Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 шум след смяна на каре кардан 
Автор Съобщение

Постове: 98
Автомобил: subaru outback 2.5 AT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги колата ми е outback 2.5 at 2001 скоро сменях предното каре на кардана ( кръстачката ) понеже имаше луфт и чаткаше при потегляне . След смяната му се появи шум пак от там ( кардана ) но не чукане а като от лагер или все едно ламарина е опряла в кардана .Възможно ли е висящия лагер при демонтажа на кардана просто ей така да си е заминал и евентуално каква грешка може да са допуснали и има ли защитни капачки на вис. лагер евентуално те да са се разместили и да стържат по лагера Колата я гледах на канал и видимо нищо не се вижда да опира по кардана .
Все едно аз съм болен така се чувствам :cry: направо ме попиля тази кола всичко съм ремонтирал по нея почнах с кутия после двигател основен ремонт малко почивка и хоп челен удар давай броня капак фарове после заден диф сменях ( без да трябва на някой ако му трябва да каже 4.44 е пред. число ) и сега това . Бях я пуснал да я продавам ама как да им обясня че всичко е ново те гледат да е лъскава само а после какво ги чака никой не мисли .

Съб Юни 14, 2014 5:48 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 88
Автомобил: Forester 05 XT
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
BOZDEV написа:
Здравейте колеги колата ми е outback 2.5 at 2001 скоро сменях предното каре на кардана ( кръстачката ) понеже имаше луфт и чаткаше при потегляне . След смяната му се появи шум пак от там ( кардана ) но не чукане а като от лагер или все едно ламарина е опряла в кардана .Възможно ли е висящия лагер при демонтажа на кардана просто ей така да си е заминал и евентуално каква грешка може да са допуснали и има ли защитни капачки на вис. лагер евентуално те да са се разместили и да стържат по лагера Колата я гледах на канал и видимо нищо не се вижда да опира по кардана .
Все едно аз съм болен така се чувствам :cry: направо ме попиля тази кола всичко съм ремонтирал по нея почнах с кутия после двигател основен ремонт малко почивка и хоп челен удар давай броня капак фарове после заден диф сменях ( без да трябва на някой ако му трябва да каже 4.44 е пред. число ) и сега това . Бях я пуснал да я продавам ама как да им обясня че всичко е ново те гледат да е лъскава само а после какво ги чака никой не мисли .

Привет,

Аз имах същия проблем след смяна на каре на кардана, след два дена каране изчезна шума....При мен са боядисвали кардана с нещо сиво може и от него да е било...
При теб оправи ли се?

Поздрави,
Жоро

Чет Авг 06, 2015 4:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При смяна карета по кардан се получава дисбаланс който се изразява във виене.За целта кардана се балансира ,а с това се занимава фирма Модуле еоод София тел-0888785164.Има и друга фирма на бул. Симеоновско шосе София.На моят кардан му предстои този ремонт и баланс,но засега взех на заем един от Павлин Пловдив че трябваше да пътувам за Шкорпиловци.

Пет Авг 07, 2015 6:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Невинаги се налага баланс, аз два пъти сменям предно без баланс,и няма вой или тресене, феликс низ е на срмьоновско шосе.

Пет Авг 07, 2015 8:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема