Честита придобивка и от мен, колата изглежда страхотно.
Това е поколението на Субару Легаси, към което аз също съм се насочил, но все още само оглеждам. Като гледам колата ти, трябва да е 2001-2002 год., от последните бройки преди фейслифта, с новите джанти, предна броня и новото табло, но с въздушно окачване. Би трябвало да няма копче за VDC-то на конзолата, както и подлакътник на задната седалка.
Имам две молби колега, ако ти е удобно, публикувай още няколко снимки на колата - на таблото, конзолата и лоста на кутията, както и снимки на задницата.
Друго, сподели дали колата я закупи от автокъща, директно ти я докараха от чужбина или беше вече регистрирана.
Относно рециклирането на въздушните възглавници, във форума има доста теми, като в тази:
viewtopic.php?f=37&t=11279&start=40 е конкретното решение на проблема с посочена цена. Определено това е единствения заслужаващ си вариант, освен закупуването на нови амове с възглавници.
Всъщност малко офтопик:
от доста време се чудя, защо е отпаднало използването на въздушното окачване в Субару Легаси. Не смятам, че е ненадежно, в повечето пъти и гумата на възглавниците и компонентите на цялата система издържат колкото обикновени окачвания, горе долу 8-9-10 години. Това все пак при нормалната за марката експлоатация. Със сигурност тежък офроуд няма да се отрази добре на възглавниците, биха могли да се скъсат, спукат и т.н., ще създават повече главоболия от обикновеното окачване. Но не това е идеята на Легаси, нали за това има Аутбек със стандартни пружини и амове. Въпреки това Тойота Ланд Крузер HDJ 100 и 200 са на въздух, също така Туарег, все джипове, които доказано се представят добре на пресечен, че и на тежък терен. Факторът обслужване не мисля, че е от особено значение, единственото, което въздуха изисква е примерно ежегодна профилактика на компресора, маркучи, съедининения и т.н., но разходите по поддръжка и профилактика не са големи. Факторът цена на системата също не смятам, че влияе когато говорим за чисто нови автомобили, тъй като вероятно цените са еднакви и на нови оригинални амове и пружини и на амовете с възглавници. Друго е като говорим за афтърмаркет части за 10 годишни коли, не идеята е защо Субару въобще са се отказали от тази екстра.
За сметка на това, скромния ми опит за возията във въздушно /в Ауди Олроуд/ говори, че комфорта е по-добър от обикновеното, неравностите се предават някак много мазно и плавно. Като прибавим вариращия просвет, превръщащ лимузината в проходим СУВ и постоянната нивелация на автомобила, нещата клонят в полза на въздуха. Лично аз съжалявам, че след трето поколение спират да слагат въздушно окачване на комбитата, в комбинация с всичките екстри и Н6, би създало автомобил без алтернатива по всички показатели. Не че сега не е, ама като сърби да е по-по-най
Единствено се сещам, че принципно при въздушните възглавници управлението не би трябвало да е толкова директно, колкото при обикновено окачване /това са само разсъждения, не съм карал още въздух и нямам база за сравнение/
Другата причинa да няма вече Легаси на въздух, е че явно kраднe клиенти на Аутбек, който за сметка на това е по-скъп. Според мен именно за това е намален просвета от 160/200 при Легаси BG до 140/170 при Легаси BH. Какво да правиш - маркетинг и алчност за печалби