Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
СУБАРУ МОТОРС или как се губят клиенти
| Автор |
Съобщение |
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109  
|
|
а откъде го видя този WRX 2009?
В момента такъв има представен само в USA и Австралия и то седан, всъщност DownUnder имат и хеч... но не се предлагат в Европа. Със същия успех можеш да търсиш LEGACY 2010.
_________________ https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs
|
|
Последна промяна ender на Сря Фев 04, 2009 3:31 pm, променена общо 1 път
|
|
| Сря Фев 04, 2009 3:22 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
| Сря Фев 04, 2009 3:28 pm |
|
|
|
SIWRX
Регистриран на: Пет Яну 30, 2009 4:12 pm Постове: 28 Местоположение: Bulgaria, Sofia
Рейтинг: 0
|
ender написа: а откъде го видя този WRX 2009?
В момента такъв има представен само в USA и Австралия и то седан... т.е. не се предлага в Европа. Със същия успех можеш да търсиш LEGACY 2010.
Като те гледам и ти си запознат колкото и пича от шоурума.. както й да е...
_________________ Think... Feel... Drive...
|
|
|
|
| Сря Фев 04, 2009 3:29 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
|
|
ОК.
Преди 7 месеца един се опитваше да ме убеди, че е карал в България IMPREZA TD още преди да бъде обявен модела от FHI. Впоследствие се оказа, че е сгрешил - за това питам къде си го видял, на коя улица или в кое списание или сайт да речем. Не ми е намерението да се заяждам.
|
|
|
|
| Сря Фев 04, 2009 3:34 pm |
|
|
|
=Alex=
|
SIWRX написа: ender написа: а откъде го видя този WRX 2009?
В момента такъв има представен само в USA и Австралия и то седан... т.е. не се предлага в Европа. Със същия успех можеш да търсиш LEGACY 2010. Като те гледам и ти си запознат колкото и пича от шоурума.. както й да е...
Колега, защо скачаш така? Ender е вероятно един от най-запознатите с тази част и е много готин агент, но нейсе. Ще се изясни темата, споко
За тези от Зоопарка, и аз ходих при тях и нямам една забележка - човекът, който ме пое си свърши брилянтно работата, беше много ерудиран и демонстрира цялото уважение, което подобава към клиент. Дори ме изчакаха хората в шоурума да се приберем от тест-драйв в извънработно време - чак ми стана неудобно. И не са се намръщили дори.
Не ги защитавам - дори не ги познавам, но съм искрен и не мога да кажа на бялото черно.
Не така с лошо и нерви 
|
|
|
|
| Сря Фев 04, 2009 3:35 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
|

=Alex= написа: SIWRX написа: Колега, защо скачаш така? Ender е вероятно един от най-запознатите с тази част и е много готин агент, но нейсе. Ще се изясни темата, споко  За тези от Зоопарка, и аз ходих при тях и нямам една забележка - човекът, който ме пое си свърши брилянтно работата, беше много ерудиран и демонстрира цялото уважение, което подобава към клиент. Не ги защитавам - дори не ги познавам, но съм искрен и не мога да кажа на бялото черно. Не така с лошо и нерви 
=Alex= все се каня да те черпя по едно ама ти направо си го просиш вече бе човек  Недей така, че чак неудобно ми става
Колкото до тези от Зоо-то. Има разлика между ценова политика на вносител и отношение от страна на продавача. Не върви за всяко нещо продавача да е виновен - да не си мислите, че цените си ги смуче от пръстите. Ако някой се съмнява - има начин да се свърже директно с вносителя и да провери как стои въпроса с цените. Колкото до отношението - там оправдание няма, но много често негативите от едната страна преливат в другата и границата се размива.
Най-лесното е да се обвинява човека пред вас, но едва ли някой тук вярва, че решенията ги взима той сам...
|
|
|
|
| Сря Фев 04, 2009 3:45 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
Ники,
нищо не си прося. И на мен много често ми се е случвало да ми идват в офиса хора, които идват с идеята да се скарат с екипа за нещо, ама не съвсем конкретно, а просто ей така. И никой не ги гледа с добро око. Вероятно може и за нас да са казали нещо такова някъде. Според мен всичко си зависи от човека - ако си пич и се държиш културно и с уважение към хората - ще получиш същото. Ако не... де да знам. И тези мисли не касаят колегата. Да не се засегне нещо, де...
|
|
|
|
| Сря Фев 04, 2009 3:51 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
|
Все пак правото на почерпка си го запазвам 
|
|
|
|
| Сря Фев 04, 2009 4:00 pm |
|
|
|
Legacy BTD
Регистриран на: Вто Яну 13, 2009 12:33 pm Постове: 80 Местоположение: София Рейтинг: 4
|
ender написа: а откъде го видя този WRX 2009?
В момента такъв има представен само в USA и Австралия и то седан, всъщност DownUnder имат и хеч... но не се предлагат в Европа. Със същия успех можеш да търсиш LEGACY 2010.
WRX 2009 и 2008 разлика няма , от впечатления на живо ти го казвам,
има сега и промоцйика за тях дочух, нещо 5000 -6000 лв. надолу.
На мен ми звъняха момчетата, да ме канят на тест драйв на Импреза Дизел и казаха нещо 8,5 от 0-100 км и разход 7 на сто в града ,
|
|
|
|
| Сря Фев 04, 2009 4:16 pm |
|
|
|
SIWRX
Регистриран на: Пет Яну 30, 2009 4:12 pm Постове: 28 Местоположение: Bulgaria, Sofia
|

ender написа: ОК.
Преди 7 месеца един се опитваше да ме убеди, че е карал в България IMPREZA TD още преди да бъде обявен модела от FHI. Впоследствие се оказа, че е сгрешил - за това питам къде си го видял, на коя улица или в кое списание или сайт да речем. Не ми е намерението да се заяждам. И аз нямам такова намерение. Окей модела е от скоро но не е само за САЩ, има го и 2-та варянта и хечбек и седан и 2 опций, нормалната и тази който е обявена за "Premium" и е малко по скъпа за сметка на глезотийките. Колата си я има почти навсякаде, дори тия дни говорих с друг колега erjitka Който ми препоръча да се обърна към представителството в Турция, дори се свърза с хората там и ми даде цена на модела който ме интересува, щом там я има защо да я няма и у нас, защо винаги трябва да сме последната дупка на кавала. Legacy BTD написа: WRX 2009 и 2008 разлика няма , от впечатления на живо ти го казвам.
Според теб, това че е с турбо от STi не е ли разлика, 230hp с/у 265hp Повечето елементи по визуалната част от STi, Ревизираното управление и окачване и това ли не е разлика ?... Е то май най-добре каруца тугава и тя е на четери колела...Като колата, кво толкова...
|
|
|
|
| Сря Фев 04, 2009 4:20 pm |
|
|
|
Legacy BTD
Регистриран на: Вто Яну 13, 2009 12:33 pm Постове: 80 Местоположение: София Рейтинг: 4
|

SIWRX написа: ender написа: ОК.
Преди 7 месеца един се опитваше да ме убеди, че е карал в България IMPREZA TD още преди да бъде обявен модела от FHI. Впоследствие се оказа, че е сгрешил - за това питам къде си го видял, на коя улица или в кое списание или сайт да речем. Не ми е намерението да се заяждам. И аз нямам такова намерение. Окей модела е от скоро но не е само за САЩ, има го и 2-та варянта и хечбек и седан и 2 опций, нормалната и тази който е обявена за "Premium" и е малко по скъпа за сметка на глезотийките. Колата си я има почти навсякаде, дори тия дни говорих с друг колега erjitka Който ми препоръча да се обърна към представителството в Турция, дори се свърза с хората там и ми даде цена на модела който ме интересува, щом там я има защо да я няма и у нас, защо винаги трябва да сме последната дупка на кавала.
Погледни от хубавата страна на нещата, в Германия защо не се предлага Форестер 2.5 Турбо бензин, а при нас го има на пазара.
А що се отнася до турските Субара , замислете се защо цената има е по ниска на фона на всичките останали цени в Европа , отворете немски, австрийски, чешки , словашки , румънски сайт, на Субару и сравнете , не говоря за внос ташак работа - авто къщи , врели не кипели , или бай-мангал далаверата на дребно с "Гаранция- Франция" "щи опраим колата баце ако и стане нещо" , или от тези "турските" дето онзи специалист ми вика - "ми те са здрави коли за какво ти е гаранция, няма да имаш проблеми никога" да бе пак казвам Субару не е за всеки и хем х..я  до края хем душата в рая.
|
|
|
|
| Сря Фев 04, 2009 4:30 pm |
|
|
|
Legacy BTD
|

SIWRX написа: ender написа: ОК.
Преди 7 месеца един се опитваше да ме убеди, че е карал в България IMPREZA TD още преди да бъде обявен модела от FHI. Впоследствие се оказа, че е сгрешил - за това питам къде си го видял, на коя улица или в кое списание или сайт да речем. Не ми е намерението да се заяждам. И аз нямам такова намерение. Окей модела е от скоро но не е само за САЩ, има го и 2-та варянта и хечбек и седан и 2 опций, нормалната и тази който е обявена за "Premium" и е малко по скъпа за сметка на глезотийките. Колата си я има почти навсякаде, дори тия дни говорих с друг колега erjitka Който ми препоръча да се обърна към представителството в Турция, дори се свърза с хората там и ми даде цена на модела който ме интересува, щом там я има защо да я няма и у нас, защо винаги трябва да сме последната дупка на кавала. Legacy BTD написа: WRX 2009 и 2008 разлика няма , от впечатления на живо ти го казвам.
Според теб, това че е с турбо от STi не е ли разлика, 230hp с/у 265hp Повечето елементи по визуалната част от STi, Ревизираното управление и окачване и това ли не е разлика ?... Е то май най-добре каруца тугава и тя е на четери колела...Като колата, кво толкова...
http://www.autoblog.com/2008/07/31/2009 ... ti-tweaks/
няма да се предлага за Европа
|
|
|
|
| Сря Фев 04, 2009 4:34 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
|
Не съм се интересувал откъде в Турция имат такава версия (те по принцип работят основно с руския пазар), но в сайта на SUBARU в Германия няма версия WRX ( http://www.subaru.de/fileadmin/popups/pkw-envkv-popup.htm - някой ще ме открехне ли на далверата с цък :) )
Т.е. излиза, че и дойчовците са последна дупка на кавала?!?
Твърде е вероятно след Женева през Март да се появи официално и в Европа, но дотогава няма смисъл от подобни крайни изказвания.
Има и други причини за това - екологичната политика на ЕС принуждава фирмите да ограничат тези модели/модификации, които замърсяват повече околната среда. Не случайно колегата посочва липсващия 2,5 турбо - всъщност в Германия единствения турбо двигател по ценовата им листа е на STI. Няма какво да се лъжем - дори да е обявен за двигател на годината - не е най-екологичния на света. ..
А това с всяка следваща година ще бъде все повече от значение.
|
|
|
|
| Сря Фев 04, 2009 4:36 pm |
|
|
|
SIWRX
|
|
Това незнам как го реши, все едно не искам да споря с вас за глупости. Ако искат и само в Азърбейджан да я правят и да е само за там аз ще карам такава независи му от каде.
|
|
|
|
| Сря Фев 04, 2009 4:40 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
|
|
к.
|
|
|
|
| Сря Фев 04, 2009 4:40 pm |
|
|
|
=Alex=
|

Legacy BTD написа: А що се отнася до турските Субара , замислете се защо цената има е по ниска на фона на всичките останали цени в Европа , отворете немски, австрийски, чешки , словашки , румънски сайт, на Субару и сравнете , не говоря за внос ташак работа - авто къщи , врели не кипели , или бай-мангал далаверата на дребно с "Гаранция- Франция" "щи опраим колата баце ако и стане нещо" , или от тези "турските" дето онзи специалист ми вика - "ми те са здрави коли за какво ти е гаранция, няма да имаш проблеми никога" да бе пак казвам Субару не е за всеки и хем х..я  до края хем душата в рая.
Колега, тука малко изпрегна да ти кажа...
не ми е известно Субару да има менте като Ariel, примерно. В Турция се продават Европейски версии. Аз конкретно смятам да си купя от там Аутбек 3.0. И повярвай ми, срещу разликата от "само" 23 хил лв спрямо цената на СМТ, ще си поема риска от гаранцията. Колата, която карам в момента ми е 4-та "гаранционна" и знам много добре какво им се случва през този период - общо взето - нищо. Да не споменавам какво е нивото на "гаранционно" обслужване в БГ. А, вероятно знаеш и колко е "официална" гаранцията на СМТ, нали? Както вече веднъж бях писал - тези 23,000 си ги слагам на един депозит, който го кръщавам "Гаранцията на Алекс" и съм готов. Малко не си прав в поста си. В цяла Европа свалиха цените, ние ги вдигаме... да ти припомня ли, че до скоро в Румъния ОВК 3.0 беше на промоция EUR36,000 с всичко? Или и те са "бай-мангал"... ?! До кога ние в България ще ядем дървото с цените (на всичко, не само Субару?)
|
|
Последна промяна =Alex= на Сря Фев 04, 2009 4:43 pm, променена общо 1 път
|
|
| Сря Фев 04, 2009 4:41 pm |
|
|
|
tisho
Active AWD
Регистриран на: Нед Май 18, 2008 7:31 pm Постове: 551 Местоположение: покрай морето
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171   
|
|
---
|
|
Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 10:29 am, променена общо 2 пъти
|
|
| Сря Фев 04, 2009 4:42 pm |
|
|
|
SIWRX
|
www.subaru.com
Този 230 ще си замине сигурно като му изчерпат количествата, просто хората казват, че 2009 е ревизирана версия и предходния модел. Дори реално не е нов модел, А е същата кола с разни сменени неща по нея.
Ето и тук има малко инфо:
http://www.subarudrive.com/Fall08/Fall08_09Impreza.htm
|
|
|
|
| Сря Фев 04, 2009 4:45 pm |
|
|
|
tisho
Active AWD
Регистриран на: Нед Май 18, 2008 7:31 pm Постове: 551 Местоположение: покрай морето
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171   
|
|
---
|
|
Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 10:24 am, променена общо 1 път
|
|
| Сря Фев 04, 2009 4:47 pm |
|
|
|
SIWRX
|
|
Възможно и да си прав, но това времето ще го покаже. Но както казах след като в Турция го има и с/у сумата грубо от 60 хил. лева, мога да се сдобия с него и да дойде пред нас в гаража, ще предпочета от там да си го взема. И гаранцията да си му е там.
|
|
|
|
| Сря Фев 04, 2009 4:50 pm |
|
|
|