Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4  >
 Какъв бензин използвате? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 286
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Много ми е интересно с какъв бензин си карате колите. Причината е, че според мен качеството на продаваните бензини по българските бензиностанции не отговаря на международните стандарти. В началото пробвах с бензин с октаново число 95, но авансът тракаше. След това пробвах с 98, но проблема остана. Сега съм с Shell V-Power Racing и двигателя вече си работи нормално. Та в случая ми е интересно какъв бензин бихте препоръчали.

Съб Окт 21, 2006 1:27 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
В този случай със сигурност мога да ти кажа, че ти нямаш никакъв проблем с работата на двигателя. Всеки един лев, който похарчиш по сервизи за чукащ аванс ще бъде загубен. Ти имаш проблем с кофти бензин. Защо, кога, как.......не ме питай.

Това при съвременно Субару в един момент завършва с check engine light 'on', и тогава се почва ходене по мъките в България.

Последна промяна Nick на Съб Окт 21, 2006 5:23 pm, променена общо 1 път

Съб Окт 21, 2006 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 286
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Чудя се дали да не заформим един бял и един черен списък с бензиностанции.

Съб Окт 21, 2006 2:45 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Отговори с цитат
Пост 
Няма да има много смисъл, защото причината може да се корени на много по-високо ниво. Не е като при сервизите и отделния механик.

Съб Окт 21, 2006 5:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Аз ползвам обикновен-87 октана.Така пише в книжката ми.Само турбо версиите искат по-хубав.

Съб Окт 21, 2006 8:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Отговори с цитат
Пост 
Само с 95 съм карал, незнам дали мога да карам с 98. Иначе зареждам само от лукойл.

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Нед Окт 22, 2006 8:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
blatimir написа:
Само с 95 съм карал, незнам дали мога да карам с 98. Иначе зареждам само от лукойл.

Можеш естествено :wink:
По темата - карам горе долу 50/50 98 и 95... Само от Лукойл или Петрол, но ако можех да избирам - ОМВ...

Нед Окт 22, 2006 10:03 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
звездоброец
Аватар

Постове: 1399
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Само да ви кажа, че дизела на Шел не струва, просто за информация, това всеки, ама викам да споделя:
Купено е чисто ново (зимата) и разбира се трябва да му се сипе гориво, защото французите сипват от 3 до 6 литра и...зареждат на шел...на следващия ден, колата не иска да запали...отиват, сипват малко най-обивкновен евро дизел от ОМВ...и ето, няколко завъртания на стартера и колата пали...
Втора случка:
Мистубиши Паджеро чупи двигател, отварят го, в цилиндрите една шепа пясък, човека зареждал само в ОМВ...и му дават 10 бона

Извода: зареждайте в ОМВ, ше ви дадат пари поне :lol:
Всичко това е истина

Иначе, радостното е, че вече почти не мамят с количеството гориво :)

Пон Окт 23, 2006 8:47 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 188
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Привет Ви, аз сипвам предимно 98 от Лукойл до КАТ, 100 октана на ОМВ на студентски град, рядко на шел и то само рейсинг, в началото сипвах 95 но не бях доволен хич а и с високооктановия бензин като че ли идва по икономично и двигателя работи равномерно тъй че решението ми беше еднозначно :)

Пон Окт 23, 2006 9:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Цитат:
а и с високооктановия бензин като че ли идва по икономично и двигателя работи равномерно тъй че решението ми беше еднозначно Smile

Да ти кажа, не само на тебе така ти се струва...
Аз лично също съм правил експерименти със 100 октана и след прецизно засичане и сравнение се оказа, че разхода ми падна точно с 2 литра. А да не говориме, че разликата в динамиката беше грандиозна. В града не можеш да я усетиш толкова добре, но на извънградско просто след няколко изпреварвания разбираш за какво става въпрос.

Вто Окт 24, 2006 9:01 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 188
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Два литра разлика хич не е малко, а кажете каква ви е разликата между градско и извънградско като разход?? При мен не е много голяма, градско ако я карам нормално в смисъл избягвам джъмп и драг ми харчи около 10 - 11, а интересното е че на извън градско разхода ми пада най - много с два литра, а понякога си остава 10 ако юркам с над 140, и като пример с друг автомобил при поддържане на постоянна скорост 140 разхода ми е бил 7.2 - 8 ... ?!

Вто Окт 24, 2006 12:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 90
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Аз за моите малко над 2000 км на Леоне-то съм слагал само 95 от лукойл и по-рядко от други места.
Сега като го постегна ще пробвам със 98 и 100 как ще е, че ми го хвалят много :)
По принцип нали е турбо, сигурно си иска своето :)

Нед Ное 19, 2006 11:55 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Аз карам най-евтиния, тука той е 87 октана. Не знам дали октановите числа на тукашния бензин съответстват с тези в България например. Ако бате Nick знае нещо, аз лично съм чувал че уж не били същите стандарти, ама това са слухове. Пробвал съм и 89, ама то пак същата работа, нямаше разлика нито във вървежа, нито в разхода. Иначе имаме и още една марка бензин - най-силния 91 октана :) Някой ден може да пробвам V-Power, да видя как ще бъде с него :)
Ама сега зимата значително ми се покачи разхода. Но какво да се прави, нямам си гараж да държа колата на топло.

Сря Ное 22, 2006 3:26 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
И аз не знам кой знае колко. И знам и защо. Защото откак дойдох да живея тука нещо взе да не ме интересува това. Не че съм кой знае богаташ, но просто не ме интересува. Даже и не ме интересува колко гори. Знам че гори много, колко да гори 3.4 L двигател ? Но не ме интересува. Никога няма да пипна нищо с цел намаляване на разход. Няма да се хвана на никаква кукичка с 6-ти номер блесна (корекомска). Но, да се разберем.......ако само за миг разбера, че имам дефект, който ми завишава разхода....до вечерта и ще бъде отстранен. До 'слънце залязва'. Иначе колко гори по рождение и защо толкова ......си е мой избор и никога нито за миг не го умувам.
Аз внимавам да нямам прекъсващ цилиндър, да нямам буксуваща трансмисия, да нямам необслужени спирачки, които да ми стягат колелата и колата да върви кат 'вързана'. Внимавам да съм с перфектни гуми и налягане в тях. Внимавам да нямам дефект, отклонение от нормалата. По-миналия уикенд обслужих едната кола (на 10 000 км и 12 месеца). В петък обслужих и другата, тя беше с накладки на около 6-7 000 км. Престъргах й и дисковете, направих работа като за изпит за разряд...... подготвих им и зимни гуми и сега мога да спя спокойно. Другото си е въпрос на приходи и стандарт в страната, в която живея. Бензина беше $0.42 - оцеляхме. Беше и $1.42 - пак оцеляхме. Никой не можа да не отиде на работа защото бензина е скъп.

В България имах много пари, но вечно ме вълнуваше въпроса колко ми гори двигателя. А той в най-тежкия случай беше май 2.0 L Пежо 504. Другите бяха по 1.5 съветски. И като видех червен светофар и отдалеч пусках по инерция. Някога даже и гасях двигателя.

Сря Ное 22, 2006 3:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Аме не е баш така с разхода.При нас в САЩ бензина е бая по-евтин от Канада.По точно 80 стотинки на литър в БГ пари.Обаче !!! Последните 2 години а масово се ориентират към по-малки и икономични коли.ТДИ-тата са супер модерни.Новото VW джета(bora) 1.9 TDI,дето е 100 коня и България е към 30 хил. лева ново в САЩ е по-скъпа от Subaru Outback и от 6 цилиндровата бензинка Бора.Отгоре на всичко и трябва да чакаш да ти я доставят.За хибридите пък да не говорим.
Богатите хора са именно богати защото си правят сметка за всичко и си разпределят приходите без да разхищават-стиснати са :wink:

Сря Ное 22, 2006 4:57 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
:D :D

Е, аз очевидно не съм станал богат още. Разхищавам.

:D :D

А те, че са стиснати, стиснати са. И това знам.

Сря Ное 22, 2006 1:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Аз до колкото знам, американските бензини освен, че са по-евтини, са и по-ниско качествени от европейските... :roll:

Сря Ное 22, 2006 1:40 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
звездоброец
Аватар

Постове: 1399
Автомобил: 4-цилиндрово сешоарче
Телефон: 0898-695-268
Рейтинг: 292
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Незнам какво са по-ориентирани американците като си купуват хибриди на огромни цени, плюс това горивата за тях до колкото знам са по-скъпи от петрола. Пък и както веднъж вече казах, не одобрявам хибриди! :wink:

Незнам дали в америка са по-нискокачествени горивата, то си зависи от самия търговец колко е добросъвестен.

Сря Ное 22, 2006 6:24 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Flat 6 написа:
Аз до колкото знам, американските бензини освен, че са по-евтини, са и по-ниско качествени от европейските... :roll:

:lol:
Сигурно...ама да ти кажа не съм чувал тук някой да се оплаква от качеството на бензина или да не зарежда от определени бензиностанции :roll:

А тия колеги дето коментират "огромниаво " цени на хибридите-те са направо евтини ако ги e сraвните на нормалните коли в европа.
Значи тука опират нещата до манталитет,не до прагматичност.Трудно е с нашия балкански манталитет да им вникнем в разсъжденията.Американеца е научен да реагира по-определен начин.Той като си търси кола си купува едно списание наречено "Sustomer Report".Там всички коли са оценени по точки в различни категории.Примерно:двигател,трансмисия,ел.система,РАЗХОД,ГАРАНЦИЯ...
Накрая се сумира средна оценка и за обикновениа американец това определя коя кола е добра и коя не.

Чет Ное 23, 2006 5:18 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 273
Автомобил: Subaru Impreza 2.0
Телефон: 0898831186
Рейтинг: 195
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте, в ауто дата е посочен бензин А 95 за аутбек и А 98 за Форестър, не на всички Бен,и инстанции се предлага А 98. Въпроса ми е защо се получава тази разлика (двата двигателя са боксер) и съответно как се държи и Форестър с Бен,ин А 95. Извинявам се ако въпроса е глупав, по принцип Форестър ми е легнал на сър е, направо се влюбих в тази кола , но заглежда и аутбек.

Вто Юни 14, 2016 11:40 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4  >