Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4, 5, 6  >
 СУБАРУ МОТОРС или как се губят клиенти 
Автор Съобщение

Постове: 4
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
здравейте колеги!

поздравявам ви за спотеността и любовта към Субару. аз се казвам Боян и съм колега от клуба на Алфа Ромео. Там се славиме като фанатизирани сектанти и идолопоклонници на италинаската марка. това си е факт. но дойде момента в моя живот когато трябваше да се купи първата чисто нова кола. тук всеки логично би предположил че това ще е Алфа....не. спряхме се на Субару Форестър. защо? и аз не знам. Субару е марка с дълга история и прекрасен имидж. в семейството имаме две алфи - едната спортна, непрактична и безкрайно приятна за каране, другата малка, градска и доволно зла :). имахме нужда от уравновесен здрав семеен автомобил който да е сигурен и здрав. накратно ще обясня че се свързахме с представителите в софия и посетихме шоурума за да вземем оферта. от тук почнаха драмите. посрещна ни един младеж на име Никола, който се държеше все едно продава по 500 коли на ден и грам не му дреме ще купиме ли кола или не. тествахме дизелотв форестър и бензинов форестър. искахме оферти, уговаряхме се и т.н. като цяло бяхме коретни и 95% сигурни клиенти. та Никола при последния тест във сряда сутринта каза че щели да дигат цените скоро и да побързаме с поръчката. ок. взехме оферта с дата 14.01.2009 за бензинов форестър базов модел. уговорихме се че искаме тъмносива кола, която е поръчана Ноември и ще пристигне март. тръгнахме се с ясното съзнание, че ще караме форестър след месец и нещо. на другия ден майка ми се обажда да пита кога да занесе капарото и Никола заявява, че МЕЖДУ ДРУГОТО имал една лоша новина - от вчера дигнали цените с 5000 лв....между другото....при цена от 42 047 лв въпросните 5000 лв са над 10% от цената на кола която е поръчана на СТАРАТА цена и няма логика да се променя цената. цъщо така аз имам оферта от вчера и цената е 42 047лв. в сайта цената е пак такава. обяснихме на дилъра че това не би трябвало да ни касае тъй като той лично ни е дал оферта на друга цена и дори не се е погрижил да се обади да ни уведоми че са дигнали цените. ами ако не се бяхме обадили?!? като цяло съм безкрайно разочарован от обслужването и отношението. несериозно е по време на финансова криза, когато продажбите на нови автомобили се сриват да гониш сигурен клиент по този начин. обидно е. за голямо мое съжаление негативизма ми веднага рефлектира и върфу Субару като марка независимо че съзнавам, че колите са прекрасни. Просто не мога да преглътна тази обида и това отношение. още вчера отидох в Ммилано моторс лъдето ме посрещнаха като цар. обслужиха ме прекрасно. предложиха ми дори да се свържат с дилъра на субару (понеже се познават) и да се опитат да му въздействат в наша полза. просто отношението беше друго. качеството на обслужването е съвсем на различно ниво. поради тази причина от другата седмица ще съм горд собственик на Алфа 159 а не на Субару Форестър. ще ми липсва форито но не мога да преглътна това отношение.
В интерес на истината дилъра обеща че щял да говори с наалството му да не ни дигат цената, но начина по който го каза и цялостното му държание ни бяха отблъснали много преди това. като има вариант да помогне защо не се беше ояитал преди да му се обадим? защо не ни звънна да ни уведоми че има промяна в цената? занм че не го решава той но и аз съм работил в продажбите и това е основна грешка. и така един сериозан Алфа фен беше решен да изневери на марката си, което означава много...(все едно някой от вас да реши да су купи Алфа :)) и един дилър с отношението си загуби 100% клиент. извинявам се ако съм ви досадил, но исках да се оплача!

поздрав

Пет Яну 16, 2009 12:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 185
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здрасти Бояне, Надявам се не те обиждам като минавам направо на Ти, ако е така извинявай.
Разбирам те напълно и съм съпричастен с разочарованието ти.
Аз самият много често попадам на некадърни и незаинтересовани служители, както предполагам и голяма част от нас. Като цяло качеството на услугите в Бг е на унизително ниско ниво според мен и ще си позволя да ти дам един съвет:

Опиши цялата ситуация, обслужването, отношението като цяло и противоречията, на които си попаднал по време на целият процес. Напиши разочарованието си и абсолютно всичко, което си получил като услуги от въпросното представителство. Попитай дали това е нормално. Отнеси го до мениджъра. Ако не получиш отговор до седмица пише и до Customer Services в Субару-Япония. Тогава нищо чудно да получиш и 10% отстъпка, ако са пичове.

Желая ти успех с покупката и не позволявай на някакъв некадърник да ти влияе върху решението!

Поздрави
Йордан

Пет Яну 16, 2009 1:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 185
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Извинявайте за граматиката в горният пост, но когато стане дума за качество на услугите в България ми падат щорите и малко се вълнувам... като се замисля не малко ами много- НЕПРИМИРИМ съм.

Пет Яну 16, 2009 1:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Момчета само да ви кажа какво знам аз за въпросните представители.
Значи до колкото знам собственици са някакви МУТРИ, на които им е все тая колко коли ще се продадат през годината тъй като тоя бизнес е само параван са други дейности.

Така, че не се косете и защо не погледнете някои други представители.
Мисля,че някои си взеха от Турция коли - като Тишо например ако не се лъжа

Пет Яну 16, 2009 1:52 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 96
Автомобил: Forester MY09 Diesel
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Аз като ходих в шоурума тук (София) също не останах доволен. Бяха надменно любезни (определението е точно), както ти каза - все едно продават по 500 коли на ден. В последствие отидохме в шоурума в Пловдив-е колега съмсем различно беше отношението. Хората там се държаха все едно се познаваме от 10 години. Знаеха как да продават коли просто. Без колебание взехме Форестъра и знам, че мога да разчитам на тези хора, ако по някакъв повод колата ме разочарова!

П.П. На Легасито сега разбрах, че са смъкнали цената със 6-7 хиляди. Цената на топ модела-боксер дизел, без навигация е 53 хил.

Пет Яну 16, 2009 2:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
благодаря на всички за мненията и подкрепата. наистина и аз съм решил да пиша писмо на централата на Субару в Япония, но локалния дилър ще бъде само копиран в него. Изборът ми вече е направен и дали под влияние на афект или сектата в мен се е обадила вече съм капарирал Алфата. Лошото е че имиджа на Субару успя да ме накара да изневеря на симпатиите ми към Алфа Ромео, но един обикновен търговец успя да ме разубеди. Не е нормално да губят така клинти! От Субару дори не се обадиха днес до обяд да кажат как се развива нашият казус. По други канали разбрах че дигането на цените се дължи на грешка НА ВНОСИТЕЛЯ, защото не са си обезпечили поръчката на колите спрямо курса на йената. аз обаче нямам никаква вина за това - имам оферта, която е недействителна и даже по законов път мога да си търся правата. просто не ми се занимава и не искам да чувам дори за тези хора. Между другото от ИНС Деливъри могат да доставят Субару Форестър 2.0 бензин XS от Германия за 10-ина дни чисто нов с гаранция за сумата от 46 000 лв с ДДС.

Пет Яну 16, 2009 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
bouncer написа:
благодаря на всички за мненията и подкрепата. наистина и аз съм решил да пиша писмо на централата на Субару в Япония, но локалния дилър ще бъде само копиран в него. Изборът ми вече е направен и дали под влияние на афект или сектата в мен се е обадила вече съм капарирал Алфата. Лошото е че имиджа на Субару успя да ме накара да изневеря на симпатиите ми към Алфа Ромео, но един обикновен търговец успя да ме разубеди. Не е нормално да губят така клинти! От Субару дори не се обадиха днес до обяд да кажат как се развива нашият казус. По други канали разбрах че дигането на цените се дължи на грешка НА ВНОСИТЕЛЯ, защото не са си обезпечили поръчката на колите спрямо курса на йената. аз обаче нямам никаква вина за това - имам оферта, която е недействителна и даже по законов път мога да си търся правата. просто не ми се занимава и не искам да чувам дори за тези хора. Между другото от ИНС Деливъри могат да доставят Субару Форестър 2.0 бензин XS от Германия за 10-ина дни чисто нов с гаранция за сумата от 46 000 лв с ДДС.

Колега, малко ми е странен поста ти, като цяло. Отиваш за Субару, дилъра се омазва и не може да ти го продаде, а ти си купуваш Алфа. Не ми се връзва. Но това няма значение.

За Инс Деливъри - чувал ли си оная приказка "Това, което аз мога да ти обещая - никой не може да ти даде" :) И аз така - за 10 дни трябваше и моята да дойде, но я чаках два месеца. И доколкото разбрах - съвсем не съм единствения случай. Но и това не виждам що го каза за Инс-а, след като си си решил проблема и си купил колата. Реклама или к'во? Ако дилърите на Субару са мутри, то к'ви мислиш, че са Инс-а? Светият синод? :) За "докарването" - аз си ги докарвам така - мятам се на самолета с платежното и договора, зимам си колата и си правя една готина разходка да и скъсам шортите по магистралите :)

Пет Яну 16, 2009 4:27 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
---

Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 10:29 am, променена общо 1 път

Пет Яну 16, 2009 5:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
емоцията (особено негативната) понякога води до непредвидими резултати :) Аз лично в моменти на вбесяване съм взимал решения, заради които после съм си блъскал главата в стената.
Но все пак ако те вбеси един продавач, а си харесал продукта - не намразваш на секундата самия продукт. Поне според мен е така.

P.S. Колега =Alex= не мога да повярвам - ти май ще станеш един от най-ревностните поддръжници на Суби с времето :-D Майтапя се - не се връзвай, че пак ще стане страшно, а и не е тук мястото :)
P.P.S. поукраси го малко тоя подпис с цитата на Simbat, че така е пълна скука. Шрифтове, форматиране и емотикони ще го направят още по-забавен ;)

Пет Яну 16, 2009 5:07 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Дилърите на Субару в БГ и тези на КИА са едни и същи хора, една и съща компания - разбирайте Васил Божков в сянка. За съжаление и сервиза в София обслужва и двете марки...

И аз съм ходил в Шоурума им под Зоологическата, и за съжаление и там се държаха с прекалено голямо самочувствие и голяма доза надменност. Да не говорим за техническите знания на дилъра и разговорните му способности.

Не е нормално, но за съжаление е вярно, че човек по добре да скокне в самолета и да отскочи до Германия с жената, и от там да си докара колата...

Пет Яну 16, 2009 5:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 57
Автомобил: Forester 2.0 MY07
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Гореизписаното няма да коментирам щот ще се получи много дълго и гнусно, само ще кажа, че СУБАРУ БЪЛГАРИЯ ООД беше изгонена от нашия пазар именно от тези Гърци преди 2 години. Коментирания "представител на Субару" се казва СУБАРУ МОТОРС ООД .
Болно ми е и то много за марката и нейните клиенти в България и сме писали много до Япония, но за съжаление, ..........никакъв резултат?

Пет Яну 16, 2009 5:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 57
Автомобил: Forester 2.0 MY07
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Моля модераторите да сменят заглавието на темата!!!

Пет Яну 16, 2009 6:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
колеги,
нека сега не си обясняваме коя марка е по-велика и по-добра защото нито вие ще ме убедите че съм сбъркал нито аз ще ви убедя че не съм. факт е че отношението беше обидно. в интерес на истината са се обадили към 3 часа и са казали че са отнесли въпроса към централата в Гърция, но аз разбрах по други линии че вдигането на цените е факт и че няма да отстъпят. просто ми беше супер обидно. а и не се вдига теака цена без да уведомиш сигурните си клиенти. искрено се надявам в един следващ момент да стана собственик и на субару но за сега ме отказаха от дилъра.
за ИНС Деливъри просто давам алтернатива от това което ми казаха като попитах - не правя реклама на никого.

Пет Яну 16, 2009 6:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Жалко наистина, много често се случва някой който е продавал домати на пазара(примерно) да отиде на продава коли и да си мисли че може. Аз лично нямам лоши впечатления от тези хора, но не съм купувал нищо, само съм ходил 2-3 пъти на тест драйв.

Съб Яну 17, 2009 2:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 378
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Ако се върнеш отново към SUBARU - ще ти съдействам при дилърите в Габрово !

Съб Яну 17, 2009 3:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 29
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
sorry че се намесвам в темата но имам един познат който чакаше за новия ФОРЕСТЕР а дилърите са на път да го откажат.Вдигнаха му цената с5000лв бавят го и т.н .Та сега нещо гледа към HONDA и ако можем нещо да направим та било то и инфо само.......

Съб Яну 17, 2009 6:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1016
Автомобил: Impreza1.6, Legacy2.2, Forester2.0
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Съжалям , че така се излагат тези дилъри....и са те отказали от Форестъра.
Жалкото на територията Абсурдистан, че Субару се продава не заради, а въпреки усилията на дилърите, както каза Pepi.

Съб Яну 17, 2009 6:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Форко-Отворко
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Мдааа,
когато си купувах моя Форестър йената беше около 0.12, а сега е около 0.16, даже по-близко до 0.17
пазарна конюнктура :oops:
Що не пробва през Жасмин, ама ме съмнява и там да излезе евтино, турците реагират по-бързо на движението на цените.

Пон Яну 19, 2009 4:57 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
звездоброец

Постове: 239
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
При този курс на йената е малко трудно да се направи добра цена.

За съжаление трябва да се изчака малко.

Пиши на лични ако може ще помогна

Нед Яну 25, 2009 10:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 105
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
lantov написа:
Мдааа,
когато си купувах моя Форестър йената беше около 0.12, а сега е около 0.16, даже по-близко до 0.17
пазарна конюнктура :oops:
Що не пробва през Жасмин, ама ме съмнява и там да излезе евтино, турците реагират по-бързо на движението на цените.

Тъкмо се връщам от Истанбул. Направи ми впечатление, че в момента моделът като моя е с няколко хиляди по-евтин (в долари) отколкото на цената, на която аз го взех... Не съм лично продавачът, но мога да помогна с информация ако някой го интересува... Мисля, че и @lantov на драго сърце ще помогне.

Поздрави!

Пон Яну 26, 2009 1:24 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4, 5, 6  >