Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
Наемам човек за огледи на коли - София :)
| Автор |
Съобщение |
|
alexmitev
Регистриран на: Сря Мар 06, 2013 2:50 pm Постове: 155 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0 AT 2002 бенз.
Рейтинг: -47 
|
Здравейте, След известно мислене ми хрумна следната идея: "наемам" специалист субараджия за огледи на коли по автокъщите в София, срещу уговорено възнаграждение (да речем на кола или на ден).Идеята е да обиколим ударно няколко къщи в София и после да решим какво (ако изобщо нещо) става и до та се кара на сервиз. Процедурата по каране на сервиз е доста по-времеемка (повечето коли нямат номера и ГО), затова се спирам на този вариант. Отделно, че аз не съм много навътре в нещата, което прави лошо впечатление на джамбазите и зпочват да ме премятат както си искат  Моделът, към който съм се ориентирал е Outback II (1999-2003, желателно е по към края), двигателя 2.5 Надявам се освен всичко друго това и да е интересно за някой, ще се видим, ще се почерпим (отделно от възнаграждението) и така. Имам и кола за транспорта. Алекс тел. 0898 770 483
|
|
|
|
| Съб Мар 23, 2013 9:05 am |
|
|
|
plaskom
|
|
Добра идея! Но моя съвет е да потърсиш кола извън автокъщите. На търговците на коли (даже и да са почтенни) това им е бизнеса - да намерят колкото се може по-евтина кола (а за да е евтина сигурно има защо) и да я продадат с колкото се може по-голяма печалба. За целта връщат километражи, подпечатват се сервизни книжки, лъска се автомобила и т.н. Не казвам, че всички го правят, но никой няма да купи кола от Европа за 4000 евро, да я докара до Бг и да я продаде за 8000 лв., нали той от това се храни.
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Съб Мар 23, 2013 9:26 am |
|
|
|
alexmitev
|
plaskom написа: моя съвет е да потърсиш кола извън автокъщите Има и обяви на частни лица, тогава може да обикаляме по тях  Това, което ме притеснява в бг колите е: 1. повечето са с ГУ, която бих предпочел да я сложа аз 2. за да я продава човекът, значи не му върши работа, не върви както трябва. Това се отнася и за внесените сигурно, но все си мисля, че на запад стандартът е по-висок, т.е. би могъл да я продава за да си купи по-нова от гъзария, докато ние тук общо взето караме до последно и чак тогава продаваме  Отделно не ясно при какви майстори (и дали!) е била колата...
|
|
|
|
| Съб Мар 23, 2013 9:49 am |
|
|
|
petrasio
Автомобил: Subaru Legacy sedan 2001, 2.5, auto
Рейтинг: 31
|
|
Аз наскоро си взех от Германия. Отчаян съм от предлагането в БГ. И моят съвет е - недей! Щом се продава субару тук, нещо не е наред. Ако на някой му върви субаруто, значи си го пази или ще го отстъпи на приятел. На запад обаче имат стандарт, да си продават колите над 10 години, щото ти пада реномето в квартала. Е, само в този случай си струва да я купиш... все още.
|
|
|
|
| Съб Мар 23, 2013 10:27 am |
|
|
|
alexmitev
|
petrasio написа: Аз наскоро си взех от Германия. А ти сам ли си ходил до Германия, или си ползвал услугите на някой?
|
|
|
|
| Съб Мар 23, 2013 10:39 am |
|
|
|
petrasio
|
|
Разчитах на един тип. 500 евро отгоре ти идва средно. Не че няма късмет и там де, има малко ръжда - нормално, има и козметични фиксове да се правявт. Но все пак двигател, кутия и ходова част са супер. Докато тук... гаранция Франция.
|
|
|
|
| Съб Мар 23, 2013 10:44 am |
|
|
|
six_stars
Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am Постове: 1254 Местоположение: София
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162   
|
|
Как го решихте това, че тука всички си караме колите до последно?
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
|
|
| Съб Мар 23, 2013 11:03 am |
|
|
|
petrasio
|
|
Не на 100%, но българинът не може да си позволява да купува често нова кола, че да продава старата. Логиката, която се налага е - по-скоро да се отърве от нея, за да купи друга. Аз ако имах пари за ново Субару, щях да го купя и нямаше да продам старото, което върви - щях да го дам на член от семейството, приятел и т.н. (може би пак срещу пари, но не и на случайна къща, да го продават), освен ако не е счупено. Може би аз съм грешен човек, но по мен съдя и за останалите.
|
|
|
|
| Съб Мар 23, 2013 11:16 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|