Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
Три контролни лампи наведнъж
| Автор |
Съобщение |
|
Петър Димитров
Регистриран на: Пон Юни 03, 2013 12:00 pm Постове: 13 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester,2.0 бензин,AT
Телефон: 0888780417
Рейтинг: 0
|
|
Добър ден колеги, карам Форестър 2008, 2.0 бенз и газ,новото купе.Днес както си карах ми светнаха на таблото три лампи наведнъж: жълтата "Check Engine", другата жълта за Контрола на приплъзването на колелата, и зелената "Cruise" мига постоянно. Пробжам да вкл/изкл. контрола на приплазването - не е активно лампата продължава да си свети, Cruise Controla не работи не мога да го вкл/изкл. Проверих предапазителите вътре и под капака,както и релетата под капака,вси4ко О.К Изключих акумолатора за 10 мин, пак си светят лампите, вси4ко друго работи, колата си върви нормално. Прилича ми на нещо каро реле или ниаква електроника, много странно три разлияни системи наведнъж да светнат. Някакви идеи или опит с този проблем, преди да трагна да давам пари за елкони? Благодаря.
|
|
|
|
| Пон Юни 03, 2013 12:13 pm |
|
|
|
deadman
|
|
Компютърна диагностика е неоходима за да се види грешката/ите. При светване на чека се изкл. круиз контрола и лампата за него светва.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Пон Юни 03, 2013 12:22 pm |
|
|
|
sonda
Напуснал форума
|
|
Двайсетина лева е диагностика, с която ще стане ясно за какво иде реч..
|
|
|
|
| Пон Юни 03, 2013 1:52 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Не е необичайно да светнат и тези лампи при проблем с мотора се изключват тези системи, но трябва да прочетеш да видиш каква е грешката.
|
|
|
|
| Пон Юни 03, 2013 2:00 pm |
|
|
|
plaskom
|
Това е индикация, че нещо не е наред по колата. Не ровичкай сам, а както колегите те съветват по-горе отиди някъде да ти прочетат "грешката". Можеш и сам да го направиш с ОБД2 адаптор и съответния софтуер. Има ги ето тук: viewtopic.php?f=26&t=12353&hilit=%D0%9E%D0%91%D0%942 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Пон Юни 03, 2013 2:06 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
А ако не ти се купува джаджата може да се уговорим на лични да се видим и да проверим грешката с моята джаджа - имам инсталиран и работещ софтуер на телефона. Стига да си в София или да минаваш насам Проблема може и да не е сериозен; на мен ми е светкало таблото от смяна на 95 към 100. След няколко рестарта се оправя. Но може и да е от неправилни смеси на газовата. Тя с OBD ли е?
|
|
|
|
| Пон Юни 03, 2013 4:18 pm |
|
|
|
sonda
Напуснал форума
|
jafaar написа: plaskom написа: на мен ми е светкало таблото от смяна на 95 към 100 А на мен когато "изненадах" мотора с българското гориво за пръв път, след като беше дошла колата от Швейцария 
|
|
|
|
| Пон Юни 03, 2013 4:50 pm |
|
|
|
topzizitop
Регистриран на: Пон Ное 24, 2008 10:51 pm Постове: 295 Местоположение: София Рейтинг: 209    
|
Ако си в западните квартали на София, колега, драсни на ЛС. И аз имам OBDII скенер. Даже без бира 
_________________ FORESTER 2.0R AT 158HP 2007 ГИ Romano Antonio LPG
|
|
|
|
| Пон Юни 03, 2013 7:07 pm |
|
|
|
Петър Димитров
|

Благодаря за съветите Колеги, ве4е минах диагностика,а и сам от Варна. Все още не ми е ясно кво да сменя. Грешките са следните: P 0032- (HO2S Heater Control Circuit High(Bank 1 Sensor 1); P 0137-O2 Sensor Circuit Low Voltage (Bank 1 Sensor 2). Не ми стана много ясно коя от 2-те е за смяна и как така и 2-те ламбда сонди дадоха грешки, наведоха ме на мисълта, 4е можело да е започнал да се запушва катализатора. Свалих първата сонда и сложих манометър на дупката за да замеря налягането на газовете преди катализатора, около 0.2-0.3, което било нормално, т.е. катализатора не е запушен.Два пъти трием грешката пак се генерира. Друг съвет, който ми дадоха е да проверя за те4 на газове по ситемата до катализатора- не се усеща да духа отнякъде. Все пак говорим за кола на 90 000км не ми се вярва да са заминали и двете сонди ей така отведнъж, карам я от 1 год. на газ.Ще се почешя още малко преди да почна да сменям сондите.В Субару първия им въпрос беше откъде сам заредил газ, т.е нещо ги усъмни в горивото, ще заредя от друго място като изгоря това и ще видим.Някви други идеи от ваша страна.
|
|
|
|
| Вто Юни 04, 2013 9:24 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
| Сря Юни 05, 2013 8:00 am |
|
|
|
Петър Димитров
|
|
Точно това беше направено, преди година като си купих субаруто забелиазах самоделна втулка на 2-та сонда, махнах я и отидох да направят диагностика казаха 4е вси4ко е О.К. сега се светвам за какво е била, ще я върна,благодаря за съвета.
|
|
|
|
| Сря Юни 05, 2013 8:59 am |
|
|
|
Vmax
|
Петър Димитров написа: Точно това беше направено, преди година като си купих субаруто забелиазах самоделна втулка на 2-та сонда, махнах я и отидох да направят диагностика казаха 4е вси4ко е О.К. сега се светвам за какво е била, ще я върна,благодаря за съвета. А сигурен ли си че не са ти махнати катализаторите - т.е. черупките може да си седят, но да са изтърбушени, защото този мод с втулката се прави когато се махат катализатори и се заменят с резонаторни гърнета... За първата грешка проверете дали няма оголена жица на ламбдата или кофти маса.
|
|
|
|
| Сря Юни 05, 2013 9:42 am |
|
|
|
Петър Димитров
|
|
Не съм сигурен за катализатора, сега възстановявам старата втулка и ще сваля и черупките да видя какво има под тях. Що се отнася за първата сонда вчера я свалих прегледах, замерих съпротивлението м/у заземлението и отоплителния кабел 2,2 - 3,0 ома при около 20 грaдуса проблема е че нямам наръчник за Субару за да видя в какви граници трябва да е. На Витара го дават от 4,5 - 5,4 ома, но предполагам има разлика заради марката.Първо ще покарам с втулката и тогава ще видим.
|
|
|
|
| Сря Юни 05, 2013 1:47 pm |
|
|
|
Vmax
|

Петър Димитров написа: Не съм сигурен за катализатора, сега възстановявам старата втулка и ще сваля и черупките да видя какво има под тях. Що се отнася за първата сонда вчера я свалих прегледах, замерих съпротивлението м/у заземлението и отоплителния кабел 2,2 - 3,0 ома при около 20 грaдуса проблема е че нямам наръчник за Субару за да видя в какви граници трябва да е. На Витара го дават от 4,5 - 5,4 ома, но предполагам има разлика заради марката.Първо ще покарам с втулката и тогава ще видим. http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Fo ... %20RUS.pdfИзтегли си сервизното ръководство и виж там дали има данни за ламбдата - новите ЕКУ-та са много прецизни и веднага реагират на малки отклонения в данните, та нищо чудно да си за нова сонда. Втулката ще ти реши проблема с О2 датчика / той и без това няма отношение към смесите, основно се ползва за следене на катализатора /. При някои модели може да се забранява този датчик в самото ЕКУ и така да си решиш проблема, но не знам за Форито дали става. Във Варна е ТСТ Рейсинг - Тони Келеша / виден маппер на Субару и т.н / може да питаш.
|
|
|
|
| Сря Юни 05, 2013 2:02 pm |
|
|
|
Петър Димитров
|
|
Здравейте колеги,да кажа какво стана с моя проблем. Върнах втулката в която беше монтирана втората ламбда сонда когато купих клата преди година.Махнах черупките на катализатора и отдолу всичко си е оригинално изглежда си е там, не е махнат.Поръчах си OBD II адаптора и проверих пак кодовете на грешките този път показваха Р0137 и Р0138, което е по-нисък и по-висок волтаж на втората сонда,изтрих грешките и вече 3 дни карам няма никви аларми.Що се отнася до грешката на първата сонда за висок сигнал на подгрева, след като свалих сондата,прегледах кабелите понапръсках каб.обувка със спрей и я монтирах обратно и повече не се е обаждала.Надявам се с това да са се оправили нещата.
|
|
|
|
| Нед Юни 09, 2013 10:22 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|