Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Dot 3 или Dot4? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 204
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте,
ще прочистя спирачната система на Форестъра и се чудя каква нова спирачна течност да налея - ДОТ3 или ДОТ4.
На капачката пише ДОТ3, а в ръководството пише да се налее 3 или 4. Ако налея 4 дали ще намаля ефективността на системата?
Освен спирачната течност ще сменя накладки, и дискове.

Какво бихте ме посъветвали?
Мерси,
М.

Съб Ное 03, 2012 4:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Някъде имаше тема за спирачни течности. Но на кратко. И на моя Форко пише да се използва ДОТ 3 или 4. Но аз втори път сменям с ДОТ 5.1 (без наличие на силикон). Флуида работи на по висока температура и по "бързо" реагира в системата. Силно ти го препоръчвам. Цената е около 30 лв за 0.5 литър, което е достатъчно. ;)
А дали намаляш ефективноста в системата, не, просто това са спирачни течности с различни параметри на работа.

Съб Ное 03, 2012 4:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 122
Автомобил: Subaru Forester 2.0 "00 MT
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега, все пак имай в предвид че колата ще спира сравнително зле в самото начало ако смениш и накладки с дискове, докато се напаснат, пък и новите дискове обикновено са мазнички в началото, от опит го казвам :)

Аз след подобна смяна на накладки, дискове и барабани след като взех колата в първия момент се очудих, но след малко внимателно каране(без екстремни спирания) всичко си дойде на мястото.

Още повече е възможно и при чисто нови дискове и накладки в началото леко да задържат и да греят малко повече така че си трябва кротко, не мисля че течността ще направи особена разлика..

Съб Ное 03, 2012 11:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема