Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Важно за всички коли с газови/метанови уредби!!!
| Автор |
Съобщение |
|
valdy
Регистриран на: Нед Фев 24, 2013 5:29 pm Постове: 32 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT '99
Рейтинг: 0
|
|
Талон, колега, талон!!! Не паспорта на газовото, а ГОЛЕМИЯ ТАЛОН от КАТ!!!! Ей там трябва да ти е записано, че колата е на бензин и газ! И него трябва да подмениш, за НЕГО говорим трябва ли, не трябва ли да се подменя...
|
|
|
|
| Пет Ное 22, 2013 7:41 pm |
|
|
|
ivantarlev
Автомобил: Subaru OUTBACK H6. 2002г.,Facelift
Рейтинг: 6
|

valdy написа: Талон, колега, талон!!! Не паспорта на газовото, а ГОЛЕМИЯ ТАЛОН от КАТ!!!! Ей там трябва да ти е записано, че колата е на бензин и газ! И него трябва да подмениш, за НЕГО говорим трябва ли, не трябва ли да се подменя... Не не - моя е грешката - цитирал съм непавилния пост!! Колега извинявам се но съм нов, аз съм от Бургас и ходих да променя талона . Още на заявленията ми потърсиха паспорта на газовото и копираха всички страници , на канала инспектора каза че паспорта е невалиден и да си ходя да го оправям където намеря . Протестирах че паспорти не се търсят и офицера ми каза че без паспорт няма промяна. Тойотата преди мен я изпратиха за същото "заверка". След обиколки и много телефонни разговори отидох на лукоила на изхода от Бургас за София и там след преглед с един непознат уред и лепене на не задължителни стикери ме завериха . В малкия талон не вписват вида гориво но в база данни на КАТ го има а пътните полицаи май имат достъп до нея. Офицера в КАТ ми е познат и сподели че наредбата е направена за да издоят бедния българин още веднаж. Тази година бракувах 3 коли и си купи старичко Фори с голямо сърце на всички много и безаварийни километри. Киро майора Ето този е правилният цитат , за който написах това... Сигурно ще го напиша за 3- ти път. ВИе на кое викате ПАСПОРТ на газовото? На книжката с гаранцията ли ? И ваъбоще какви стикери какви 5 лв. Аз лично питах за стикери газаджиите дето само с твасе занимавам, лицензиран голям ервиз, намиращ се в РУно Варна- БУлАВто, слагащи газови на новите коли в шоурума. Те самите казаха - че не се лепят вече никакви стикери. ТА на кое викате паспорт?! И какво толкова трябва да пише в него за да мине в кат? Значи по лицензиран сервиз от този във Варна сигурно няма, нямат свободни часове с месец напред, и се занимават само и единствено с това. Е те ако не знаят че трябва да ти сложат лепенки и да ти издадът някакъв паспорт?!? кой ли ще знае тогава? Паспортите и стикерите отпаднаха още миналата година. Ако на кат му трябва нещо като протокол заверен за монтираното газово е едно ама стига с тези паспорти та паспорти. Сложете една снмика да видим на кое викате паспорт, и какво толкова са ви написали на последната страница ако обичате, че да видим нагледно.
|
|
|
|
| Пет Ное 22, 2013 7:54 pm |
|
|
|
Bat_Koko1
Регистриран на: Вто Авг 30, 2011 8:53 pm Постове: 110 Местоположение: Sofia, Bulgaria
Автомобил: Legacy 2.5 GX AT 2001
Рейтинг: 11
|
|
| Пет Ное 22, 2013 8:06 pm |
|
|
|
ivantarlev
|

Е пак нищо не казаха. И пак са 2 различни неща. Едното е да минеш да ти сменят талоните по закон, другото е за нова наредба , която връща отново техническият преглед отделно на газовото и стикер , която ще се приема тепърва!!! Тоест защо кат ти искат този стикер СЕГА и подобен преглед - след като още няма подобна наредба. По казаното тук излиза , че едниственото , което трябва да се направи за момента е да си смениш талона, и това става само с ходене в кат. Къде чухте за нещо като паспорт, като техническа заверка и т.н.?!?! Която се изисква от кат за смяна на талона?!? Аз за това ми се щеше да видя на кое викат колегите паспорт и какво са им написали в него че КАТ го е проверил преди да им впише газовото? Другото нещо - веднъж казват че наредбата е нова, в която те първа се добавя че вече и монтирането на газова уредба е конструктивно изменение на автомобила и за това се налага подмяната на талоните. А в същност другият казва , че това нещо било от 2000 година наретба с гратисен период от 14 години едвали не - дето свършвал март .. Честно още по объркан съм след този репортаж. На мен от полицията ми казаха - че слагането на газова уредба , не променя нито киловати, нито конски сили, нито констуркцията на автомобила- и не е задължително подмяната на талона за момента. Та сега последно ще иземнят това правило и вече поставянето на газово ще е конструктивна помяна на автомобила от Марта месец по европейски павила, или вече 14 - съществува тази наредба. И ако съществува - тогава какво ще и променят и какво ще и приемат те първа ?!? 2011 отпадна прегледа за газови и паспорта, 2014 го връщаме пак... Хайде сега да помислим - дали някой от управляващите нема фирмички за тая цел и сега си връща доходите, които предните управляващи му спряха като дойдоха на власт .
|
|
6
|
|
| Пет Ное 22, 2013 8:31 pm |
|
|
|
мъро
Регистриран на: Сря Окт 19, 2011 3:58 pm Постове: 171 Местоположение: Шумен
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
|
|
Комунистите дойдат ли на власт първо колите удрят ,най лесния начин да преберат някой лев.
|
|
|
|
| Пет Ное 22, 2013 9:11 pm |
|
|
|
valdy
Регистриран на: Нед Фев 24, 2013 5:29 pm Постове: 32 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT '99
Рейтинг: 0
|
ivantarlev написа: На мен от полицията ми казаха - че слагането на газова уредба , не променя нито киловати, нито конски сили, нито констуркцията на автомобила- и не е задължително подмяната на талона за момента.
Глава втора. ИЗМЕНЕНИЕ В КОНСТРУКЦИЯТА НА РЕГИСТРИРАНИТЕ ПЪТНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА Раздел I. Общи разпоредби Чл. 3. (1) Изменение в конструкцията на ППС е: 1. всяка процедура по промяна в техническите данни на ППС, посочени в свидетелството му за регистрация или в конструктивни или технически характеристики на ППС, които са заложени от производителя по време на неговото производство или които са били одобрени по реда на наредбата; 2. добавянето на системи, компоненти, отделни технически възли и оборудване. Точка 2 е проблема...
|
|
|
|
| Пет Ное 22, 2013 9:26 pm |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164   
|
|
Ето откъде Орешарски ще намери пари за социалната си политика.
|
|
|
|
| Пет Ное 22, 2013 9:32 pm |
|
|
|
gatof
Регистриран на: Пет Юли 16, 2010 6:58 pm Постове: 414 Местоположение: Перник
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45 
|

ivantarlev написа: Е пак нищо не казаха. И пак са 2 различни неща. Едното е да минеш да ти сменят талоните по закон, другото е за нова наредба , която връща отново техническият преглед отделно на газовото и стикер , която ще се приема тепърва!!! Тоест защо кат ти искат този стикер СЕГА и подобен преглед - след като още няма подобна наредба. По казаното тук излиза , че едниственото , което трябва да се направи за момента е да си смениш талона, и това става само с ходене в кат. Къде чухте за нещо като паспорт, като техническа заверка и т.н.?!?! Която се изисква от кат за смяна на талона?!? Аз за това ми се щеше да видя на кое викат колегите паспорт и какво са им написали в него че КАТ го е проверил преди да им впише газовото? Другото нещо - веднъж казват че наредбата е нова, в която те първа се добавя че вече и монтирането на газова уредба е конструктивно изменение на автомобила и за това се налага подмяната на талоните. А в същност другият казва , че това нещо било от 2000 година наретба с гратисен период от 14 години едвали не - дето свършвал март .. Честно още по объркан съм след този репортаж. На мен от полицията ми казаха - че слагането на газова уредба , не променя нито киловати, нито конски сили, нито констуркцията на автомобила- и не е задължително подмяната на талона за момента. Та сега последно ще иземнят това правило и вече поставянето на газово ще е конструктивна помяна на автомобила от Марта месец по европейски павила, или вече 14 - съществува тази наредба. И ако съществува - тогава какво ще и променят и какво ще и приемат те първа ?!? 2011 отпадна прегледа за газови и паспорта, 2014 го връщаме пак... Хайде сега да помислим - дали някой от управляващите нема фирмички за тая цел и сега си връща доходите, които предните управляващи му спряха като дойдоха на власт . Фирмите, колега щели да са две които са оторизирани да поставят и легитимират съществуващото ти АГУ. Естествено това никой няма да го потвърди все още. Досещате се, че и там ще има въртели и парите ще отиват в на 2-3-ма човека джобовете, да не казвам кои са... И дори ако не е така то в Автомобилна Администрация ще ни одерат кожите. Дето каза тук един колега нищо чудно и нови номера да има, нали трябва да сме най-модерните в Европа, да сме за пример. Доста неща се изписаха и няма нищо сигурно защото това е България и тук нещата стават винаги по тоя начин но е факт че се готви нещо и когато и официално стане факт всички ще разберем. На мен друго ми е любопитно. След като паспорта за газовата уредба който вече е отменен как може да се търси от КАТ за да си се впише в големия талон, че имаш газова уредба монтирана на автомобила...?!?! Предполагам, че ако в големия талон от прегледа ако пише, че има монтирана газова уредба това ще означава че е проверена и може да служи за доказателство за изправност. Някой каза, че трябва в 14 дневен срок след прегледа да се отиде в КАТ но аз няма да успея защото виждаш ли въпреки всичките пари които се наливат в тая държава от хората, въпреки това че всяка година се били събирали повече данъци - те нямат средства да свържат компютър А с компютър Б и да си изкарам талон извън града в който колата се води на отчет... Как е възможно това... С риск да се повторя ще дам пример пак с Гърция. Те са от 20 години с ЕС и в полицията всичко е на хвърчащи листове, ние сме много модерни а данъка не мога да си платя от разстояние. Да искаш да дадеш пари и да не ти ги искат.... е това на какво прилича... 
_________________ Legacy 2.2 GX 4WD '91 Outback '01 H6
|
|
|
|
| Пет Ное 22, 2013 11:07 pm |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
|
Ами аз колега имам на мое име две коли които са с Бургаска регистрация но през зимния сезон живея и работя в Смолян,а сезона зимния вече е почти започнал и сега трябва да се вдигна от Смолян с две коли и да бия път до Бургас и да си изгубя 1-2 дни и незнам колко пари защото живеем в идиотска държава. Бахти ужаса. 
|
|
|
|
| Пет Ное 22, 2013 11:20 pm |
|
|
|
ivantarlev
|

valdy написа: ivantarlev написа: На мен от полицията ми казаха - че слагането на газова уредба , не променя нито киловати, нито конски сили, нито констуркцията на автомобила- и не е задължително подмяната на талона за момента.
Глава втора. ИЗМЕНЕНИЕ В КОНСТРУКЦИЯТА НА РЕГИСТРИРАНИТЕ ПЪТНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА Раздел I. Общи разпоредби Чл. 3. (1) Изменение в конструкцията на ППС е: 1. всяка процедура по промяна в техническите данни на ППС, посочени в свидетелството му за регистрация или в конструктивни или технически характеристики на ППС, които са заложени от производителя по време на неговото производство или които са били одобрени по реда на наредбата; 2. добавянето на системи, компоненти, отделни технически възли и оборудване. Точка 2 е проблема... Техничеки възли и компоненти? Ами той един усилвател е 4 пъти по голям от компютъра на газовото, и да си го вържеш заедно с тубата изисква същите метри кабели и жици поставени в колата. и това ли да ида да ми впишат в талона- че съм сменил говорителите и съм променял оригиналното аудио? И пак питам значи е имало наредба с 14 годишна давност, чиито срок свършва март 2014? Или ще приемат нова, както пише в текста на новината по Европейски модел? Кое е вярното? И аз също зададох още на предната страница този въпрос - ако сега си сменя талона и мина през кат и ми впишат в него, че колата ми е на газ - това ще се водили че е минат технически преглед, или пак ще трябва да си плащам - за някой с права да ми тресне един печат че всичко е наред и да вземе 50 лв или повече, без никой да ми даде гаранция че тея дето ми проверяват газовото разбират повече от тези дето са ми го слагали. ПРосто много въпросителни се насъбраха. Щото накрая има вариант и сега да си смениш талона- после пак да те карат по прегледи за самото газово. А ако наистина наредбата влиза едва през март 2014- гратисният период трябва да започне чак от тази дата и да и тече след нея. Щото ще е много странно нещо да изтече в деня наз апочването му. 400 лв щяло да струва смяната на талоните в КАТ... от 20 на 400 лв скачало след март , а отделно щяло да се минава технически преглед отделен от годишния такъв..?!? Малко нещо не ми се връзва... Тоя дядо някой си го е наплашил. Искат да ми кажат че за смяна на талони ще се взима 400 лв след март, или това ще е само за талони на коли с газови -- и после още 50 лв техническа заверка. Имам една теория- определени хора пускат слух, казват ти че сега е по-евтино да си пререгистрираш колата сега и веднага уж да спестиш пари , отиваш записваш се доброволно в кат че си на газ, въвеждат те в системата. Не ти искат да си носиш големият талон, но ако те спре катаджия, цъква и там му излизат данните , че тази кола е на газ- и почва - ся дай паспорт, къде ти е стикера- минал ли си преглед...и т.н. !! Втори вариант- не си си регистрирал колата сега подплашен от слуховете -, капачката за газта ти е на маната си райна- и- какво - по кой закон КАтаджията ще те кара да си отваряш капака на колата да ти гледа имаш ли компютър, с какви прравомощия ще ти каже -това е копйтър за газово то работи аз освен милиционер съм и механик , да ти търси капачката за бензина? Курсове ще карат за технически лица ли , че дори и да ти е пълначката на багажника от горе за бутилката на газ- ако им кажеш - "ми аз съм си махнал газовото - капачката стои там- на място ще ви правят техническа експертиза дали минава газ в системата и навлиза в двигателя- дали наистина ти е разкачено газовото или не- ще викат мобилен екип техници ли , да прравят замервания???! По кой закон и с какви правомощия ще ти кажа- Да ти имаш газово то работи- ние сме компетентни - ей ти фиша с глобата?!? Как ти оборват - аз нямам регистрация на газовото - понеже така купих колата, без бутилка, и с развален копютър и си карам на бензин-. Кабелите и капачката стоят за да не остава дупка по купето, аз не разбирам не съм пипал нищо и си джъткам само на бензин?!?
|
|
|
|
| Съб Ное 23, 2013 1:31 am |
|
|
|
maldoom
Регистриран на: Нед Ное 20, 2011 9:29 am Постове: 147 Местоположение: България
Автомобил: Outback 3.0R, Espace 2.0t
Рейтинг: 32
|
|
Ще повторя , но с други думи "като бързаме да им се слагаме, ще бързат да ни го вкарат" . С други думи ако и за тази поредна простотия си траем и само помежду си се жалваме, колко сме онеправдани и как ни тъпчат и на наш гръб си богатеят, надежда няма. Само за пример. Приятел в Австралия сам си монтира на ленд крузъра(прадо) lpg и само накрая отишъл да му заверят документите и хоп вече ползва 4 цифрено данъчно облекчение щото виждаш ли това му е първа кола на газ , а там и децата знаят, че тя е по-еко от бензина. За какво си говорим и за какво се борим в тая водена от неуки и алчни хора страна. Аз не искам и няма да се посуквам и оправдавам, че съм беден пред катаджията. Аз искам да съм нормален макар и не богат човек с нормални права на пътя и извън него.
|
|
15
|
|
| Съб Ное 23, 2013 6:47 am |
|
|
|
vakko
Регистриран на: Вто Яну 01, 2008 5:29 pm Постове: 610 Местоположение: Тетевен
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77 
|

maldoom написа: Ще повторя , но с други думи "като бързаме да им се слагаме, ще бързат да ни го вкарат" . С други думи ако и за тази поредна простотия си траем и само помежду си се жалваме, колко сме онеправдани и как ни тъпчат и на наш гръб си богатеят, надежда няма. Само за пример. Приятел в Австралия сам си монтира на ленд крузъра(прадо) lpg и само накрая отишъл да му заверят документите и хоп вече ползва 4 цифрено данъчно облекчение щото виждаш ли това му е първа кола на газ , а там и децата знаят, че тя е по-еко от бензина. За какво си говорим и за какво се борим в тая водена от неуки и алчни хора страна. Аз не искам и няма да се посуквам и оправдавам, че съм беден пред катаджията. Аз искам да съм нормален макар и не богат човек с нормални права на пътя и извън него. Прав си,колега.Докато си мълчим и траем ще ни тъпчат.Толкова автомобили има на газ,че ако решим можем да блокираме не София,а цялата държава.Но Радой Ралин беше казал:"Търпи народа наш защото има пет вековен трудов стаж".За съжаление е прав.....
_________________ Продавам части за Субару-0887501503
|
|
|
|
| Съб Ное 23, 2013 7:10 am |
|
|
|
maldoom
Регистриран на: Нед Ное 20, 2011 9:29 am Постове: 147 Местоположение: България
Автомобил: Outback 3.0R, Espace 2.0t
Рейтинг: 32
|
|
Tака де , хич не сме малко а колкото до Радой Ралин , имах честта да се запозная с него и човека си беше прозрял нещата.
|
|
|
|
| Съб Ное 23, 2013 8:12 am |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
цялата работа е 1 000 000 автомобила х 30лв. (както каза колегата че му е излязло) 30 бързи милона, от които ще останат поне 20 милиона чисти парички.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Поредна ПРОСТАЩИНА Отивам и аз на ПРОСЕТС, не трбява да се оставят нещата в ръцете на гадните мръсни измамници, които не им омръзна масово да обезпаричват хората.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Съб Ное 23, 2013 8:31 am |
|
|
|
fredko
Регистриран на: Чет Дек 06, 2012 11:33 pm Постове: 57 Местоположение: world wide
Автомобил: Subaru Tribeca(2011)
Рейтинг: -40
|
Шефът на КАТ Богдан Милчев бе уволнен дисциплинарно. Проверка на Инспектората е установила злоупотреби и нарушения в КАТ, предаде КРОСС. : 
|
|
|
|
| Съб Ное 23, 2013 8:41 am |
|
|
|
gatof
Регистриран на: Пет Юли 16, 2010 6:58 pm Постове: 414 Местоположение: Перник
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45 
|
Мда, вече е ясно. И пак само по една телевизия е отразено...  Който видял - видял... който не е - да е! 
_________________ Legacy 2.2 GX 4WD '91 Outback '01 H6
|
|
|
|
| Съб Ное 23, 2013 1:30 pm |
|
|
|
trion
|
Цитат: не става въпрос за Годишните технически прегледи, а за еднократна проверка, която се очаква да струва около 50 лева. Чистите за държавата може да са 20 000 000, но за някой джоб може и 30 000 000
|
|
|
|
| Съб Ное 23, 2013 3:05 pm |
|
|
|
mayora_59
Регистриран на: Вто Ное 05, 2013 7:55 pm Постове: 137 Местоположение: бургас
Автомобил: subaru forester
Телефон: 0886832733
Рейтинг: 3
|

За последен път ще обясня какво сменях и какво ми искаха в КАТ Бургас. Понеже съм фен и т. н. т. на форума чета колкото мога и когато имам време, та попаднах на темата и като всеки българин да изпреваря събитията отидох в КАТ 3 месеца след като регистрирах колата за да регистрирам наново но вече с два вида гориво. Когато ми монтираха газовото ми дадоха гаранциона карта и дословно написано" Паспорт на бутилка за втечнен газ". Та служителката на "Заявленията " ми взе този паспорт и копира страниците но преди това си ходих до дома да го взема. След туй влезнах на канала и се оказа че съм в банката да тегля пари без ЛК , защото "Акта за техническо освидетелстване на автомобилна газова уредба" не е заверен . Показаха ми изхода и после останалото вече го писах . Моля да знаете че ние в Бургас живеем в най -добрия град за живеене и паспортите за газовите не са отпаднали. От началото на 2013 няма лицензирана фирма да заверява гореупоменатите актове по информация от СБА и газадийници и всеки на когото му се наложи се спасява поединично за Варна незнам там сигурно и фактури от закупуването на автомобилите от вън от автокъщите не се търсят но в Бургас и това се търси добре че хората ни влизат в положение. Две са фирмите които ако Ви се наложи в Бургас да правите тази заверка едната е ЕКОТЕСТ ООД писах вече къде са ,за другата разбрах че не желаят да заверяват .Стикера за прегледа на газовото не е отпаднал просто нямат такива а за стикерите на стъклата не знам но ная мен ми го лепнаха на заверката. Поздрави от мен за всички фенове.
|
|
|
|
| Съб Ное 23, 2013 10:38 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
|
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Нед Ное 24, 2013 9:12 am |
|
|
|
Anton Yankov
|

Ами то технически не е възможно за този срок да преминат толкова много коли през кат,заедно и със другите коли които са за регистрация.Има няма 60 работни дни,нашите управляващи пак ни накараха да се чувстваме като бежанци в собствената си държава,да ходим да се редим по опашки и да събираме стрес ама ще успеем ли??Поне да го направят по културно да обявят по нормален срок,да пуснат услуга и в други КАТ не само където е регистрирана колата,то като отидеш в КАТ в друг град и те гледат сякаш си от друга държава,а пък нали са една организация.Ами ако някой живее в чужбина сега трябва да си планира отпуска в следващите три месеца и да харчи едни пари за да се занимава с това че на катаджиите сега са им увряли картуните празни.Направо не мога да повярвам че това се случва.Сигурен съм че и в Африка не се отнасят така с гражданите си.Бахти абсурда. Те хората цял живот си карат колите на газ,а на нашите катаджии сега изведнъж им станало много спешно да си сменяме талоните,че и зор дават юруууш давайте че има само два месецаа булката ражда.
|
|
|
|
| Нед Ное 24, 2013 9:56 am |
|
|
|