Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2  >
 Триковете на нашенските автоджамбази... 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 314
Автомобил: Forester SG 2.0 MT 1.6 inch lift
Телефон: нула886495045
Рейтинг: 546
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет на всички. Става въпрос за нашенските търговци автоджамбази. Извинявам се за езика, но след последната покупка на Субару останах страшно ядосан. Преди една седмица купихме един Форестър за мой приятел (да му е честит и много безаварийни км.) и докато чакахме пред КАТ за документите, реших да му направя една бърза диагностика с неговите букси(автомобилът е 98 година). Да обаче НЪЦ - чек лампата не мига, а свети постоянно. Веднага предположих за какво става на въпрос, понеже на моя автомобил положението беше същото. Понеже колата има някакъв проблем и свети чекът, нашите джамбази свалят таблото режат пистата към лампата и я местят към тази за маслото и спирачките. И така като дойде купувачът всичко по таблото си свети, няма грешки и автомобила е на 6. На въпросното Фори обаче са сваляли и километража да го превъртат сигурно, бяха повредили и уреда за бензина. Та що за простотия е да съсипеш едвали не цяло табло вместо да отстраниш проблема. Просто съм крайно разочарован и ядосан от нашия пазар. Така, че колеги и бъдещи собственици внимавайте какво и от къде купувате и ако може правете диагностика на място.

Чет Ное 14, 2013 1:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Джамбазинството не е професия, това е диагноза, брат. Всичките са такива. Затова - кола 2-ра употреба от непознат БГ джамбазин - никога. Те, "официалните" са ебаси измамниците, к'во остава за случайни джамбази, които обикновено са артроскопски оперирани от почтеност и морал още в утробата на майките им. Съжалявам за колата на твоя приятел.
 1

Чет Ное 14, 2013 2:10 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 69
Автомобил: Forester 2.5 XT
Телефон: 0898631884
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Кажете от коя автокъща купихте колата, за да няма още потърпевши.

Чет Ное 14, 2013 3:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Затова първо се проверява във форумите, продажби от отдавана регистрирани.

Чет Ное 14, 2013 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 314
Автомобил: Forester SG 2.0 MT 1.6 inch lift
Телефон: нула886495045
Рейтинг: 546
Отговори с цитат
Kalini написа:
Кажете от коя автокъща купихте колата, за да няма още потърпевши.

Автокъщата е "Марти-М" Драгичево, но съм сигурен, че не само те са единствените, които правят подобни простотии.

Чет Ное 14, 2013 9:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 105
Автомобил: Outback EJ25 MT
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Чумата да ги тръшне. Търгаши са това, не търговци. Заради таквиз, в Бг иначе сериозната професия търговец е компрометирана до едва ли не мръсна дума.

Пон Дек 02, 2013 12:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 59
Автомобил: Forester 2.5XT 230 '06, 2.0 122 '98
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
От това което съм чел, от това което съм случил, колкото и да търся, да чета, да творя... от съдбата не може да избягаш.

Каквато и кола да вземеш, искаш ли да я караш дълго, харесва ли ти... просто я изкъртваш из основи.
Вече си мисля да си купувам най-евтиният екземпляр от модела, който харесам и да го вкарвам в сервиз, докато не му се смени всяко кабелче и винтче. 2000 лв. кола - 4000 лв. ремонт и си готов.

Пон Дек 02, 2013 1:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 41
Автомобил: Toyota Avensis 1,6VVTi
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Joro написа:
От това което съм чел, от това което съм случил, колкото и да търся, да чета, да творя... от съдбата не може да избягаш.

Каквато и кола да вземеш, искаш ли да я караш дълго, харесва ли ти... просто я изкъртваш из основи.
Вече си мисля да си купувам най-евтиният екземпляр от модела, който харесам и да го вкарвам в сервиз, докато не му се смени всяко кабелче и винтче. 2000 лв. кола - 4000 лв. ремонт и си готов.

Колега не мисля че си много наясно какво си пожелаваш. Понеже сега и аз съм на тази дилема и аз като теб бях решил да правя така, но преди да купя колата реших да поразпитам знаещте във форума как им звучи този вариант. Оказа се че за колата която искам аз Аутбек 2003 Н6 този вариант с изкормването и подмяната на всичко няма как да легне под 7-8000лв. Така че ако решиш да минеш на този вариант силно си помисли преди това и прецени дали ще имаш пари да го направиш. Защото варианта дай да я купя и да я оправям по малко на 120% ще ти скъси живота доста и ще се псуваш защо сервиза е твой втори дом и защо по дяволите даваш толкова пари за кола която остава вечено твоя.

Вто Дек 03, 2013 11:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
krismarg написа:
Затова първо се проверява във форумите, продажби от отдавана регистрирани.

+1 Първо се гледа по форумите, после регистрираните, и наи накрая авокъщи.

Ама нали така първоначално цената ще е наи ниска ;-) как иначе да стане това чудо. После ти излиза двоино, троинио, понякога много повече от това да си купиш читава кола, а понякога в края на всички упражнения пак караш един кенеф.

Евтиното излиза скъпо :good:

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Вто Дек 03, 2013 1:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Боклуци са и това е, тоя дето взех моето Subaru от него, по телефона говорихме всичко ок уж колата в отлично състояние, отивам аз там 360-70 км. виждам колата работи и върви отлично, няма виене тресене, салона супер, всичко е ок, да ама задните вежди изгнили и тук таме по некоя ръждичка (спестено по телефона) а и докато стигна от Видин до Каравелово теглича от колата изчезна! Внимавайте с тоя измамник, занимава се само с внос на Subaru казва се Христо и е от с.Каравелово Пловдивско телефона му е 0888 468 408 та внимавайте с него, имайте си едно на ум с тоя мошеник!

Вто Дек 03, 2013 2:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
momcho2000 написа:
Боклуци са и това е, тоя дето взех моето Subaru от него, по телефона говорихме всичко ок уж колата в отлично състояние, отивам аз там 360-70 км. виждам колата работи и върви отлично, няма виене тресене, салона супер, всичко е ок, да ама задните вежди изгнили и тук таме по некоя ръждичка (спестено по телефона) а и докато стигна от Видин до Каравелово теглича от колата изчезна! Внимавайте с тоя измамник, занимава се само с внос на Subaru казва се Христо и е от с.Каравелово Пловдивско телефона му е 0888 468 408 та внимавайте с него, имайте си едно на ум с тоя мошеник!

Драсни го това мнение в отдел сервизи/магазини - там ще е по-подходящо и полезно за хората.

Много е коментирана темата с нов внос колите и донякъде вината не е в джамбазите, а в пазара - т.е. клиентите:
Докато купувачите вярват, че могат да купят редовна кола на цена по-ниска от същата в чужбина, ще има кой да им предложи тази илюзия. Има търсене - има предлагане...невидимата ръка на пазара.

Най-добрият вариант си остава покупка от 1-во лице единствено число със сервизна книжка, или ползване услугите на колеги като Бат Буби, Радо и т.н. По-скъпо ще е, но в дългосрочен план ще излезе по-евтино финансово, да не говорим за нерви, време и т.н по сервизи...
 2

Вто Дек 03, 2013 3:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Еми то всеки иска да 500 коня да харчи 5на сто ( лева ) и да е до 5000лв.
и после плачат хората.

Вто Дек 03, 2013 3:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мда, а и забравих - да няма никъде драскотинка отвън, никога да не е пребоядисван и/или удрян детайл и вътре ако може салона да е чисто нов.

Не дай си боже пък ако някой тръгне да продава читава кола за доста по-голяма от "пазарната" (разбирай - Горублянска) цена веднага го контрират с примерни обяви.

Евтино и хубаво няма - факт. Не, че при покупка на втора употреба вещ е гаранция и обратното, но поне шанса да се попадне на нещо читаво е доста по-голям:)

Вто Дек 03, 2013 4:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Както е казал по-горе колегата, колата трябва да струва максимум 5к лв, да харчи 5 на сто и да е поне 250 конски сили.
Такива коли НЯМА. Всичко друго е илюзия и след това четем темите кой как се бил наиграл и колко се прекарал.
Във форума се продават поне 5 читави и поддържани автомобила които си заслужават, но не се купуват поради горните причини.

Вто Дек 03, 2013 5:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аз от Капитолия ходих да взимам уж един Форесър за бащами, преди 1.5г. По телефона перфектен. На място.... Абе за някои льольо щеше да е перфектен, вътре беше запазена да. Аз затова му и показах с каква кола отивам (моята) Започна се с това че няма акомулатор...... даваш 15х.лв и не пали. Меки гуми, а предния ден звънях че отивам да я взема.
Отзад на въздух, и задницата виснала (даже и не се повдигна) след кратко каране малко странен автоматик, форсира се не набира.... Оглед на мотора на място след разходката и Оле.. нещо пуши... пуши, ми тече масло от дясната глава, ама тече мъжката, колектори всичко олято кьорав да си ще го усетиш.
А Ники така се казваше момчето: -А това се е оляло като са сменяли маслото.
-Как пък не, не на мене тия.
Чао,
-А не чакаи сега тука, цената ала бала.
-ЧАО

И така. Личи си кога една кола е уморена от каране. Много хора се лъжа по лъщарките, и пренебрегват тези с малки козметични забележки.

