Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Нов член - надявам се 
Автор Съобщение

Постове: 243
Автомобил: Outback 2.5 AT 2002 и 2.5 2016
Рейтинг: 85
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте пичове,

Поздрави от клуба на БМВ. От една седмица ровя във вашия форум и се надявам да стане и мой :)
От 6-7 години карам БМВта и много ми харесват. Истината е че, карах редно предване - ставаше. Карах задно предаване - супер е. Искам да пробвам и двойно за да знам кое ме кефи най-много.
Честно казано съм убеден, че бих сменил марката само за Субару защото мнооого ми харесват. Та на въпроса ми. Оглеждан се във Аутбек 2.5 4ЕАТи Форестер 2.0Т ЕАТ. И двете много ми харесват и ще си купя, каквото намеря по-запазено (2000-2003). Искам да попитам за гарнитурите на 2.5 двигателя - когато отивам на оглед има ли как да разбера по-очебийни проблеми на място ( гарнитура на двигателя или проблем с автоматика). Ясно е че ще ставам пациент при Митака но не ми се иска да ходя през ден при него за диагностика на нещо което бих могъл и сам да разбера. Доколкото разбирам 2.0Т и 2.5 без турбо харчат горе долу еднакво. Колата ще се кара 60-70% градско и осаналото за риба и където мога да премина.
Има ли смисъл да взимам кола на ГАЗ или аз да си монтирам в последствие, естествено бих предпочел да не се занимавам, но от Субару нищо още не разбирам. А се надявам скоро да присъствам на някой събор и да видя колко високо може да хвърчи кал :D

Ще съм много благодарен за съвет или линк към такава тема.
Поздрави и хубав ден

Edit:
След повече от сигурно 200 филмчета изгледани в youtube толкова ме сърби да подкарам едно Субару че ако намеря читаво ще го взема преди да съм продал бавареца и после ще го мисля. От гледна точка на поддръжка не се притеснявам частите може да са скъпи ама като не се чупи често и не ти кисне колата в сервиза според мен по-добре. Така е и с БМВто скъпи части ама пък трудно се чупят, а все пак горкото колко пъти за риба е ходило и какъв ли зор не е видяло. Искам AWD на Субару :bow: :bow: :bow:

Последна промяна boricha на Чет Мар 21, 2013 2:35 pm, променена общо 1 път

Чет Мар 21, 2013 2:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
за газовата, много зависи ако я вземеш на газ , каква е самата уредба като марка, добри ли са компонентите и настройките
за слагане има много варианти , Пропан - течна или газообразна фаза,, аз ти препоръчвам ако ще слагаш ти сложи метанов инжекцион

Чет Мар 21, 2013 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Не е ли много тежка установката на метан. Имам предвид няма ли да претоварва окачването. Преполагам че 15 газ ми е ОК като разход в момента съм на 12-13 бензин. А за метан никога не съм се замислял колко по-евтино излиза спрямо пропана.

Чет Мар 21, 2013 2:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
не е тежко по принцип , но звависи точно колко и какви бутилки ще сложиш
на пропан (обикновена фаза - газова) е около2 пъти по-евтино , на метан е около и дори над 4 пъти по евтино от бензин
но има и други + ове и – си
+ намаляване на износването на двигателя, и по-чисто масло, екологията не я коментираме,
– евентуално износване на клапаните и леглата им

само за инфо аз нямам и не съм карал още субару на метан , имам желанието да направя ама още нямам възможност

Чет Мар 21, 2013 3:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ще си позволя да ти дам съвет за газта(въпрек и,че аз самия не съм привърженик на газта и си карам на бензин,но да не се откланям от темата),по-добрият вариант е да си вземеш кола която никога не е карана на газ(метан) и ти да си сложиш газова или съответно метанова уредба.Другият вариант е да вземеш кола с монтирана такава,но от сигурен човек,който е полагал необходимите грижи за нея,но кола нов внос с газова уредба-според мен не си заслужава риска.Успех с намирането на читав екземпляр :good: .

Чет Мар 21, 2013 3:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Мерси колеги за бързите отговори. Ще мисля за газта/метана, но със сигурност ще монтирам едното от двете.
Повече ме интересуват по-често срещаните проблеми и за какво да гледам при оглед на място преди да закарам кола до сервиза. Имам предвид някои неща които могат да се забележат веднага или при тест драйв.

Чет Мар 21, 2013 3:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
по-добре заведи субараджия с теб до колата,
а за маслото на автоматика , трабва да се тества със специален тест, става за 10 секунди , хартиен ама трудно се намират
а колкото до кола от българия е малко лотария,

иначе гледай, дали е удряна ,правена или пребоядисвана
дали чука или тропа, двигателя като е студен
като отиде в сервиз задължително проверете как са наклоните на сходимостта на окачването, може да е бита по окачването и да е криво, и де не се вижда
айде успех :cool:

Чет Мар 21, 2013 3:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Има доста писано по темата,трябва да се поровиш малко,но в най-общи линии-стандартните неща,мотора трябва да работи равномерно загрял до работна температура почти не се усеща че работи,шума и вибрациите са сведени до минимум.Автомата трябва да превключва плавно без удари,гледай за омасляване по двигателя и рейката,да няма хлопане.По ходовата част най-често заминават биалетки и тампони на стабилизиращата щанга,обикновенно тропането по ходовата част е от там,но няма драма-не са скъпи и се сменят лесно.Някой от нещата обаче незнам как ще ги видиш без канал примерно,с две думи покарай съответната кола и ако ти се стори читава-задължително в сервиз за по-обстоен преглед.

Чет Мар 21, 2013 4:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Гарнитурата на главата може ли да се разбере, като се отвори преливника за водата когато е студена или нщо такова? За субараджия нямам познат изобщо досега все БМВта и там има кой да погледне, ама то Субарцето е друга бира. Ако познавате някой добър и точен моля дайте координати. Та като намеря кола да знам на кой да се обадя, естествено срещу заплащане.

Съб Мар 23, 2013 12:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Автомобил: Subaru Impreza
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега аз да ти кажа не изчаках да си продам предишната , направо се хвърлих с главата напред :) Трудничко си е да намериш Субару , което не е читаво ;) Откакто подкарах японки ми станах скучни колите , ми никакви проблеми . Относно 4х4 не се колебай е няма такова усещане а стабилност имаш чуството че си в яхта . И така , пиши после какво си взел и как ти се струва.

Сря Апр 03, 2013 9:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема