Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Малко помощ за сервиз за смяна на гуми на Фори в София 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: Subaru Forester 2.0 2010
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на всички, скоро се надявам да съм ви колега и в тази връзка имам нужда от малко помощ.
Ако е рекъл господ и всичко е ОК, утре ще се сдобия с Фори 2010 и имам следния проблем. Колата идва с летни и зимно гуми, но зимните са в багажника ROFL

В няколко сервиза ходих в Изток, София и останах с впечатлението, че ме "съпунисват" с цените за смяна - 15-18лв. на гума.
Не знам дали е нормално, но като си слушам колегите на работа нормалната цена за София изглежда е 8-10 лв.

Питането ми е можете ли да ме насочите, към гумаджийница която да работи до 20:00 в делничните дни, за да не карам с летните гуми в снега. Гумите са Bridgestone и ще ги слагам на оригиналните алуминиеви джанти ??? освен ако не трябва зимните гуми да са на стоманени ?? Нещо ми обясняваха как алуминиевите се чупели и т.н.

Принципно съм пълен новобранец по отношение на 4х4 и Subaru, така че моля за помощ.

Използвах бутона "Търсене" ама нещо не се справих.

П.С. На работа, вече ми се смяха как със Субару и по сликове съм щял да съм наред, но аз предпочитам със "зимни обувчици".

Чет Ное 28, 2013 10:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Доста е наистина, имаме във форума сервиз за гуми с добра репутация и денонощна работа
viewtopic.php?f=10&t=11221

Чет Ное 28, 2013 10:22 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега
ми цените зависят и от размера на джанитите все пак :) а и ако си със 17-18 цолови джанти
А и в момента навсякъде има наплив .....

Чет Ное 28, 2013 11:39 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
16ки са джантите.
Иначе благодаря за отзивите, ще посетя този до семинарията.

Чет Ное 28, 2013 12:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 411
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Доста е наистина, имаме във форума сервиз за гуми с добра репутация и денонощна работа
viewtopic.php?f=10&t=11221

Снощи сменях там. Бързо и грамотно се действа.
За ориентация - 3 коли преди мен, след час и половина си тръгнах със сменени гуми.
Поздрави,

Чет Ное 28, 2013 12:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, каква ти е целта - да намериш най-евтиния сервиз, където могат да сложат гумите, или искаш да станат както трябва? Разликата в резултата между две места може да е огромна. Аз поне съм много чувствителен откъм баланс и мърлява работа на гумаджии, а вероятно >90% от тях нито имат техниката, нито могат да правят качествен баланс... и полудявам като ми затресе волан при "еди-каква-си-скорост", или започне постоянно и леко да ми спада някоя гума... Но ти си знаеш, де, все пак колата е нова и според мен е хубаво да се ориентираш към качествено, а не евтино място... все пак общата разлика е някакви 20-30 лв, че и цяла тема за това...

Най-високотехнологичния сервиз за гуми е на Тони, на Бистришко шосе, срещу Митака, но след като виждам, че търсиш място, където за 8-10 жълтици да ти направят гумите, изобщо няма смисъл да говоря повече за него ;)

Чет Ное 28, 2013 1:12 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Ами те тия дето ми взимат по 16-18 лв. пак тресат (на другата кола) аз затова реших, че ме лъжат. Иначе, предпочитам качественото изпълнение преди цената. Ако ми споделите сервиз, който да бачка до късно и да е кадърен отивам там. Мислех до Дианата да се пусна на околовръстен път, обаче много оплаквания от тоя сервиз нещо чувам и затова писах във форума.

Чет Ное 28, 2013 1:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
Не ходи в "Диана" :toldyou: , аз отдавна съм ги задраскал в списъка ми за коледни картички :D

Чет Ное 28, 2013 1:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 460
Автомобил: Forester 2,5 XT AT
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
plaskom написа:
Не ходи в "Диана" :toldyou: , аз отдавна съм ги задраскал в списъка ми за коледни картички :D

Подкрепям!! :)

Само ако имаш карта с отспъпка купуваш гумите от там и дим да те няма :D

Чет Ное 28, 2013 1:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Автомобил: Subaru Forester SH 2.0 MT
Рейтинг: 60
Отговори с цитат
Аз съм със подобен Форко. Преди 2 седмици ходих за смяната в Родопа сервиз (при Агента, не ги сменя той де :D ) - първо чух 20 лв. на гума (зимните са ми с джанти) и викам ми добре.. после всъщност разбрах, че тотала е 50лв. при това със смяна на шпилката, че се скъса старата :good: ..
Не знам дали трябва да си с RedLine за да получиш такива цени, де ... :D

Поне доколкото видях, предния път при смяната на гумите, болта е навит леко на криво и направо се беше заварил за шпилката.. а в същия сервиз, където стана това, ми слагаха фитил, който след седмица почна да изпуска... Та не бих го препоръчал, колкото и да се ползва със добро име във форума (сещай се...). Но темата цена и качество е дълга, те и Англичаните имат една приказка, че обикновено евтините и качествените неща ги предлагат на различни сергии ..

Чет Ное 28, 2013 1:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз искам да попитам къде баланса го правят възможно най прецизен.

Чет Ное 28, 2013 3:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Отговори с цитат
Какви са тези цени бе хора всичко над 10лв. на гума за мене е много,много,много, баси гумите една кола не би трябвало да се обслужва за повече от 10-15 минути за 1.5 часа тея да не са обядвали там нямам думи.И не знам колко трябва да е неграмотен сервиза че една гума да не може да монтира и да и направи баланс не помня да съм имал проблеми от такъв род на всичките ми коли до сега,вие го изкарахте ядрена физика това.
Тук в Смолян миналата седмица ми монтираха зимните гуми за 20лв. да да точно толкова със всичко и баланс дори,даже ми ги вкараха в найлоновите торби и ми ги качиха във багажника старите,на това място се работи доста бързо работят две коли на веднъж 4 човека, 2-ма на машините и 2-ма свалят и качват сега понеже им е сезон и мисля че са взели допълнително хора СУПЕР ОРГАНИЗИРАНИ .Мислех че ще имам време да изпия едно кафе ама ме изритаха за около 12-13 минути че вече им пречех евала на момчетата.
На софиянците им кажете да си размърдат малко задниците,не само да реват вай вай не мога да повярвам 3 коли и час и половина,че и доволен от обслужването човека. :facepalm:

Чет Ное 28, 2013 6:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 411
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега Янков, моля чети преди да се възмутиш - говорим за четири коли за 1,5 час, не три. И тук ти свалят гумите от багажника, слагат ти старите в найлоновите чували и ти ги товарят и т.н.... Не сме чак толкова назад, де... :)
Монтьорът беше един; пресметни сам - май е по-ефективен от твоите 2-ма смолянски юнаци. ;)
Поздрави,

Чет Ное 28, 2013 6:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
И аз минах за зимни гуми в сервиза на колегата Иван Шопов. Много добре си работи момчето там. Едната ми гума се инатеше и я сложи на джантата с бензин. Доста атрактивна гледка :) А баланса си беше супер - всичко на нула и волана ми спи.

@adts Сервиза е денонощен и е много удобно да отидеш вечер след като са отминали задръстванията из града. Намира се на кръстовището на Семинарията и Вапцаров.

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Чет Ное 28, 2013 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Отговори с цитат
prizov написа:
Колега Янков, моля чети преди да се възмутиш - говорим за четири коли за 1,5 час, не три. И тук ти свалят гумите от багажника, слагат ти старите в найлоновите чували и ти ги товарят и т.н.... Не сме чак толкова назад, де... :)
Монтьорът беше един; пресметни сам - май е по-ефективен от твоите 2-ма смолянски юнаци. ;)
Поздрави,

Добре,пропуснал съм да включа и твоята кола но 1.5 часа е много време ,аз не бих го дочакал.И като цяло от темата останах с впечатление че е трудна работа това да си сложиш зимните гуми на колата,че и на двойна цена от тази която аз платих при смолянските юнаци.
Исках просто да споделя че съотношението цена-качество-време е доста зле в София от това което чета тук.Не го очаквах това и не знам как някой може да плати 15лв.на гума.Това са гуми бе хора не е двигател. :beer:
Лека вечер.

Чет Ное 28, 2013 8:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мони в Обеля, това за мен е човека, пътувам по 10 км в посока, но той ми прави гумите, сега там е страшна лудница, но 18-ки ги прави за около 30лв с баланса и от 3+г, никога нямам спадаща гума след негова интервенция и само веднъж лош баланс, който после гаранционно си го оправи :)

Чет Ное 28, 2013 10:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Отговори с цитат
dragoveli написа:
Аз искам да попитам къде баланса го правят възможно най прецизен.

Тони на Бистришко шосе (както вече казах по-горе) - с лазерните и ултразвукови машинарии, които освен това анализират няколко десетки показатели на гума и гума + джанта, а след това дават и правилната схема за монтиране въз освнова на резултатите. И Боби, отстрани на София Ауто на Ботевградско шосе (с машина за динамичен баланс, която балансира докато колелото е монтирано, хващаща и главината), но не зная дали все още е там - от няколко години не съм минавал, че не ми е удобно като локация. Но предполагам, че ако техниката им е качествена и редовно калибрирана, не би трябвало да е толкова сложно. Проблемът е, че на повечето места просто не знаят какво правят...

Пет Ное 29, 2013 1:58 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
Liv написа:
:good: ..
Не знам дали трябва да си с RedLine за да получиш такива цени, де ... :D

..

:D колега,като си редлайн,отстъпки ли получаваш за гумите :-? ?

Пет Ное 29, 2013 8:37 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Отговори с цитат
а тия който са със амсойл са прецакани :( :( :( :(

Пет Ное 29, 2013 12:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Автомобил: Subaru Forester SH 2.0 MT
Рейтинг: 60
Отговори с цитат
valadares написа:
:D колега,като си редлайн,отстъпки ли получаваш за гумите :-? ?

Да, и безплатен талон за епилация на краката :D
Ще трябва да се пробва този Тони на Бистришко напролет ... Точно срещу Митака ли е ... ? Как се казва сервиза ..?

Пет Ное 29, 2013 4:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >