Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
boricha
Автомобил: Outback 2.5 AT 2002 и 2.5 2016
Рейтинг: 85 
|

Здравейте пичове, Поздрави от клуба на БМВ. От една седмица ровя във вашия форум и се надявам да стане и мой  От 6-7 години карам БМВта и много ми харесват. Истината е че, карах редно предване - ставаше. Карах задно предаване - супер е. Искам да пробвам и двойно за да знам кое ме кефи най-много. Честно казано съм убеден, че бих сменил марката само за Субару защото мнооого ми харесват. Та на въпроса ми. Оглеждан се във Аутбек 2.5 4ЕАТи Форестер 2.0Т ЕАТ. И двете много ми харесват и ще си купя, каквото намеря по-запазено (2000-2003). Искам да попитам за гарнитурите на 2.5 двигателя - когато отивам на оглед има ли как да разбера по-очебийни проблеми на място ( гарнитура на двигателя или проблем с автоматика). Ясно е че ще ставам пациент при Митака но не ми се иска да ходя през ден при него за диагностика на нещо което бих могъл и сам да разбера. Доколкото разбирам 2.0Т и 2.5 без турбо харчат горе долу еднакво. Колата ще се кара 60-70% градско и осаналото за риба и където мога да премина. Има ли смисъл да взимам кола на ГАЗ или аз да си монтирам в последствие, естествено бих предпочел да не се занимавам, но от Субару нищо още не разбирам. А се надявам скоро да присъствам на някой събор и да видя колко високо може да хвърчи кал Ще съм много благодарен за съвет или линк към такава тема. Поздрави и хубав ден Edit: След повече от сигурно 200 филмчета изгледани в youtube толкова ме сърби да подкарам едно Субару че ако намеря читаво ще го взема преди да съм продал бавареца и после ще го мисля. От гледна точка на поддръжка не се притеснявам частите може да са скъпи ама като не се чупи често и не ти кисне колата в сервиза според мен по-добре. Така е и с БМВто скъпи части ама пък трудно се чупят, а все пак горкото колко пъти за риба е ходило и какъв ли зор не е видяло. Искам AWD на Субару 
|
|
Последна промяна boricha на Чет Мар 21, 2013 2:35 pm, променена общо 1 път
|
|
| Чет Мар 21, 2013 2:24 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
|
за газовата, много зависи ако я вземеш на газ , каква е самата уредба като марка, добри ли са компонентите и настройките за слагане има много варианти , Пропан - течна или газообразна фаза,, аз ти препоръчвам ако ще слагаш ти сложи метанов инжекцион
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Чет Мар 21, 2013 2:32 pm |
|
|
|
boricha
|
|
Не е ли много тежка установката на метан. Имам предвид няма ли да претоварва окачването. Преполагам че 15 газ ми е ОК като разход в момента съм на 12-13 бензин. А за метан никога не съм се замислял колко по-евтино излиза спрямо пропана.
|
|
|
|
| Чет Мар 21, 2013 2:37 pm |
|
|
|
mitoko
|
|
не е тежко по принцип , но звависи точно колко и какви бутилки ще сложиш на пропан (обикновена фаза - газова) е около2 пъти по-евтино , на метан е около и дори над 4 пъти по евтино от бензин но има и други + ове и – си + намаляване на износването на двигателя, и по-чисто масло, екологията не я коментираме, – евентуално износване на клапаните и леглата им
само за инфо аз нямам и не съм карал още субару на метан , имам желанието да направя ама още нямам възможност
|
|
|
|
| Чет Мар 21, 2013 3:17 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
Ще си позволя да ти дам съвет за газта(въпрек и,че аз самия не съм привърженик на газта и си карам на бензин,но да не се откланям от темата),по-добрият вариант е да си вземеш кола която никога не е карана на газ(метан) и ти да си сложиш газова или съответно метанова уредба.Другият вариант е да вземеш кола с монтирана такава,но от сигурен човек,който е полагал необходимите грижи за нея,но кола нов внос с газова уредба-според мен не си заслужава риска.Успех с намирането на читав екземпляр  .
|
|
|
|
| Чет Мар 21, 2013 3:21 pm |
|
|
|
boricha
|
|
Мерси колеги за бързите отговори. Ще мисля за газта/метана, но със сигурност ще монтирам едното от двете. Повече ме интересуват по-често срещаните проблеми и за какво да гледам при оглед на място преди да закарам кола до сервиза. Имам предвид някои неща които могат да се забележат веднага или при тест драйв.
|
|
|
|
| Чет Мар 21, 2013 3:26 pm |
|
|
|
mitoko
|
по-добре заведи субараджия с теб до колата, а за маслото на автоматика , трабва да се тества със специален тест, става за 10 секунди , хартиен ама трудно се намират а колкото до кола от българия е малко лотария, иначе гледай, дали е удряна ,правена или пребоядисвана дали чука или тропа, двигателя като е студен като отиде в сервиз задължително проверете как са наклоните на сходимостта на окачването, може да е бита по окачването и да е криво, и де не се вижда айде успех 
|
|
|
|
| Чет Мар 21, 2013 3:57 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
|
Има доста писано по темата,трябва да се поровиш малко,но в най-общи линии-стандартните неща,мотора трябва да работи равномерно загрял до работна температура почти не се усеща че работи,шума и вибрациите са сведени до минимум.Автомата трябва да превключва плавно без удари,гледай за омасляване по двигателя и рейката,да няма хлопане.По ходовата част най-често заминават биалетки и тампони на стабилизиращата щанга,обикновенно тропането по ходовата част е от там,но няма драма-не са скъпи и се сменят лесно.Някой от нещата обаче незнам как ще ги видиш без канал примерно,с две думи покарай съответната кола и ако ти се стори читава-задължително в сервиз за по-обстоен преглед.
|
|
|
|
| Чет Мар 21, 2013 4:06 pm |
|
|
|
boricha
|
|
Гарнитурата на главата може ли да се разбере, като се отвори преливника за водата когато е студена или нщо такова? За субараджия нямам познат изобщо досега все БМВта и там има кой да погледне, ама то Субарцето е друга бира. Ако познавате някой добър и точен моля дайте координати. Та като намеря кола да знам на кой да се обадя, естествено срещу заплащане.
|
|
|
|
| Съб Мар 23, 2013 12:25 pm |
|
|
|
Кирил 77
Автомобил: Subaru Impreza
Рейтинг: 0
|
Колега аз да ти кажа не изчаках да си продам предишната , направо се хвърлих с главата напред  Трудничко си е да намериш Субару , което не е читаво  Откакто подкарах японки ми станах скучни колите , ми никакви проблеми . Относно 4х4 не се колебай е няма такова усещане а стабилност имаш чуството че си в яхта . И така , пиши после какво си взел и как ти се струва.
|
|
|
|
| Сря Апр 03, 2013 9:54 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|