензиностанциите по пътя. Същият човек задълба и малко повече, че един съвременен автомобил ни би могъл да се превърне в олдтаймър поради много електроника, която след 30-40 години няма кой да ти произведе и предостави като резервна част.... Искрено се надявам Субару да не се присъствали на такива срещи, договорки.....
_________________ Junghans - Die deutsche Uhr www.junghanswatches.bg
|
|
|
|
| Чет Окт 09, 2014 9:00 am |
|
|
|
g vasilev
|
|
Здравейте, може ли да ми каже някой, модела XV 1.6i (114 кс) с верига ли е или назъбен ремък като Фори. и какъв тип е 4x4-то -с вискомуфа ли е или има диференциал. Tърся SUV модел но 4X4 с приемливи разходи за поддръжка.
|
|
|
|
| Пон Яну 05, 2015 2:33 pm |
|
|
|
bubaru
|
g vasilev написа: Здравейте, може ли да ми каже някой, модела XV 1.6i (114 кс) с верига ли е или назъбен ремък като Фори. и какъв тип е 4x4-то -с вискомуфа ли е или има диференциал. Tърся SUV модел но 4X4 с приемливи разходи за поддръжка. С верига е. Ако е с ръчна кутия има централен диференциал с виско блокировка, ако е автоматик (CVT) няма, а е с многодисков съединител, електронно управляем.
|
|
|
|
| Пон Яну 05, 2015 2:44 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
Най добре ръчка бензин 2.0 150 кс . И не очаквайте среден разход под 11-12. На хартия какво пише е друг въпрос.... От опит говоря g vasilev написа: Здравейте, може ли да ми каже някой, модела XV 1.6i (114 кс) с верига ли е или назъбен ремък като Фори. и какъв тип е 4x4-то -с вискомуфа ли е или има диференциал. Tърся SUV модел но 4X4 с приемливи разходи за поддръжка. И аз такъв търся ама искам и да има живец в него. Най големите ти разходи по тази кола ще са цената на придобиване,каското и данъка.Горивото остава много назад като перо в бюджета на такава нова кола
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Чет Яну 08, 2015 3:29 pm |
|
|
|
prizov
|
simbat написа: Най добре ръчка бензин 2.0 150 кс . И не очаквайте среден разход под 11-12. На хартия какво пише е друг въпрос.... От опит говоря
И аз да кажа от опит. Зимен градски разход (засечено вчера и днес) в София, предимно в гадния център, по времето на сутрешните и вечерни натоварвания при отиване и връщане от работа на столичани - 10,2/100. Бензин - А95 от Ромпетрол. Колата е от подписа ми, карано е само на автомат. Сутринта, докато подгрявах, показваше -13 градуса външна температура. Поздрави,
|
|
|
|
| Чет Яну 08, 2015 5:20 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
|
Това е много добър разход . Браво. Ръчка или CVT ?
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Чет Яну 08, 2015 6:12 pm |
|
|
|
prizov
|
|
| Чет Яну 08, 2015 8:05 pm |
|
|
|
fenix
Регистриран на: Съб Апр 02, 2011 9:36 pm Постове: 356 Местоположение: София
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105  
|
g vasilev написа: Здравейте, може ли да ми каже някой, модела XV 1.6i (114 кс) с верига ли е или назъбен ремък като Фори. и какъв тип е 4x4-то -с вискомуфа ли е или има диференциал. Tърся SUV модел но 4X4 с приемливи разходи за поддръжка. Само тоя двигател не взимай,че ще останеш разочарован.Харчи(вкл.и масло) и не ВЪРВИ 
|
|
|
|
| Пет Яну 09, 2015 9:33 pm |
|
|
|
carpmaniac
Регистриран на: Сря Дек 18, 2013 5:30 pm Постове: 63 Местоположение: Пловдив/Норвегия
Автомобил: Subaru Outback,2016
Рейтинг: 74 
|

Реших да драсна няколко реда и да изтупаме малко темата от прахта Миналата седмица се сбогувах с XV-то  и преминах в отбора на Аутбеците Тъй както гледам май само аз и колегата Prizov си ги караме реших да напиша няколко реда относно впечатленията ми от колата. Колата я купихме 2013г. (2.0 дизел,109 кс.  )беше на 8000км.За три години навъртяни 75000км. от които по голямата част са извънградско.Колата лятото даваше среден разход 4,8 до 5,0 л. а зимата качваше до 6,0л. което за такъв автомобил си е супер мисля аз.Колата е влизала за периодично обслужване на всеки 15000км. и ЕДИНСТВЕНОТО ,което е сменяно то това са филтри,масла, дискове и накладки ,абсолютно никакви ядове.А тука ще направя забележка миналата години получих писмо от Субару Норвегия ,че колата трябва да се закара в фирмен Субару сервиз за подмяна на сноповете кабели които отиват във волана,някакъв проблем със изолацията имало доколкото успях да разбера,бяха подменени.Зимата колата се държи фантастично и е голям фън имам няколко клипчета може да се разгледат .Единственото нещо, което леко ме дразнеше беше шума от мотора ( сутрин особено когато е студено тракаше като фуражомелка  ) но след като загрееше утихваше.Сега като го сравнябам с Аутбека разликата е голяма, много по тиха и спокойна работа на мотора при Аутбека(модел 2016). Някои ще си кажат ами като си бил толкова доволен от XV-то защо си го махнал? Ами на нас колата ни идваше малка в интерес на истината особено багажното пространство,това е . Със колегата Prizov които кара обаче бензиновия модел сме споделяли впечатления от колата и те са все положителни Така че с две думи колата е наистина си заслужава и ако някои се е насочил към въпросния модел и има някакви питания може да бъдем в помощ Сега и две ,три думи за новата покупка Subaru Outback,2.0 diesel Sport Premium Lineatronic модел 2016 Първо защо се спрях на Premium а не на Classic(имаше дискусия в друга тема във форума дали Класик или Премиум варианта си заслужава парите) Ами при мен работа малко на късмет отиде, до края на Август месец тук Норвегия има кампания на Субару за премиум моделите с отстъпка от цената и сравнено с Класик модела разликата беше незначителна.Във Премиум класа получавам съответно кожен салон,шибидах,мемори на шофьорската седалка,вградена навигация,сензори в страничните огледала,допълнителни бас колони отзад в багажното и тук при мен във Премиум клас летните джанти са 18' а при Класик са 17',което мисля не е малко като разлика. Както писах по-горе тук мотора е значително по-тих и сме вече на 150кс.а не 109  .Автоматика също си е глезотийка забелязах че ако се подава леко газ почти не се усеща смяната на предавките, това е от Lineatronic-а предполагам.Единственото което ми направи впечатление е леко грубото преминаване през различните режими на работа на скоростния лост.Вътрешното пространство е ГОЛЯМО и отпред и отзад,комфорта вътре е на ниво  .Багажното пространство доста по-голямо от XV-то идеалната семейна кола за излети и далечни пътувания.В момента колата гори средно 5,5 смесено леко градско и по-голямата част извънградско( тук за извънградско да спомена повече от 80км.рядко се вдига).Засякох я при едно ходене до Швеция и обратно близо 400км. като средна скорост 120км. със багаж ми даде 6,0л. разход като го засякох пълен,пълен резевоар.Предполагам ,че по-нататък още ще падне разхода но дори и такъв да е си е добре, нали е Субару другото майната му  .Та това е засега от мен колеги,както казваше един мой приятел РИБОЛОВЕЦ един път влезе ли перценце в гъзенце отърване няма  ,така и със Субару 
Прикачени файлове:
rsz_20160628_154602_hdr.jpg [ 686.43 KiB | Прегледано 2233 пъти ]
rsz_120160628_154506_hdr (1).jpg [ 580.62 KiB | Прегледано 2233 пъти ]
|
|
|
|
| Съб Юли 09, 2016 9:37 am |
|
|
|
prizov
|
Страхотна кола  Със здраве да си я караш и да радва теб и семейството! А за отбора на XV разчитам на бъдеща подкрепа от тези двама фенове до тебе : download/file.php?id=37622&mode=viewПоздрави,
|
|
|
|
| Съб Юли 09, 2016 10:48 am |
|
|
|
carpmaniac
Регистриран на: Сря Дек 18, 2013 5:30 pm Постове: 63 Местоположение: Пловдив/Норвегия
|
|
| Съб Юли 09, 2016 4:25 pm |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|
carpmaniac - супер кола! Като ти омръзне след 3 години, веднага ти давам 10 000 еврака Сега сериозно, имам едно питане. От доста време, това което наймного ме дразни в Субару е, че като че ли не им пука за огромният разход на колите, особено бензина, доколкото вижам, дизелът е добре като разход, но...в Америка имат поне 2 хибридна модела, докато Европа е тотално отсвирена. Доколкото знам от медиите, Норвегия е страната с най-големи продажби на електрически коли и специално Тесла - ти защо не се насочи натам, и въобще, мислил ли си в тази насока? Доколкото знам, Норвегия ще е една от първите страни в Европа, които ще забранят изцяло конвенционалните ДВГ и ще минат изцяло на алтернативни горива.
|
|
|
|
| Нед Юли 10, 2016 5:37 pm |
|
|
|
Vami
|
melhaer написа: Сега сериозно, имам едно питане. От доста време, това което наймного ме дразни в Субару е, че като че ли не им пука за огромният разход на колите, особено бензина, доколкото вижам, дизелът е добре като разход, но... Е как да е добре, като Ауди А6 3.0 TDI с 320к.с. дава почти същия разход?
|
|
|
|
| Нед Юли 10, 2016 8:31 pm |
|
|
|
carpmaniac
|

melhaer написа: carpmaniac - супер кола! Като ти омръзне след 3 години, веднага ти давам 10 000 еврака Сега сериозно, имам едно питане. От доста време, това което наймного ме дразни в Субару е, че като че ли не им пука за огромният разход на колите, особено бензина, доколкото вижам, дизелът е добре като разход, но...в Америка имат поне 2 хибридна модела, докато Европа е тотално отсвирена. Доколкото знам от медиите, Норвегия е страната с най-големи продажби на електрически коли и специално Тесла - ти защо не се насочи натам, и въобще, мислил ли си в тази насока? Доколкото знам, Норвегия ще е една от първите страни в Европа, които ще забранят изцяло конвенционалните ДВГ и ще минат изцяло на алтернативни горива. Да абсолютно си прав доколкото знам 2025г.ще бъдат забранени.Относно електричките мноооого се карат тук,да мислил съм по въпроса и съм решил от догодина ,тъй като по маршрута които карам всеки ден до работата( 40км. в едната посока)ще имам допълнителни пътни такси да има поне един ел.автомобил в семейството ( ел.абтомобилите тук са освободени от платените пътища,могат да се движат в лентите за автобус и такси,и на някои места могат да паркират безплатно  )Иначе хибрида на XV го има тук,за Outback не съм чул нищо.
|
|
|
|
| Нед Юли 10, 2016 11:13 pm |
|
|
|
Greg4o
|
Vami написа: melhaer написа: Сега сериозно, имам едно питане. От доста време, това което наймного ме дразни в Субару е, че като че ли не им пука за огромният разход на колите, особено бензина, доколкото вижам, дизелът е добре като разход, но... Е как да е добре, като Ауди А6 3.0 TDI с 320к.с. дава почти същия разход? Е има разлика и в Цената на Ауди.......  А колегата не се е насочил към Тесла ,сигурно защото си идва до Бг с колата и няма къде да зарежда по пътя. 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Пон Юли 11, 2016 10:29 am |
|
|
|