Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
erjitka
|
|
Здравейте колеги,
искам да питам тези от вас, които са по-запознати с правната тематика, в правото ли съм си да изтегля кола, която ме е запушила? Притеснява ме единствено този, който ме е запушил да не извика полиция и да ме обвинят, че им крада колата (голф 2-ка в случая)...
Много му набрах, но не съм от типа хора, които биха направили някому мизерия, искам просто да закача въжето за теглича и да го издърпам леко назад (може да му строша нещо по скоростната кутия, но за съжаление нямам избор)...
Поздрави!
|
|
|
|
| Чет Яну 22, 2009 11:11 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109  
|
по-добре викай полиция или паяците - те ще свършат тая работа вместо теб законно. А ако не я свършат - поне ще са ти свидетели като я дърпаш и после няма да ти правят ядове.
А пък и кой ще краде "колата на народа" и то двойка 
_________________ https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs
|
|
|
|
| Чет Яну 22, 2009 11:16 pm |
|
|
|
bad_dog
|
|
| Чет Яну 22, 2009 11:22 pm |
|
|
|
erjitka
|
ender написа: по-добре викай полиция или паяците - те ще свършат тая работа вместо теб законно. А ако не я свършат - поне ще са ти свидетели като я дърпаш и после няма да ти правят ядове. А пък и кой ще краде "колата на народа" и то двойка 
Благодаря
Обадих се на полицаите, щели да му потърсят номера за да му се обадят евентуално... За паяците - мисля, че не правят такива "услуги"...
Поздрави!
|
|
|
|
| Чет Яну 22, 2009 11:25 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
|
|
това не е "услуга" според мен.
Ако този е спрял пред гараж или входна врата на двор (не знам дали е такъв случая) - те даже са задължени да ти съдействат, а на нарушителя съгласно ЗДП се съставя акт и той си плаща репатрирането.
|
|
|
|
| Чет Яну 22, 2009 11:30 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
|

ЗДП чл.171 За осигуряване на безопасността на движението по пътищата могат да се прилагат следните принудителни административни мерки:
т. 5. преместване на паркирано пътно превозно средство без знанието на неговия собственик или на упълномощения от него водач, когато превозното средство е:
а) паркирано правилно, но обстоятелствата налагат неговото преместване; за новото местоположение на превозното средство се уведомява районното полицейско управление, а разходите, направени във връзка с преместването на превозното средство, са за сметка на лицето или организацията, поискала преместването;
б) паркирано в нарушение на правилата за движение и създава опасност или прави невъзможно преминаването на другите участници в движението; в този случай лицата по Чл.168 уведомяват районното полицейско управление, от територията на което е преместен автомобилът, за новото местоположение на превозното средство;
Чл. 98 (1) Престоят и паркирането са забранени:
2) Освен в посочените в ал. 1 случаи паркирането е забранено:
1. пред входовете на паркове, училища, театри, кина, предприятия, както и на други места, където е възможно да влизат или да излизат пътни превозни средства;
2. на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях;
3. на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници;
4. на места, определени за инвалиди.
|
|
|
|
| Чет Яну 22, 2009 11:38 pm |
|
|
|
erjitka
|
Ееее, благодаря за изчерпателния отговор
Да кажа с две думи и как се развиха нещата - от управлението явно не са успели да намерят телефон, или да се свържат със собственика. За мой късмет пред блока имаше полицейска кола извикана по друг въпрос. Разказах им на пичовете и те съвсем любезно ми съдействаха да бутнем голфчето и да освободим място за мен. Бутването за мое учудване не беше никак трудно - трима човека го бутнахме доста лесно
Така че - един глас "ЗА" полицаите, евала!
П.С. Замислям се, че навсякъде говорим негативизми, а този случай показа една положителна черта на служителите на реда. Ако се сещате за подобни, споделете, мисля, че и хубавите им дела заслужават да бъдат споделени!
Поздрави!
|
|
|
|
| Пет Яну 23, 2009 12:49 am |
|
|
|
BE REAL
Регистриран на: Чет Мар 01, 2007 11:26 pm Постове: 619 Местоположение: JAPAN
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120  
|
Ти ако знаеш колко начина има да не ти спират на мястото ще се ошашавиш , пред нас никои няма 
|
|
|
|
| Пет Яну 23, 2009 9:31 am |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
|

веднага се включвам по новата тема: Тази неделя до Омуртаг имах случк - едно BMW ме засече излизайки на главния път. Освен това се движеше доста под разрешената скорост и след около минута го изпреварих точно в началото на непрекъсната линия (или поне беше на границата).
В този момент ми показаха палката  и ме отбиха за проверка на документи. Полицая беше много любезен, а аз за голям мой срам - не и даже малко му се понакарах, че трябваше другата кола да спре а не мен. Доста ме изнерви ситуацията, но човека съвсем спокойно ми провери документите, предпупреди ме (любезно) да внимавам, и ме прати да си ходя, независимо, че можеше да се заяде.
Макар да не са ми любимци катаджиите - напоследък забелязвам положителна промяна в отношението, което мен много ме радва.
P.S. След 10-на километра настигнах BMW-то. Чудех се дали да не го "нахраня" ама като видях вътре деца според мен под 18 г. направо си глътнах езика и продължих напред. Реших, че нарочно са карали толкова бавно за да не ги спрат за проверка.
P.P.S. Мисля, че това си заслужава да бъде нова тема и важна при това: "Положителни отзиви за БГ полицаи и/или как да реагираме когато ни спрат в нарушение за да намалим щетите  " Всички имаме нужда от малко подобряване на нагласата един към друг и примерите са най-добрия начин да се случи.
|
|
|
|
| Пет Яну 23, 2009 9:34 am |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
За нова такава тема съм и аз ,има много да разказвам.
А за паркирането:
До преди 6 години имах магазин,пред който непрекъснато паркираха,та чак до вратата.Сложих надпис: "Моля не паркирайте ,магазин"-нищо не се промени.Смених надписа като добавих:"не важи за тъпанари ".Ей родих се-никой не е тъпанар.Ако за месец време някой спреше- не прочел надписа,идваше да се извини,и шеговито си подмятахме,че все пак не важи за всички.(За справка магазин за ел. компоненти до 4то РУ Пловдив) 
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Пет Яну 23, 2009 9:59 am |
|
|
|
erjitka
|
Хахахаха, това много ме развесели! Браво за хубавата идея
agogov написа: Смених надписа като добавих:"не важи за тъпанари "
ORTIZ, предполагам това е един от начините, които си споменал?
А за новата тема - сега ще я започна!
Поздрави
|
|
|
|
| Пет Яну 23, 2009 9:23 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1