Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
От утре - 1 ноември всички автомобили с включени фарове!!!
| Автор |
Съобщение |
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
|
Те затова вкараха до 50лв да не можеш да обжалваш. Наскоро имаше из пресата, че омбудсманът бил сезирал КС за този закон, че не е правилен, но не знам какво е станало.
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Сря Ное 09, 2011 8:17 pm |
|
|
|
six_stars
Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am Постове: 1254 Местоположение: София
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162   
|
Yco написа: Още един спорен момент, като се зачетох: (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно. - ...Е,.. те при нас не могат да се използват самостоятелно (поне при моя модел)...  Какво означава "значително намалена видимост...?" - това не може да бъде доказано и не издържа в съда въобще. Тези метеорологични явления могат да бъдат породени и от смог, мараня, запрашеност, пожари,.... но ще те глобят с 20 лв - да не оспорваш. - Кой ги е писал тези екзалтации...и приети от Народно събрание....мале....Бог да ни е на помощ!  ..Що ли чета? Точно това обясних и аз, за да е ясно на колегите, ако ги спрат с волно или неволно включени фарове за мъгла какво да напомнят на другарите милиционери, които не са наясно със съдържанието на закона. Обаче ме обявиха за враг на народа, заслепяващ насрещното движение...
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
|
|
| Сря Ное 09, 2011 8:24 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
six_stars написа: Yco написа: Още един спорен момент, като се зачетох:  (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно. Точно това обясних и аз, за да е ясно на колегите, ако ги спрат с волно или неволно включени фарове за мъгла какво да напомнят на другарите милиционери, които не са наясно със съдържанието на закона. Обаче ме обявиха за враг на народа, заслепяващ насрещното движение... Да ме прощавате, колеги, но да не успява един човек да разбере, че фаровете за мъгла се ползват когато има мъгла не е нормално. Та нали затова се казват тъкмо фарове за мъгла?! Аз ако съм катаджия ще ви съсипя от актове, пък ходете да мерите видимостта в ясно време колкото щете и яжте буквите от закона колкото искате.
|
|
|
|
| Пет Ное 11, 2011 10:21 pm |
|
|
|
six_stars
|
|
По-скоро ще седиш по цял ден пред съдебната зала по дела за обжалване, повярвай ми. Просто толкова недомислици има в нашите закони, че нямам думи... А това за субективността на понятието видимост е изпробвано и работи.
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
|
|
| Пет Ное 11, 2011 10:27 pm |
|
|
|
jafaar
|
six_stars написа: По-скоро ще седиш по цял ден пред съдебната зала по дела за обжалване, повярвай ми. Просто толкова недомислици има в нашите закони, че нямам думи... А това за субективността на понятието видимост е изпробвано и работи. Понеже виждам, че закона за тебе нищо не значи, отделно виждам, чене разбираш, че фаровете за мъгла се ползват при мъгла, а също не приемаш мнението на хората, че им пречиш, аз се отказвам от спора - ти си прав.
|
|
|
|
| Пет Ное 11, 2011 10:37 pm |
|
|
|
Ivancho_moy
Изгонен
Регистриран на: Вто Май 25, 2010 9:23 pm Постове: 197 Местоположение: Dobrich
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
|
jafaar написа: six_stars написа: По-скоро ще седиш по цял ден пред съдебната зала по дела за обжалване, повярвай ми. Просто толкова недомислици има в нашите закони, че нямам думи... А това за субективността на понятието видимост е изпробвано и работи. Понеже виждам, че закона за тебе нищо не значи, отделно виждам, чене разбираш, че фаровете за мъгла се ползват при мъгла, а също не приемаш мнението на хората, че им пречиш, аз се отказвам от спора - ти си прав. аз се отказах отдавна и само чета наивни мнения
|
|
-4
|
|
| Пет Ное 11, 2011 10:45 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
|
Преди два дни пътувах нощеска пресечен терен и си изключих късите светлини за проба и останах само на фарове за мъгла - те не светят повече от 5-10 метра и не виждам, как ще заслепяват (говоря за фабрични) - това е най-безобидното осветление след габарита и който твърди друго явно не ги е пробвал самостоятелно, за да се увери, а късите ми са вдигнати на макс и пак огряват едвам 30 м. и то с night breaker.
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Нед Ное 13, 2011 3:46 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
Yco написа: Преди два дни пътувах нощеска пресечен терен и си изключих късите светлини за проба и останах само на фарове за мъгла - те не светят повече от 5-10 метра и не виждам, как ще заслепяват (говоря за фабрични) - това е най-безобидното осветление след габарита и който твърди друго явно не ги е пробвал самостоятелно, за да се увери, а късите ми са вдигнати на макс и пак огряват едвам 30 м. и то с night breaker. Подкрепям мнението ти  карал съм срещу Аутбек с включени фарове за мъгла и изобщо не заслепяват, стига да е регулиран добре и да си е оригиналния фар за мъгла. На някои марки автомобили обаче фара за мъгла заслепява, от личен опит знам че на Аудитата са такива.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Нед Ное 13, 2011 4:29 pm |
|
|
|
PitM
Регистриран на: Вто Ное 02, 2010 6:57 am Постове: 595 Местоположение: София
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178   
|
|
На Аутбек 2011 (US)- фабричните фарове за мъгла не могат да се ползват самостоятелно! Само заедно с фарове!
|
|
|
|
| Нед Ное 13, 2011 8:46 pm |
|
|
|
six_stars
|
|
И моето твърдение беше, че фара за мъгла свети толкова ниско, че няма как да пречи. Знаете новите немски коли сами си включват халогените в завой. Те светят ниско и настрани. При нашите улици с хилядите дупки са си от полза. Всички китайски модификации на LED "броеници тип ауди", дето ги кичат по брони, решетки, капаци и къде ли не, пречат повече...
|
|
|
|
| Нед Ное 13, 2011 9:45 pm |
|
|
|
plaskom
|
PitM написа: На Аутбек 2011 (US)- фабричните фарове за мъгла не могат да се ползват самостоятелно! Само заедно с фарове! А и на американките, като включиш дълги - фаровете за мъгла загасват. Поне при мен е така. А всички оригинални фарове за мъгла светят широко и ниско долу и при каране в остри завои помагат доста. А бе, за да виждаш добре из тъмницата добрите фарове са си от голямо значение стига да не пречиш на другите. Аз за това съм с ксенон с лупи на късите и 100 W на дълги и фарове за мъгла. 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Пон Ное 14, 2011 8:24 am |
|
|
|
мъро
Регистриран на: Сря Окт 19, 2011 3:58 pm Постове: 171 Местоположение: Шумен
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
|
|
Aз карам ауди 100.Незнам колегата за кой модели на ауди приказва че го заслепяват но според мен не е така.фаровете за мъгла при мен светят много ниско и не на повече от 5 м и светлината им е много слаба.Един път ме спряха полицайте защото бях забравил да ги изключа след сутришната магла но се разминах само с предобреждение и на въпроса ми защо не могат да се ползват когато е ясно времето полицая ми отговори-Ти какво искаш да се запалиш ли?Май никой не може да даде логично обеснение защо не могат да се ползват,и полицай приятели съм питал и са ми казвали че щом го пише в закона значи не може.А бе имаш екстри по колата а не може да ги ползваш.
|
|
|
|
| Пон Ное 14, 2011 12:50 pm |
|
|
|
Ivancho_moy
Изгонен
Регистриран на: Вто Май 25, 2010 9:23 pm Постове: 197 Местоположение: Dobrich
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
|
мъро написа: Aз карам ауди 100.Незнам колегата за кой модели на ауди приказва че го заслепяват но според мен не е така.фаровете за мъгла при мен светят много ниско и не на повече от 5 м и светлината им е много слаба.Един път ме спряха полицайте защото бях забравил да ги изключа след сутришната магла но се разминах само с предобреждение и на въпроса ми защо не могат да се ползват когато е ясно времето полицая ми отговори-Ти какво искаш да се запалиш ли?Май никой не може да даде логично обеснение защо не могат да се ползват,и полицай приятели съм питал и са ми казвали че щом го пише в закона значи не може.А бе имаш екстри по колата а не може да ги ползваш. можеш да ги ползваш но по предназначение а не за гъзария както всички които имат фарове за мъгла и ги ползват и през деня и когато им е кеф . НЕ Е ПРАВИЛНО ДА СЕ КАРА С ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА КОГАТО НЯМА МЪГЛА
|
|
8
|
|
| Пон Ное 14, 2011 1:01 pm |
|
|
|
мъро
|
|
То ясно че ако неспазваш закона го отнасяш и гъзарията ти излиза солена но искам логичен отговор защо не могат да се ползват нали това е целта да се вижда ме от далече през зимния сезон.Отделно че и на хубавите и лъскави коли им светят постоянно и ченгетата като ги видят се обръщат на другата страна.
|
|
|
|
| Вто Ное 15, 2011 12:24 am |
|
|
|
six_stars
|
|
На лъскачките си им светят, особено в завой, а е логично тогава най-много да пречат. И какво правиме? А за колегата с ауди 100-тарката: не казвам, че пречат на ауди халогените, а казвам, че ауди-подобните-лед-броеници от ханой, които ги закачат по брони, капаци и т.н на голфове, 3-ки и каквото се сетиш, пречат повече от халогените на коя да е кола.
|
|
|
|
| Вто Ное 15, 2011 1:18 am |
|
|
|
Valio
|
Сигурно и допълнителната светлина за мъгла отзад и тя не пречи  , На мен обаче доста ми пречи ,не знам по каква причина се ползва от някои водачи без явна причина,обаче доста дразни очите.. По повод халогените в 8 от 10 случая успяват да ме позаслепят и в този случай да не си ми насреща  ,изключително много се вбесявам от хора които карат с някви ксенони,нерегулирани фарове,забравят или нарочно карат на дълги и с халогени и т.н.Общо взето не е колегиално,да се опитаме да се поставим на мястото на този отсреща. 
|
|
|
|
| Вто Ное 15, 2011 6:28 am |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
Valio написа: Сигурно и допълнителната светлина за мъгла отзад и тя не пречи  , На мен обаче доста ми пречи ,не знам по каква причина се ползва от някои водачи без явна причина,обаче доста дразни очите.. По повод халогените в 8 от 10 случая успяват да ме позаслепят и в този случай да не си ми насреща  ,изключително много се вбесявам от хора които карат с някви ксенони,нерегулирани фарове,забравят или нарочно карат на дълги и с халогени и т.н.Общо взето не е колегиално,да се опитаме да се поставим на мястото на този отсреща.  На такива доста често ми идва да ги вкарам в бакнета, и ако е някои нагляр да ми прецъка..... Аз вчера вечерта си дорегулирах фарчетата, че бяха доста вдигнати, сега е доста по добре за околните.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Вто Ное 15, 2011 9:29 am |
|
|
|
jafaar
|

При мен има 6 степени на фаровете и в книжката пише, че когато съм сам в колата и не съм натоварил багаж, врътката трябва да е на 6, т.е. фаровете да са най-ниско. Обаче така е отчайващо, особено по неосветени булеварди, какъвто е случая на околовръстното в София между България и Цар Борис - ако някой идиот-пешеходец изскочи няма грам да го видя. Затова балансирам - държа фаровете на средна позиция и лично съм се уверявал, че не заслепяват, карайки друга кола пред моята  Отделно, ясно си личи, как левия фар свети по-ниско от десния. Халогените ми са оригинални и регулирани - заслепяват зверски на мокра настилка и хвърлят отблясъци като калейдоскоп, а на сухо просто си светят супер ярко за размерите си - колкото фаровете, т.е. става двойна силата на светлината и не е изобщо яко - и в това се убедих лично по същия начин, както с късите - карах друга кола пред моята. Задната ми светлина за мъгла е направо ослепяваща - би било безумно да я включвам и нея безпричинно. По-силна е от стоповете даже. Така че карам си на къси и си псувам по всички прометеевци, а на останалите благодаря, че правят живота ми по-спокоен.
|
|
|
|
| Вто Ное 15, 2011 9:59 am |
|
|
|
мъро
|
|
Поста ми беше към mladen 99 той твърди че на аудитата фаровете за мъгла заслепяват.Незнам на кой му пречат и на кой вредят но преди като карах с постоянно включени фарове за магла на мен доста ми помагаха да виждам призраците който изкачат или вървят в края на платното особенно през зимния сезон защото пръскат свелина на страни и ги виждам от далеко и съм сигорен че не заслепяват никой.Но след две предупреждения вече не ги ползвам.Има много улички без осветление в града и не защото не работи а защото общината прави икономия,като пуснат по централната коледните окраси и в кварталите спират уличното.Тази година окрасата свети от първите избори.И ако блъсна някой няма да е виновна общината че е тъмно по улиците а аз че не съм видял пешеходеца.
|
|
|
|
| Вто Ное 15, 2011 11:23 am |
|
|
|
six_stars
|
|
А някой да е казал, че задната светлина за мъгла не пречи? Аз подобно нещо не съм, казвал, както и не съм прочел от друг. Но благодаря, че го споменавате. При вас, при включена допълнителна светлина и когато изключите фаровете, какво се случва? При всички коли, които съм карал, при изключване на фаровете или двигателя, задната светлина за мъгла се изключва автоматично. Защо? Защото пречи много. А халогенире ви изключват ли се сами? Не? Защо? Защо като тооооооолкова много пречат, производителите не са съобразили, че е редно да ги направят така, че ако случайно по невнимание ги оставите включени в мъгливата нощ, да се изключат сами... Защо новите автомобили ги правят така, че в завой свети халогена? Защото помага и при ясно време. Особено пък в нашата мила тъмна индия, помагат изключително много..
|
|
|
|
| Вто Ное 15, 2011 6:25 pm |
|
|
|