Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
H6 245 к.с. на газ. Отзиви, минати км, марка АГУ, проблеми.
| Автор |
Съобщение |
|
didoya
Регистриран на: Сря Апр 25, 2012 7:40 am Постове: 454 Местоположение: София
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140   
|
|
Здравейте,
Понеже в други теми стана дискусия относно как H6 245 коня мотора понася газта реших на направа тази тема, в която всеки имащ газ на H6 245 коня да сподели следните няколко неща:
1. Колко км е минал с H6 на газ. 2. Каква е уредбата и каква е ориентирочъчната и цена. 3. Какви проблеми, породени от газовата уредба е имал с двигателят. 4. Ползва ли система за омасляване на клапаните. 5. Каква бутилка и как се справя с проблема с търсенето на място на резервната гума. 6. Колко му е преразхода в проценти спрямо бензина.
Естествено всичко друго за което се сетите и липсва тук може да го пишете.
Молбата ми е единствено хора, притежаващи и каращи тази комбинация да пишат:) Само така темата би била максимално полезна и информативна.
Благодаря на всички!:)
|
|
|
|
| Вто Юли 24, 2012 8:56 am |
|
|
|
FrAnTiC
Регистриран на: Съб Апр 05, 2008 9:58 pm Постове: 74 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
|
Здравейте колеги! Минал съм около 6 хиляди км H6-цата.Взех я с нея.На мястото на резервната гума е.Карам без резервна.Не смазва отделно клапани.Газта не е ли достатъчно калорична?! Самата газова е AG SGI холандска.Не съм я обслужвал досега,а май ще трябва.Моля споделете някой добър майстор.Минавам около 500 и нещо километра с едно пълнене на бутилката,60литра.Догоре е около 58 литра и нещо.Говорим за извънградско с около 140 и пуснат климатроник.В града е пак толкоз горе-долу.Някъде около 12 на сто е харчлъка.Ако я настъпвам сериозно е 16,16 и полувина макс.Досега проблеми - никакви !
_________________ スバル. レガシィ (OO=[][]=OO)
|
|
|
|
| Вто Юли 24, 2012 10:24 am |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|

didoya написа: Здравейте,
Понеже в други теми стана дискусия относно как H6 245 коня мотора понася газта реших на направа тази тема, в която всеки имащ газ на H6 245 коня да сподели следните няколко неща:
1. Колко км е минал с H6 на газ. 2. Каква е уредбата и каква е ориентирочъчната и цена. 3. Какви проблеми, породени от газовата уредба е имал с двигателят. 4. Ползва ли система за омасляване на клапаните. 5. Каква бутилка и как се справя с проблема с търсенето на място на резервната гума. 6. Колко му е преразхода в проценти спрямо бензина.
Молбата ми е единствено хора, притежаващи и каращи тази комбинация да пишат:) Само така темата би била максимално полезна и информативна.
Благодаря на всички!:) 1.около 50к.км. на течна 2.течна фаза 3,8к.лв при митака 3.за сега породени проблеми от газофата нямам,скоро сигурно ще се очакват.проблем имах снея заради поставения компресор и липсата на необходимата смес от инжекторите и помпата за газта.всичко се оправи с поголеми инжектори и нов софт на газовото. 4.не 5.на място на резервната гума.не съм се справил с проблема,директно в багажника 6.относителен въпрос
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Вто Юли 24, 2012 1:02 pm |
|
|
|
eddy
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103  
|

Благодаря на всички!:) 1. Около 16 хил.км 2. Уредбата е BRC с нея си дойде колата 3. Изгоря ми един инжектор на газовата и смених цялата шофьорска рейка с 3-те инжектора (110лв/бр е инжектора още 20 или 30лв за смяна в BRC България, не помня вече точно) 4. Имам Flash Lube да 5. На мястото на резервната гума е, купих си 2 спрея на Бардал за спукани гуми и не нося резервна. 6. Около 1-1,5/100 ми е по-висок разхода на газ, но пък е настроена да работи богато на газ, от Италия и не пипам тези настройки да не почне зимата сама да прехвърля на бензин. Колата е с ръчни скорости, извън града с 140 по магистралата с климатик сега след като се отстрани един проблем не свързан с газта около 11-12/100, в града около 15/100 с нормално шофиране, но може и над 20/100 с повечко газ 
|
|
|
|
| Вто Юли 24, 2012 3:10 pm |
|
|
|
plaskom
|

Благодаря на всички!:) И аз да се включа въпреки че кончетата сами малко повече - 258 1. 14 000 км 2. Виале - течна фаза 3. За сега никакви проблеми с двигателя, върви много по-добре отколкото на бензин. При засичане с ОБД2 0-100 км/ч на бензин 8.79 сек, на газ 8.73 сек 4. Не 5. На мястото на резервната гума. Нося два флакона с пяна в багажника за къси пътувания и резервната гума в багажника за по-дълги 6. На последното засичане на 4 500 км. - 12.4 л/100км по комп за бензин, 13.5 - реални газ или 8% в повече 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Чет Юли 26, 2012 9:11 am |
|
|
|
didoya
|
|
Така като гледам прекалено малко хора карат тази комбинация на газ, за да се извади статистика. За съжаление и писалите имат прекалено малко изминати км, за да се правят някакви генерални изводи.
Но ще се радвам темата да стои и постепенно да се попълва с повече информация с течение на времето и километрите.
|
|
|
|
| Сря Авг 01, 2012 1:39 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
didoya написа: Така като гледам прекалено малко хора карат тази комбинация на газ, за да се извади статистика. За съжаление и писалите имат прекалено малко изминати км, за да се правят някакви генерални изводи.
Но ще се радвам темата да стои и постепенно да се попълва с повече информация с течение на времето и километрите. 50k.km малко ли са за 1 година?
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Сря Авг 01, 2012 2:05 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
Никак не са малко тези които карат H6 на газ,просто не са се включили в темата ти с оглед на ваканционния период,а и съм съгласен с Влади че 50 000км годишен пробег не е малко.Няма двигател на Субару който да не е пригоден за газ(изключвам дизела).Изисква се - верен подбор на ГУ,добър монтаж,добра настройка на системата 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Чет Авг 02, 2012 7:00 am |
|
|
|
didoya
|
|
На година въобще не са малко, дори напротив - доста сериозен километраж са. Обаче 50к км общ пробег мисля не са достатъчни, за да се правят генерални изводи за това как се отразява газта на H6.
|
|
|
|
| Чет Авг 02, 2012 10:02 am |
|
|
|
hitmn
Регистриран на: Пет Яну 06, 2012 2:08 am Постове: 362 Местоположение: Варна
Рейтинг: 30
|
Само аз явно не мога да й смъкна разхода под 18/100 в града. Галим се, сваляме се. гушкаме се и пак не пада  . Иначе скоро засечена извъградско със скорост не по-малка от 160 км/ч - 12.4/100.
|
|
|
|
| Чет Авг 09, 2012 9:59 pm |
|
|
|
eddy
|
didoya написа: На година въобще не са малко, дори напротив - доста сериозен километраж са. Обаче 50к км общ пробег мисля не са достатъчни, за да се правят генерални изводи за това как се отразява газта на H6. 50К км са около 7-8хил лв икономия от разликата в цената газ-бензин (1,22/2,7) За мен специално това са прилично много пари 
|
|
|
|
| Вто Авг 14, 2012 9:16 pm |
|
|
|
didoya
|

От които като извадиш 2к за приличен ГИ и 1.5к+ лева за нови клапани, ремонт на легла и т.н. ( не е казано, че ще стане, затова е и темата ), както и пари за бензин, както и факта, че зимата съотношението на цените далеч не е такова, както и компромиса с багажника - не остават толкова много.
Аз съм "за" газта. Заради това пуснах и темата - да се види в реалният живот как стоят нещата, да претегля рисковете. Ако ще правя мотор на 50к - не ме устройва - това означава на всеки 2 години и значи седмица без кола. Като знаем и нивото на Бг сервизите и частите, които влагат... А и пътувам много и вярианта колата да ми духне гарнитура насред европа заради газта не би ми се понравил.
Виж, ако клапани и глава изкарват безпроблемно поне 100k при читаво монтиран ГИ е друга бира.
Вчера в един чужд форум се натъкнах на един бюлетин от Субару, в който казваха, че дори с усилени клапани и легла и flashlube H6 изкарва максимум 60000 мили, преди да се наложи ремонт на главата. Със сток конфигурацията ще е по-зле.
Дали са прави или криви - само хора, каращи с ГИ достатъчно км на точно този мотор могат да кажат.
|
|
|
|
| Сря Авг 15, 2012 1:04 pm |
|
|
|
eddy
|
|
Еми Владо вече е навъртял 50К км без ремонт на главите, ГИ се купува само в началото, после вече не се купува. Зимата съотношението на газта спрямо бензина е 1:2, поне тая зима беше такова 1,24:2,48 през по-голямата част от зимата, но като се вземе предвид, че разхода зимата в града не е 14-15/100, а е 17-19/100, то нещата пак си отиват на мястото. 60К км са 10К лв икономия, за 100К км се купува един нов Аутбек, само от разликата в горивата, дори и с 1 ремонт на клапаните повече. Не знам колко хора си карат колите по 200-300К км, на мен лично колата ми писва след около 40-50К и я карам макс до 100-120К км.
|
|
|
|
| Сря Авг 15, 2012 6:35 pm |
|
|
|
didoya
|
|
Минал ги е с течна фаза за 4к, което лично за мен е много висока цена и избиването на инвестицията отнема доста време. А и драмите с помпите там и нашата газ си ги има. Иначе единодушно според въпросните западни форуми течната фаза е по-добрият вариянт за Н6.
Но пък е полезна информация от негова страна, за което му благодаря.
|
|
|
|
| Сря Авг 15, 2012 7:23 pm |
|
|
|
eddy
|
Течната фаза може да има куп преимущества пред ГИ, но пак ползва газ, демек температурата на горене все е по-висока, горивото все така е с по-ниски смазочни качества, демек все неща, които помагат на клапаните да се окопават 
|
|
|
|
| Сря Авг 15, 2012 10:04 pm |
|
|
|
tuffy
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 0
|
Моето скромно мнение е, че каквато и фаза да е газта, то ефекта от нея ще е еднакъв след време, заради самата и температура на горене. Другия момент е, че наистина у нас всичко се прави, пукнати глави дори се заваряват ежедневно, камоли смяна на клапани и някакви легла. Така процедура, заедно с клапаните не би трябвало да е повече от 1500-1600лв, което на фона на 10-12 хил лв спестени за това време си е огромен +. Естествено на друг мотор, било то и на друга марка цената за ремонт на клапани след определен период би била значително по-малка....но едва ли на някой V6 би излязло по-тънко. Също си мисля, че след няколко години ще е пълно с такива катасртофирали коли внесени на части и покупката на парчета от мотора ще е много по-лесно 
|
|
|
|
| Чет Авг 16, 2012 9:15 am |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
eddy написа: Течната фаза може да има куп преимущества пред ГИ, но пак ползва газ, демек температурата на горене все е по-висока, горивото все така е с по-ниски смазочни качества, демек все неща, които помагат на клапаните да се окопават  В сравнение с бензина, пропана и метана много по-малко замърсяват маслото следователно маслото издържа повече и маже по качествено. Или греша ?
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
Последна промяна mitoko на Чет Авг 16, 2012 9:52 am, променена общо 1 път
|
|
| Чет Авг 16, 2012 9:29 am |
|
|
|
didoya
|
|
Ползата от бензина не е, че смазва, а че има ефекта на локално охлаждане около клапаните при постъпването му, защото е течно гориво.
Изпарената газ няма този ефект, като добавим и по-високите температури на горене картинката става пълна. Течната фаза е друга бира, там газта влиза много студена и има добър локален охлаждащ ефект. Минусите при нея са дебелата цена и лошата Бг газ.
|
|
|
|
| Чет Авг 16, 2012 9:44 am |
|
|
|
tuffy
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 0
|
|
На теория може и да е така, но запознатите с монтажите на такива уредби тук твърдят, че разлика освен във вървежа м/у течната фаза и нормалната няма. Износването си е еднакво.
|
|
|
|
| Чет Авг 16, 2012 10:13 am |
|
|
|
eddy
|
|
Ползата на бензина е по-високата му калоричност и горенето при по-ниски температури, в комбинация с течното му състояние ( не случайно използването на високооктанови бензини при двг, които не са предвидени за това, води до изгаряне на клапани). Маслото при ползване на пропан/бутан следва да се сменя по-често заради по-високите работни температури на двг, което води и до по-високи температури на маслото и това че в пропан/бутана няма добавки, които да спомагат смазването на елементите вътре в двг, не знам как е при метана, не съм се интересувал. Вкопаването на клапаните, както и всяко друго нещо би следвало да е относително и в пряка зависимост със стила на шофиране, както и с пропорциите градско/извънградско, студен/топъл двигател.
|
|
|
|
| Чет Авг 16, 2012 10:22 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |