Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 проблем във скоростната кутия 
Автор Съобщение
Пресен - пресен

Постове: 1
Автомобил: subaru legacy
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,имам проблем със скоростната кутия-при определени скорост и обороти започва да тресе.Ако някой е запознат да сподели . Благодаря !

Чет Дек 12, 2013 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега. Като за начало напиши с каква кутия си, ръчна или автоматична ;) И тогава можем да дирим проблема.

Чет Дек 12, 2013 9:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Причините за това тресене може да са много но аз си мисля, че или са скъсани тампони на кутията или кофти масло.... При мен маслото беше за смяна и така тресеше, като спирам се усещаше още повече. Сменихме маслото и всичко се оправи. Въпреки скъсаните тампони които са още скъсани... :)

Пет Дек 13, 2013 10:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз пък имам сериозни съмнения че това тресене при определени обороти и скорост е точно от кутията ,а не от гуми или джанти примерно...

Пет Дек 13, 2013 1:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 88
Автомобил: Forester 05 XT
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
taskov написа:
Здравейте колеги,имам проблем със скоростната кутия-при определени скорост и обороти започва да тресе.Ако някой е запознат да сподели . Благодаря !

Хм..Ако трсенето е малко след потегляне при вдигане на оборотите, проблема ти е в лагерите на кардана. Имах го този проблем та знам. При мен беше това, все едно рита някой отдолу и като вдигне обороти и скорост естествено изчезваше. Съвет виж си кардана! При мен смениха 1 лагер (предния), общо са три!

Пет Дек 13, 2013 2:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На мен ми тресеше от задържащ спирачен апарат на предно колело.Хипотези много,прегледай темата за белите сервизи....

Пет Дек 13, 2013 8:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги,

Защо си губите времето за предположения, когато автора не си е направил труда дори да спомене за каква кола и кутия става въпрос?

Пет Дек 13, 2013 10:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Колеги,

Защо си губите времето за предположения, когато автора не си е направил труда дори да спомене за каква кола и кутия става въпрос?

:good:

Съб Дек 14, 2013 12:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Колеги,

Прав си, като гледам може и да не се появи повече човека... :)

Съб Дек 14, 2013 12:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 83
Автомобил: Outback 2005 H3 245 h.p.
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Оня ден почна да ми тресе кутията.Тъкмо я смених,качвам се,въртя ключа-не пали.Гледам отдолу-някой ми гепал диференциала(имаше и такава тема).Опирам предните гуми на бордюра,давам газ-нъцки.Не мърда.Мале какъв съм мазохист.Те това фолксвагените го правят и на студено.Карам лека кола-поддържам джип.За година и половина съм се изръсил с колосалната сума от около 600 лева.И само два пъти сменях маслото на мотора,и веднъж на автоматика(не съм включил новите зимни гуми).Ама така е-като не слушах аверите да си взема едно авуди-рахат щях да си тегля(точно агитатора си продаде неговото малко след като аз си купих вехтия кошник).Най ме е яд като слизам да бутам хондичките и БМВ-тата,щото уж си плащам да си поддържам кошника а постоянно на баирите е спрял някой състезател с неподходящи гуми и с премиум марка кола.Прочее,ако колегата наистина има зор(в което се съмнявам,защото не ми се вярва такива симптоми да има точно скоростната кутия,а и той още не се е появил)се извинявам за спама.А иначе-весела и снежна Нова година ви желая!
Поздрави!

PS(съжалявам за латиницата):
Много снежна да е.

Съб Дек 14, 2013 9:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема