Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4
 Предимства и недостатъци на АТ и МТ 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dimy написа:
колега , написал съм , че не съм карал ! Но нещата които съм написал за АТ мисля , че се отнасят за всички коли без значение 4х4 , предно или задно. Ако се аргументираш с факти , ще се съглася с теб.

- АТ не може да се запали на бутане - паднал акумулатор , стартер и т.н , седиш и чакаш да ти даде някой ток!
- АТ гори около 1л повече и е по-муден при ускорение от МТ
- АТ не може да го лашкаш при закъсване 1ва- задна

Пак казвам това си е мое мнение и на база тези факти съм привърженик на МТ , всеки сам си преценява не налагам мнение !

Тактично ти подсказах да даваш мнение и съвети в Нисан форума, щом не караш Субару.
По изброените по горе притеснения ето какво е положението според мен:
1. Подържана кола няма проблем с паднал акумулатор. Бутане на Субару е много голям тъпотия и ако се налага обикновено трябват 2-3 човека
2. Това че гори 1л повече не е финансово бреме на фона на разходите за съединител и виско муфа.
3. Ако си закъсал със Субару автомат и дори на 1ва не можеш да издрапаш ( при нея е 50:50 преден заден мост ), то и с ръчка да си ще е същата работа.

Основната разлика при избор между МТ и АТ е в реакцията на двигателя - ако човек иска да кара по динамично - МТ, иначе при всички останали случаи Автомат е за предпочитане.

ПС: Бъди по-пестелив на удивителни знаци :idea:

Пон Окт 27, 2014 11:22 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4