Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Темата е заключена, не можете да променяте постове.
 15.06.2008g. Протест срещу високоте цени на горивото 
Автор Съобщение

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Все пак цяла европа протестира срещу цената на горивото : Международният съюз на превозвачи от цяла европа ще протестират даже ,само ние ли сме толкова богати ,че си мълчим. Хората в Европа получават 1500 Евро средно заплата и недоволстват от цената на горивото ,ние какво трябва да правим с 250 Евро заплата?

Както сигурно повечето от вас знаят на 03.06.08 организирахме протест срещу високите цени на горивото ,високите данъци на МПС-тата ни, лошите ни пътни условия и разбира се ниските ни заплащания Ето линк от темата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=94738 .
За неговото организиране се обърнахме към всички зайнтересовани авто-мото клубове с цел да се присъединят към идеята и да се постигне по голяма гласност сред обикновенните хора които не посещават нашите страници в интернет. Около 25 клуба откликнаха на идеята ни и се организирахме заедно. Това ,както и самото събитие доведе до много положителни идеи ,в момента се работи съвместно с всички клубове за организирането на официялен съюз на "Авто-Мото Клубовете" у нас. Той ще се занимава с подобен вид проблеми и ще спомага за по бързото ни обединяване. Самият протест получи и не малък отзвук от медиите като ни даже призоваха всички Български граждани към една акция : "отворена капачка" ,към която апелираме и ние. ЕТО ЛИНК ОТ НОВИНИТЕ НА БТВ http://www.vbox7.com/play:d3419e59 Много клубове се организираха и направиха протести и в другите градове ,на 4.06.08 беше направен и такъв за Русе ,Разград и Силистра. http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=95297

Следващата ни идея е да се съберем отново в неработен ден *(15.06.08 - НЕДЕЛЯ) за да се покаже и количество недоволни граждани. Тъй като имаше голям брой хора които неможаха да се включат в първият протест ,точно поради денят му. Тяхното присъствие обаче е ключово за крайната ни цел. Все пак цяла европа протестира срещу цената на горивото : Международният съюз на превозвачи от цяла европа ще протестират даже ,само ние ли сме толкова богати ,че си мълчим. Хората в Европа получават 1500 Евро средно заплата и недоволстват от цената на горивото ,ние какво трябва да правим с 250 Евро заплата? Всички цени и всички услуги се повишават именно от този ключов фактор - ГОРИВО. За да сме по конкретни и да ви покажем ,че имаме право да протестираме ви давам линк и към първата ни анкетна тема в която се обосновахме защо именно цената му е висока. http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=94203

Ето и нещото което държа да си залепим на автомобилите си, с него ще изкажем недоволоството си и ще приканим всички ,които незнаят за нашата идея. Искам да помоля за 2 неща. Хората които ще участват да разпространят идеят на близки роднини и приатели за да може всеки който иска да се включи .И второто нещо : всички които не са заинтересовани от темата и нежелаят да присъстват ,да не коментират излишно тук мнението си.

Изображение

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=96504
линк към източника

Поздрави от БМВ КЛУБ БЪЛГАРИЯ

допълнение от организатора на протеста

ПОДПИШИ СЕ В ПЕТИЦИЯТА : http://www.bgpetition.com/protest-gorivo/index.html

Последна промяна genezis на Чет Юни 05, 2008 10:21 pm, променена общо 1 път

Чет Юни 05, 2008 4:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
ЯВНО МНОГО ХОРА НЕ ОСЪЗНАВАТ ЧЕ ГОРИВАТА СА ПРЕКАЛЕНО ЕВТИНИ ДАЖЕ, ДОРИ СИ МИСЛЯ ЧЕ ЕДВАМ ГИ ОДЪРЖАТ

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Чет Юни 05, 2008 6:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Пост 
Нещо не ми се прави на овца със стадото, на което винаги има някой да му каже как да мисли и за какво да протестира.

Чет Юни 05, 2008 9:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Пост 
ще се благодарни на всеки един който дойде и ни подкрепи в начинанието ни
а на колегата който мисли че са евтини горивата ще предложа да се запознае с цените на горивата в цяла европа и със стандарта на живот в тези страни и след това да дава подобни изказвания

Сводката на IRU
.
Country Currency 95 lead free 98 lead free Diesel
Andorra EUR 1.104 1.155 1.056
Austria EUR 1.275 1.372 1.288
Belarus EUR 0.77 0.86 0.54
Belgium EUR 1.531 1.540 1.331
Bosnia-Herzegovina BAM 2.11 2.19 2.33
Bulgaria BGL 2.27 2.43 2.47
Croatia HRK 8.74 9.08 9.27
Czech Republic CZK 30.50 32.80 31.00
Denmark DKK 10.94 11.23 10.77
Estonia EEK 16.90 17.40 18.15
Finland EUR 1.445 1.473 1.274
France EUR 1.444 1.481 1.370
Germany EUR 1.455 1.534 1.382
Greece EUR 1.141 1.306 1.124
Hungary HUF 300.00 - 317.00
Ireland EUR 1.207 - 1.246
Italy EUR 1.403 1.495 1.446
Latvia LVL 0.737 0.767 0.812
Lithuania LTL 3.82 3.96 4.10
Luxembourg EUR 1.230 1.244 1.138
Macedonia, former Yugoslav Republic of MKD 70.00 71.00 67.00
Montenegro EUR 1.180 1.200 1.160
Netherlands EUR 1.591 1.645 1.357
Norway NOK 12.98 13.29 13.13
Poland PLN 4.35 4.57 4.24
Portugal EUR 1.409 1.554 1.265
Romania RON 3.87 3.84 4.29
Russia RUB 23.82 24.77 21.78
Serbia RSD 101.40 - 94.90
Slovakia SKK 39.84 - 42.56
Slovenia EUR 1.114 1.123 1.188
Spain EUR 1.156 1.269 1.245
Sweden SEK 13.28 13.58 14.33
Switzerland CHF 1.87 1.92 2.07
Ukraine UAH 6.00 6.50 6.10
United Kingdom GBP 1.102 1.170 1.205
United States of America USD - - 1.144 .

Пет Юни 06, 2008 8:13 am
Върнете се в началото
Профил

Пост 
и какви са цените на горивата в Европа, същите като при нас
за евтини горива може да се говори само в Америка защото не ги облагат почти с нищо, а трябва, по този начин изразходват една четвърт от петрола на света а са около 2% от света, кой колкото и да си стачкува тва е положението, ПЕТРОЛА Е НА ПРЕВЪРШВАНЕ, това е суровина която няма как да се възстанови по никакъв начин и ще става все по-скъп и по-скъп. След година две само ще си мечтаем за сегашните цени :cry:

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Пет Юни 06, 2008 2:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Пост 
blatimir написа:
..ПЕТРОЛА Е НА ПРЕВЪРШВАНЕ..

О, това изобщо не е вярно :-) Някой може и да иска да си мислим така, но всъщност има и по-верни неща от това.

Пет Юни 06, 2008 3:03 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Пост 
Да бе, хич да знаеш не е вярно :D , затова и цената още е ниска, като вземат да се осъзнават все повече хора ще видиш колко ще стане цената, закакво мислиш се покачва - за да ограничат ползването му. Доскоро в Китай а и в много други държави основния транспорт беше колело, имаш ли си напредстава какво ще стане ако във всяко китайско семейство има толкова коли колкото и в едно европейско примерно, засега няма но ако цената не се повиши ще има и тогава познай потреблението на петрол с колко ще скочи? :D и без това добивите са на максимума, на много места по света даже са го минали.

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Пет Юни 06, 2008 4:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Пост 
Тея китайци, индийци...трябва да ги отрежат...или да им пуснат некав минимум там, американите също са за бой :idea:
Чел съм, че петролът ще стигне до към 2050 година, като към това е калкулирано и завишеното потребление макар и да е доста трудно за предсказване. Скоро откриха нефтен залеж под полярната шапка...там май руснаците сложиха пръст...!
Местим се в Москва и така...бръм-бръм Скууби Раша клъбб :lol:

Пет Юни 06, 2008 4:43 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 820
Рейтинг: 63
Пост 
blatimir написа:
Да бе, хич да знаеш не е вярно :D , затова и цената още е ниска, като вземат да се осъзнават все повече хора ще видиш колко ще стане цената, закакво мислиш се покачва - за да ограничат ползването му. Доскоро в Китай а и в много други държави основния транспорт беше колело, имаш ли си напредстава какво ще стане ако във всяко китайско семейство има толкова коли колкото и в едно европейско примерно, засега няма но ако цената не се повиши ще има и тогава познай потреблението на петрол с колко ще скочи? :D и без това добивите са на максимума, на много места по света даже са го минали.

В Китай, Индия, Виетнам до скоро на 100 човека се падаха около 4 автомобила, с тези бързи темпове на развитие сами можете да си направите сметката какво ще бъде потреблението в близките години.

Пет Юни 06, 2008 6:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Пост 
zodias написа:
Нещо не ми се прави на овца със стадото, на което винаги има някой да му каже как да мисли и за какво да протестира.

:smt023 Напълно съм съгласен с теб, ще се въздържа, въпреки, че и на мене ми се иска да сипвам по-евтино гориво, но поскъпването е неизбежно....

Пет Юни 06, 2008 6:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
http://www.slovo.bg/old/lstanev/02.htm#tutumaha

Имаше много тютюмахи с много скачания по площадите и много обеднявания след тях.

Приятно четене.

Съб Юни 07, 2008 12:06 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Пост 
Вие колко сте смешни. Евтин им бил бензина. Кое му е евтиното бе ? Толкова са ни смешни заплатите, а цената му е същата като в другите страни, където стандарта е пъти по-добър. Разбирам средната заплата да беше 2000 евро, тогава цената му би била нормална. Ония ден гледах по телевизията, че има супер голям излишък, който даже е вреден за икономиката, да не говорим, че бива откраднат от нашите управляващи. На всичкото отгоре качеството на горивото е под всякаква критика, да не говорим за пътищата. Къде отиват тея пари, които даваме за бензин, аз не виждам! Разбирам пътищата да бяха нормални, а то не стига, че е скъп бензина, пък си и трошим колите по тея дупки и даваме толкова пари за поддръжка, хора биват газени в центъра на софия, задръстванията са нечовешки. А вие май не проумявате, че от цената на горивото се вдигат абсолютно всики други цени на продукти и услуги. Билетчето за градския в софия е 70ст вече, с тенденция да поскъпва. Но на вас всички ви е ок, толкова са ви промити мозъците, че вече нямате разсъдък, и си жиеете в някав измислен свят.... Смятам, че всички, които ще дойдат на протеста имат ясната представа за какво отиват, и какво искат, и никой не ги кара на сила, а вие като незнаете за кво живеете си стойте в къщи, и не се опитвайте да провокирате истинските българи, на които им пука за България, и за начина по-който живеем.

И все пак се надявам да има и трезво мислещи тук, и искрено се надявам да подкрепят инициативата.

Мерси за вниманието.

Съб Юни 07, 2008 10:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 286
Нов фен
Пост 
Аз бих отишъл на протест, ако е във Варна. Мисля, че повишената цена на горивата ще повиши инфлацията, а от това ще бъдем засегнати всички. Лошото е, че не виждам решение на проблема. Какво ще стане ако излезем на протест и някой от управляващите дойде да ни пита какво искаме? Какво да му кажем? Добре, нека да махнат акцизите, но и това няма да реши проблема. Ясно е, че има петрол за още около 30-40 години. През последната година всеки размахва заключенията от различни изследвания. Най-оптимистичните прогнози са, че петролната криза ще започне през 2025г., а най-песимистичните през 2010г. Истината е, че трябва да търсим начин да се отървем от петролната зависимост. Дайте разумно предложение как да стане това и ако никой управляващ не пожелае да се вслуша не само ще протестираме, но ако трябва и ще сменяме правителства.

Съб Юни 07, 2008 11:20 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Пост 
Ами протестирайте срещу смешните заплати тогава, протестирайте срещу качествата на горивата, протестирайте срещу лошите пътища.

Да протестираш срещу цената на горивата е все едно да протестираш срещу цената на златото, даже и да намалят акциза (което няма да стане) цената ще падне с малко и ще е временно. И на мен ми се кара на бензин 1лв ама знам че това няма да стане НИКОГА вече.

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Нед Юни 08, 2008 6:44 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Пост 
blatimir написа:
Ами протестирайте срещу смешните заплати тогава, протестирайте срещу качествата на горивата, протестирайте срещу лошите пътища.

Да протестираш срещу цената на горивата е все едно да протестираш срещу цената на златото, даже и да намалят акциза (което няма да стане) цената ще падне с малко и ще е временно. И на мен ми се кара на бензин 1лв ама знам че това няма да стане НИКОГА вече.

Еми колега, ако се бяхте поинтересували точно за какво протестираме, преди да се нахвърляте, щяхте да разберете, че не е само за цената на горивото. Просто така е формулирана темата, иначе протеста е значително по комплексен. Протеста е срещу високите цени на акциза (не само на петрола), високата му цена на база на качеството му, високата му цена в сравнение с доходите на българина, високата му цена в сравнение пътищата в България, и цялостната инфлация, въз основа на поскъпването на петрола, която не бива контролирана по никакъв начин. Поне като даваме 2 лева за бензин да знаем къде отиват, а не в джоба на доган и кой знае къде още. А и самия петрол поскъпна драстично последните години, ако продължава така ще стане невъзможно да се карат авомобили, а потреблението му не намалява особено.Демек това поскъпване реално само пълни гушите на разни там арабски шейхове, и не спомага с нищо за изчерпването на залежите. Така поне аз разсъждавам.
Ето да се запознаете малко по-подробно за какво иде реч:

http://www.vbox7.com/play:d3419e59

Това е как BTV отразиха миналия протест, състоял се на 03.06.2008

Нед Юни 08, 2008 11:01 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 16
Нов фен
Аз си мисля, че е малко странно мисленето, че парите от скъпия бензин отиват при политиците. Сигурно някъква част отива и там, ДА, но нали все пак тези горива си имат цена. Първо се добиват, преработват, идват в България, транспортират се до бензиностанции и така нататък. Мен ми се чини, че всичко това струва пари. Нормално е като се надува световната цена на петрола, всичко по веригата да се променя и до нас да достига по-висока цена. Що се отнася до пътищата, не знам защо от акцизите за бензина трябва да се оправят пътищата. По-добре питайте къде отиват парите от винетки и данъци. По-логично ми е някък.

От друга страна е много интересно, как като бензина е станал толкова скъп, заплатите ни били малки и не можем да смогваме разбираш ли, всички си карат колите? По-добре всички да излязат с колелетата на протест. И движението ще се облекчи доста. Няма задръствания! И нацията ще стане доста по-стройна и спортна (нали все затлъстяваме!). Ама на...аз не виждам повече от 10 човека на ден да карат колело, а всички знаем колко са колите. А отделно и всеки ден се копуват все по-големи, по-мощи и по-харчещи коли...Парадоксално, а ?

От трета страна колко пък са цените на горивата в Европа? 1.20 - 1.40 евро на литър. Еми то и ние сме в тая зона. Бензина е 2.40 лева = 1.20 евро, а дизела е около 2.60 лева = 1.30 евро. Ама заплатите им били големи. Ма то тях какво ги еня? Вместо да се протестира 1 ден, се хващате, свършвате една работа като хората и сте си изкарали бензина за 1 седмица. Особено в София, на всеки ъгъл седи обява, че се търсят хора за нещо. В Студентски град, където живея аз, за да правиш хамбургери ти дават 800 лв + осигуровки...Парадоксално, а ? Пак в същия студентски, вечерно време не можеш да си намериш мястко къде да паркираш колата и кръчма, в която да седнеш. Ама то това е сигурно, понеже сме много бедни ? Парадоксално, а ?

Май на всички ни се кара на литър за левче. На мен ако може и да ми дават левче, като сипвам, най-добре ще ми е, ама не става. Относно това да се запознаем с това, за което се протестира, преди да се нахвърлим...ми сменете си името на протеста тогава ? След като не било за цените ?

И в заключение...да се протестира е хубаво, показва социално отношение към нещата, гражданско общество и така нататък. АЗ ПОДКРЕПЯМ! :D

Нед Юни 08, 2008 11:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Пост 
Poki написа:
blatimir написа:

Еми колега, ако се бяхте поинтересували точно за какво протестираме, преди да се нахвърляте, щяхте да разберете, че не е само за цената на горивото. Просто така е формулирана темата, иначе протеста е значително по комплексен. Протеста е срещу високите цени на акциза (не само на петрола), високата му цена на база на качеството му, високата му цена в сравнение с доходите на българина, високата му цена в сравнение пътищата в България, и цялостната инфлация, въз основа на поскъпването на петрола, която не бива контролирана по никакъв начин. Поне като даваме 2 лева за бензин да знаем къде отиват, а не в джоба на доган и кой знае къде още. А и самия петрол поскъпна драстично последните години, ако продължава така ще стане невъзможно да се карат авомобили, а потреблението му не намалява особено.Демек това поскъпване реално само пълни гушите на разни там арабски шейхове, и не спомага с нищо за изчерпването на залежите. Така поне аз разсъждавам.
Ето да се запознаете малко по-подробно за какво иде реч:

http://www.vbox7.com/play:d3419e59

Това е как BTV отразиха миналия протест, състоял се на 03.06.2008

Никой не се нахвърля срещу някого, нито пък си мисля, че сме толкова смешни. Ако на тебе, пич, ти е толкова смешно ходи някъде другаде да агитираш и да изразяваш мнението си. Колегата shortstop е напълно прав и аз го подкрепям за всичко, което пише тук. Айде всеки да помисли, как да подобри жизнения си стандарт, вместо да си губи времето с протести и да бъде марионетка в ръцете на хора, които са достатъчно умни да преценят, че тази кампания няма да свали цените на горивата, а всеки един, достатъчно грамотен човек може да си направи изводите какви са основните цели на въпросните кукловоди. Затова в България сме цъфнали та и вързали, все някой ни е виновен за нещо.

Нед Юни 08, 2008 12:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Helper
Аватар

Постове: 134
Нов фен
Пост 
Позволявам си да заключа темата поради това, че това е агитация с комерсиална цел ,а и каузата за намаляване цената на горивата е безмислена.
Цената на всичко ще се вдигат за напред и вместо да ревем,оплакваме и стачкуваме то нека да направим по едно дело ,което да не е винаги в полза на нас ,а на хората около нас.

За всеки е известно ,че марката СУБАРУ е с най-голям разход на гориво, но все пак караме автомобили СУБАРУ.Нали???
Алтернативен вариант на автомобил е: ВЕЛОСИПЕД

Изображение

всеки може да си го позволи.

Нед Юни 08, 2008 1:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.