6

Вто Дек 03, 2013 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 53
Автомобил: Outback98,919rr,Civic6,Senator3.0i
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Много хора се лъжа по лъщарките, и пренебрегват тези с малки козметични забележки.

Не можеш да си представиш колко си прав!
Така преди време купих на жена ми една Хонда Сивик от мой приятел, автомонтьор. Много съвестен човек и към автомобилите, и към хората. Единственият проблем на количката беше, че е черна и градушкова, а на този цвят това много си личи! Другото е, че цената и беше малко над пазарните. Но преценихме с жена ми, че е по-удачен вариант, най-малкото защото знаех техническото състояние на колата, и я взех...Е нямате си на представа как бях оплют от повечето ми познати, в т.ч. и бай тъста ми (той е разбирачев) :D Ай, какъв външен вид, какъв кошник ...изобщо не обърна внимание на следните характеристики - (към онази дата), колата е на 117000км, (истина), кара се само с най-висок клас синтетика в мотора и скоростите, на места по салона, забележете, има още от найлона, с който се предава автомобила от фабриката - излишно е да ви казвам как изглежда...за ходовата част и спирачките мисля да не пиша. Същия разбирачев (бай тъста) преди половин месец си купи ван Сеат Алхамбра, от Драгичево...евтин и лъскав ван. От раз "удари кьоравото". А хондичката отдавна е пребоядисана и усмихната, както и жена ми. :D На тази кола от тогава до сега (ок. 4 години) единственото, което съм сменил е един външен маншон и два тампона по окачването. Извода е както някой по-горе написа, че е по-добре да се купи кола от познат, или от форума тук, отколкото от джамбазин, който си е качил "само 200 лв". :D :D :D

Сря Дек 04, 2013 3:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 147
Автомобил: Outback 3.0R, Espace 2.0t
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Joro написа:

Подкрепям тактиката на колегата и мога да споделя от опит , че не е зле.
Аз си купих много евтина кола с нито един здрав тампон и биалетка , без накладки , без гуми ,с криви джанти, с ръжда и то много по задния мост , но с никакви течове от никъде и с много мерак:) , 2-3000лв. по-късно нещата са доста ама доста добре . И пак бих го направил , само и само да не си взимам кола от автокъща. Харесвам си колата и ми е кеф да знам кога и какво е сменено по нея . Така имам повече доверие и тръгвам на път спокоен. А да ме убеждава някой автоджамбазин колко е "уникална" точно определена бракма седяла по паркингите с месеци и години , е имам малко себеуважение и много не им позволявам да ми губят времето. Ходя сам да гледам някоя таратайка ако ми хареса и гледам да става без съпровода на биташки клишета , Пък както един "майстор" каза веднъж , старата кола е като прасе в торба, не знаеш много , много какво има отвътре докато не отвориш торбата.Айде със здраве и д а вземе да понавали вече :)

Сря Дек 04, 2013 11:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 147
Автомобил: Outback 3.0R, Espace 2.0t
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пропуснах да спомена , че при закупуването на километража пишеше 310000км и имаше 3 умрели мухи ( което доста ме поуспокои:))) . Не казвам , че трябва това да са критериите при избор на читаво возило втора ръка , просто автоджамбазите се опитват всячески да скрият реалното състояние на колата , което прецаква купувача в по-голяма част от случаите.

Сря Дек 04, 2013 1:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
maldoom написа:
и имаше 3 умрели мухи ( което доста ме поуспокои:))) .................................................................................., просто автоджамбазите се опитват всячески да скрият реалното състояние на колата , което прецаква купувача в по-голяма част от случаите.

АКо някои от тях го прочете току виж започнали да трепят мухи и да тъпчат в таблото :giggle:

Сря Дек 04, 2013 4:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 19
Автомобил: Forester 2.5 XT Ltd.
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Жена и кола са на късмет колкото и да избираш. :)
Най-ме кефи по обявите: като нова , уникат и тем подобни глупости. И гурублянския похват, измит двигател и пастиран. Ма той от завода не излиза така бе.

Чет Дек 05, 2013 10:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >