| Автор |
Съобщение |
|
Двигателист
Регистриран на: Чет Окт 21, 2010 10:55 pm Постове: 159 Местоположение: София
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114  
|
Здравейте, Интересува ме, има ли някаква сервизна информация относно проверката на изправността на тази вискомуфа? Питането ми е породено от проблем (или може би липса на проблем) с недозавиване на Легаси при каране на хлъзгава настилка, както беше днес в София. Аз не мога да кажа как точно трябва се държи 4х4 с такъв тип трансмисия, защото съм само на задно и там е просто – повече газ – презавиване,  но колата се държи все едно се кара 4х4 с парт-тайм задвижване и включен преден мост (или ако искате фул-тайм с блокиран междуосев диференциал) - който е карал веднага ще се сети за какво говоря. Едно такова нежелание да завива ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
_________________ Лудия
|
|
|
|
| Нед Фев 05, 2012 9:41 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
Да не е със заден LSD и той да "захапва" заради хлъзгавото. Иначе средния знам че най се усеща при каране на задна с пълни завой и колата тресе.
|
|
|
|
| Нед Фев 05, 2012 9:56 pm |
|
|
|
bobeck
Регистриран на: Вто Юли 01, 2008 2:07 pm Постове: 628 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
|
|
От описаното мисля нямаш проблем със средния диф. Съвсем друго е усещането, когато се прецака. При навъртян волан и движение било напред или назад, усещането е все едно минаваш през фуги. Може да се провери като се вдигне колата на подемник. Двама души държат примерно задните колела, а някой върти предните. Ако е в ред дифа, трябва да позволи макар с усилие двамата отзад да задържат гумите да не се въртят.
|
|
|
|
| Нед Фев 05, 2012 10:10 pm |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
за начало погледни тази тема. в нея, ако не друго, поне ще разбереш, че тези коли не са като другите. шантава работа е, но се свиква. не даваш много много шанс на другите да ти помогнат като не уточняваш въпросната кола какви 'екстри' има. ръчка/автомат, лсд/лцд, ей такива неща. от междосов диверенциал тресе при напълно навъртян волан, все едно направо хапе асфалта. много ясно изразено при ниска скорост, но и при по-висока се усеща. ако колата е с такъв проблем, последното нещо, което ще забележите е недозавиването. преди него ще сте установили другите ядове. не съм сигурен какво ще е усещането на хлъзгаво, може този фактор да намали многократно усещането.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Нед Фев 05, 2012 10:18 pm |
|
|
|
Двигателист
Регистриран на: Чет Окт 21, 2010 10:55 pm Постове: 159 Местоположение: София
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114  
|
|
Легаси BG, 97 или 98 година, ръчна кутия, двулитрово. Няма сух асфалт в момента иначе бих го пробвал дали се "тътрузи" на пълен ляв и десен, както джип с блокиран междуосев диф... Няма ЛСД отзад.
_________________ Лудия
|
|
|
|
| Нед Фев 05, 2012 10:35 pm |
|
|
|
sk67
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67 
|
|
За изправност на централната блокировка все се каня да пробвам в някой пункт за годишни прегледи: Да кача предните колела на валците и да искам да ги освободят. После да потегля - ако блокировката работи задните колелета трябва да ме извадят от ситуацията...
|
|
|
|
| Пон Фев 06, 2012 12:53 pm |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
Подобна ситуация имах пред блока. За да паркирам трябва да завъртя назад перпендикулярно на коловозите. Те са целите лед и пързалят много. Като скочат предните гуми в тях само въртят без особено сцепление. Въпреки това задния мост ме извади с малко повече газ. За разлика от съседа с реното (предно предаване). Въртя предните гуми в коловоза без резултат. Така че теста може да се направи и в сегашните условия навън. 
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Вто Фев 07, 2012 10:47 am |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
|
при повреда междуосовия блокира твърдо, не е да отказва да блокира. за това колегата непрекъснато споменава за твърдозацепено 4х4 като усещане. с блокирал междуосов пак ще имате 2-та моста, но без правилно разпределение. с блокирал, пак ще мине през коловозите.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Вто Фев 07, 2012 11:10 am |
|
|
|