Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Авантюра с Clarion 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 24
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Вкарах се в голям филм от нищо нещо и сега съм горе долу на финалната сцена и за да мога да спа спокойно, бих искал да Ви попитам (особено тези, които имат музика Кларион):

Можете ли да си пуснете - чрез продължително натискане на power копчето - музиката (радио, касетофон, цд - все тая) БЕЗ да сте пъхнали ключа в стартера и да сте врътнали на първо положение? През такива емоции преминах, че честно казано не си спомням аз можех ли или не - срам, но истината си е истина :facepalm:

Имам много за писане и обещавам да Ви развеселя когато ми остане поне 1-2 часа свободни, но дотогава ще очаквам с нетърпение Вашите отговори.

Събчо е този от подписа ми.

Вто Апр 03, 2012 11:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не може. То затова е това положение на ключа. На него могеш да пуснеш чистачките, но не и фаровете или мигачи.

Вто Апр 03, 2012 11:07 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По принцип трябва да може ако е свързано правилно и има свързан постоянен + който не зависи от контактния ключ, на моето като изключа контакт изгасва, като дам на това междинното положение дето работят чистачките се включва само, а когато не е на контакт и натиснеш power бутона се включва и си свири докато го изгасиш или колкото време е нагласено да свири, моето е Blaupunkt но не мисля че марката е от значение виж отзад как е свързано и дали отговаря на схемата на касетофона, на мен ми се струва че както ти казах вече нямаш 12В независими от контактния ключ.

Чет Апр 05, 2012 4:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
FRENCHMAN написа:
Здравейте,

Вкарах се в голям филм от нищо нещо и сега съм горе долу на финалната сцена и за да мога да спа спокойно, бих искал да Ви попитам (особено тези, които имат музика Кларион):

Можете ли да си пуснете - чрез продължително натискане на power копчето - музиката (радио, касетофон, цд - все тая) БЕЗ да сте пъхнали ключа в стартера и да сте врътнали на първо положение? През такива емоции преминах, че честно казано не си спомням аз можех ли или не - срам, но истината си е истина :facepalm:

.

Да, при мен може без проблем. ЦД-то (не е Кларион) се включва и изключва отново с продължително натискане на копчето power без контактния ключ да е завъртян дори и в първо положение. Същото е положението и при другата кола, която имам.

Чет Апр 05, 2012 8:50 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 509
Автомобил: Дизелов
Рейтинг: 410
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
tsvetanov написа:
По принцип трябва да може ако е свързано правилно и има свързан постоянен + който не зависи от контактния ключ, на моето като изключа контакт изгасва, като дам на това междинното положение дето работят чистачките се включва само, а когато не е на контакт и натиснеш power бутона се включва и си свири докато го изгасиш или колкото време е нагласено да свири, моето е Blaupunkt но не мисля че марката е от значение виж отзад как е свързано и дали отговаря на схемата на касетофона, на мен ми се струва че както ти казах вече нямаш 12В независими от контактния ключ.

На буксата има два плюса - постоянен(най-често жълт кабел), който е за паметта на CD-то, и плюс, който идва от контактния ключ( в най-общия случай червен кабел). За да работи CD-то без да е завъртян контактния ключ е необходима малка доработка. Реже се червения кабел и се изолира частта към контактния ключ. Частта към буксата се вързва към постоянния плюс (жълтия кабел) и готово.

Пет Апр 06, 2012 7:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
balbeck написа:
На буксата има два плюса - постоянен(най-често жълт кабел), който е за паметта на CD-то, и плюс, който идва от контактния ключ( в най-общия случай червен кабел). За да работи CD-то без да е завъртян контактния ключ е необходима малка доработка. Реже се червения кабел и се изолира частта към контактния ключ. Частта към буксата се вързва към постоянния плюс (жълтия кабел) и готово.

Обикновено постоянния '+' за паметта е червен на цвят, а този през ключа на положение 'ON' е жълт, това за Евробукса. Мерете с уред, защото например на Колт '+' през ключа на 'ON' е син! на цвят.
Тази 'доработка' не е желателна, защото се повишава консумацията, когато колата е в покой(не запалена). В някои случаи с доста-до и над 100мА/ч. Обикновено не е повече от 30мА/ч, но те тежат на акумулатора, ако автомобила не се кара ежедневно. Като сметка 40мА показания на уреда са си още 1А/ч от акумулатора на денонощие . За стар акумулатор 15А/ч са фатални за палене или иначе казано 15тина дни покой и сме 'аут', само заради тази интервенция.

ПП Извинявам се, че се намесвам :cool:

Пет Апр 06, 2012 10:22 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 МТ 99'
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Да,така е,има консумация ама малка.Предвид удобството да не въртя всеки път на първо положение ключа,бих си го направил сд-то отделно да си го включвам.Благодаря за съветите.Все пак ако не си караме колите по 15 дена то за какво сме ги купили.Карал съм 3 автомобила така и не съм имал проблем,ако батерията пада от тази нищожна консумация по добре нова :)
ПС;Вярно,поради хубавата цена на бенза карам по малко :facepalm: събирам за газова уредба,че тоя хубав 90% акциз ми къса маратонките ROFL

Пет Апр 06, 2012 12:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да се поправя.. :) и на двете коли CD-то не тръгва ако контактния ключ не е на 1-ва позиция. :) Написаното по-горе от мен, че работи без ключ не е вярно.

Вто Апр 10, 2012 8:00 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема